Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. :salut:

Zgadza się. O gustach się nie dyskutuje. Można za to go "zazdraszczać" bo jakby była opcja reprogramowania mózgu aby zmienić gust to ja bardzo chętnie, bo w mój nie trafia 95% tego co mainstreamowi się podoba :lol2:

@Ryszawy

No to jak na PC to nic dziwnego. Szczególnie w 2004-5, gdzie wtedy rozwój PC po prostu galopował. Nawet na PC z GF4 Far Cry dosłownie miażdżył Halo, a Halo na pecetowym monitorze zamiast TV, to było wręcz rozwalcowywane.

Choć te efekty energetyczne, tarcze, osłony - do dziś wygladają bardzo spoko na CRT TV. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, TmK napisał(a):

Co do samej gry - wygląda super i sprawdzę na pewno, Halo to świetny shooter i zaskakująco bogate i zaje$@ste lore, tylko trzeba je zgłębić na własną rękę choćby przez YouTube. Polecam ogólnie, bo historia Prekursorów/Forerunnersów i Pierwszych Ludzi sprzed resetu cywilizacyjnego jest bardzo ciekawa.

Halo ma generalnie bardzo bogate lore, zwłaszcza jak na serię shooterów, gdzie zdarza się to raczej rzadko. Książki, komiksy, filmy, animacje, jest w czym przebierać. Do tego seria słynęła zawsze ze świetnych materiałów live action, promujących kolejne części. 

Spoiler

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No ja pamiętam, że kiedyś czytałem jakieś streszczenia i o ile początek wydawał się faktycznie ciekawy, to im dalej w las, tym bardziej wychodziła z tego brazylijska telenowela. Co gorsza - dosyć głupia. :E No ale tak to już jest, jak się coś ciągnie bez umiaru. 

Edytowane przez Zas
Opublikowano

W 2026 roku to gra i tak skończy jak ostatnie Halo albo ostatnie odświeżone Gears of War które wyszło dodatkowo na PS5, a wszystko odbyło się bez większego echa i już zostało zapomniane.

W ogóle 5 lat później i czy to wygląda jakoś lepiej niż ostatnie Halo?

295366781.jpg

295364906.jpg

Opublikowano
15 minut temu, Zas napisał(a):

No ja pamiętam, że kiedyś czytałem jakieś streszczenia i o ile początek wydawał się faktycznie ciekawy, to im dalej w las, tym bardziej wychodziła z tego brazylijska telenowela. Co gorsza- dosyć głupia. :E No ale tak to już jest, jak się coś ciągnie bez umiaru. 

Ależ oczywiście, że to jest maszynka do produkcji zielonych, nikt nigdy nie twierdził inaczej. Sam, będąc fanem, z książek czytałem może dwie, na dodatek mocno średnie. A samo lore stoi na takim poziomie, jak w przypadku wielu innych uniwersów - zróżnicowanym. 😉 Daleko nie szukając, Star Warsy.