RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
6100 bez magazynu - kosmos
masz evse/wallboxa ze sterowaniem pewnie
ja w sumie ładowalem auto tylko w dzien jak sie dalo - i u mnie w tym roku (bez grudnia oczywiscie) 17 wprowadzilem a 5,5 autokonsumpcji - calkowite zuzycie 14,5
co do ogrzewania pradem to niestety u mnie łazienka jest zle zrobiona + północna strona i zawsze jest zimno nawet w lecie - kupilem grzejnik olejowy 2kW za 50zł zeby ją dogrzewać w zimie (choc pewnie wystarczlby jakis mąły 500W) no ale tego mialem po sąsiedzku i kupilem zeby sie nie bawi
ale fatktycznie na starych zasadach bez dotacji do pompy to bardziej sie oplacalo PV rozbudowac + grzejniki
najgorsze ze chyba sprzedam ten dom i bede musiał cos innego ogarnąc i juz tak kolorowo nie bedzie bo juz wejde na nowe zasady - z drugiej strony wtedy buduje 60-70metrow max parterowy bo wiecej nie trzeba
@oldfashioned to idealnie pokazuje że nie ty kupujesz towar, ale sam jesteś towarem ja jak ogia unikam takich kombinacji. W ogóle jak płacisz gotówką to już jesteś przegrywam, w media expert jakiś czas temu była opcja płatności przy odbiorze, ostatnio miałem RTXa w koszyku i nie ma opcji płatności przy odbiorze, only przelew.
@oldfashioned
Bez rat to tam nie ma nic skomplikowanego.
Zakładasz konto na RTV Euro AGD, po ok. 5-10min. dostajesz kod rabatowy -5% (max. -80zł) za rejestrację na swojego maila.
Dodajesz do koszyka wybraną kartę plus drugą rzecz objętą promocją "-50zł za każde wydane 500zł".
Wpisujesz kod z maila, reszta zniżek nalicza się automatycznie przy przechodzeniu do procesu płatności.
I tyle.
Z ratami to już rzeczywiście jest więcej zabawy, bo wiąże się to z wypełnianiem wniosku kredytowego, potwierdzaniem zatrudnienia, itd.
Rekomendowane odpowiedzi