Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popieram @lesiu155 przejedź się i zobacz który Tobie bardziej pasuje. Megane 4 jest w środku zaskakująco duża, ale bagażnik w kombi jest podobnej pojemności co w Lagunie 2. Przy dwójce dzieci brałbym coś takiego pod uwagę. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

A 4 odklejony nie doczytał 1 postu, auto ma jeździć wokół komina.

Chyba Ty słabo przeczytałeś - "Ewentualnie 1tys wiecej jak pojedziemy na wakacje. " - powodzenia w drodze na wakacje z małymi dziećmi w elektryku za 80 tysięcy :E 

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, huudyy napisał(a):

Chyba Ty słabo przeczytałeś - "Ewentualnie 1tys wiecej jak pojedziemy na wakacje. " - powodzenia w drodze na wakacje z małymi dziećmi w elektryku za 80 tysięcy :E 

A ja pisałem o elektryku, panie doczytany? :boink:

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

A 4 odklejony nie doczytał 1 postu, auto ma jeździć wokół komina.

A co to zmienia oprócz tego, że lepiej, żeby diesla nie brał? Skoro rozważa kombi to znaczy, że tego potrzebuje. Plus argument bezpieczeństwa vs. puszka sardynek.

O elektryku to sulac się już odpalił, co do bezawaryjności...

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Błagam...

Dostań strzała w kufer w kombi i w swoim dusterze. Ciekawe gdzie się skończy strefa zgniotu. Tak samo z przodu długość maski. Ty serio taki niekumaty czy tylko udajesz?

No i chyba po Lublinie nie jeździłeś. W tym przypadku komfort ma duże znaczenie. Nie powiesz mi, że chińczyk z krótkim rozstawem osi robiony po taniości będzie bardzej komfortowy od takiej meganki czy nawet octavii, która ma dosyć twarde zawieszenie z tego co pamiętam.

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

SUV na podniesionym zawieszeniu, na ujowych drogach bedzie mniej komfortowy od kombi? %-)

Ty z tych co dalej myślą ze 5-10 letnia meganka nie była robiona po taniosci, bo dużo kosztowała %-)

Prawda jest taka że od ponad 10 lat sprzedawane są badziewia z wysoką marżą. Dacia do dustera 3 przynajmniej tego nie udawała, bo z premierą d3 zaczęła, chinczyki nie udają, to inni europejscy producenci dalej udają.

Zs z małą maską dalej jest testowany jak inne auta i jego 5 gwiazdek teraz, jest pewnie lepsze od 5 gwiazdek z 2017 roku

Dużo większy Bigster ma 3 czy 4 gwiazdki, a maly zs ma 5

Opublikowano (edytowane)

SUV to volvo XC60/90 a nie te wypierdki. Jedynie Duster faktycznie jakieś umiejętności terenowe reprezentuje mimo gabarytów i tutaj to może jakoś by to było na kiepskich drogach, nie wiem, nie jeździłem, ale reszta to proszę, nie pogrążaj się. Kompakty na sterydach, nic więcej.

I mały ZS ma 3 gwiazdki, nie łżyj.
https://www.euroncap.com/en/results/mg/zs/29657

Bigster ma child na poziomie 85%, ZS 51%. No kur*wa, nie rób sobie jaj. Zdecydowanie za dużo zielonego w tej Holandii.

Megane miało w 2014 4 po powtórce, a od 2015 5 gwiazdek. Duster ma 3 niezmiennie. Dalej będziesz się kłócił, że to bezpieczniejsze? Skoro bezpieczeństwo oceniamy po gwiazdkach.

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Za to mam umiejętność czytania ze zrozumieniem i wyciągania wniosków. EOT bo kolejny śmietnik się zrobił z powodu twoich "mądrości". Gordona nie trzeba, sam się pogrążasz.

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Za to mam umiejętność czytania ze zrozumieniem i wyciągania wniosków. EOT bo kolejny śmietnik się zrobił z powodu twoich "mądrości". Gordona nie trzeba, sam się pogrążasz.

Twoje mądrości, w stylu kobi wygodniejsze na dziurawe drogi od suva, wiem bo nie jeździłem %-)

Ten sam poziom argumentów co u gordona

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Katystopej napisał(a):

Lesiu, wrzuć go w ignory i miej święty spokój. Z nim nie wygrasz bo Cię pokona doświadczeniem w głupocie.

Wystarczy całość podsumować frazą ZS i 5 gwiazdek NCAP - w tym stwierdzeniu jest cała jego mądrość. Faktycznie trzeba tak zrobić bo i ja połknąłem dziś haczyk. Przynajmniej sam się zaorał ;)

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No i co po tym suvie, jak nie wolno na nim wozić trumny czy rowerów na haku (w ramach dopuszczalnej prędkości)  :rotfl2:

Ale już wolno jechać 100km/h 10m za autobusem przez 100km :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@Petru23 lubi polecać auta z którymi nie ma styczności, do tego sam nigdy ich nie kupił gdy szukał dla siebie :E 

Ile razy to przerabialiśmy :D :rotfl2:

To nie dyskusja o xantii. KGM sprawdzałem i miałem już brać gdyby nie promka na forda.

Mg był pkt wyjścia do koncepcji, również sprawdzony.

Dlatego wskazałem te dwa

Nie wiem po kiego grzyba siejesz zament

Edytowane przez Petru23
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Krzysiak napisał(a):

No i co po tym suvie, jak nie wolno na nim wozić trumny czy rowerów na haku (w ramach dopuszczalnej prędkości)  :rotfl2:

Ale już wolno jechać 100km/h 10m za autobusem przez 100km :E 

Wolno , nikt nie pisał ze nie wolno, tylko niestety niektórzy są analfabetami wstecznymi.

Edit. Ogólnie luzik, ot kolejny tfardziel od tych co to ponoć w ignorach mnie mają :cool:

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

potem władował w niego kupę kasy

widocznie kupił tanio "okazję" i teraz za zaoszczędzone pieniądze siezi u mechanika. Ja kupiłem 3 lata temu 7 letniego Vaga i poza wymianą oleju i filtrów nic przy nim nie robię. 

Opublikowano (edytowane)

I o to chodzi, kupisz i może będzie ok, może nie.

Kupisz nowe masz gwarancję, kupisz za poradą używane i w razie si doradcy ci tego nie naprawią.

Pisałem do autora jego kasa, jego decyzja, tylko podaję przykład jak inni, uzasadniam czemu moim zdaniem warto nowe. 

3 minuty temu, eNeSik napisał(a):

@SylwesterI. weż na wstrzymanie i ogarnij się dopóki prosze

Czy ja kogoś tu obrażam? Podałem swój typ, od innych słyszę o odklejeńcach, co oczywiście problemu nie stanowi. 

Petru podał swoje typy, Sulaco swoje, ale wszyscy to odklejeńcy

Opublikowano
5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Czy ja kogoś tu obrażam? Podałem swój typ, od innych słyszę o odklejeńcach, co oczywiście problemu nie stanowi. 

Nie zamierzam wdawać się w dyskusje. Jesli nie widzisz problemu, nie widzisz zamętu i nieprzyjemnej atmosfery jaka wprowadzasz w temacie to moge Ci pomoc i dac Ci czas abys zweryfikowal swoje posty i poszukal. Wiec prosze po raz drugi, ogarnij sie

• Upvote 2