galakty 5 063 Opublikowano Środa o 07:58 Opublikowano Środa o 07:58 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Steam DECK to fajny sztos na retro i nie tylko, ale paradoksalnie jak na przenośną konsole to on jest wielki jak krążownik imperium Nie wiem jak SD, ale mam Legiona na Z1E i leży BARDZO wygodnie w dłoniach, nie męczy. Chociaż przy Switchu to kolos, ale dla mnie Switch jest za mały i właśnie tutaj mnie dłonie bolały (skrojone pod dzieci).
Element Wojny 5 295 Opublikowano Środa o 08:21 Opublikowano Środa o 08:21 (edytowane) 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Działa Ci? Na Legionie nie mogę uruchomić, mam wszystko co potrzebne i mimo to nie wskakuje Działa, choć trochę się z tym początkowo bujałem. Użyłem jednego z wielu dostępnych poradników na YT - najważniejsze jest to, żeby zainstalować Decky LSFG - bez tego ani rusz. Jak już ruszy to marzenie kolego, jeden klik i fps x2 w każdej grze, różnica w jakości/grafice praktycznie niezauważalna. W wersji x3 już są widoczne artefakty, typu włosy, typu dziwne motywy przy obracaniu, także zostawiłbym na x2. 27 minut temu, Kadajo napisał(a): Steam DECK to fajny sztos na retro i nie tylko, Retro? FORZA 5 zapierdziela w 60 fps'ach na medium. Edytowane Środa o 08:21 przez Element Wojny
Kadajo 9 788 Opublikowano Środa o 08:31 Opublikowano Środa o 08:31 Modern gaming mnie średnio na takich urządzeniach interesuje bo wcześniej czy później polegną na nim a na dodatek i tak graficznie to średnio to wszytko trzeba ustawić. Ale retro już wiecznie będzie chodziło super
galakty 5 063 Opublikowano Środa o 08:43 Opublikowano Środa o 08:43 21 minut temu, Element Wojny napisał(a): Działa, choć trochę się z tym początkowo bujałem. Użyłem jednego z wielu dostępnych poradników na YT - najważniejsze jest to, żeby zainstalować Decky LSFG - bez tego ani rusz. Jak już ruszy to marzenie kolego, jeden klik i fps x2 w każdej grze, różnica w jakości/grafice praktycznie niezauważalna. W wersji x3 już są widoczne artefakty, typu włosy, typu dziwne motywy przy obracaniu, także zostawiłbym na x2. Mam wszystko co potrzebne, ale nie zaskakuje jak włączam, w sumie na Z1E potrzeby nie ma, mocniejszy od SD, a w AAA na tym nie gram.
Element Wojny 5 295 Opublikowano Środa o 10:20 Opublikowano Środa o 10:20 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Modern gaming mnie średnio na takich urządzeniach interesuje bo wcześniej czy później polegną na nim a na dodatek i tak graficznie to średnio to wszytko trzeba ustawić. Ale retro już wiecznie będzie chodziło super Ja Decka oddałem żonie, gra sobie na nim w Disney Dreamlight, Palię i tego typu pierdoloty. Ja jestem jedynie gość od "coś mi wyskoczyło na ekranie" albo "coś nie działa". 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Mam wszystko co potrzebne, ale nie zaskakuje jak włączam, w sumie na Z1E potrzeby nie ma, mocniejszy od SD, a w AAA na tym nie gram. Jak masz mocny sprzęt to spoko, ale darmowe fps'y to jednak darmowe fps'y Ja bym temat klepał dalej, ale oczywiście to Twój wybór.
galakty 5 063 Opublikowano Środa o 10:21 Opublikowano Środa o 10:21 Teraz, Element Wojny napisał(a): Jak masz mocny sprzęt to spoko, ale darmowe fps'y to jednak darmowe fps'y Ja bym temat klepał dalej, ale oczywiście to Twój wybór. NA razie się kurzy bo gram na PC i PS5, ale pewnie powalczę ponownie. W sumie jak mam VRR to fajnie jednak 120FPS byłoby mieć.
azgan 1 824 Opublikowano Czwartek o 10:53 Opublikowano Czwartek o 10:53 https://ithardware.pl/aktualnosci/steam_ulatwia_kupowanie_gry_porzadkowanie_listy_zyczen_valve_wyczekiwane_zmiany-52726.html 👍
Doamdor 2 823 Opublikowano wczoraj o 00:09 Opublikowano wczoraj o 00:09 Ktoś kupił tą piekielnie szybką maszynę, jaką jest Steam Machine? 2
sierotaZpclaba 72 Opublikowano wczoraj o 07:29 Opublikowano wczoraj o 07:29 Na razie jeden scalper się ujawnił. Ja tam się z kolejki wypisałem.
Element Wojny 5 295 Opublikowano wczoraj o 08:37 Opublikowano wczoraj o 08:37 8 godzin temu, Doamdor napisał(a): Ktoś kupił tą piekielnie szybką maszynę, jaką jest Steam Machine? tak otwarcie się pytać, kto na forum upadł na głowę? no no 4
lukadd 3 737 Opublikowano wczoraj o 08:51 Opublikowano wczoraj o 08:51 (edytowane) @Kadajo Niezłą gorącą i głośną wirówkę zbudował w tym NV10 Nie tak prosto tak mały komputerek zbudować, szczególnie jak się oszczędza. Sam zasilacz za 60 dolców najtańszy badziew z Alii to na dłużą metę się nie sprawdzi. Trzeba tutaj coś premium o wysokiej sprawności i z cichym wentylem, ale takie kosztują z 4-5x więcej. Do tego trzeba moda wrzucić z dodatkowymi wentylami 40mm noctua na wyciąg, bo inaczej piekarnik i tym samym głośno. No i podzespoły podatne na UV, aby na maxa zejść z poborem. Najlepiej też mod z deshroudem GPU i 2x92 wentyle noctua Sam myślałem, aby sobie zrobić taką skrzyneczkę, ale chyba mi się nie chce, za dużo pracy i drogo w ciul wyjdzie w stosunku do wydajności. Już lepiej coś 10-15 litrów. Nie będzie małe tak, ale wygodniej 10x złożyć i ogarnąć Edytowane wczoraj o 08:59 przez lukadd 1
RTXnietylko4060tiUSER 660 Opublikowano wczoraj o 09:03 Opublikowano wczoraj o 09:03 (edytowane) Najlatwiej byloby poszukac kompaktowego laptopa ze zblizonymi podzespolami do SM i przeniesc go do innego pudelka. Nie rozumiem tej ekscytacji, zabrali matryce i klawiature, a ludziom wydaje sie, ze to jakies przelomowe urzadzenie Edytowane wczoraj o 09:07 przez RTXnietylko4060tiUSER
Element Wojny 5 295 Opublikowano wczoraj o 09:14 Opublikowano wczoraj o 09:14 udajmy może że ten badziew w ogóle nie wyszedł i przejdźmy do kolejnego tematu - bo jak już się jarać, to fajną dupą, a nie pierwszą lepszą która się napatoczy. 1
Doamdor 2 823 Opublikowano wczoraj o 09:26 Opublikowano wczoraj o 09:26 46 minut temu, Element Wojny napisał(a): tak otwarcie się pytać, kto na forum upadł na głowę? no no Był tu taki jeden, co chciał odstąpić jedną sztukę tej zaawansowanej maszyny, ale na czacie nie było chętnych.
Element Wojny 5 295 Opublikowano wczoraj o 09:41 Opublikowano wczoraj o 09:41 (edytowane) 15 minut temu, Doamdor napisał(a): Był tu taki jeden, co chciał odstąpić jedną sztukę tej zaawansowanej maszyny, ale na czacie nie było chętnych. jeśli chciał odstąpić za 50% ceny sklepowej, to ktoś by się pewnie znalazł; jeśli w cenie normalnej(?) albo skalperskiej, to niech szuka idiotów na PPE albo UpadłemNaŁeb.PL Edytowane wczoraj o 09:42 przez Element Wojny
Wu70 970 Opublikowano wczoraj o 09:52 Opublikowano wczoraj o 09:52 Na forum się nie znajdzie ale w sieci to czysty zysk 48 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Najlatwiej byloby poszukac kompaktowego laptopa ze zblizonymi podzespolami do SM i przeniesc go do innego pudelka. I to jest dobry pomysł od strony PCMR (złożyć coś takiego) ale najlepiej laptop bez gpu a gpu na kabelku coś jak 5070Ti/5090
Yedi 307 Opublikowano wczoraj o 09:53 Opublikowano wczoraj o 09:53 Ale Oculink ma tylko 4 linie pci-e wiec bieda będzie - i musisz miec slot na drugi dysk ..
azgan 1 824 Opublikowano wczoraj o 10:04 Opublikowano wczoraj o 10:04 (edytowane) 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): @Kadajo Niezłą gorącą i głośną wirówkę zbudował w tym NV10 Nie tak prosto tak mały komputerek zbudować, szczególnie jak się oszczędza. Sam zasilacz za 60 dolców najtańszy badziew z Alii to na dłużą metę się nie sprawdzi. Trzeba tutaj coś premium o wysokiej sprawności i z cichym wentylem, ale takie kosztują z 4-5x więcej. Do tego trzeba moda wrzucić z dodatkowymi wentylami 40mm noctua na wyciąg, bo inaczej piekarnik i tym samym głośno. No i podzespoły podatne na UV, aby na maxa zejść z poborem. Najlepiej też mod z deshroudem GPU i 2x92 wentyle noctua Sam myślałem, aby sobie zrobić taką skrzyneczkę, ale chyba mi się nie chce, za dużo pracy i drogo w ciul wyjdzie w stosunku do wydajności. Już lepiej coś 10-15 litrów. Nie będzie małe tak, ale wygodniej 10x złożyć i ogarnąć Wszystkie mini pc ("konsole") które są wydajne są drogie albo bardzo drogie. Z tego typu sprzętów najsensowniej wypada PS5Pro które też tanie już nie jest 🙃 Osobiście podoba mi się świetny sprzęt ale cena zabija a ile PS5 Pro za to byłoby? Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Najlatwiej byloby poszukac kompaktowego laptopa ze zblizonymi podzespolami do SM i przeniesc go do innego pudelka. Nie rozumiem tej ekscytacji, zabrali matryce i klawiature, a ludziom wydaje sie, ze to jakies przelomowe urzadzenie Dokładnie i ja tak zrobiłem, sprawdza się to rozwiązanie wyśmienicie 👍 Edytowane wczoraj o 10:27 przez azgan
Doamdor 2 823 Opublikowano wczoraj o 10:20 Opublikowano wczoraj o 10:20 22 minuty temu, Wu70 napisał(a): Na forum się nie znajdzie ale w sieci to czysty zysk I to jest dobry pomysł od strony PCMR (złożyć coś takiego) ale najlepiej laptop bez gpu a gpu na kabelku coś jak 5070Ti/5090 1
galakty 5 063 Opublikowano wczoraj o 11:20 Opublikowano wczoraj o 11:20 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): jeśli chciał odstąpić za 50% ceny sklepowej, to ktoś by się pewnie znalazł; jeśli w cenie normalnej(?) albo skalperskiej, to niech szuka idiotów na PPE albo UpadłemNaŁeb.PL Wydaje mi się że on sprzedał zanim odebrał paczkę i w cenie wyższej... 1
Wu70 970 Opublikowano wczoraj o 11:30 Opublikowano wczoraj o 11:30 (edytowane) 1 godzinę temu, Yedi napisał(a): Ale Oculink ma tylko 4 linie pci-e wiec bieda będzie - i musisz miec slot na drugi dysk .. Nie żartuj, 4 linie PCIE 5.0 i nie zauważysz różnicy w grach na 5090 (1~4%). Edytowane wczoraj o 11:30 przez Wu70
Element Wojny 5 295 Opublikowano wczoraj o 11:34 Opublikowano wczoraj o 11:34 12 minut temu, galakty napisał(a): Wydaje mi się że on sprzedał zanim odebrał paczkę i w cenie wyższej... 2
galakty 5 063 Opublikowano wczoraj o 11:48 Opublikowano wczoraj o 11:48 Wystarczy sztucznie zaniżyć podaż, żeby sprzedało się w zawyżonej cenie, przepis na sukces... A potem wyszło że sprzedali jeszcze mniej niż planowali
some1 702 Opublikowano wczoraj o 12:48 Opublikowano wczoraj o 12:48 (edytowane) Godzinę temu, Wu70 napisał(a): Nie żartuj, 4 linie PCIE 5.0 i nie zauważysz różnicy w grach na 5090 (1~4%). Oculink nie obsługuje 5.0 a do tego ma swój narzut, trzepie po wydajności nawet słabsze karty. https://ithardware.pl/aktualnosci/oculink_lepszy_do_zewnetrznych_kart_graficznych_niz_thunderbolt_3_4_ale-31368.html EDIT: chociaż widzę, że niektórzy puszczają na tym 5.0, ale rezultaty są różne i raczej nie wyciąga pełnego x4 wtedy. Edytowane wczoraj o 12:51 przez some1
Rekomendowane odpowiedzi