Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Wszystko super, ale 2900 to był straszny szrot, tak samo jak zresztą 38xx, bo miały o wiele za mało jednostek TMU, przez co Nvidia ze swoją serią 8xxx ich dosłownie ośmieszała. Ale +1 do tęsknoty za prawdziwą konkurencją, gdzie ATI konkurowało a nie jak dziś AMD udaje, że konkuruje w segmencie kart do gier. Co do 5080tki Ja z braku kasy wybrałem 5070ti, ale mimo to jednak muszę to napisać: W niektórych testach jest aż +20%. A do tego te 3-5% lepiej się te karty kręcą, co daje potencjalnie nawet +25%. Do tego jest różnica w paramatrach GPU, np. ogromna różnica pomiędzy 48 a 64MB co by pasowało do kilku gier i ustawień, gdzie 5070ti traci jakoś dziwnie dużo (5080 odjeżdża nawet o 30%) choć pewności co do ilości cache z tymi wynikami nie mam. Tylko zgaduję. Dobre, droższe modele 5080tek mogą nie zdrożeć, bo ich produkcja jest ograniczana przez NV najmniej. To 5070ti dostanie niedobory, które straszą powtórką z czasów kopalnianych. Co wybrać? Nie wiem. Jak 2000zł to dla Ciebie nic, to bierz porządną 5080tkę. Jak to sporo kasy to rozważ tani model, a jak bardzo dużo kasy to 5070 ti, choć tu też najfajniejsze modele już są po 4300 -
Przez Badalamann · Opublikowano
@LeBomB Do adopcji zapewne daleka droga. In vitro nie wiem czy dziś jest jakiś problem. Przynajmniej dla kobiet.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi