Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Gret napisał(a):

smutne to jest jak on wygląda, aż mnie nieprzyjemnie nogi kręcą jak patrzę na ten podświetlany przód. 

Podświetlany przód w BMW i Mercedesie wygląda strasznie odpustowo-festyniarsko. Tak samo jak podświetlane znaczki VW/Audi. Chyba tylko w Cuprze to wygląda akceptowalnie

• Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, trepek napisał(a):

Słowo klucz - homologacja.

Sracja że tak powiem :E

W części krajów UE żarówki led są legalne, homologowane do niektórych aut, ale jak kupisz takie auto i sprowadzisz do Polski to już są nielegalne xD

• Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Wiadomo, telefon w ręku to zabójstwo, ale tablet na połowę deski już bezpieczny bo homologowany. 

O to to - dzisiaj widziałem babeczkę w tesli jak ruszała ze świateł i tylko oczami skakała ekran droga bo coś usiłowała wstukać swoimi pazurami. Jeszcze się wychylała do przodu bo nie dosięgała :D 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Gret napisał(a):

smutne to jest jak on wygląda, aż mnie nieprzyjemnie nogi kręcą jak patrzę na ten podświetlany przód. 

Jako światła do jazdy dziennej, to może być. Jak na mercedesa to nie wygląda tak źle (widywałem już brzydsze mercedesy). Lekko dziwi mnie, że poszli w wysuwane klamki - teraz raczej jest kierunek by od tego już odchodzić, ze wzgl. bezpieczeństwa. Rozczarowujące jest to szarpanie, przy dołączaniu się silnika spalinowego - no coś takiego, niedopuszczalne ... nawet w "chińczyku". Fajnie, że przynajmniej dali te 4 cylindry. Ogólnie jak te niedoróbki w tym aucie (szarpanie, przeszkadzające odbijanie się światła z podświetlenia w lusterku) ogarną, to ciekawe to auto. ... choć tanie nie jest, biorąc pod uwagę, że to takie mniejsze auto (mało miejsca z tyłu).

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

8l/100km przy prędkości 120 km/h, strach się bać co przy 140 km/h by było. No ale to hybryda, nic dziwnego, Toyoty też dużo palą przy wysokich prędkościach.

Tradycyjnie dla daily driver testy z du..... 8 l/100 km przy 120 km/h, a przy 140 km/h 9 l/100 km. Kto w to uwierzy?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galakty napisał(a):

nic dziwnego, Toyoty też dużo palą przy wysokich prędkościach.

A nieprawda, taki Highlander przy 140 pali symbolicznie więcej niż Audi Q7 TDI, gdzie przy 90 był symbolicznie oszczędniejszy. Toyota akurat nie ma problemu z wysokim spalaniem przy dużych prędkościach, zapomniałem link dodać

10 minut temu, galakty napisał(a):

Ale to wynik z komputera, na dodatek przelicza idiotycznie na 50 km, ja bym tu dopatrywał problemu z softem, a nie jego testami. 

Widziałem już nie raz jak testował, wykonuje pomiary w jednym kierunku nie przejmuje się różnicami wzniesień ani wiatrem. Tutaj jest kolejny dowód na to, jak kantuje. Jeśli podaje wyniki z komputera w ten sposób i są tak przekłamane, to po co podawać? i po co je dalej powielać?

Edytowane przez Raf3D
Opublikowano

* OMODA 9 POLSKA POSIADACZE

Radek Lenart  · eonpsSortdfh011ah2i8uu4fhlfff68g7cmn0352u i06ug483ci6c7m2592  ·

Omoda Polska czekam na odpowiedź na maila. W lutym Pan we mnie wjechał. Miesiąc minął auto na placu stoi i nikt nie chce mi odpisac nawet ile mam czekać na części do naprawy. Brawo Omoda za podejście i brak odpisywania na maile. Grzecznie co drugi dzień przypominam się z pytaniem kiedy części zamówione zostaną dostarczone i cisza. Podobno osoba z innym zderzakiem uszkodzonym w O9 czekała 3 miesiące i zderzaka nie było tylko można było jeździć autem. Nie wiem jak inne marki podchodzą do tematu ale tu ewidentnie jest coś nie tak bo dostałem tylko pytanie o Vin. Odpisałem i wysłałem też potwierdzenie zamówienia części i cisza. Nie ma części to nie ma tematu. Dodam gwarancją leci auto stoi na placu i się marnuje a informacji brak.

Może ktoś z Omoda przeczyta i odpisze tu na pytanie ile czeka się na tylny zderzak do O9

-Marcin Połatyński

Jade na tym samym wózku, od grudnia moja O9 stoi w serwisie. Proszę nie liczyć, że importer cokolwiek odpisze. Oni mają NAS w dupie. Tak samo będę ja ich miał przy zakupie następnego auta.

Witam.

Jestem „szczęśliwym” właścicielem Omody 9 od początku lutego. Po przejechaniu 150 km rozleciał się silnik. Od półtora miesiąca jeżdżę zastępczym Jaecoo 7. Po ponad miesiącu, kiedy już mieli kończyć wymianę silnika, zauważyli w Matsuoka (Łódź), że w misce olejowej jest dużo opiłków i wystąpili do

Importera o zgodę na wymianę turbiny. Po miesiącu zajrzeli do miski olejowej .

Czy komuś coś takiego się zdarzyło?

Czy to tylko przypadek zupełnie jednostkowy?

Mam na myśli uszkodzenie silnika, nie sposób naprawy.

Maciej Niewiadomski

-Marek Darkowski

Jak ja pisałem że mi wymieniali silnik po rzekomym zatarciu to mnie tu opluwali że ściemniam. Jak ktoś się na coś napali to żadne argumenty i ostrzeżenia go nie zatrzymią.

• Haha 2