bergercs 1 721 Opublikowano Środa o 21:02 Opublikowano Środa o 21:02 Ten gość jeszcze nie załapał, że od kilku tygodni dyskutuje sam ze sobą? Nie dziwi go, że nikt mu nie odpowiada? Bo dla większości jego wpisy wyglądają tak: 2
SuLac0 454 Opublikowano Środa o 21:31 Opublikowano Środa o 21:31 "wiekszosc" nawet nie potrafie sobie wyborazic jak 1bitowy musi byc taki internet, ale widac, ze tej "wiekszosci" wystarczy. i dobrze. niech tam zostana eC3 - jako autko miejskie imo sprawdza sie b.dobrze. -10st , wsiadam, 30s, siedzenia i kierownica zagrzane, wszystko odmrozone i jade. nie jest idealne (glownie soft) i ludzie maja z nim problemy, szczegolnie z tymi z poczatku produkcji, ale z czym teraz nie ma problemow
KiloKush 723 Opublikowano wczoraj o 04:44 Opublikowano wczoraj o 04:44 No dobra a Golf z gwarancją na baterie? https://m.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-e-golf-faktura-niski-przebieg-serwisowany-w-aso-gwarancja-na-baterie-CID5-ID18dXDg.html 1
wallec 995 Opublikowano wczoraj o 05:09 Opublikowano wczoraj o 05:09 Nieeee, auto na baterie tylko w najem za 300zl i do kosza po dwóch latach. Po co na własność jak można za małe siano pojeździć i miec wszystko w pupie.
Katystopej 1 237 Opublikowano wczoraj o 05:24 Opublikowano wczoraj o 05:24 36 minut temu, KiloKush napisał(a): No dobra a Golf z gwarancją na baterie? https://m.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-e-golf-faktura-niski-przebieg-serwisowany-w-aso-gwarancja-na-baterie-CID5-ID18dXDg.html Tam jest 200km zasięgu latem...
KiloKush 723 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 25 minut temu, wallec napisał(a): Nieeee, auto na baterie tylko w najem za 300zl i do kosza po dwóch latach. Po co na własność jak można za małe siano pojeździć i miec wszystko w pupie. Ekologia na pełnej... 10 minut temu, Katystopej napisał(a): Tam jest 200km zasięgu latem... To w zimę ile będzie? 😂
Katystopej 1 237 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 43 minuty temu, KiloKush napisał(a): To w zimę ile będzie? 😂 Pewnie zasięg przeciętnej spaliny na rezerwie Nie bez powodu te golfy są takie tanie.
bergercs 1 721 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 53 minuty temu, Katystopej napisał(a): Tam jest 200km zasięgu latem... To sobie wymieni aku na nowy i tyle. WVWZZZAUZL8910732 "Aku wysokowoltowy" 5QE 915 597 AD: 120 543,90zł. I nie zapominajmy, że to cena netto 2
Katystopej 1 237 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Może i tanie jako używki, ale za to drogie w serwisie i cholernie drogie były jako nowe
SuLac0 454 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 21 minut temu, bergercs napisał(a): To sobie wymieni aku na nowy i tyle. baterie teraz sie naprawia, wymienia pakiety, ale kto bogatemu zabroni. na oto widze fajne kony, leafy. mx-30 , ale tutaj moze byc problem z fotelikami. jest w sumie w czym wybierac i nie musi byc to psa/stellantis 2 godziny temu, wallec napisał(a): Nieeee, auto na baterie tylko w najem za 300zl i do kosza po dwóch latach. Po co na własność jak można za małe siano pojeździć i miec wszystko w pupie. ale , aby dostac ten najem, wczesniej trzeba wylozyc te +30k, ktrore biorac pod uwage jaka mamy juz alokacje srodkow w naszauto (80%), mozna nie odzyskac ceny uzywanych EV jak i ich oferta jest juz na tyle atrakcyjna, ze gdym mial teraz cos brac, to wlasnie bym juz szukal jakis uzywek
galakty 3 772 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 2 godziny temu, KiloKush napisał(a): No dobra a Golf z gwarancją na baterie? https://m.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-e-golf-faktura-niski-przebieg-serwisowany-w-aso-gwarancja-na-baterie-CID5-ID18dXDg.html Jak ktoś jeździ TYLKO po mieście i ma gdzie ładować....
bergercs 1 721 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Szukać Corolli po 2022. Ogarnęli cvt - da się jechać autostradą i jest "normalnie" w środku. W starszych generacjach auto potrafilo sobie kilometrami trzymać 5k obrotów. Przy szybkiej jeździe to 1.8 w hybrydzie mieści się w 6,5l, po mieście okolice 5 do uzyskania.
galakty 3 772 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Jeśli trzymamy się budżetu 60k to można zapomnieć o takiej Corolli.
galakty 3 772 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Tylko jaki jest sens Corolli bez hybrydy? Mamy wszystkie wady i niezbyt zalety, do miasta to lepiej tego Jazza już wziąć. Ten 1.5 pracuje jak traktor.
larry.bigl 497 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Z ciekawości (poza budzetem) a jak wypadaja 1.5 eTSI (E-Tec)?
galakty 3 772 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu E-Tec to po prostu EVO z mild hybrid. ACT i pompa wody chyba najbardziej awaryjne i kapryśne, ale i tak wolałbym to niż EcoBoosta, Pure Techa czy 1.5 TGDI.
larry.bigl 497 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Ale w sumie nadal chyba ciekawa opcja dla Corolli (patrzę że Golfy i Seaty ETec latają w podobnych pieniądzach, nawet Octavie czasami ale to już może haczyć o wyższe kwoty).
galakty 3 772 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Nie wiem czy to opcja dla Corolli, bo tam masz praktycznie bezobsługowy silnik i skrzynię, a w Golfie masz zaawansowane TSI i DSG. Jedno idealne do miasta, drugie miasta nie lubi. W kwestii budżetu tak, w innych nie bardzo, zupełnie inne auta. Osobiście też wolę Golfa/Leona od Corolli bo eCVT w trasy jest porażką.
trepek 1 527 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Godzinę temu, larry.bigl napisał(a): Z ciekawości (poza budzetem) a jak wypadaja 1.5 eTSI (E-Tec)? Szwagier dobija do 110 tys w swojej skodzinie i tylko robi regularne serwisy. Bardzo sobie chwali ten silnik (skoda z 2022). 1
larry.bigl 497 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 55 minut temu, galakty napisał(a): Nie wiem czy to opcja dla Corolli, bo tam masz praktycznie bezobsługowy silnik i skrzynię, a w Golfie masz zaawansowane TSI i DSG. Jedno idealne do miasta, drugie miasta nie lubi. W kwestii budżetu tak, w innych nie bardzo, zupełnie inne auta. Osobiście też wolę Golfa/Leona od Corolli bo eCVT w trasy jest porażką. No tak ale jeśli te 1.5 nie bedzie trzaskać tylko miasta a cykl mieszany to jakiś kompromis jest. Żeby była jasność, ja Jazza traktowałem jako opcję na tanie w utrzymaniu drugie auto gdzie nie będę ładować bagażu i psa na nie wiadomo jaka trase. Ale potem jak dostałem tu opcję Aurisa w hybrydzie zaczeło mi świtać że przecież można mieć i nawet kombi które w mieście nie zabije budzetu (jedyne co ewentualnie naprawy droższe). I tak z ciekawości ogólnie wklepując hybryda w OLX i Otomoto trafiłem na własnie wszelkiem maści Octavie i Golfy z 1.5 eTSI które (zaleznie od wyposażenia i przebiegu) można mieć za niewiele więcej niż dobrze wyposażony Jazz (bo ten akurat ma odklejoną cenę). Podobnie Auris vs Corolla, tego pierwszego w okolicy 60k na luzie znajdziesz, ale Corolla jest niewiele drożej (z bieda światłami halogenowymi co akurat dla mnie jest mocnym hamulcem zakupowym). I własnie tak wyszło tokiem myślenia z Jazza za 40-50k nagle do Aurisa za 60 i niewiele wyżej już Octavie (2021-2022) i Corollki (2019+) co wydaje sie relatywnie nieską dopłatą..
Gret 658 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Zaraz dojdziesz do 80 bo cos innego Ci wpadnie w oko. To jest błędne koło. Wiem co mówię. 1
galakty 3 772 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 6 minut temu, larry.bigl napisał(a): I tak z ciekawości ogólnie wklepując hybryda w OLX i Otomoto trafiłem na własnie wszelkiem maści Octavie i Golfy z 1.5 eTSI które (zaleznie od wyposażenia i przebiegu) można mieć za niewiele więcej niż dobrze wyposażony Jazz (bo ten akurat ma odklejoną cenę). eTSI to nie jest de facto hybryda, tam masz 48V silniczek który robi za rozrusznik i odzyskuje energię. Ceny faktycznie VW ma niezłe, do tego możesz przebierać w sztukach bo jest tego pełno. Japońce dawno odleciały z ceną i trochę za mocno. 7 minut temu, larry.bigl napisał(a): Podobnie Auris vs Corolla, tego pierwszego w okolicy 60k na luzie znajdziesz, ale Corolla jest niewiele drożej (z bieda światłami halogenowymi co akurat dla mnie jest mocnym hamulcem zakupowym). Ojjj Corolla za 60k w hybrydzie? To chyba ze sporym przebiegiem albo wątpliwą historią, a wolnossak nie ma tam sensu. Auris znowu trochę auto poprzedniej epoki. Musisz się zdecydować czego szukasz, bo najpierw Jazz, potem Auris w hybrydzie a potem Golf/Octavia. To tak jakbyś chciał zjeść owoc i nie wiesz czy jabłko, pomarańczę czy banana - każdy inny
larry.bigl 497 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Nie no ja wiem. Tu masz racje. Ale własnie w moim wypadku wydają mi się to relatywnie niskie kwoty do dopłaty. Inną kwestią jest to, że ja kupuje auto raz na jakiś dłuższy czas (średnio 5 lat miałem każde). Ja wiem że to jest błędne koło ja po prostu szukam auta które będzie robić co ma robić i zarazem nie poczuję że wywaliłe kase Dzis otwierając ogłoszenie starszego Jazza 2013r za 22k który mi wpadł w oko rozum mi powiedział (a weź se wsadz te wszystkie droższe auta i kup tego Jazza, przecież on spełnia dokładnie wymagania ). A te dopłaty też coś dają (nowszy rocznik, automat, lepsze światła np Octavia z Matrixami). Edytowane 15 godzin temu przez larry.bigl
Rekomendowane odpowiedzi