bleidd 638 Opublikowano wczoraj o 12:09 Opublikowano wczoraj o 12:09 (edytowane) Chyba dojrzałem do decyzji o przerzuceniu się na SUV-a z odwiecznego bujania się hatchackami Zamierzam sprzedać A3 i wziąć coś co będzie przede wszystkim większe, wygodne i komfortowe. Stąd rozglądam się za czymś nowym w budżecie ok 300k licząc już po rabatach, więc katalogowo w okolicach 320-330. Szukam przede wszystkim użytecznego auta, nie jestem specjalnym fanem motoryzacji, którego kręcą V8 i Mustangi. Im wygodniejsze tym lepsze. Na co liczę: - Pb95 - SUV / Crossover - cisza w trasie, na pewno akustyczne szyby jako must have - komfort zawieszenia - żadne sportowe zawiasy i 20" felgi - prawdziwe skóry a nie ekologiczne ceraty - kamery 360, wentylowane fotele, pakiet asystentów - masaże jako opcja byłyby super ale nie wiem czy w tej cenie da się to dostać - 4x4 Nie chcę zbyt dużego auta, gabarytowo ~4.6/4.65m to dla mnie idealny kompromis pod względem wielkości i zwinności. Osiągi i wygląd to sprawy trzeciorzędne, okolice 7.7-8s do setki mi w zupełności wystarczy. Mam jakieś wstępne pomysły ale nie chcę nic sugerować. Ktoś miałby jakieś propozycje? P.S. Odhaczmy od razu, że Kuga odpada i miejmy to już z głowy Edytowane wczoraj o 12:10 przez bleidd
bleidd 638 Opublikowano wczoraj o 13:29 Autor Opublikowano wczoraj o 13:29 (edytowane) 44 minuty temu, SuLac0 napisał(a): XC60 T6 plugin Nie widzę sensu w pluginach. Poza tym - nie wiem na ile to jest prawda/aktualne - XC60 nie ma nawet bezprzewodowego CarPlay / Android Auto. 51 minut temu, Gret napisał(a): NX 350/450 Ładne Ale w sumie nic więcej o nim nie wiem. Edytowane wczoraj o 13:31 przez bleidd
Kyle 279 Opublikowano wczoraj o 13:56 Opublikowano wczoraj o 13:56 Do tej pory miałeś AUDI - zadowolony? ... to może znowu AUDI? - to byłby chyba najbardziej przewidywalny wybór.
bleidd 638 Opublikowano wczoraj o 14:08 Autor Opublikowano wczoraj o 14:08 Nie jestem zbytnio przywiązany do marki więc mi to wszystko jedno jaki będzie znaczek na masce. Biorę pod uwagę Q5 bo wizualnie dla mnie jest najładniejsze, za to mocno krytykowane za skrzypiące i kiepskie materiały więc tutaj trochę mnie to dorzuca. Ale wszystkie inne wymagania spełnia. Q3 z kolei to takie podniesione A3 w cenie z kosmosu i z tym śmiesznym wyświetlaczem kierowcy. GLC wygląda super ale ceny ma trochę wywalone w kosmos, dobrze dokonfigurowane podchodzi pod 370 tys. X3 mi się wizualnie nie podoba ale to w sumie detal, za to też krytykowane jest za plastikowość i nie ma nawet w opcji akustycznych szyb. CX-60 podchodzi cenowo pod Q5/X3 a to tylko i aż Mazda. O NX350 nie myślałem do tej pory więc muszę coś się o nim więcej dowiedzieć. XC60 tak jak pisałem powyżej - choć nie wiem na ile to prawda nie wiem na ile to jest prawda/aktualne - XC60 nie ma nawet bezprzewodowego CarPlay / Android Auto. Do tego piszą, że pomimo akustycznych szyb jest słabo wyciszone.
Kyle 279 Opublikowano wczoraj o 14:34 Opublikowano wczoraj o 14:34 24 minuty temu, bleidd napisał(a): CX-60 podchodzi cenowo pod Q5/X3 a to tylko i aż Mazda. Mazda dobre auta robi ... poza zabezpieczeniem antykorozyjnym. Chyba ... chyba, nadal nie cynkują karoserii. 33 minuty temu, bleidd napisał(a): GLC wygląda super ale ceny ma trochę wywalone w kosmos, dobrze dokonfigurowane podchodzi pod 370 tys. Może pochodź po salonach (podzwoń) i coś utargujesz, skoro auto Ci się podoba.
bleidd 638 Opublikowano wczoraj o 15:11 Autor Opublikowano wczoraj o 15:11 Właśnie na razie chce zawęzić listę do kilku modeli i zacząć robić obchód po salonach. Wysłałem zapytanie ofertowe o GLC, z ciekawości, więc zobaczę jakie są obecnie rabaty możliwe do utargowania.
KiloKush 735 Opublikowano wczoraj o 15:30 Opublikowano wczoraj o 15:30 18 minut temu, bleidd napisał(a): Właśnie na razie chce zawęzić listę do kilku modeli i zacząć robić obchód po salonach. Wysłałem zapytanie ofertowe o GLC, z ciekawości, więc zobaczę jakie są obecnie rabaty możliwe do utargowania. GLC na luzie 20% rabatu 1
trepek 1 533 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 20 godzin temu, Gret napisał(a): NX 350/450 Głośny. Wybrałbym doposażonego pod korek Tiguana (ale nie w wersji R-Line). W budżecie do 300 tys można mieć już Lexusa RX w wersji Omotenashi z bardzo niskim przebiegiem. Prawdziwe skóry, prawdziwe drewno. Wentylacja dupki przód/tył. Prawdziwy ponton na kołach.
bleidd 638 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Noo Tiguan to fajna opcja. Ma nawet masaże i to wszystko można mieć w full wersji za 250-260 tys. A jak można dać mniej niż więcej to czemu nie. 1
trepek 1 533 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Tiguana z silnikiem 1.5 w full wypasie (elegance) wyklikalem za 240 tys. Spokojnie z tej ceny mozna cos urwac bo to cena z konfiguratora. Wada jest to, ze naped oska.
Gret 663 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) tak sobie oglądam testy tego tiguana. wnętrze jak z passata do NX to jak niebo a ziemia, ale to tylko z filmów trzeba na żywo obejrzeć. NX też nie kosztuje 300k, za 250k można już mieć dobrego wypasa. ale to tylko moje zboczenie lexusem Edytowane 10 godzin temu przez Gret
trepek 1 533 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jak sie nie myle to NX poza wersja Omotenashi ma chamskie ceraty na fotelach, do ktorych dupa sie klei Mialem NXa w sredniej wersji na testy na 2 dni i mnie nie zachwycil, poza matrixami. Material (tahara) moim zdaniem to porazka, lepszy by byl zwykly tekstylny.
bleidd 638 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu No właśnie widziałem testy wersji Prestige i wygląda średnio, do tego wszyscy piszą że wyciszenie średnie. Omotenashi AWD katalogowo już 317 tys. 1
Kyle 279 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 29 minut temu, trepek napisał(a): chamskie ceraty na fotelach, do ktorych dupa sie klei Mnie to zawsze zastanawia, jak to z tymi "ceratami" i "klejeniem dupy" jest ... to znaczy, czy Wy jeździcie autem (oczywiście w upalne dni) zupełnie nago?
jarux 88 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 4 minuty temu, Kyle napisał(a): Mnie to zawsze zastanawia, jak to z tymi "ceratami" i "klejeniem dupy" jest ... to znaczy, czy Wy jeździcie autem (oczywiście w upalne dni) zupełnie nago? Nie trzeba jechać nago by wysiąść z mokrymi plecami i dupą 2
Gret 663 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu skóra bez perforacji i wentylacji to krzyżyk na drogę 2
jarux 88 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Po 7 latach posiadania auta z pseudoskórą podpisuję się pod tym obiema rękami oraz nogami. 1
bleidd 638 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Pooglądałem trochę testów Tiguana i wyciszenie też niestety biedne. Do tego akustyczne szyby tylko w pakiecie R-Line, który ma DCC, który w VW jest tragiczny. O i to tak Edytowane 6 godzin temu przez bleidd 1 1
trepek 1 533 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, Kyle napisał(a): Mnie to zawsze zastanawia, jak to z tymi "ceratami" i "klejeniem dupy" jest ... to znaczy, czy Wy jeździcie autem (oczywiście w upalne dni) zupełnie nago? Wystarczy zwykla koszula czy t-shirt na gole cialo i jak wstaniesz to plecy mokre. Te wszystkie ceraty sa totalnie nieoddychajace. @bleidd polowalbym w takim razie na RX 350h wersja Omotenashi. Jakiegos 2 latka z niskim przebiegiem bez problemu znajdziesz w tej cenie.
galakty 3 816 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Mając tyle kasy w życiu bym na VW nie spojrzał 43 minuty temu, trepek napisał(a): polowalbym w takim razie na RX 350h O ile mu rozmiar pasuje, bo jednak spore auto. 1
bleidd 638 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu No właśnie zdecydowanie duże. Chciałbym się zmieścić w okolicach 4.6-4.65m, tak naprawdę nie potrzeba mi wcale dużego auta (i nie chce takiego). Stety niestety im wyższy model tym większy Powysylałem zapytania o oferty i zobaczymy. Dużo zależy od tego jakie mają rabaty poszczególne marki.
trepek 1 533 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Sprawdzilem i Tiguan w wersji Elegance ma w starndardzie akustyczne boczne szyby.
Rekomendowane odpowiedzi