Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, trepek napisał(a):

Oj tam, oj tam. Miałem w salonie zamówioną Kugę, kupiłem SantaFetkę a gdzieś z tyłu głowy dalej chodzi mi Espace/Rafale. Teraz też Cupra dowaliła do pieca i wypuściła wersję Tribe Terramara z kolorem zielony mat. Łajzy! :E 

:E

Ja nie wiem ale jestem jakis pier... zamiast sie cieszycz ze bedzie nowa fura to wyszukuje dziury w calym...

Opublikowano

normalne. Duże pieniądz wykładasz, nie znasz się na tym, pełno min nie wiesz czy trafiłeś dobry silnik, dobry model, czy ma jakieś wady fabryczne. 
Nie te czasy że ojciec naprawi na podwórku czy kolega wyklepie i bedzie jezdziło.

Ja też mam z tym problem. mechanik mówił żeby japońca brał, francuza nie jak będę zmieniał auto.

Opublikowano
24 minuty temu, Gret napisał(a):

:E

Ja nie wiem ale jestem jakis pier... zamiast sie cieszycz ze bedzie nowa fura to wyszukuje dziury w calym...

Nie ma auta idealnego, kup to co się podoba i olać resztę. Życie jest za krótkie. Ja też szukałem, analizowałem, zepsuło się poprzednie, znalazłem ładną sztukę, kupiłem oczami, jazda próbna to była formalność i od razu zadatek :D Moja to w szoku była że tak szybko poszło. 

Opublikowano
5 godzin temu, dan254 napisał(a):

No i super.Sam mam Cx-30 od 4 lat i jestem bardzo zadowolony.Mam 190 cm wzrostu i miejsca mi nie brakuje więc taka mała nie jest 😉

Jeździsz sam lub max jeden pasażer z tyłu? ;)

3 godziny temu, bleidd napisał(a):

Rozumiem, że transakcja w ratach. Pomyślę :P

2024, nie wiem w sumie ile, jeszcze nie patrzyłem ile ludzie wyceniają

A na poważnie, to bardzo dobra okazja do kilku kalkulacji.

Czyli auto będziesz miał w sumie 2 lata. Jaka utrata wartości przez ten okres? Możesz wskazać kwotowo lub procentowo? Jakie koszty były w tym czasie dodatkowe poza ubezpieczeniem?

Ciekawi mnie jak to wypada przy najmie również na 24 miesiace ;)

Opublikowano

mi sie podobało jak tutaj chłop pisał że dał 40k za nowego elektryka po dotacjach i z 7 lat gwarancji ale to małe i małoprestiżowe auto i tylko dla takich co mają dom nie mieszkanie. 

Podobno elektryki prostsze w budowie, mniej rzeczy sie może popsuć.

Opublikowano
17 minut temu, Petru23 napisał(a):

A na poważnie, to bardzo dobra okazja do kilku kalkulacji.

Czyli auto będziesz miał w sumie 2 lata. Jaka utrata wartości przez ten okres? Możesz wskazać kwotowo lub procentowo? Jakie koszty były w tym czasie dodatkowe poza ubezpieczeniem?

Ciekawi mnie jak to wypada przy najmie również na 24 miesiace ;)

Na razie tylko wymiana oleju (1200 zł). Przeglądu jeszcze nie robiłem więc nie wiem ile kosztuje.

Z tego co na szybko popatrzyłem to ludzie koło 105-110k wołają za taki rocznik, silnik, wyposażenie. To tylko oferty więc realnie pewnie sprzedają się za 95-100.

Mnie kosztowało 140k.

Opublikowano (edytowane)

@bleidd

Ooo, to jak moja wcześniejsza i zapewne aktualna ;)

Czyli 40-45tys utraty w 2 lata. 

Najem w tym okresie dla zbliżonych wartości wynosi mnie w 2 lata również ok 45tys.

Wniosek każdy sam wyciągnie dla siebie ;)

18 minut temu, dan254 napisał(a):

Żona i córka z tyłu 🙂.Czasem nawet teściową z tyłu upcham 😉

Jezdzilem Cx5, również w 4 dorosłe osoby... Jestem lekko zdziwiony tym, co mówisz ale z tyłu głowy mam zawsze "w kiedyś to się maluchem w 5 osób do Bułgarii ma wakacje jeździło" 8:E

Zobacz jak ilość miejsca w środku to baaaardzo indywidualna kwestia ;)

Edytowane przez Petru23