Klakier1984 815 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jakbym był na etapie, że nie mam co z pieniędzmi robić to wtedy pewni było by fajnie tak mieszkanie odstrzelić . Z drugiej strony to Warszawa więc zapewne w wielu miejscach można by te cenę podzielić przez dwa.
galakty Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Architekt do 50m2 to dla mnie sroga bzdura, ale hej... co kto woli Ja bym wolał więcej metrów
Klakier1984 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Znajomi potrzebowali architekta bo nie potrafili zagospodarować 20m trawnika pod domkiem także co kto lubi. Jak czytam jakie tu kwoty padają to nawet wolę nie przypominać w jakiej kwocie zamknęła się moja przeprowadzka
Ig0r Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 50 minut temu, galakty napisał(a): Architekt do 50m2 to dla mnie sroga bzdura, ale hej... co kto woli Ja bym wolał więcej metrów Wbrew pozorom nie tylko chodzi o wygląd, ale też o funkcjonalność i rozkład mebli. Na 50m2 zostało zrobionych kilka ciekawych myków architektonicznych, że mi przez myśl nie przeszły, a siedziałem i rozkminiałem sporo sam - ponieważ lubię sobie wyobrażać co i gdzie bym chciał mieć w mieszkaniu. Dzięki takiej współpracy uzyskałem maksimum przestrzeni do przechowywania, która nie jest "ciężka" w odbiorze wizualnym.
huudyy Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 57 minut temu, galakty napisał(a): Architekt do 50m2 to dla mnie sroga bzdura, ale hej... co kto woli Ja bym wolał więcej metrów i ile byś metrów kupił za te 2-3 tysiące? pół metra?
galakty Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, huudyy napisał(a): i ile byś metrów kupił za te 2-3 tysiące? pół metra? Architekt 2k? I jego rozwiązania? No na pewno
sabaru128 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a): Znajomi potrzebowali architekta bo nie potrafili zagospodarować 20m trawnika pod domkiem także co kto lubi. Jak czytam jakie tu kwoty padają to nawet wolę nie przypominać w jakiej kwocie zamknęła się moja przeprowadzka Tu się nie dziwie ale wiele ludzi ma nawet problem z takimi tematami. Samemu mi by było ciężko to zagospodarować. Nie raz próbowałem zaprojektować sobie, np. wygląda pokoju to strasznie ciężko to szło. A jaki później zaprojektuje to taki co ma w tym doświadczenie to nieraz szczęka opada.
huudyy Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 48 minut temu, galakty napisał(a): Architekt 2k? I jego rozwiązania? No na pewno 2 tysiące płaciłem za projekt mojego mieszkania (niecałego, bo bez sypialni i łazienki bo ktoś inny to ogarnął), więc nie strzeliłem sobie kwoty z dupy, tylko tyle ile to realnie kosztuje. Jakie rozwiązania ty jesteś inwestorem, ty decydujesz co ma być w środku - fakt, kobieta na początku mi znalazła żyrandol za 4 tysiące czy lustro za 1800, ale przy moim komentarzu o ich wygórowanej cenie zaraz ogarnęliśmy coś tańszego. Przy okazji pani architekt poleciła mi stolarza, który zrobił mi na wymiar meble (cała kuchnia, szafa, wiatrołap, szafka rtv, komoda) taniej, niż jakbym brał zestawy z Ikei/Castoramy/BRW/od jednego z lokalnego stolarzy więc finalnie jeszcze wyszło taniej niż jakbym sam to ogarniał. IMO warto. Edytowane 2 godziny temu przez huudyy
Rekomendowane odpowiedzi