Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Pomyśleć, że ja nową zaraz po premierze za 1999euro kupiłem :E 

To samo u mnie. Po 3 latach za tyle samo sprzedaje. Bardzo ciekawe czasy. 
Jak patrze na 5090 to ceny okolo 4000€. 

Jestem na jutro umówiony z kupcem i karta leci. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Już poleciała. Okazało się, że to jakis azjata kupuje te karty hurtowo do swoich projektów AI. Łączy to jakoś czy coś takiego. 

Karta oficjalnie została sprawdzona przez serwis i odesłana jako sprawna. 🤷

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Już poleciała. Okazało się, że to jakis azjata kupuje te karty hurtowo do swoich projektów AI. Łączy to jakoś czy coś takiego. 

Kińczyki wylutowują rdzeń oraz pamięci, biorą własne PCB i mają niskim kosztem kartę 48GB do EJ AJA. 

Im to nawet radiator i wentylatory nie są potrzebne. Mógłbyś samą płytkę sprzedać. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, userKAMIL napisał(a):

A jak to policjant z Tajwanu?? Tam za wywalenie gumy na chodnik jest kara chłosty 😆 ani diagnostyki ani nic nie zrobiłeś . Było choć ja puścić na pcie 3.0. mało to ryzenow szczególnie x3d miało uszkodzony kontroler ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, janek25 napisał(a):

ani diagnostyki ani nic nie zrobiłeś .

Jaja sobie robisz? Wysłałem ją bezpośrednio do producenta. Wszystkie wcześniejsze testy, które tu użytkownicy polecali też robiłem tymi programami etc. 

Z mojej strony tyle w tym temacie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Jaja sobie robisz? Wysłałem ją bezpośrednio do producenta. Wszystkie wcześniejsze testy, które tu użytkownicy polecali też robiłem tymi programami etc. 

Wiesz tyle, że nic nie wiesz.

Jakby ktoś ciebie tak potraktował i dostałbyś nie do końca sprawny sprzęt to byś jęczał jakie to oszusty.

Jakbyś sprawdził ją na innej platformie okazałoby sie,że ok to pewnie i tak by została, a tak spuścić na kogoś problem i wiatr z głowy.

Jak ktoś nie widzi problemu w tym zachowaniu to nie mamy o czym rozmawiać.

Edytowane przez sideband
  • Haha 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Kadajo napisał(a):

@userKAMIL zamknąć temat czy chcesz tu pisać jak nabędziesz coś nowego ?

Jeśli mogę Cie prosić to zostaw. Wrócę jak kupie 5090. Mam nadzieje, że czarny ekran i wentyle na full już nie wrócą. ;)

23 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Zachowaj dla potomnych, bo ten temat to złoto. :E

18 stron niesamowitej historii! XD

26 minut temu, lukadd napisał(a):

@Kadajo Zostaw jeszcze otwarty, chińczyk ma prawo do obrony jakby jednak nie było sprawne GPU i karta :E 

Opowiadał mi o tym AI. (Myślałem, ze do gier chce) On, że niee a jak mam więcej tych rtx to chętnie kupi. Składa to jakoś do kupy nie wiem jak. Nie znam sie. Mówił, ze ma 5 RTX 4090 i jednego 5090. Jak pytałem kiedy te 2K mu się zwrócą to powiedział, że około rok. 🤷

Jak wpadł i zobaczył te czarne ściany i sufit u mnie. Cały setup to za głowę się złapał i zdj zaczął robić. 😅

Jak mu pokazałem DS2 w 4K i 120FPS to w szoku był co się dzieje na ekranie. XD

Dobry ziomek bardzo sympatyczny. Jak faktycznie się odezwie, że coś nie tak to na lodzie go nie zostawię. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.06.2026 o 15:29, caleb59 napisał(a):

Czekaj, czekaj czy Ty poważnie chcesz komuś sprzedać niepewną kartę, która losowo potrafi się wywalić za 2000 ojro?

Ale karta jest sprawna czego nie rozumiesz? :E pal licho że  raz na jakiś czas wali czarnymi ekranami, ale jest sprawna bo serwis sprawdził :E  Najbardziej smieszy że przez 10000x stron przekonywał nas ze na bank musi byc walnięta, a w momencie wpie....lnia kogoś na mine ma na to wywalone jajca.. 

Pewnie za jakiś czas wymyśli że na nowej 5090 też ma czarne ekrany i to jednak nie była karta tylko zasilacz/cpu/ram/mombo/ byle tylko się wybielić że nie wcisnał komuś bubla.. 

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 3
Opublikowano
W dniu 19.06.2026 o 17:22, userKAMIL napisał(a):

Pojawił się dziś kupiec i od ręki chce wziąć karte za 2000€. Lepszej ceny chyba nie dostanę. 

Taa tylko jak dla gościa o tym nie powiesz co się z kartą dzieje , to jest jawne robienie w uja kupującego.

Chciałbyś sam taki towar kupić?

W dniu 20.06.2026 o 15:45, userKAMIL napisał(a):

Brzydko zrobiłeś , powiem ci szczerze, żałowałeś kasy żeby wysłać do Pawła , jak ci pisałem .

Zrobiłby i byś miał pewną kartę , nawet jak by trzeba było wydać około 1koła na naprawę , to  w razie odsprzedaży masz czyste sumienie.

A tak zrobiłeś gościa z uja i tyleShakingMyHeadRoxxxyAndrewsGIF.gif.6745c156cf312fb2d63ccae2e2d8969d.gif

W dniu 20.06.2026 o 16:02, userKAMIL napisał(a):

Tak tylko wiedziałeś że karta jest nadal nie sprawna , po testach.

Po prostu w serwisie nie wykryli usterki i tyle.

Ale dalej usterka jest , co opisałeś , więc wiedziałeś że karta jest jeb..ta.

To nie jest 500 zł tylko 2k euro . Tak się nie robi.Rb2gRubenGIF.gif.c5323961fe4aa663701bfbde3df53c65.gif

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@userKAMIL trzeba nie mieć szacunku do samego siebie żeby na oriencie drugiego na minę w****ć. 

Nic dziwnego że świat zmierza w tym kierunku skoro jeszcze się chwalą takimi frajerskimi zagrywkami publicznie :/

Przez takich ludzi człowiek , od nieznajomych nie za bardzo chce karty używane kupowaćThinkingThinkGIF.gif.ba662072c57548838bab2282e23aff81.gif

A najgorsze jest to że  jeszcze się tym chwali .

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Szkoda słów... OP sprzedał kartę na gwarancji i do tego osobie, która na bank ogarnia temat GPU skoro coś wylutowuje i łączy... A tu w wątku na stosie go chcecie spalić... Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! Nawet jak coś jest z kartą to sam to ogarnie albo załatwi przez serwis mając większą możliwość przekonania bo ma większą wiedzę od OP...

Edytowane przez hubio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
    • @Dikson Spotkałem się z takim czymś na początku zeszłego roku na OLX, kilka takich kont zgłosiłem i je zablokowali. Widać, że jest to walka z wiatrakami, najwidoczniej dalej udaje im się oszukiwać ludzi. 
    • Gdzie w końcu kupiłeś?  Ja akurat złotego wolę i nawet w przezroczyste etui wsadzę bo mi się bardziej podoba . 
    • Długo czytałem ten temat bez konta, ale w końcu nadszedł czas na kupno OLEDa. Do tej pory własciwie byłem nastawiony na Asusa PG27UCWM, ale ostatnio też zacząłem się jednak zastanawiać nad QD, a dokładniej Dell AW3426DW. Nastawienie na WOLEDa (czy jak to się tam teraz zwie bez white pixela) było głównie z obawy przed rysami przy czyszczeniu, ale niby w tej najnowszej generacji mocno poprawili wytrzymałość ekranu. Okno mam typowo za samym monitorem, więc z tym nie powinno być problemu, bo wprost na niego nic nie świeci + w razie czego mam rolety. Sam monitor będzie na ramieniu, więc minusy i plusy podstawy tych modeli mnie nie interesują. Mogę prosić o podpowiedzi czy warto iść w QD czy jednak poczekać np. na testy tego Asusa jak już się pojawi? Ew. może popatrzeć na jakieś inne modele QD oprócz tego Della, bo jednak do tej pory siedziałem na IPS 16:9, więc będzie to spory przeskok, ale z drugiej strony wolałbym chyba od razu przejść na 4K. Monitor będzie do grania, przeglądania internetu i okazjonalnego oglądania filmów (chociaż od tego głównie mam LG C4). Z takich dodatkowych rzeczy, to też nie mam zamiaru jakoś bardzo dostosowywać się pod monitor, jak np. ukrywanie paska windows. Mam świadomość, że szybciej się przez to może wypalić. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...