Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Nawe napisał(a):

Na moim rx5700xt praktycznie każda grę odpalam na wysokich ustawieniach, jednak indiana jones już mi nie pójdzie bo grafa nie wspiera Ray trancingu to samo się tyczy najnowszego Dooma, najnowszy bond też śmiga na wysokich ustawieniach, ale grafa się mocno dusi. Więc jak przejdę na rtx 5070 to będzie różnica wręcz kolosalna w grach. 

20260611_170624.jpg

No ale Indiana Ci ogólnie działa itp bo masz 8GB, na 6GB kartach przy wejsciu do watykanu wywala z gry, albo załaduje Ci z teksturami z mario brosa. :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Yedi napisał(a):

Głos na A850G - miałem - gdyby nie to że mam SFXa to bym przy nim został

Jak były ostatnio promki na RM850x od Corsaira gdzie zrównał się z ceną do MSI A850G brałbym Corsaira. Na dzisiejsze ceny A850G (450zł) MSI nie ma chyba sensownej alternatywy. Ja jestem zadowolony z tego zasilacza, chociaż @Krzysiak miał ze swoją sztuką jakieś problemy.

Opublikowano
46 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No ale Indiana Ci ogólnie działa itp bo masz 8GB, na 6GB kartach przy wejsciu do watykanu wywala z gry, albo załaduje Ci z teksturami z mario brosa. :) 

20260610_184948.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Nawe napisał(a):

Dobra zasilacz biorę tego Chefteca, jeszcze zapytam z czystej ciekawości odnośnie karty czy jest sens dopłacać do wersji MSI? 

Nie, zostaw tego zotaca. Pamiętaj zarejestrować - 5 lat gwary

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Na Zotacu marudzą na cewki. Zresztą na MSI 5070 Trio również. Loteria :)

Inno ma najcześciej najcichsze cewki. W sensie to zawsze jest zależne od egzemplarza oraz czesto zasilacza, jednak karty od nich są najczesciej chwalone za ciche cewki

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Jak były ostatnio promki na RM850x od Corsaira gdzie zrównał się z ceną do MSI A850G brałbym Corsaira. Na dzisiejsze ceny A850G (450zł) MSI nie ma chyba sensownej alternatywy. Ja jestem zadowolony z tego zasilacza, chociaż @Krzysiak miał ze swoją sztuką jakieś problemy.

Miałem takiego na testach. Głośny był bez obciążenia. 

Screenshot_20260612-215417.thumb.png.97ca2e01c97db03f87ca8b78a6163291.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co do zasilacza to ten cooler master brozne za 250zł to słaba opcja, na promce masz teraz Deepcoola w fajnej cenie. Obecnie zasilacze są tanie i dawanie 250zł za bronze to lipa.

https://www.x-kom.pl/p/1367796-zasilacz-do-komputera-deepcool-pn1000m-1000w-80-plus-gold-atx-31.html

Dobra doczytałem że Vega została wybrana, spoko, miałem na testach dobry zasilacz, na pewno 10x lepiej niż bronze. 

Ale warto mieć na uwadze, że on cichy nie jest, nie wydaje nieprzyjemnych dźwięków, ale po prostu cały czas szumi, chociaż ja jestem czuły na hałas, obecny PP13M jest dla mnie ideałem :P

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano (edytowane)

Obecnie w kompie mam taki zasilacz i jest bardzo cichy, 220zl za niego dałem kilka lat temu. Jest na prawdę cichy więc mam nadzieję że ten Cheftec dotrzyma mu kroku 😀 

20260612_230656.jpg

20260612_230731.jpg

Albo robić UV karty i zasilacza nie kupować? Czy to raczej bez sensu? 

Edytowane przez Nawe
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Nawe napisał(a):

Obecnie w kompie mam taki zasilacz i jest bardzo cichy, 220zl za niego dałem kilka lat temu. Jest na prawdę cichy więc mam nadzieję że ten Cheftec dotrzyma mu kroku 😀 

20260612_230656.jpg

20260612_230731.jpg

Miałem m3 600w, pewnego dnia od tak sobie padł. Kij wie czemu, ale chociaż niczego nie pociągnął za sobą. Jestem ciekaw czy wahania napięcia w sieci szkodzą zasilaczom, teraz dużo ludzi ma nawalone panele i falowniki podbijają nieźle napięcie w sieci w ciepłe słoneczne dni. :D

Edytowane przez jirajamgo
Opublikowano
10 godzin temu, Nawe napisał(a):

20260612_230656.jpg

20260612_230731.jpg

A tam, nagadali mi, że nawet zasilacz, który ma wentylator wyłączony, też robi hałas :E  (cewki, itp zero głośności) Wentylator stoi i jest głośny :)