Krzysiak 3 244 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Dlatego na samym początku zaznaczyłem że chodzi o pojazdy od PSA, bo takie francuzy przerabiałem (roczniki 2004-2015) Edytowane 5 Sierpnia przez Krzysiak
galakty 5 169 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Aż się łezka w oku kręci na HDI... kiedyś jeździłem dostawczym Berlingo w 90 konnej wersji, ale to szło A paliło tyle co kot napłakał. Edytowane 5 Sierpnia przez galakty
wamak 372 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Też miałem w pracy Berlingo I 1,6 HDI, tyle że 75 konny. Sam silnik jak na diesla to chodził kulturalnie, ale skrzynia biegów mało precyzyjna. Mimo wieku korozji nie miał, blacha dobrze zabezpieczona. Mój mechanik nadal jeździ takim Berlingo I w robocie. Edytowane 5 Sierpnia przez wamak
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) 5 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Mit przynajmniej jeśli chodzi o psa...przerobiłem 407 (2 lata), C5X7 (10lat), 508 (na razie 2 lata), 307 (6 lat)...nigdy żadnych problemów z elektryką/elektroniką 5 godzin temu, Krzysiak napisał(a): 4 auta od francuza przerobiłem (2 nadal na podjeździe)...w żadnym nigdy nie naprawiałem elektryki, bo tego nie wymagała Bo to jest dosyć wrażliwa materia. Jak działa, to... działa. Jak w alfie. Jak sypnie errorami, ktoś zacznie wkładać paluchy, zmiana BSI, niby wszystko cacy, numery zgodne itd... a jednak zaczyna syfić. Ja jeździłem 207CC - 2008 benzyna - kupiłem jako 9 latka i przejeździłem do 2025 "tylko lejąc paliwo" (wiadomo klasyczne usterki, klocki, gdzieś chłodnica poszła). Odkąd wyskoczył pierwszy "depolution system faulty" = cyrk na kołach. Badanie, macanie, podmienianie, rozrząd, sondy, czujniki. Milion testów, milion rad, 100x już zrobione, włosy siwe... a on i tak co kwartał wywali depolution albo check engine. Edytowane 5 Sierpnia przez JeRRyF3D 1
Krzysiak 3 244 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia @JeRRyF3Dale to akurat dotyczy każdej marki Ile ja się w pracy od klientów osłucham o usterkach czy awariach to głowa mała, bez względu na to czy niemiec, japoniec, francuz, włoch
Rekomendowane odpowiedzi