Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Też miałem w pracy Berlingo I 1,6 HDI, tyle że 75 konny. Sam silnik jak na diesla to chodził kulturalnie, ale skrzynia biegów mało precyzyjna. Mimo wieku korozji nie miał, blacha dobrze zabezpieczona.

Mój mechanik nadal jeździ takim Berlingo I w robocie.

Edytowane przez wamak
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Mit przynajmniej jeśli chodzi o psa...przerobiłem 407 (2 lata), C5X7 (10lat), 508 (na razie 2 lata), 307 (6 lat)...nigdy żadnych problemów z elektryką/elektroniką ;) 

5 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

4 auta od francuza przerobiłem (2 nadal na podjeździe)...w żadnym nigdy nie naprawiałem elektryki, bo tego nie wymagała ;)  

Bo to jest dosyć wrażliwa materia. Jak działa, to... działa. Jak w alfie. Jak sypnie errorami, ktoś zacznie wkładać paluchy, zmiana BSI, niby wszystko cacy, numery zgodne itd... a jednak zaczyna syfić.
Ja jeździłem 207CC - 2008 benzyna - kupiłem jako 9 latka i przejeździłem do 2025 "tylko lejąc paliwo" (wiadomo klasyczne usterki, klocki, gdzieś chłodnica poszła). Odkąd wyskoczył pierwszy "depolution system faulty" = cyrk na kołach. Badanie, macanie, podmienianie, rozrząd, sondy, czujniki. Milion testów, milion rad, 100x już zrobione, włosy siwe... a on i tak co kwartał wywali depolution albo check engine. :(

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1