Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat powstał by wklejać tutaj patologię, która odbywa się w Polsce. Zarówno przez rodowitych Polaków jak i przybyszów z innych krajów. Proszę by moderator przeniósł spam z tematu poświęconego wojnie na Ukrainie.

• Odpowiedzi 389
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
50 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Może tam potrafią się jakoś zachować i wiedzą co ich czeka za łamanie prawa a u nas wolna amerykanka niby uciekli przed wojną a jakoś na wakacje sobie jadą do siebie i wracają do PL jak by nigdy nic . Nawet te pierwsze grupy nadal nic nie potrafią mówić po PL dlatego wszędzie są informacje po Ukraińsku żeby zrozumieli , nie długo w MPK komunikaty będą też w dwóch językach 

41 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.33a0f8abb2533735e898ac153cf9955d.png

obraz.png.62fdedc57f738fcbaa8525624fa063dd.png

obraz.thumb.png.5e2476d4c1a800853c2178081fdc317d.png

obraz.png.c5777add85be0f29be1f61d4392969b8.png

Nic nowego lewe prawko z UA i myślą że nic im nie można zrobić bo to uchodźca uciekł przed wojną 

Opublikowano
W dniu 14.07.2026 o 16:34, ChudyXp napisał(a):

Może tam potrafią się jakoś zachować i wiedzą co ich czeka za łamanie prawa a u nas wolna amerykanka niby uciekli przed wojną a jakoś na wakacje sobie jadą do siebie i wracają do PL jak by nigdy nic . Nawet te pierwsze grupy nadal nic nie potrafią mówić po PL dlatego wszędzie są informacje po Ukraińsku żeby zrozumieli , nie długo w MPK komunikaty będą też w dwóch językach 

Nic nowego lewe prawko z UA i myślą że nic im nie można zrobić bo to uchodźca uciekł przed wojną 

Może pora posłuchać swoich?

Opublikowano
8 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Może pora posłuchać swoich?

Sytuacja u mnie na osiedlu towarzystwo z UA siedziało w parku z nogami na ławce i z piwem (16-17lat) czyli tyłek mieli na oparciu 5 m od placu zabaw dla dzieci jak jeden z naszych polskich rodziców zwrócił im uwagę ze to nie jest miejsce do spożywania alko i nie trzyma się nóg na ławce to co zrobiło towarzystwo z UA zadzwonili na policje że są prześladowani przez tą biedną matkę co wyszła z dzieckiem na plac zabaw . Nawet mandatu nie dostali ani nic jeszcze krzyczeli slava ukraina i słowa wulgarne po swojemu do policjantów a oni zero reakcji  . Mam okna w domu na mały park i plac zabaw dla dzieci 

Opublikowano
32 minuty temu, ChudyXp napisał(a):

Nawet mandatu nie dostali ani nic jeszcze krzyczeli slava ukraina i słowa wulgarne po swojemu do policjantów a oni zero reakcji

No i kierowca z autobusu wstał i klaskał. 

:rotfl2:

Opublikowano

Ja to żałuje że za naszych czasów czy nawet naszych rodziców nie było telefonów z kamerami i internetem to pewnie też by się człowiek naczytał różnych głupot i naoglądał filmików. Dziś wystarczy wziąć do ręki telefon i opisać każdą głupotę, którą ktoś zobaczy i mamy aferę na pół polski, a jeszcze jak ktoś taką głupotę udokumentuje w postaci filmiku wideo to i na całą Polskę.

Opublikowano
1 minutę temu, sabaru128 napisał(a):

Ja to żałuje że za naszych czasów czy nawet naszych rodziców nie było telefonów z kamerami i internetem to pewnie też by się człowiek naczytał różnych głupot i naoglądał filmików. Dziś wystarczy wziąć do ręki telefon i opisać każdą głupotę, którą ktoś zobaczy i mamy aferę na pół polski, a jeszcze jak ktoś taką głupotę udokumentuje w postaci filmiku wideo to i na całą Polskę.

To zapraszam do mnie do parku w weekend polskiego języka tam nie słychać wcale 

Opublikowano

Wczoraj czy przed czytałem o tym, gość nie powinien opuścić zakładu czy to karnego czy psychiatrycznego do końca życia. I każdy kto zagłosował w ankiecie czy dał jakieś lajki czy wuj wie co, również powinien ponieść jakieś konsekwencje. 

Opublikowano
31 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Może zaczepki, prowokacje? 

Sam to przerabiałem, a na labie zostałem wyśmiany i zwyzywany od ruskich :E jak opisałem sytuację która się w parku działa w mieście w którym mieszkam. 

Brawo jak sobie popiją to zaczepiają bogu ducha winnych ludzi , krzyki "Slava Ukraine " i inne takie rzeczy a jak zwrócisz im uwagę to sami dzwonią po policje że ich nękasz czy prześladujesz oni mogą siedzieć w nocy w parku i pić alko i nic im nie robią a jak by to był polak to dwa wyjścia by miał wylać trunek i mandat 500 zł grzecznie do domu , a wyjście numer 2 izba do wytrzeźwienia . A im nic tylko sprawdza papierki i dowidzenia 

39 minut temu, Camis napisał(a):

No i co w tym złego?. 

Co w tym złego widać tobie nie przeszkadza jak w PL w sklepie czy autobusie nie słychać języka Polskiego tylko UA i nawet w urzędach już mają swoich ludzi którzy rozmawiają po UA i po Polsku . Mieli tyle czasu na naukę ale widać lepiej nie . Jakoś jak lecisz do UK musisz znać angielski  żeby zwykłe konto w banku założyć a u nas obywatele UA mają nawet w bankach swoich tłumaczy . Nie wydaje się to dla ciebie trochę dziwne 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ChudyXp napisał(a):

Jakoś jak lecisz do UK musisz znać angielski  żeby zwykłe konto w banku założyć a u nas obywatele UA mają nawet w bankach swoich tłumaczy

Brednie, masa Polaków w UK nawet po 10-15 latach nie gada po angielsku. 

Mi ich rozmowy nie przeszkadzają. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Brednie, masa Polaków w UK nawet po 10-15 latach nie gada po angielsku. 

Nie spotkałem się a byłem tam ponad 7 lat w bankach mieli zakaz zakładania konta jak ktoś przychodził z tłumaczem nie wiem jak jest teraz , nawet jak przedstawiciel banku mówił po polsku to wszystkie pytania i formularze musiały być po Angielsku a w PL mogą być po Ukraińsku nawet w urzędach mają wszystko tłumaczone , głupi regulamin korzystania z placu zabaw nawet jest już po Ukraińsku 

Opublikowano (edytowane)

@ChudyXp a to tylko świadczy o tym jak Polaków traktowały/traktują brytyjskie banki, że mają wyj....e na obsługę klientów... ;D Traktują nas widocznie jak kretynów do wydymania. A polskim bankom zależy na Ukraińskich klientach dlatego są zatrudniani ukraińscy doradcy klienta (sam się z tym spotkałem w PEKAO SA. I to źle świadczy o tym, że Polacy się nie postawili w UK, że są ważną grupą docelową i nawet nie ma kogoś kto umie się z nimi/nami dogadać. 

Wszystkie banki i inne komercyjne podmioty nie wdrażają jęz. Ukraińskiego z miłości do Ukraińców, a tylko i WYŁĄCZNIE z powodów biznesowych... A widocznie w UK się dogadali między sobą, żeby olewać tak liczną mniejszość polską... Nic dziwnego jak Polacy na emigracji w każdym kraju nienawidzą sami siebie, podkładają sobie świnie i donoszą na siebie. Takich się nie szanuje...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

@ChudyXp a to tylko świadczy o tym jak Polaków traktowały/traktują brytyjskie banki, że mają wyj....e na obsługę klientów... ;D Traktują nas widocznie jak kretynów do wydymania. A polskim bankom zależy na Ukraińskich klientach dlatego są zatrudniani ukraińscy doradcy klienta (sam się z tym spotkałem w PEKAO SA. I to źle świadczy o tym, że Polacy się nie postawili w UK, że są ważną grupą docelową i nawet nie ma kogoś kto umie się z nimi/nami dogadać. 

No właśnie nie jak kretynów tylko normalnie jakoś jak byś mieszkał w w UK , USA , Kanadzie  od 4 lat musiał by się nauczyć angielskiego no chyba ze specjalnie dla ciebie musiała by być osoba w każdym urzędzie czy sklepie która rozmawia po Polsku . Nikt się nigdzie nie musi stawiać w UK językiem urzędowym jest Angielski a nie Polski tak samo w Polsce językiem urzędowym jest Polski a nie Ukraiński . Idąc twoim tokiem myślenia o stawianiu się to za nie długo będziemy rozmawiać po Ukrainsku

45 minut temu, hubio napisał(a):

Wszystkie banki i inne komercyjne podmioty nie wdrażają jęz. Ukraińskiego z miłości do Ukraińców, a tylko i WYŁĄCZNIE z powodów biznesowych... A widocznie w UK się dogadali między sobą, żeby olewać tak liczną mniejszość polską... Nic dziwnego jak Polacy na emigracji w każdym kraju nienawidzą sami siebie, podkładają sobie świnie i donoszą na siebie. Takich się nie szanuje...

A jak dla mnie tam jest za duży miks wszystkiego Hindusi Azjaci Pakistańczycy Rosjanie Węgrzy Słowacy Litwini i inni a u nas tylko Ukraina może dlatego bo jak by w UK przyznali do obsługi klienta polaka to zaraz inni by się odezwali że dany bank czy firma jest rasistowska i też chcą być obsługiwani w swoim języku i pozwy by się posypały pewnie a za nimi kary finansowe . Dlatego zostali przy swoim urzędowym 

Opublikowano

Miasteczko (14,5k mieszkańców) obok którego mieszkam słynie z meblarstwa, więc jest sporo zakładów, a co za tym idzie - pracowników z różnych krajów. Oczywiście przeważają Ukraińcy. Oczywiście bardzo to wpłynęło na przestępczość w tak małym mieście, oraz powiecie i jakoś o tym się nie mówi na skalę państwową.

Ukrainiec wjechał z buta od tyłu w starszego mężczyznę i brutalnie go skopał.

Ukrainiec zamordował 14-letnią Ukrainkę.

Często płoną zakłady w całym powiecie, a oszustwa telefoniczne ze znajomym akcentem w tle stały się normą. 

Nie udzielam się tutaj w ogóle, ale często czytam dział polityczny i nie umiem uwierzyć w krótkowzroczność niektórych osób i pierdolety od 10-ciu stron na temat "okropnie" pokrzywdzonej dziewczynki.