Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 721
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ciekawe dlaczego film zaczyna się dopiero wtedy, kiedy ten dżentelmen już jest wzburzony. Obstawiam, że został sprowokowany a jego reakcję nagrywa jakaś mała Ukrainka. Tak służby ukraińskie tworzą obraz Polaka-ksenofoba. 

Pijaka nie trzeba prowokować. Wystarczy wyjść z domu żeby wiedzieć. Daję sobie rękę uciąć, ze nikt się nie odzywał a on sam zaczął krzyczeć a każdy post "a co było wcześniej" to już nagonka lub po prostu manipulacja.

Inna sprawa gdy ukrainiec zaczynają nagrywać z pozoru normalnego człowieka, który wyzywa ukraińców. W wielu przypadkach było coś wcześniej (co nie oznacza, że jakaś reakcja była adekwatna/uzasadniona). 90% przypadków gdy jest taka sytuacja to Polak wyjeżdza z wyzywaniem w zwiazku z narodowością. Ale zakładam, że jeśli Polak w Niemczech też coś zacznie fikać, to Niemiec też zacznie wyzywać od polaczków itp. Wg mnie to naturalne, bo najprościej tak kogoś zwyzywać jak się nie ma innych argumentów

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
14 minut temu, Fatality napisał(a):

Pijaka nie trzeba prowokować. Wystarczy wyjść z domu żeby wiedzieć. Daję sobie rękę uciąć, ze nikt się nie odzywał a on sam zaczął krzyczeć a każdy post "a co było wcześniej" to już nagonka lub po prostu manipulacja.

Inna sprawa gdy ukrainiec zaczynają nagrywać z pozoru normalnego człowieka, który wyzywa ukraińców. W wielu przypadkach było coś wcześniej (co nie oznacza, że jakaś reakcja była adekwatna/uzasadniona). 90% przypadków gdy jest taka sytuacja to Polak wyjeżdza z wyzywaniem w zwiazku z narodowością. Ale zakładam, że jeśli Polak w Niemczech też coś zacznie fikać, to Niemiec też zacznie wyzywać od polaczków itp. Wg mnie to naturalne, bo najprościej tak kogoś zwyzywać jak się nie ma innych argumentów

To samo dotyczy czarnych, ciapatych, niskich, grubych, głupich, rudych, introwertyków i tak dalej. Jak potrzebujesz się przyczepić, to po prostu szukasz cechy charakterystycznej do której można się przyczepić. Stąd się biorą wszelki -"izmy".

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

To samo dotyczy czarnych

No nie nie to samo.W Polsce np nie zabija sie ludzi zakladając opone.

To nie jest ze wszedzie na swiecie jest to samo i bez różnicy

Przegląd od AI

Egzekucja za pomocą płonącej opony to brutalna metoda samosądu nazywana naszyjnikowaniem (ang. necklacing). Polega ona na założeniu ofierze na szyję lub tułów opony samochodowej napełnionej benzyną, a następnie podpaleniu jej. [1]

Praktyka ta narodziła się w latach 80. XX wieku w RPA w czasach apartheidu, gdzie czarnoskórzy aktywiści karali w ten sposób osoby podejrzane o współpracę z białym rządem. Choć oficjalne ugrupowania polityczne potępiały ten proceder, stał się on symbolem krwawych konfliktów w tamtejszych gettach. Współcześnie metoda ta bywa sporadycznie stosowana w ramach tzw. „sprawiedliwości tłumu” (samosądów) wobec złapanych na gorącym uczynku przestępców w różnych częściach Afryki Subsaharyjskiej (np. w RPA czy Nigerii)

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)

@janek25 ale mnie nie obchodzi co się dzieje w TAKICH rejonach świata. Mnie bardziej interesuje nasze europejskie podwórko. Tym większa motywacja aby nie wpuszczać to ludności z tamtych rejonów. Oni są zepsuci podobnymi praktykami a nie widzę dlaczego to my mielibyśmy ich z tego wyciągać/wyleczyć.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)

To już się zaczęło, tylko jeszcze nie na taką skalę. Nie tylko w interesie naszego kraju jest, żeby temu przeciwdziałać. Większość tego pójdzie na Zachód.

Edytowane przez Seyren
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Po wojnie będą inne problemy i największym z nich nie będą weterani z ptsd. 

https://www.rp.pl/przestepczosc/art44301811-gdy-skonczy-sie-wojna-polske-zaleje-bron-z-ukrainy-policja-juz-sie-na-to-szykuje

Na pewno nie wrócą strzelaniny na taką skalę jak w latach 90 ale może być grubo, jeśli służby nie będą radzić sobie z przemytnikami. 

W POlsce służby działają tylko jak babcia 80 letnia napisała cos negatywnego o owsiaku pod wpływem propagandy republiki , będzie jeszcze gorzej niż w latach 90 wtedy mieliśmy realne służby i policje dziś istnieją tylko teoretycznie

1402761528_yuarch_600.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Tak z innej beczki, i nie, nie chcę się czepiać, ale do cholery – czy ci dorośli opiekunowie mają siano zamiast mózgów w tych głowach? Jak można doprowadzić do przegrzania organizmu u tylu dzieci na obozie? Ja rozumiem wszystko, ale chyba zdrowie i życie dziecka jest priorytetem! https://turystyka.wp.pl/siedmioro-dzieci-trafilo-do-szpitali-bywa-piekna-ale-i-niebezpieczna-7314440343111744a

Opublikowano

Tak odnośnie tematu czyli patologia zachowań w Polsce to jadę sobie wczoraj tramwajem. Godz ok 22. I 2 gości z piwem w ręku, popijających. Mocno nawalonych, ale na nie na tyle, że nie mogą komuś zrobić krzywdy. Tatuaże. Na moje niedawno opuścili ZK. I debatują jak będą sprowadzać amfę z Ukrainy... Zaczepiali jakiegoś kolesia, ale nie jakoś mocno. I tak sobie pomyślałem, że jakby usłyszeli ukraiński to by raczej nie byli wobec tego obojętni...

Tragedia po prostu... Ja nie wiem czy jak ktoś w warunkach recydywy spędza ileś tam lat po ZK to czy obligatoryjnie nie powinien być całodobowo monitorowany. A już szczególnie w miejscach publicznych... 

Opublikowano

Wiesz, załatwić fetę z Ukrainy spoko wtedy język nie ma znaczenia, ale usłyszeć akcent ukraiński w busie czy na chodniku to już powód do napaści :E 

Tak o tych dragach mówisz, goście jak sugerujesz z ZK spoko ale to margines, niech sobie robią co chcą, ale jakiś czas temu musiałem zajechać do siedziby banku autobusem jakoś w maju/czerwcu i byłem w ciężkim szoku jak "szkolnik" gadają o dragach bez jakiejkolwiek przyczajki, baaa nawet sobie nawzajem pokazują co kto ma :E, śmiało bym mógł kupić co chcę, choć połowy nazw nie znałem :E a jakbym był policjantem to tam ze 10 osób by szło lajtowo na dołek zawinąć...  

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, hubio napisał(a):

I debatują jak będą sprowadzać amfę z Ukrainy...

To nie nastąpi.

Polacy wożą na ukrainne a nie odwrotnie.

Coś tam słyszeli ale skończy sie na słoikach z piwnicy:hihot:

49 minut temu, hubio napisał(a):

ZK to czy obligatoryjnie nie powinien być całodobowo monitorowany

tak zatrudnijmy więcej nic robiących urzedników

Edytowane przez janek25