Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pograłem chwile i bardzo ciekawie się zapowiada.. Sprawdziłem czy działa offline w razie czego i super. Nie trzeba łączyć się z internetem jak u Ubisoft. Czyli gra na zawsze pozostanie u mnie

UI i sterowanie idealne pod kontroler. 

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano

Gdyby było jakieś pudełko ze steelbookiem, to już bym grał. A jak nie ma to czekam aż takie gry stanieją na kluczykowniach.

Ale premiera chyba im nie siadła. Preorder na tą drogą kolekcjonerkę, o której pisałem stronę wcześniej, został przedłużony. Można składać zamówienia do 13 września. A w pierwotnej wersji maksymalnie do tej niedzieli, ostatniej sierpnia.

1450 PLN i wysyłka najwcześniej kwiecień 2027.

Jak chociaż na chwilę zrobią promo -50% to kupię. Bo kolekcjonerka tych wyścigów że star wars ma nawet model statku. A kosztuje 650 preorder w media expert.

Opublikowano

Jestem po kilku pierwszych misjach. No no, naprawdę zapowiada się na jeden z lepszych tytułów w uniwersum SW w ostatnich latach. Nie żeby poprzeczka była zawieszona szczególnie wysoko, ale zawsze coś. ;)

Zero Company to typowy klon XCOMa, znacznie luźniejszy i na pierwszy rzut oka mniej rozbudowany. Kto grał we wspomnianą serię, odnajdzie się tutaj błyskawicznie. A jak ktoś lubi Star Warsy, to już w ogóle strzał w dziesiątkę, bo gra jak na turówkę ma całkiem dobrze napisane dialogi, które nie biją tanizną od pierwszych kwestii. Dzięki czemu fabuła wydaje się całkiem zachęcająca. Ktoś się przyłożył, ktoś się postarał. Całość prowadzona jest w filmowym stylu, między kolejnymi punktami mapy poruszamy się w widoku TPP i dopiero podczas walki gra przechodzi w klasyczny tryb turówkowy. Fajna sprawa.

Na początku postaci nie ma za dużo, a to co jest to gatunkowe standardy - żołnierze, medycy, chłoptasie od okładania fejs to fejs, snajperzy, etc. Pojawiają się też klasyczne skille jak overwatch (jak zawsze przegięty), każda z klas ma swoje zdolności specjalne. Ciężko powiedzieć coś więcej na tak wczesnym etapie, ale mam silne obawy, że całość nie dostarczy takich możliwości, jakie miał choćby XCOM2. Na razie pola walki są też bardzo, bardzo małe i nie ma tutaj w zasadzie żadnego przygotowania do potyczki - lądujesz i od razu zaczynasz strzelać. Oby w dalszej fazie uległo to zmianie.

Na ten moment jestem względnie zadowolony, ale w tej cenie jednak bym się jeszcze w to nie pchał. Sam długo się zastanawiałem, ale obecnie mam mega parcie na turówki - ogrywam Rogue Tradera, Zero Company i jutro dotrze do mnie Fire Emblem: Three Houses. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.09.2026 o 17:19, Vulc napisał(a):

Na ten moment jestem względnie zadowolony, ale w tej cenie jednak bym się jeszcze w to nie pchał. Sam długo się zastanawiałem, ale obecnie mam mega parcie na turówki - ogrywam Rogue Tradera, Zero Company i jutro dotrze do mnie Fire Emblem: Three Houses. 

Polecam Midnight Suns, świetnie tam walki są i większość postaci. Chyba najlepsza turówka w jaką grałem, poza klimatycznym Expeditions Viking.

Edytowane przez Keller