Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Zaytoven napisał(a):

Witam, ogrywam sobie stare gry tak do 2015 roku. Jaka tanią używaną kartę mogę kupić do tych celów? Ryzen 7700, 32gb, 850w 80+gold.

Nie napisałeś przedziału cenowego, więc nie wiemy co u Ciebie oznacza "tania".
Napisz ile możesz przeznaczyć, to pomożemy. 

Opublikowano (edytowane)

Gtx1660ti lub super. Jest to taka ~połowa wydajności rtx3070/4060ti/5060, ale nie drożej niż 450 zł. Ogólnie wszystko podrożało i może poszukać używanego rtx5060 / 5060ti, byle tanio. Po UV nie przekroczą ~80W w grach mało wymagających grach, a niekiedy nawet 45W.  Swego złapałem za ~1100 zł, ale teraz to niemożliwe. Gtx1660ti sprzedałem dawno temu za ~370 zł.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę to autor chce odpalać gry do max 2015r to taki GTX970 za 120-150zł spokojnie da radę, chyba że to ma być w 4k na modach to coś mocniejszego się przyda.

Jak teraz intel wypada w DX11? bo kiedyś szału nie było.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)

Dziękuje wszystkim za liczne odpowiedzi. Procesora nie mam zamiaru zmieniać. Aktualnie odpalam wszystko co chce i jest to 'grywalne' na tej integrze.

Co do budżetu to po prostu celowałem w coś co będzie się najlepiej przekładać cena/wydajność. Propozycja z Radeonem za 2k jest ciekawa i warta rozważenia. Pchać się w wiekowe karty za 1000zł to raczej kiepski pomysł (?)

Edytowane przez Zaytoven
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Zaytoven napisał(a):

Aktualnie odpalam wszystko co chce i jest to 'grywalne' na tej integrze.

Pchać się w wiekowe karty za 1000zł to raczej kiepski pomysł (?)

Albo chcesz odpalać 10 letnie i starsze gry albo chcesz nową karte do nowych gier bo nowa karta nie ma najmniejszego sensu do starych gier jak taki gtx1070 za 300zł odpala wszystko na full.

Jako kompromis zaproponuje rx6600/6600xt koło 5-6 stówek znajdziesz a nowsze gierki też odpali w sensownej jakości w 1080p.

Edytowane przez kubon
Opublikowano
9 godzin temu, Zaytoven napisał(a):

Dziękuje wszystkim za liczne odpowiedzi. Procesora nie mam zamiaru zmieniać. Aktualnie odpalam wszystko co chce i jest to 'grywalne' na tej integrze.

Co do budżetu to po prostu celowałem w coś co będzie się najlepiej przekładać cena/wydajność. Propozycja z Radeonem za 2k jest ciekawa i warta rozważenia. Pchać się w wiekowe karty za 1000zł to raczej kiepski pomysł (?)

Szczerze to nie pchaj się w używki jak nie musisz.
Tutaj masz RX 9060 XT 16GB za ~1950zł w przyzwoitej wersji (https://www.amazon.pl/dp/B0F8C5T1B2/)
Najlepsza karta jaką możesz kupić w tej okolicy to paradoksalnie RX 9070 GRE - ostatnio bywały za 2250zł i jeżeli nie masz ciśnienia z czasem i możesz wysupłać jeszcze coś ekstra aby dołożyć, to moim zdaniem jest to najlepsza opcja na przyszłość.