Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zgodzę się, że reszta jest niepotrzebna, wszystko zależy od stylu gry. Możesz iść w czarnoksięstwo i tutaj przydadzą się inne wspomagacze, tak jak walka bronią, o której nie wspomniałem, a mam też w biżuterii coś co ułatwia mi walkę mieczem. Grając krwiopijcą, skupiłem się na walce pazurkami, co chyba większość zrobi, bo jest to fajna zabawa i jest sporo opcji ulepszeń. Drzewka nie są przypadkowe i w każdym mamy wspólne ulepszenia, lub ich kombinacje z innymi dającymi lepsze efekty. Dobra wracam do gry, bo idzie noc *.*

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście, że część affixów ma sens pod konkretny build. Mnie po prostu nie przekonuje sama forma itemizacji - losujesz przedmiot, dostajesz losowe affixy i potem żonglujesz sprzętem pod styl gry, porę dnia czy typ przeciwnika. Za dużo tu RNG. 

Drzewka rozwoju to akurat inna sprawa, bo tam masz świadomy wybór.

• Like 1
Opublikowano

Za każdym razem, kiedy mija noc, to trochę smuteczek :(  - wampirem gra się o wiele lepiej niż człowiekiem. Jest szybszy, zwinniejszy i praktycznie nieśmiertelny (pomijając bossów i niektórych przeciwników) dzięki piciu krwi, tarczy itd.

Wszystkie skille ładuję w Wampiryzm i Fechtunek, Czarnoksięstwa w ogóle nie ruszałem. Nie wydaje mi się, żeby to drzewko było jakoś szczególnie interesujące.

Umiejętności typu dodatkowy udźwig czy większa możliwość zbierania ziół też są dla mnie bez sensu. 200 kg udźwigu to aż nadto, żeby jeszcze ładować w to dodatkowe punkty.
Jak rozwijaliście Coena? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Fechtunek i wampiryzm. Granie wampirem daje zdecydowanie więcej frajdy, przemieszczanie się po dachach, atakowanie znienacka, eksplozje krwi u przeciwników, plus szybkie leczenie podczas walki. Coen jako człowiek jest bardzo ograniczony w porównaniu z jego nocną wersją. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Na dzień miałem po ojcu ale nie wiem czy to najlepsza.

Lecąc "zwykłe" poboczne zadanie, aby zbadać jakiś opuszczony budynek, trafiłem na bardzo ciekawe zadanie poboczne "Kres bohatera"
W miarę jego postępów, udało się znaleźć jak na razie najlepszą zbroję dla dziennej eksploracji 

Zbroja Starożytnego bohatera i porównanie

2.thumb.jpg.93be1fd6c7d0e818e49082a907099e74.jpg

... a tak wygląda 

1.thumb.jpg.038a119bc5aad5b8d8c24f8a9e1309da.jpg

17 minut temu, Jaycob napisał(a):

13 dni do końca, a ja dopiero jednego lorda zabiłem. Zaczynam odczuwać presję czasu.:D 

Mam 12 i też nie ubiłem żadnego i jakoś nie czuję presji aby to zrobić, ale może za 2 dni się za to wezmę *.*

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PaVLo napisał(a):

Lecąc "zwykłe" poboczne zadanie, aby zbadać jakiś opuszczony budynek, trafiłem na bardzo ciekawe zadanie poboczne "Kres bohatera"
W miarę jego postępów, udało się znaleźć jak na razie najlepszą zbroję dla dziennej eksploracji 

Zbroja Starożytnego bohatera i porównanie

2.thumb.jpg.93be1fd6c7d0e818e49082a907099e74.jpg

... a tak wygląda 

1.thumb.jpg.038a119bc5aad5b8d8c24f8a9e1309da.jpg

Zbroja rewelka! Widzę, że jest co odkrywać!

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano
35 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Kijowe staty. Tamta ma bardziej przydatne bonusy.

No właśnie - zależy jak kto gra.  Fajna, jak ktoś gra czarnoksięstwem i tłucze nadprzyrodzonych. I właśnie o tym mówiłem kilka postów wcześniej - te affixy nie są uniwersalne, bo nie każdemu będą pasować. Ja lecę full w wampiryzm, więc dla mnie ta zbroja byłaby już praktycznie na sprzedaż. 
Szkoda, że nie ma opcji przekucia jakiegoś affixu na inny (a może ja nie znalazłem). 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Kijowe staty. Tamta ma bardziej przydatne bonusy.

Ta po ojcu ma więcej do krytyków, nowa taka bardziej wyważona. Powalczę w nowej i zobaczę czy będzie lepiej. Nowa, mimo różnicy 4lv oferuje sporo lepszy pancerz, czego na starej raczej nie nadrobię, przez ulepszenie :hmm:

Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Zbroja rewelka! Widzę, że jest co odkrywać!

Jest i zapomniałem, że w trakcie wykonywania tego zadania, zdobywamy przedmiot (trzeba poszukać), który kieruje nas do kolejnej lokacji na mapie, świetnie to zrobili *.*
Aha, no i jeszcze tego zadania nie skończyłem, bo zapomniałem że jedno odgałęzienie prowadzi gdzieś w rozpadlinę, na dnie której widzę coś do odkrycia 

(zdjęcie nieco rozjaśniłem, aby widać było szczegóły)
Cofnąłem zapis, na nocne godziny, aby bezpiecznie tam sfrunąć, ale jest prawdopodobnie opcja innego dotarcia, po znalezieniu klucza w tej lokacji, bo eksplorując duże podziemia, natrafiłem na kilka zamkniętych drzwi, muszę to sprawdzić :hmm:

//edit

Niestety do tej szczeliny, dostać możemy się wyłącznie jako krwiopijca, bo nawet jak przeżyjemy upadek, do dalej już nie przejdziemy, a jest tam kolejny sarkofag, do którego na razie nie znalazłem klucza :hmm: 

3.thumb.jpg.4eb824263ae347e4b5b6974b6af731e5.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wampiryzm = easy mode. :D Niesamowite, jak tutaj działa regeneracja życia. Walczę z przeciwnikami z czaszką, spamuję RB i życko samo się uzupełnia. :E  Mam nadzieję, że podczas ostatnich walk też będę mógł być w formie wampira.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Wampiryzm = easy mode. :D Niesamowite, jak tutaj działa regeneracja życia. Walczę z przeciwnikami z czaszką, spamuję RB i życko samo się uzupełnia. :E  Mam nadzieję, że podczas ostatnich walk też będę mógł być w formie wampira.

Na wampiry wampiryzm i tak nie zadziala:E

Opublikowano (edytowane)

Szkoda że nie jest powiedziane że np zadanie zabiera 2 segmenty czasu ale musi być robione o danej porze czasowej i można w ten sposób stracić mnóstwo czasu bez sensu

Spoiler

W Zadaniu księżycowy turniej można stracić aż 11 pasków a można stracic tylko 6 i to przez to że gra nas nie informuje dokładnie jak to działa 

Dlatego kończę szybko na konsoli robię jedno zakończenie i ogrywam już normalnie na PC na 100% z modami

6 godzin temu, Zas napisał(a):

Czyli co, gra udana? Kompletnie nie śledziłem ostatnich reakcji i newsów bo dla mnie to i tak must have kiedyś tam, ale wychodzi na to, że dowieźli?

Za tą kasę zrobili gorszy produkt niż Wiedźmin 3 czy nawet KCD 2, ale wg mnie warta ogrania 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Na wampiry wampiryzm i tak nie zadziala:E

No, ugryźć wampira nie można. :( :E  Ale miałem na myśli całe drzewko umiejętności - przywracanie życia po ataku działa też na bossach, więc praktycznie nieustannie się leczysz.

Walka z Bakirem to był niezły BS

Spoiler

- nie dość, że pozbawił mnie całego ekwipunku, to jeszcze jego jeden atak potrafił mnie ściągnąć na hita pod koniec walki.

20 minut temu, voltq napisał(a):

Szkoda że nie jest powiedziane że np zadanie zabiera 2 segmenty czasu ale musi być robione o danej porze czasowej i można w ten sposób stracić mnóstwo czasu bez sensu

Tyle że to widać? W prawym górnym rogu podczas aktywności masz zacieniony obszar, który pokazuje, ile segmentów schodzi wraz z upływem czasu.

Edytowane przez Jaycob
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
15 godzin temu, Jaycob napisał(a):

No ten skil u wampira jest op, srogo przesadzili, mysle ze nawet jakby go do polowy oslabili dalej byl by mocny.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

W Zadaniu księżycowy turniej można stracić aż 11 pasków a można stracic tylko 6 i to przez to że gra nas nie informuje dokładnie jak to działa 

Dlatego kończę szybko na konsoli robię jedno zakończenie i ogrywam już normalnie na PC na 100% z modami

Za tą kasę zrobili gorszy produkt niż Wiedźmin 3 czy nawet KCD 2, ale wg mnie warta ogrania 

Oprócz tego, że pasek miga, tyka i pokazuje, ile segmentów dana aktywność zjada, masz to też rozpisane w dzienniku obok każdego questa.

11 minut temu, Sheenek napisał(a):

No ten skil u wampira jest op, srogo przesadzili, mysle ze nawet jakby go do polowy oslabili dalej byl by mocny.

Ja tego skilla nie używam. Jak chcę uzupełnić zdrowie, to podczas walki po prostu kogoś zagryzę. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Jaycob napisał(a):

No, ugryźć wampira nie można. :( :E  Ale miałem na myśli całe drzewko umiejętności - przywracanie życia po ataku działa też na bossach, więc praktycznie nieustannie się leczysz.

Walka z Bakirem to był niezły BS

Pokaż ukrytą zawartość

- nie dość, że pozbawił mnie całego ekwipunku, to jeszcze jego jeden atak potrafił mnie ściągnąć na hita pod koniec walki.

Tyle że to widać? W prawym górnym rogu podczas aktywności masz zacieniony obszar, który pokazuje, ile segmentów schodzi wraz z upływem czasu.

Kompletnie nie oto mi chodzi

11 minut temu, DITMD napisał(a):

Oprócz tego, że pasek miga, tyka i pokazuje, ile segmentów dana aktywność zjada, masz to też rozpisane w dzienniku obok każdego questa.

Ja tego skilla nie używam. Jak chcę uzupełnić zdrowie, to podczas walki po prostu kogoś zagryzę. 

Jak wyżej przeczytajcie jeszcze raz o co mi chodzi

Edytowane przez voltq
Opublikowano
38 minut temu, DITMD napisał(a):

Ja to olałem bo myślałem że jak osiągniemy jakiś wysoki poziom wampiryzmu to coś się stanie niedobrego:E

Opublikowano

Gra ukończona - 7 / 10.

Prolog i zakończenie na plus, środek to ubiznacznik game.

Tytuł dużo gorszy od wiesława, brakowało mi głębi fabularnej, elementów zaskoczenia. Największym było totalne pominięcie wątków kumpli brencisa - spotykamy ich przed final fajtem i tyle ...

Bardzo wiele do poprawy, walka z początku fajna zaś z czasem ze względu na wtórność i levelscaling męcząca.

Mimo wszystko ukończyłem, napewno wróce do częsci 2, nie wcześniej.

• Like 3