KaszaWspraju 81 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 9 minut temu, Elder napisał(a): Hmm...ten bench IN WIN Swift ma pod BTF mobo wycięcia ale mobo chyba nie będziesz zmieniał pod ten build? Brakuje mi w benchach kasety dostawianej do PSU mieszczącej/ukrywającej kable wychodzące bezpośrednio z zasilacza nawet z custom kablami na wymiar jest tam burdel a co dopiero z ori okablowaniem. Ruszę tyłek do firmy na laser i to ogarnę w końcu bo mnie drażni. Z góry widok jeszcze ujdzie Z boku lipa... Ddzie znalazłeś kabel do zasilacza kątowy?
ket_rab 445 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca To też ciekawie wygląda z Ali Xproto-Z XTIA EIXA MATX A tu stronka: https://www.xtia.design/products/new-product-xtia-xporot-z-matx-open-frame?variant=44878686453960 Oraz model: XTIA Xproto-L (V2) https://www.xtia.design/products/xtia-xproto-l 3 1
MarcoSimone 1 365 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Wersja okrojona i tak będę używał. Dodali fajny box na śruby a zepsuli kabel od power button..... 2
Elder 908 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Aliexpress czy tam Morele ma C13 kable kątowe do PSU 850-1000W tak samo C19 kątowe do zasilaczy 1600W. Używam dwie wersje C13 kierujące przewód z PSU w benchu w bok (lewy) https://www.morele.net/kabel-zasilajacy-inline-typ-f-german-c13-lewy-katowy-16752n-873094/ lub prawy https://www.morele.net/kabel-zasilajacy-inline-typ-f-german-katowy-c13-prawy-katowy-16752c-873091/ Plus C13 kierujący kabel w dół https://allegro.pl/oferta/katowy-1m-de-katowy-c13-kabel-zasilajacy-komputerowy-profesjonalny-prosty-17107719323 Lecz jest mniej przydatny w benchu bardziej w niektórych budkach. C19 tylko wersja down angle Kabel serwerowy firmy CONNTEK https://www.amazon.com/Conntek-EU3EC19-102-8-5-Feet-European-Korea/dp/B00I983CL4/ref=sr_1_117?dchild=1&keywords=C19+ANGLE+CORD&qid=1605852273&sr=8-117 Bardzo ciężko to dorwać obecnie. Ale mam też wersję Down Angle https://www.amazon.com/Conntek-12-Feet-16-Amp-Server-Jumper/dp/B00KMSHDR8/ref=pd_rhf_ee_p_img_6?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=6DMY2CSARFRAPRAZNGSG 3 1 1
Elder 908 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca No...Stuart, pięknie ogarnięte buirko ale kijem po łapach za mocowanie pod blatem się należy Takie partactwo a wystarczyło krążków acetalowych stosowanych jako stopki pod sprzęt audio czy budki PC użyć. 1
MJRegul 802 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Nadszedł weekend i stało się. Przesiadka z 5800X3D na 7800X3D stała się FUCKtem. W 3DMarkach ~9% wzrost wydajności ale zmiana była nie by zyskać wydajność (choć mocno już odczułem na plus przesiadkę w KCD2) tylko bo chciałem się pobawić Taki sobie cable management ale wystarczy by nie waliło po oczach, LED na pamięciach i brak dodatkowych świecidełek w budzie. Procesor na -30 bez dalszej zabawy z napięciami i optymalizacją, w Cinebench R23 trzyma 4800MHz+ na wszystkich rdzeniach i utrzymuje poniżej 80C przy 25C w pokoju, jako pasta standardowy MX-4 z idealnym stykiem jak widać, w grach procek na 1 jaju wskakuje na 5050MHz więc jest ok. Wentyle (Arctic Slim 14, 3x buda, 2x chłodnica) na 55% (1150rpm), leciutki szumek i można ciupać w gierki bez słuchawek. Zerowe problemy z pierwszym uruchomieniem, BIOS z 2024 roku już zaktualizowany, teraz ogarnąć przeniesienie licencji W11 na nowe bebechy i z głowy. A no stopka pompki wypolerowana i świecąca się jak psu jajca bo 5800X3D zostawił brzydkie ślady Edytowane 27 Czerwca przez MJRegul 8 1
AudRob 495 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca @MJRegul pasty to ostro dałeś. Ja zawsze daję minimalnie. Tu po zdjęciu chłodzenia Tu już czysty do następnego montażu
MJRegul 802 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Co ma się wycisnąć spod pompki to się wyciśnie, wolę ciut za dużo niż ciut za mało, jadę szkołą JayzTwoCents Swoją drogą polerując (agresywnie, mechanicznie) stopkę pompki zdjąłem kilka mikronów grubości na bank, wolałem dać więcej pasty na wszelki wypadek Edytowane 27 Czerwca przez MJRegul
shepard3 8 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Póki co zrobione tylko -60mV i maks co pokazuje to 65 rdzeń, hotspot 80 i pamięci do 90 stopni,bo Hynix się wylosował
AudRob 495 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Z nadmiaru wolnego czasu w upalną niedzielę , zamontowałem sobie dodatkowy 120 mmm wentylator. Chodziło o schłodzenie radiatora chipsetu PCH1 i PCH2 , który jest schowany pod kartą graficzną i ma ciężko. Teraz karta dostaje chłodne powietrze z dołu i dodatkowo owiewa radiator , co bezpośrednio obniża temperaturę układów PCH1 oraz PCH2. Po tym zabiegu temperatury spadły 10 stopni obu chipów. Dodatkowo spadły też temperatury dysków i GPU podczas grania jak i w spoczynku. W piątek wleciało AIO i więcej miejsca się zrobiło w budzie po usunięciu ze środka klocka TPS 120 , jest przeciąg. Tak to teraz wygląda. Edytowane 28 Czerwca przez AudRob 4
Lameismyname 4 096 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca @AudRob Dlaczego w AiO jeden wentyl nie świeci?
AudRob 495 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Teraz, Lameismyname napisał(a): @AudRob Dlaczego w AiO jeden wentyl nie świeci? Wiem że nie świeci w kontrolerze brakuje mi miejsca , muszę poszukać rozgałęźnika . Do płyty nie chcę podłączać wolę jednolite sterowanie z huba obudowy. Podłączę bez obawy😉 @Lameismyname nie myślałem że zbije 10 stopni, jest git. 1
2tejszy 26 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Można szeregowo podłączyć wentylatory. U mnie 8 podłączonych do jednego złącza argb. 3
Krzysiak 3 244 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) 47 minut temu, AudRob napisał(a): Wiem że nie świeci w kontrolerze brakuje mi miejsca , muszę poszukać rozgałęźnika . Do płyty nie chcę podłączać wolę jednolite sterowanie z huba obudowy. Podłączę bez obawy😉 @Lameismyname nie myślałem że zbije 10 stopni, jest git. To chyba wolałbym na razie odłączyć ten na piwnicy a tamten podłączyć Edytowane 28 Czerwca przez Krzysiak 3
AudRob 495 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) 30 minut temu, 2tejszy napisał(a): Można szeregowo podłączyć wentylatory. U mnie 8 podłączonych do jednego złącza argb. Pewnie że można , ale nie każdy wentylator posiada wypuszczony przewód żeby tak podłączyć. 16 minut temu, Krzysiak napisał(a): To chyba wolałbym na razie odłączyć ten na piwnicy a tamten podłączyć To świeżo po montażu , tylko do zdjęć zostało na szybko podłączone. Akurat w BQ nie ma możliwości podłączenia w szereg, bo w komplecie jest hub , którego nie użyłem . Jeden siedzi w budzie, oryginalny.😉 Edytowane 28 Czerwca przez AudRob
Qrdello 1 255 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Dwa buildy: #1 9600X/16gb ddr5/b850/rtx5060ti16 i 501DX Komp składany dla młodego członka rodziny, pierwsza stacjonarka. Dobierał sobie chłop graty, szukał, pepperował - moja rola była poskładać do kupy. Wyszło całkiem zacnie, chociaż zamiast 5060Ti wolałbym tutaj 5070, ale ogólnie wyszedł bardzo zgrabny, cichutki i chłodny komputerek ze sporą bazą pod rozbudowę. #2 Plecakowiec w CH170 digital, chociaż idzie do mnie również CH160+ - więc będę decydował która mniejsza i zgrabniejsza. Budowa z odzysków - 5700x/32gb ddr4/RTX3060Ti/b550i od asrocka. Zaskakująco cichy, wcale nie gorący ale do 1080p60 jak znalazł build, który mogę spokojnie wrzucić do plecaka i zabrać na wakacje z przenośnym monitorem. Budy deepcoola zaczynają u mnie łapać szczególne miejsce w serduszku. Jak na budżet to są bardzo fajnie projektowane. 7
AudRob 495 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) @Qrdello Siema, ta górna obudowa to Be Quiet Pure Base 501 DX ? Edytowane 2 Lipca przez AudRob
wallec 1 801 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca W dniu 25.06.2026 o 14:25, MarcoSimone napisał(a): Wersja okrojona i tak będę używał. Dodali fajny box na śruby a zepsuli kabel od power button..... Zmontowałeś?
Finak 80 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca W dniu 25.06.2026 o 13:49, Elder napisał(a): Hmm...ten bench IN WIN Swift ma pod BTF mobo wycięcia ale mobo chyba nie będziesz zmieniał pod ten build? Brakuje mi w benchach kasety dostawianej do PSU mieszczącej/ukrywającej kable wychodzące bezpośrednio z zasilacza nawet z custom kablami na wymiar jest tam burdel a co dopiero z ori okablowaniem. Ruszę tyłek do firmy na laser i to ogarnę w końcu bo mnie drażni. Z góry widok jeszcze ujdzie Z boku lipa... Niestety, ale nie masz zrobionych idealnie na wymiar kabli do BC1. Pamiętam jak miałem czerwoną wersję z GTX 1080 Ti i Techflex bez kastetów Mimo tego, że Marek robił mi kable po zwymiarowanou, to po złożeniu wszystkiego do kupy każdy przewód musiałem korygować. Ale ja mam pod tym względem chorą głowę...
Rekomendowane odpowiedzi