Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Rób nawet dwa :E 

Ale mam z was polewkę, bo przeżywacie tego Trumpa, jak małe dzieci.

Nie masz żadnej polewki.
Sam przeżywasz Trumpa tak, jakby on miał zrobić coś dobrego dla ciebie. On robi coś dobrego dla siebie.
Trump ze swoja administracją idzie na konflikt z Europą, rejonem z którego pochodzisz i w którym dalej mieszkasz, a ty się z tego cieszysz.
Kto tu jest jak małe dziecko?

• Upvote 10
Opublikowano

To i tak lepiej niż pewna osoba która wyjechała na zmywak do UK i wróciła z podkulonym ogonem do Polski bo języka zero, perspektyw zero, a wyrzucili go z UK Rumunii. Ci ambitniejsi. A później takie hasła jak stop imigracji :E Hipokryzja poziom PiS. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Cytat

Administracja Donalda Trumpa nakazała amerykańskim agencjom federalnym, takim jak FDA (Food and Drug Administration) oraz CDC (Centers for Disease Control and Prevention), dodanie nowych zastrzeżeń do stron internetowych, które zostały przywrócone na mocy niedawnego orzeczenia sądowego. Komunikaty te krytykują tzw. „ideologię płci” i zawierają stanowisko administracji na temat kwestii tożsamości płciowej.

xd

Cytat

oraz nowe regulacje dotyczące udziału osób transpłciowych w kobiecych zawodach sportowych.

a to jednak były takie osoby.

https://ithardware.pl/aktualnosci/rzad_usa_trump_usuwa_oficjalne_strony-39012.html

Opublikowano
8 minut temu, jagular napisał(a):

Nie masz żadnej polewki.
Sam przeżywasz Trumpa tak, jakby on miał zrobić coś dobrego dla ciebie. On robi coś dobrego dla siebie.
Trump ze swoja administracją idzie na konflikt z Europą, rejonem z którego pochodzisz i w którym dalej mieszkasz, a ty się z tego cieszysz.
Kto tu jest jak małe dziecko?

Już pisałem wielokrotnie, ale nadal nie dociera. Taki Trump to dobra okazja dla Europy na ogarnięcie się. Skoro nawet wybory nie potrafiły eurokratów usunąć ze stanowisk to najwidoczniej potrzeba większego wstrząsu.

Opublikowano
35 minut temu, Winter napisał(a):

Taki Trump to dobra okazja dla Europy na ogarnięcie się.

Do tego ogarnięcia się potrzebne jest porozumienie. Prawicowcy, a szczególnie odłam narodowościowy nie stworzy spójnej Europy, bo każdy będzie ciągnął w swoją stronę kosztem poszczególnych społeczeństw. Natomiast skrajna lewica nie stworzy Europy odpowiednio silnej. Już to było przerabiane wielokrotnie w Europie, ale widzę, że niektórzy niczego się nie nauczyli. Potrzebny jest dialog ponad podziałami politycznymi, dlatego oddawanie całkowitej władzy jakiejkolwiek skrajności czy to prawicowej czy lewicowej nie służy niczemu i do niczego nie prowadzi. Europa musi stać się jak najbardziej centrowa, żeby cokolwiek wspólnie osiągnąć, bo tylko tam jest znane coś takiego jak kompromis. Niestety skrajna lewica i skrajna prawica mają z kompromisem i wyważeniem polityki bardzo duży problem. 

• Upvote 6
Opublikowano

@LeBomB Zauważenie problemu oczywiste, ale w Europie zrobił się taki bałagan polityczny że nawet odrobina lewej strony jest uznawana za skrajność, chociaż kiedyś nazywałoby się to umiarkowane centrum. Z kolei prawica nie ma żadnego centrum, są same partie skrajne - AfD, ONR, Konfederacja, Zjednoczenie Narodowe, Wolnościowa Partia Austrii (FPO), Interes Flamandzki, Fidesz, Partia Wolności. 

• Upvote 3
Opublikowano
14 minut temu, LeBomB napisał(a):

Do tego ogarnięcia się potrzebne jest porozumienie. Prawicowcy, a szczególnie odłam narodowościowy nie stworzy spójnej Europy, bo każdy będzie ciągnął w swoją stronę kosztem poszczególnych społeczeństw. Natomiast skrajna lewica nie stworzy Europy odpowiednio silnej. Już to było przerabiane wielokrotnie w Europie, ale widzę, że niektórzy niczego się nie nauczyli. Potrzebny jest dialog ponad podziałami politycznymi, dlatego oddawanie całkowitej władzy jakiejkolwiek skrajności czy to prawicowej czy lewicowej nie służy niczemu i do niczego nie prowadzi. Europa musi stać się jak najbardziej centrowa, żeby cokolwiek wspólnie osiągnąć, bo tylko tam jest znane coś takiego jak kompromis. Niestety skrajna lewica i skrajna prawica mają z kompromisem i wyważeniem polityki bardzo duży problem. 

Zgadzam się z Tobą. Nie mniej jednak ciężko prowadzić dialog z kimś, kto kilka lat wcześniej nas uzależnił świadomie od Rosji. Mój brak wiary w europejską politykę wynika głównie z braku konsekwencji wobec pani Von Der Leyen za akcję z COVIDem oraz pana Schroedera, który jawnie lobbuje na rzecz Rosji i nawet mu włos z głowy nie spadł. Przypominam też, jak zachowywał się odchodzący kanclerz Niemiec po napaści Rosji na Ukrainę.

Opublikowano
Godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

a to jednak były takie osoby.

Było ich 12. Dowalenie 12 osobom w 350-milionowym kraju było na tyle ważne że wymagało executive order od samego prezydenta. Ale przecież chodzi o inflację, żeby zakupy był tańsze, prawda?

PS. Javier Milei właśnie wyruchał inwestor...idiotów na 4,5 dużej bańki, i to w dolarach. Promował memecoina który miał wspierać rozwój startupów i małych firm w Argentynie. Po zebraniu 4,5 mld $ najpierw ktoś sobie uszczknął 87 milionów by kilka godzin później zrobić rug pull i zniknąć z pieniędzmi. Całość trwała mniej niż 24h, Milei twierdzi że o niczym nie wiedział. Bóg ekonomii polskiego prawactwa.

• Upvote 2
Opublikowano

Nie Milei tylko typowa panika na giełdzie. W przypadku ziaren kakao, jest okres by cena miała ATH, tymczasem panika na giełdzie powoduje…spadek ceny. Nie jest to potwierdzone żadnymi danymi bo zbiór jest tragicznie niski, nie zapowiada się na poprawę a giełda… 

Co prawda udało mi się wyciągnąć 7k zł z tego, ale była szansa na 20-30k. 

Opublikowano

To już bardzo dawna historia, jeszcze z PClaba. Ale dobrze zapamiętałem gościa z wypowiedzi typu Polska dla Polaków, UK dla Polaków i Brytyjczyków. Później się przyznał co robił w UK. Wczesny etap I dużej migracji z Polski. 

Merz wygrywa sobie wybory. 

• Upvote 1
Opublikowano

JD Vance robi sobie kreskę pod oczami, jak w kapelach glam rockowych? Ja jestem ciekaw co się stanie z ludnością z terenów, które zostaną oddane Putinowi. Będą ich przenosić, czy może będą mieć taki burdel jak w Palestynie. Ukraińscy będą żyć z okupantem na jednej ulicy.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, ghostdog napisał(a):

JD Vance robi sobie kreskę pod oczami, jak w kapelach glam rockowych? Ja jestem ciekaw co się stanie z ludnością z terenów, które zostaną oddane Putinowi. Będą ich przenosić, czy może będą mieć taki burdel jak w Palestynie. Ukraińscy będą żyć z okupantem na jednej ulicy.

Nie martw się o nich, to ruscy po jednej i drugiej stronie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Nie Milei tylko typowa panika na giełdzie. W przypadku ziaren kakao, jest okres by cena miała ATH, tymczasem panika na giełdzie powoduje…spadek ceny.

I to uzasadnia rug pull i wydymanie wszystkich? Nie wiem czy zauważyłeś - memecoin ruszył o godz. 17, zniknął o 23, jego strona internetowa również powstała i zniknęła tego samego dnia. To nie są normalne działania giełdowe.

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach:

TcWNmVu.png

https://www.facebook.com/niebezpiecznik/posts/pfbid02yajGadA7jDanU8j963Dh3RbY5X24D3cnZi2wYUhYSdftVx3MffDDsaSLnPbAiNZFl

Spoiler

Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Ktoś myślał że Google będzie robiło cokolwiek za 5 mln? :E 

Tak obstawiam ponad 90% ludzi którzy się o tym dowiedzieli, KO nie umie w ogóle w PR.

Te wpisy z konferencji to był strzał w kolano. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, Winter napisał(a):

Już pisałem wielokrotnie, ale nadal nie dociera. Taki Trump to dobra okazja dla Europy na ogarnięcie się. Skoro nawet wybory nie potrafiły eurokratów usunąć ze stanowisk to najwidoczniej potrzeba większego wstrząsu.

Panie, A Putin jaka to okazja, a w przeszłości Pan z wąsem to już była okazja okazji 8:E.

• Upvote 2
Opublikowano
39 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@TheMr.

Samo ogłoszenie tego guana za 5 mln jest głupie. Po prostu :) 

A ogłoszenie w zbrojeniówce umów ramowych które być może wypalą, być może nie na śmiesznie niską ilość FlyEye albo Borsuków? Podobny poziom.