Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
To że cpu nie chodzi na 100% to akurat dobrze, gorzej by było gdyby właśnie podczas grania wykorzystanie cpu wynosiło 100% nie wiem skąd to zdziwienie bo ten temat był przerabiany od zarania dziejów Ważne aby karta graficzna miała pełną utylizację, 11400f jest aż nad to do karty pokroju rx 6600, natomiast są gry gdzie optymalizacja leży czasem nawet i tylko na jednej lokacji w całej grzei nawet jakbyś miał najlepszy sprzęt na rynku tego nie przeskoczysz. Zobacz sobie ten filmik z tej lokacji którą wrzuciłeś nawet rtx 3060 chodzi tutaj dosłownie na pół gwizdka; Co do innych gier to przydałby się podgląd na zegary,pobór mocy i temperatury cpu/gpu podczas grania z wartościami max (hwinfo/gpu-z sensors) Pobierz też 3DMark'a i zrób test "Timespy" następnie wrzuć screena lub link z wynikiem, porównamy czy score jest w normie dla twojego sprzętu -
Przez Send1N · Opublikowano
MX4 ma słabą lepkość co jest bardzo ważne w przypadku gołych rdzeni stąd szybki efekt "pump out" na ihs można sobie ją śmiało kłaść jeżeli komuś leży i się zastanawia czy jej użyć. Swoją drogą to w przypadku gołych rdzeni od kiedy na rynku są pady zmiennofazowe aplikacja zwykłej pasty nie ma najmniejszego sensu. -
Przez SylwesterI. · Opublikowano
Jak najbardziej zadowolony, bo posiadacz najlepszego cepa do gier. A napisz mi kolego czy w ryzenach kasz jest fizycznie przydzielony do każdego rdzenia z osobna, określona ilosc? -
Przez cherbi · Opublikowano
Potwierdzam nie polecam mx4. Miałem w laptopie starą dobrą gc extreem (rok na rdzeniach cpu i gpu) wymieniłem na mx4 różnica żadna po około miesiącu / 1.5 temperatury rosły jak i obroty wentylatorów ponowne mx4>mx4 przepastowanie podobna historia temperatury poprawiły się ale trwało to około 2 miesięcy. Łatwo wypycha ją spod radiatora po podniesieniu chłodzenia inne pasty które stosowałem trzymały się rdzenia bardziej zwarte mx4 wyglądała olejowato. Po ostatniej wymianie pasty z mx4 na mx6 różnica 10-15 stopni wentylatory -500 rpm. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Kolejny szczęśliwy nabywca 8 rdzeni z plastrem 3DV. Kolejny ccd do 12 rdzeni od AMD dużo nie zmieni skoro na rdzeń ma przypadać tyle samo kaszy co obecnie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi