Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Jeśli tak ma wyglądać demokracja to jestem za tym, żeby UE rozwalić.

UE sam się    rozwali i  do tego bliżej niż dalej ... pytanie jak to nastąpi ,łagodnie czy  czy jednak siłowo     na   tle  migracyjnym/kulturowym /religijnym  .

W pewnym momencie będzie tak  iskra  ,a ruski  odpowiednio tym posteruje  z czerwonego  placu .

Edytowane przez raiders
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zamiast wykluczać konkurencje, mogliby w końcu zająć się problemami, których mają już dość obywatele. :P

Co było tam dowodem rosyjskiej agentury? Pożyczki i szemrane finanse?

Na takiej zasadzie niech wykluczą jeszcze rzeczy finansowane przez Sorosa, Larry Fink z BlackRock itd., a USAID chociaż już zniknęło.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.fakt.pl/pieniadze/rzad-zabral-glos-w-sprawie-zmian-w-wieku-emerytalnym-ukryl-to-w-tym-dokumencie/1v7qtwd

rozdawajmy zasiłki Ukraińcom , dajmy emerytury Hindusom , sponsorujmy patologie na zasiłkach i jednocześnie plujmy na normalnych Polaków i  Polki którzy ciężko pracowali po 40-50 lat , podnieśmy im wiek emerytalny najlepiej do 100 lat

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

konfokacapy zaraz będą wyli.

to tylko kolejne potkniecie demokracji, strach myslec jak bedzie wygladal upadek

a co do wycia to go teraz nie bedzie bo to modna decyzja, za to granica zostanie przesunieta i po ktorejs zmiany wladzy kiedy to samo zostanie uzyte wzgledem dzisiejszych lewicowych wladz to wycie bedzie tak szerokie ze zachodzacego slonca nie zobaczy :hihot:

Godzinę temu, VRman napisał(a):

kontrwywiad Niemiec: mamy dowody, to ruska agentura

kazda wladza niemiec dazy do wspolpracy z rosja ;) tak bylo i bedzie, jak myslisz ze z tego powodu beda sobie zamykac partie to ladnie dales sie nabrac

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

Kto chce zaczerpnąć info i podyskutować o wojnie w Ukrainie to polecę trzy tematy na forum skyscrapercity.

Bardzo dużo nowych informacji i to największe wątki o Ukrainie w Polskim Internecie. 

Kacapów z tego forum nie zapraszam bo tam admini i mody za jawną propagandę kacapską w Polskim dziale (największy na forum) dają banany, kacapy mają swój dział i tam znowu można dostać bana za obrazę putinka %-)

Trzeba się zarejestrować.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-sytuacja-na-froncie-nie-geopolityka.2399351/unread

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-wątek-statystyczny.2360627/unread

https://www.skyscrapercity.com/threads/wątek-militarny-technika-wojska-organizacja-i-struktury-newsy-wątek-pod-nadzorem-polityka-lobbing-teorie-spiskowe-wycieczki-osobiste-ban.519638/unread

Dostęp do tych tematów jest dostępny o ile dobrze pamiętam od 100 postów.

Opublikowano

Nie myślę, że ją zdelegalizują. Ale powinni. 

Oczywiście, że ruscy zorgranizowaliby wtedy ogromne protesty. Ale jak się wyrywa popsuty ząb to też trochę boli, ale sumarycznie wychodzi na plus. 

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

to tylko kolejne potkniecie demokracji

:hahaha:

Taaa...

Gdzieś to już słyszałem. Odnośnie ruskiej agentury w Rumunii i Francji. Chyba przedawkowałeś tą naszą rodzimą Zacharową z Kanału Zero. Ona też waliła takie kocopoły, że jedynym powodem wywalenia tego ruskiego kreta z wyborów była niby chęć pozbycia się konkurenta co to za dużo zyskał poparcia i w ogóle zamah na demokracjem!

Masz tu definicję słowa, jeśli samo info, że ruską agenturalność AfD potwierdził kontrwywiad to za mało.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kontrwywiad

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, divton napisał(a):

Dostęp do tych tematów jest dostępny o ile dobrze pamiętam od 100 postów.

czytanie takich tematow to jest strata czasu i sciek

wystarczy polczytac kilku geopolitykow i masz realny poglad na to co sie dzieje a nie ktory janusz woli kacapa a ktory ukrainca XD

5 minut temu, VRman napisał(a):

Masz tu

najpierw to sprawdz sobie co ustalili bo sobie dopowiedziales zgodnie z przekazem ;)

u nich rzady od lat wspolpracuja z rosja, ci dobrzy, nie agenci XD wtedy poklepywales po plecach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Winter napisał(a):

Nie wziąłeś pod uwagę tego, że jakakolwiek opozycja długo po wojnie na Ukrainie będzie używać argumentum ad Putinum? Zdestabilizujemy sobie państwo wzajemnie nazywając się agentami. Putinowi na tym zależy właśnie.

Że co? 

Od kiedy oskarżanie partii (o bycie zagrożeniem), której wielokrotnie udowadniano agenturalność i powiązania z agentami służb rosyjskich to destabilizowanie sobie państwa?

Oczywiście, że każdy polityk będzie naginał sobie rzeczywistość i kłamał jak mu wygodnie i podpierał się tym co mu akurat pasuje. 

6 minut temu, kubikolos napisał(a):

u nich rzady od lat wspolpracuja z rosja, ci dobrzy, nie agenci XD wtedy poklepywales po plecach

Pokaż mi gdzie. Ja od tak wielu lat, że już nie pamiętam krytykowałem korupcję Niemieckich polityków przez ruskie służby, gazpromy itp.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano
W dniu 1.05.2025 o 07:38, Klakier1984 napisał(a):

Banki proszą o wypłatę gotówki, tak na wypadek awarii ;)

To artykuł z 16.03.2025 20:23 a nawet 23 Gru 2024 | 13:38 (były starsze w tym Norwegia z ~ zerowym udziałem gotówki).

Minęło już 4 dni od awarii w Hiszpanii i nadal rząd ukrywa przyczyny awarii. Zapewne jest to wina OZE: "Red Eléctrica -hiszpańską spółkę odpowiedzialną za energetyczną infrastrukturę przesyłową (...) Firma sugeruje, że incydent mógł mieć swoje źródło w dwóch zdarzeniach, a ściślej, automatycznych rozłączeniach sieci, które potencjalnie mogą być związane z charakterystyczną zmiennością odnawialnych źródeł energii". Przypomnę, że polski rząd od razu zauważył atak hakerski ruskich 30 kwietnia na składanie deklaracji do US (tak jakby zwykli ludzie nie mogli tego zrobić). Więc Hiszpanie też by chętnie zwalili winę na hakerów lub coś innego, ale na świętość OZE nie mogą. Nawet jeśli to nie wina OZE to na pewno coś ukrywają.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, sino napisał(a):

Minęło już 4 dni od awarii w Hiszpanii i nadal rząd ukrywa przyczyny awarii.

Bo ciężko wskazać przyczynę. Było nią prawdopodobnie złe zarządzanie siecią, ale to też nie takie proste. Sieć tego dnia przełączono ponoć w większości na OZE (nie jest jasne czy celowo w ramach eksperymentu, czy poprzez niewłaściwe zarządzanie), standardowo zabezpieczając jednocześnie rezerwy z innych źródeł krajowych i zewnętrznych, ale jednocześnie padło połączenie z Francją, co spowodowało brak możliwości uzupełnienia niedoboru w wyniku powstałego zaniku/awarii. Dlatego nie jest łatwe wskazanie jednej konkretnej przyczyny. 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Masz tu definicję słowa, jeśli samo info, że ruską agenturalność AfD potwierdził kontrwywiad to za mało

A jak PiS wybrany większością głosów ogłosi, że ich kontrwywiad potwierdza agenturalność opozycji to co?

Ufamy, czy nie?

To jest niesamowite jak tacy jak ty dali sobie wmówić, że w tych szopkach chodzi o cokolwiek innego niż zacementowanie władzy.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, indexinfio napisał(a):

USA się wycofują

Nie widzę sensu w ich działaniach. Z jednej strony umowa surowcowa na dogodnych dla Ukrainy warunkach, a z drugiej rezygnacja z udziału w negocjacjach.

Widocznie gówno się tam dało ugrać.

To teraz back to business z ruskimi. Ciekawe jak szybko niemiaszki dołączą. :D

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, indexinfio napisał(a):

USA się wycofują

Nie widzę sensu w ich działaniach. Z jednej strony umowa surowcowa na dogodnych dla Ukrainy warunkach, a z drugiej rezygnacja z udziału w negocjacjach.

To akceptacja faktu i uświadomienie sobie, że Rosja nie jest zainteresowana i dalsze usiłowania by tylko ośmieszały tę administrację. Jeśli podejmą jeszcze jakieś próby to już bez blasku fleszy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, ryba napisał(a):

No podpisali glejt to maja to juz lekko w pompce :P Musza byc w 100% pewni, ze Ukraina to zatwierdzi na dniach.

BTW. te 24h na zakonczenie wojny to od kiedy sie liczy?

Przecież ogłosili, że to już nieaktualne. Próbowali, ale nie byli dobrej woli z rosyjskiej strony więc mogą odpuścić.

Oczywiście jutro Trump może ogłosić co innego.

Edytowane przez indexinfio
Opublikowano (edytowane)

Trump nie zrobi nic co by zdenerwowało Fiutina, więc tak się to skończyło.

Pisałem, że tak będzie dość dawno temu. A że nie pomoże w żadnym pokoju to już w tamtym roku. I ani nie jestem analitykiem politycznym ani się nie znam. To po prostu było tak oczywiste i tak proste do przewidzenia po zaakceptowaniu faktu, że Trump jest ruskim assetem.

Teraz pytanie co dalej. Czy będzie blokował sprzedaż broni i nadal robił dobrze ruskom, czy może będzie chciał zachować pozory i będzie wchodził Kremlinom, ale płytko.

A tu całkiem fajna (jak zawsze) pogadanka z Meissnerem

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, spodziewałem się, że nie zachowa się jak prezydent zachodniego państwa w negocjacjach o trudny pokój na Ukrainie. I tak się dzieje.

I spodziewałem się, że będzie działał na korzyść rosji. 

I tak się dzieje.

A że wyjdzie jakiś realny pokój z tych jego negocjacji, to po teatrzyku Trump+Vance vs. Zelensky w Białym Domu, mógł mieć nadzieje tylko ktoś kto od Sylwestra jeszcze nie wytrzeźwiał.

Nie spodziewałem się że wyśle tam swoje wojska.

Natomiast pokładałem nadzieje, i nadal pokładam, że wchodzenie Fiutinowi w ciemną grotę i bezczelne traktowanie opinii publicznej w końcu zacznie przekraczać pewną linię, po której nawet trumpowskie przydupasy i koledzy Republikanie mu powiedzą "ej, ale już przeginasz, obnażasz swoją prorosyjskość za mocno, ludziom się to już mocno nie podoba". 

Zobaczymy. Kilka tygodni temu pisałem, że spodziewam się, że będzie walił ściemę, że "Wicie, rozumicie. My i rosja chcieliśmy dobrze, ale ten wstrętny Zelensky nie chce pokoju". 

Nie do końca jednak wiem co w tym wszystkim robi ta umowa o minerały.

Wyjaśni się w najbliższych tygodniach pewnie. Zobaczymy.

edit: Mówię o pokoju, a nie o zamrażaniu i ściemach, że "rozejm". Kaktus mi na Doomie wyrośnie prędzej niż Kremliny się zgodzą na pokój na sensownych warunkach.

Zachód musi ich do tego zmusić. Inaczej się nie da.

Zachód. Nie Trump. Zachód mógłby, ale Trump musiałby w tym nie przeszkadzać, a niestety bardzo wyraźnie to robi, ku uciesze Kremlinów.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

zachowa się jak prezydent zachodniego państwa w negocjacjach o trudny pokój na Ukrainie

Zachował się tak jak prezydent zachodniego państwa którego ogrom mieszkańców nie ma pojęcia gdzie ta Ukraina leży i czy jest w niej pokój czy przedpokój.

Twoja niezdolność do wejścia w czyjś punkt widzenia jest niesamowita.

4 minuty temu, VRman napisał(a):

prorosyjskość

A wiesz jak ta urojona prorosyjskość realnie wpływa na przeciętnego Amerykanina? Nijak, bo ruscy nie są dla nich żadnym zagrożeniem.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety ale dealów i współpracy z Rosją nie będzie. Bajdalaman przygotowuje się bowiem do misji stabilizacyjnej na terenie byłej Ukrainy. I nie zamierza pytać o zdanie w tej kwestii Rosji!!

Edytowane przez adashi
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

Zachował się tak jak prezydent zachodniego państwa którego ogrom mieszkańców nie ma pojęcia gdzie ta Ukraina leży i czy jest w niej pokój czy przedpokój.

Tak myśli każdy kto nasłuchał się za dużo ruskiej propagandy.

Natomiast absolutnie ŻADEN z ludzi znających historię i mający jakieś kompetencje do omawiania tego tematu. 

Wiem, że najlepiej powtarzać tą ruską narrację do porzygu, setki razy, i potem jeszcze wyzywać innych od 

8 minut temu, crush napisał(a):

Twoja niezdolność do wejścia w czyjś punkt widzenia jest niesamowita.

tych zamkniętych na inne punkty widzenia. 

Zabawne :)

11 minut temu, crush napisał(a):

A wiesz jak ta urojona prorosyjskość realnie wpływa na przeciętnego Amerykanina? Nijak, bo ruscy nie są dla nich żadnym zagrożeniem

Urojona prorosyjskość Trumpa. :hahaha:

Nie troluj, bo o tym już było gadane w wątku o Ukrainie. Idź sobie posluchaj Zacharowej albo innego Tima Poola.

Co ma piernik do wiatraka zresztą. Piszesz jakieś pierdoły o wyborcach Trumpa, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. 

Widzę jedną rzecz jasno - zaczepiacie, prowokujecie. A jak zacznę odpisywać, to inni po chwili mają dosyć czytania ciągle tego samego bo ciągle męczycie te same tematy do porzygu. 

Tak bardzo się szczycicie podejściem "wolność słowa i otwartość na inne poglądy", ale sami macie taką zdolność do dyskusji na argumenty i tolerowania czyjegoś odmiennego zdania jak Biden jest zdolny do biegania full maratonów.

Trump jest prorosyjski.
Trump jest prorosyjski.

Trump jest prorosyjski.

Trump jest prorosyjski.

Trump jest prorosyjski.

Trump jest prorosyjski.

- masz, wydrukuj sobie, powieś i rzucaj w to czymś albo co, jak ci ulży, jak to tak bardzo boli, to napiszę to jeszcze nie raz. :)

• Confused 1
  • Upvote 1