Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

trzask to juz lepiej niech zniknie, przegrac z duda i nawrockim....

co za wstyd

Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym nie wiadomo co z rekonstrukcją rządu

rekonstrukcja niczego nie zmieni bo to nie w tym jest problem ze zmienisz kilka podrzednych nazwisk na kilka innych podrzednych nazwisk,

tusk to jeden z prawdziwych liderow polskiej sceny politycznej a PO zawsze mialo dobre pomysly, po prostu nie chcieli ich realizowac, do kazdych wyborow ida z zamiarem oszukania ludzi

pytanie wiec dlaczego nie chca tego realizowac skoro zamiast tego wola sie wymieniac wladza z pisem co kilka lat

42 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Nie dość, że ułamek, to większość propozycji było kontrowersyjne czy też sprzeczne z interesem państwa.

bzdura, zwyczajowo wszystko co zrobia to demokracji nazwa kontrowersyjnym czy sprzecznym z interesem panstwa, to jak pis cos wymysli to bedziesz pisal ze to jest kontrowersyjne ale jak KO zaproponuje jakies lewicowe odchyly to bedziesz pisal ze to postepowe zmiany mimo ze dla calej drugiej strony politycznej bedzie to ..kontrowersyjne

po prostu zwyczajna wojna polityczna

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, michaelius33 napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mentzen-oglasza-marcin-mozdzonek-dolacza-do-konfederacji,nId,21824545

Ciekawe czy teraz nie otworzy się lawina takich deklaracji bo do tej pory wspieranie Konfederacji było mocno stygmatyzowane a teraz pokazali , że są dużym liczącym się graczem i zostali odczarowani wizerunkowo

Kibole są za konfederacją, więc czemu nie sportowcy? Na jedno wychodzi.

• Confused 1
Opublikowano
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dla mnie to nie Nawrocki wygrał, to Trzaskowski przegrał na życzenie sztabu.

Jeszcze miesiąc przed wyborami nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby że Trzaskowski przegra :E Sam w to nie wierzyłem do dnia wyborów :E 

• Confused 2
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jeszcze miesiąc przed wyborami nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby że Trzaskowski przegra :E Sam w to nie wierzyłem do dnia wyborów :E 

ja tak samo, liczylem na pekniecie balonika ale nie wierzylem :hihot:

nawet po 1 turze myslalem ze tak sie zmobilizuja ze trzask wystrzeli

• Upvote 1
Opublikowano

@kubikolos tu tylko dziękować Tuskowi i całej KO za to, że nie dowieźli absolutnie NIC ze 100 konkretów na 100 dni. Oszukali kobiety i przedsiębiorców przede wszystkim. Dodatkowo ludzie po prostu nie chcą oddawania władzy nad wojskiem/przemysłem zachodowi, a dla nich najlepiej byłoby u nas wszystko albo zamknąć albo oddać pod władanie Niemcom. 

Chwalili się ostatnio tarczą wschód. Hahhahaha, kto wybudował mur na granicy? Pomijam jego jakość. Natomiast kto woził pizzę nielegalnym imigrantom? Kto wytaczał sprawę bo nie wpuścili posłanek na teren zamknięty? Kto opluwał polski mundur? Ludzie pamiętają takie rzeczy. 

I zgadzam się że powinno się głosować na człowieka (prezydenta), ale u nas głosuje się na partię. Nie ma niezależnych kandydatów, nie są w stanie istnieć samodzielnie. Muszą być partyjni.

I teraz wyskakuje Hołownia mówiąc, że to nie ludzie tylko izba powinna wybierać prezydenta. Co za dzban xD 

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

teraz wyskakuje Hołownia mówiąc, że to nie ludzie tylko izba powinna wybierać prezydenta. Co za dzban

Generalnie to nie jest głupie rozwiązanie. Jednak przy obecnej polaryzacji jest. To jest propozycja w alternatywnej rzeczywistości.

Opublikowano

Oczywiście że w idealnym świecie to nie jest głupie rozwiązanie, ale u nas będzie. 

Może niech wyjdzie z realną propozycją jak kwota wolna od podatku albo poprawa mieszkalnictwa? Nieeee po co, dejcie stołek jestem rotacyjnym marszałkiem hurr durr :E 

Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Moim zdaniem - bardziej głosujemy na człowieka i to co sobą reprezentuje. 

A te wybory skutecznie sprowadzono do referendum nad rządem Tuska i elitami, które BONŻUR reprezentuje.

Mimo to, tłumacząc coś tak prostego wyborcom PO, czuję się, jakbym wykładał fizykę kwantową.

Jeszcze podam wam tip z odległego Saturna – większość ludzi głosuje emocjami i po kryteriach, które dla was są kompletnie niezrozumiałe. Mam nawet koleżankę, która głosowała na Zandberga, a potem na Nawrockiego, żeby "PO nie miało pełni władzy". Głupie? No głupie. Działa? No działa. W takim razie nie jest głupie. To po prostu PO nie rozumie, jak grać w grę.

No i prawda jest niestety taka, że gdyby rząd miał dobre notowania, to Trzaskowski by wygrał. A czyja wina, że nie miał? To już zagadka dla was.

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Odpuść "dyskusję" z nim. Nie bez powodu mam tego osobnika na czarnej liście. 

Nie doprowadzi to do niczego konstruktywnego i będziesz ciągle atakowany. 

Nie ma po prostu sensu :) 

Masz mnie na czarnej liście,bo przyrównałem Cię do typka, który coś tam napisał :)

A wcześniej pękł Ci tyłeczek bo powytykałem Ci bezczelne kłamstwa

I w dalszym ciągu jedyne co potrafisz to łgać :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Masz mnie na czarnej liście,bo przyrównałem Cię do typka, który coś tam napisał :)

A wcześniej pękł Ci tyłeczek bo powytykałem Ci bezczelne kłamstwa

I w dalszym ciągu jedyne co potrafisz to łgać :)

Nie po prostu jesteś patologicznym kłamcą albo opłaconym klakierem. 
to co tutaj wypisujesz to jedno wielkie kłamstwo nikt nie będzie tego prostował

• Like 1
  • Upvote 7
Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A te wybory skutecznie sprowadzono do referendum nad rządem Tuska i elitami, które BONŻUR reprezentuje.

Mimo to, tłumacząc coś tak prostego wyborcom PO, czuję się, jakbym wykładał fizykę kwantową.

Jeszcze podam wam tip z odległego Saturna – większość ludzi głosuje emocjami i po kryteriach, które dla was są kompletnie niezrozumiałe. Mam nawet koleżankę, która głosowała na Zandberga, a potem na Nawrockiego, żeby "PO nie miało pełni władzy". Głupie? No głupie. Działa? No działa. W takim razie nie jest głupie. To po prostu PO nie rozumie, jak grać w grę.

No i prawda jest niestety taka, że gdyby rząd miał dobre notowania, to Trzaskowski by wygrał. A czyja wina, że nie miał? To już zagadka dla was.

Napisałeś jeden z głupszych postów i argumentów, i teraz próbujesz wmówić że to nie jest głupie co napisała twoja koleżanka xD. Takiego poziomu wyparcia to dawno nie widziałem. Właśnie napisałeś że nieważne kogo KO by wystawili, nieważne jak dobre zrobiliby zasięgi w internecie, nieważne że miałby demonów PRu, to i tak twoja koleżanka by zagłosowała przeciwko. Dla niej nie były ważne argumenty czy idea stojąca za prezydentem. No, przepraszam bardzo, ale jeśli mamy mieć większy poziom polityki to raczej nie chciałbym żeby PO/KO znizało się do tego poziomu. I w co niby PO ma grać? W debilne gry i wygrywać debilne nagrody? :E 

Gdyby rząd miał dobre notowania to trzask i tak by przegrał. To jest dla ciebie zagadka na dzisiaj. 

10 minut temu, trepek napisał(a):

E no, 32 punkty są:

Setka na setkę

W sumie to 44. Jak na półtorej roku to nie tak źle. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

Właśnie napisałeś że nieważne kogo KO by wystawili, nieważne jak dobre zrobiliby zasięgi w internecie, nieważne że miałby demonów PRu, to i tak twoja koleżanka by zagłosowała przeciwko.

Nie. On właśnie napisał, że jakby KO wystawiło kogoś lepszego i sprawnieh\j prowadziło kampanię, to wielu z tych ludzi głosowanie na Nowogrodzkiego nawet by przez myśl nie przeszło.

3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

I w co niby PO ma grać? W debilne gry i wygrywać debilne nagrody?

Tak. Albo iść w p***u.

Opublikowano
21 godzin temu, Asag napisał(a):

Boli bardzo że nie ssie Trzaskowskiemu i KO nie? 

Akurat komu Mentsen ssie to jest to obojętne, ale faktem jest że on będzie ssał wszystkim to taki typ. Będzie gadał raz jedno raz drugie a na końcu i tak przyklei się do PiS. Od początku jest dokładnie taki sam jak Kukiz - no może jedynie bierze słabsze używki bo w tym Kukizowi to chyba nawet Batyr nie dorówna :D

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, TheMr. napisał(a):

Napisałeś jeden z głupszych postów i argumentów, i teraz próbujesz wmówić że to nie jest głupie co napisała twoja koleżanka xD

A jak głupie jest to, że Trump wygrał wybory w USA, stosując identyczny mechanizm? Zresztą ekipa Bielana się tych sztuczek uczyła, podczas gdy sztab PO oglądał House of Cards z polskimi napisami %-)

11 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ale jeśli mamy mieć większy poziom polityki to raczej nie chciałbym żeby PO/KO znizało się do tego poziomu. I w co niby PO ma grać? W debilne gry i wygrywać debilne nagrody? :E 

A jakiś to poziom reprezentuje skrajnie nieudolne KO? Głupi Ziobro, trójkowy student, rozegrał ich jak dzieciaczków XD

12 minut temu, TheMr. napisał(a):

I w co niby PO ma grać? W debilne gry i wygrywać debilne nagrody? :E 

Grać albo ginąć. Możesz się albo dostosować do rzeczywistości, albo udawać, że nie istnieje.

Ja się przekonałem do AI i teraz jestem "specjalistą" xD podczas gdy moi koledzy dalej psioczą i robią rzeczy 10 razy wolniej.

Opublikowano

@TheMr. Dokładnie. Problemem jest to o czym tu pisaliśmy, komunikowanie tego co robią.

Powinno być głośno komunikowane, w tym w socjalmediach. A potem powtarzane. 

Ba nawet wyborcy koalciji mają wrażenie że "rząd niewiele robi".

@galakty Wykreślenie oceny z religii z liczenia do średniej to łatwa do wprowadzenia a bardzo ważna zmiana. Póki była to dużo osób chodziło by dostać 5 czy 6  i podnieść średnią.

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

aha 800+ i obnizony VAT dla julek od paznokci to jest wlasnie to czego potrzebowal kraj ratujac sie przed PISem XDDDDDDDD

niestety najtwardszy elektorat zupelnie nie rozumie dlaczego ci bardziej niezdecydowani sa niezadowoleni, po prostu nie moga tego pojac