Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, kalderon napisał(a):

To nie jest wyświechtany teskst,

Jest. Jest też już zupełnie jasne, że jest kupą bzdur nie pasującą do nowych realiów. Jakbyś to powiedział 40 lat temu - zgoda. Ale to byli inni imigranci. 

powiem brutalnie z amerykańska - potrzebujemy shit people żeby robili shit jobs.

Ale ja nie przeczę, że potrzebujemy do shit jobs. Można jednak dać naszym benefitom i bezrobotnym dopłaty do takich prac. Wtedy będą chętnie do pracy a koszty dużo mniejsze niż dopłacanie do imigrantów, bo że się dopłaca to już nawet statystyki powoli pokazują, co jest o tyle dziwne, że wszelkie lewicowe rządy i media kneblują tego typu sygnały jak tylko mogą, wycierając sobie te durne gęby sloganami typu "mowa nienawiści!" czy "rasizm! Te liczby to czysty rasizm i dlatego należy je utajnić bo rasizm!"

Polacy nie garną się na dostawców jedzenia, sprzątaczy, do pracy w polu czy w fabryce za minimalną, a wypełnienie tej luki jest konieczne.

Ugaszenie pożaru też jest, ale może nie poprzez zrzucenie na dom 500 tonowego głazu. Bo tak "rozwiąże problem" taka durna polityka migracyjna.

Inne państwa co przerabiały?

To, że gówno prawda - żadne łatanie niedoborów pracowników się nie udało. Zostały tylko koszty o wiele, wiele wyższe niżby rząd dopłacał po 3000€ miesięcznie każdemu "lokalsowi" za prace typu czyszczenie kibli.

Resztę twojego wywodu podsumuję krótko - widzisz tylko dwa ekstrema, albo błędy które popełniły kraje zachodniej Europy (czyli niekontrolowane masowe wpuszczanie byle kogo, z rodzinami i obsypanie zasiłkami żeby nie trzeba było pracować), albo kompletną autarkię i zamknięte granice jak w Korei Płn.

To nie ekstremum. Albo taka ostra zmiana albo zanik narodu i państwa. Zobacz co się już dzieje w Niemczech, Francji, Zachodzie. Oni się mnożą jak króliki i ich udział w społeczeństwie rośnie. Tymczasem rodowici Europejczycy widząc niebezpieczeństwo jakie się tym tworzy w dłuższej perspektywie jeszcze bardziej nie chcą mieć dzieci. Zresztą gówna prawda z tym feminizmem jako głównym powodem niskiej dzietności. Ważniejszy powód to po prostu obawa czy rodzice daliby radę finansowo. I tutaj dopłaty rządu, jak kolwiek cholernie ciężkie i niebezpieczne, są i tak lepszym wyborem niż dopłaty do tabunu ludzi co to miał pracować a jednak tylko doi socjał i terroryzuje lokalsów.

Edit: ten pomysł z dopłatą do pracy typu czyściciel kibli to tylko przykład, bo zaraz pewnie ktoś mi wyskoczy, że nierealny. Ale ja jestem jakimś forumowiczem. Specjaliści powinni wymyślić lepsze pomysły. 

Oba scenariusze bardzo niekorzystne i żaden nam nie grozi. Powtarzam - NIE MA I NIE BĘDZIE ŻADNEGO ŚLEPEGO I MASOWEGO PRZYJMOWANIA DO POLSKI MIGRANTÓW Z CZARNEJ AFRYKI ŻEBY SIEDZIELI I ROZRABIALI.

Pozwolisz, że tego nie skomentuję, bo musiałbym ten fragment wyśmiać. 

I nie obchodzi mnie skąd i jaki mają kolor skóry. Chodzi o to co mają w głowach

Inba na zachodniej granicy nie ma z tym nic wspólnego, to modelowy przykład masowej manipulacji i zarządzania strachem, nic tam się nie dzieje, Niemcy oddają nam "prezenty" w podobnym tempie co w ostatnich latach zgodnie z konwencjami.

Nie wiem. Przyznaję szczerze, że nie wiem, ale patrzę na to kto rządzi i jakie są wzorce i sorry, ale z samej statystyki obserwacji wynika, że większe szanse, że to Bosak mówi prawdę niż gdy wypowiadają się osoby z rządu czy KO lub mediów im przychylnych. 

Co do konwencji - no to trzeba podjąć trudne kroki aby coś na to poradzić. Lepiej być biedną osamotnioną Polską niż  Polchengiem chińskim lub Polistanem z prawem Shariatu. To za poważne zagrożenie, żeby sobie siedzieć w przytulnym, ciepłym pokoiku i śpiewać "wszystko jest dobrze, nie ma problemu, tralalala"

Poza pomocą ruskiej propagandy? To jest właśnie ruska propaganda! W każdym kraju gdzie ruscy są aktywni straszą imigracją i zniszczeniem kraju, a oni są jedynym sposobem na spokój. Wywołanie paniki w internecie, która przerodziła się w samozwańcze lincze na granicy to modelowy przykład wojny hybrydowej przeciwko Polsce, jak widać bardzo udany.

Właśnie przez takich jak Ty ta propaganda tak dobrze działa. Bo to co napisałeś to po części prawda a ludzi wkur(rz)a takie podawanie zero-jedynkowe. Otóż podstawą dobrej goebbelsówki jest PRAWDA. Jako propagandysta zalecał aby mieszać prawdę z nieprawdą. Tymczasem Ty padłeś ofiarą TVNów czy podobnych "źródeł" i widzisz wszystko zero-jedynkowo. Oczywiście że ruscy pompują temat, naciągają, podkręcają i dorzucają fejki. Jasne. Ale lewicowe rządy i media nie ogarnęły do dziś, że nic tak nie przepycha wyborców na stronę partii proruskich, jak zamiatanie przestępstw inżynierów tylko dlatego, że jakiś debil w rządzie czy zarządzie popularnej stacji TV uznał, że "o tym nie wolno mówić, bo to ruska propaganda". Powiedz to rodzinom ofiar nożowników, kobietom które boją się chodzić same nocą, powiedz to mieszkańcom miast w Anglii, które zostały kompletnie zniszczone przez zalew inżynierów. (nie w sensie fizycznym, tylko że nie przypominają już tego czym były 30, 50, czy 100 lat temu i o poziomie bezpieczeństwa można już tylko pomarzyć albo pooglądać na archiwalnych nagraniach)

Problem ma tendencję wzrostową. Z czasem będzie gorzej. Jak CNN/BBC/TVN zacznie go dostrzegać, będzie dawno za późno. W zasadzie można się spierać czy już nie jest.

A dlaczego nie? Jeśli w PL mieszka, pracuje, płaci podatki to dlaczego ma nie korzystać przynajmniej z części przywilejów jakie to płacenie podatków powinno dawać? Ciekawe czy zgłaszałeś takie same wyrazy oburzenia gdy w czasie emigracji z Polski niektóre kraje traktowały uczciwie pracujących Polaków jak śmieci odmawiając socjalu.

A czy ich dziadowie walczyli za ten kraj? Czy są tożsami kulturowo? Czy są przydatni czy są posożytami albo szkodnikami dla społeczeństwa? Samo to, że ktoś pracuje to jeszcze za mało, choć i tak fajnie jeśli im się chce. Niestety już nie raz dobry inżynier pracujący kilka lat w kebabowni nagle wyjął maczetę i kogoś pokroił zamiast wołowiny. Albo wychował sobie bachory w nienawiści do niewiernych i białych.

Nie porównuj do uczciwie pracujących Polaków. A jak chcesz tu odpisać o naszych menelach i patologii - to tak, za obcięciem im socjału w innych krajach też bym był. 

To się nazywa ksenofobia, nie rasizm.

To się nazywa "przykład numer 4 czemu liberalne i lewicowe rządy masowo tracą poparcie". Wymachiwanie tego typu słówkami przed nosem każdemu kto ma odwagę powiedzieć prawdę to strzał do własnej bramki. 

Islam powinno się zbanować całościowo w całej Europie. Jest to niemożliwe tylko według polityków, którym zależy na ich głosach. Znowu - nie mamy wyboru. Bo jak tylko ich liczba osiągnie np. 70% to zrobią sobie z danego kraju -istan, wprowadzą prawo szariatu i będzie za późno. I nie nazywaj fobią racjonalnych obaw. Strażak też nie jest ogniofobem gdy mówi, że ogień może zabić i należy go ugasić. Chcą to niech sobie wierzą w co chcą. Jak wymyślą pomysł jak dać "niewiernym" gwarancje, że nie staną się zagrożeniem to możemy podyskutować. A póki co trzeba patrzeć na efekty lewicowego podejścia w innych krajach. Gdzieś mi w tym tygodniu mignęło, że większość młodych do ok 20r. życia w chyba Belgii to już wyznawcy "religii pokoju". Nie wiem czy fake czy prawda, ale z czasem tak będzie na pewno. Statystyki nie kłamią. Oni się mnożą na potęgę. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ja zwróciłem wyłącznie uwagę na to, że w pierwszym zdaniu Ty sam dajesz póki co przyzwolenie, że ci pracujący są ok, po czym sam teraz piszesz że jednak nie. Dlatego piszę byś Ty i inni z podobnie zmiennymi poglądami wreszcie się zdecydowali. 

po prostu nie umiesz czytac co byloby dziwne w twoim przypadku wiec rozumiem ze chciales sie tylko dowalic na moment :lovin: milo mi

Opublikowano
48 minut temu, Winter napisał(a):

Co ten themr wypisuje to glowa mała. Odklejony koleś na maxa xD

Demisterowi Naczelnemu proponuję przyglądać się z życzliwym zainteresowaniem.

Obserwować predykcje typu mielenie orkuf, europejskie siły rozjemcze na Ukrainu itp. Wyciągać wnioski co do perspektyw rzeczywistego rozwoju sytuacji.

• Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

Można jednak dać naszym benefitom i bezrobotnym dopłaty do takich prac.

Ale wiesz że nawet jak oni pójdą do pracy to raptem zapełnia ubytek tylko w bardzo małym procencie?. 

Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Napiszę wprost. Kolejny filmik mający siać podziały. Dlaczego? Bo znów za krótki by wyciągać jakiekolwiek wnioski.

1. Dlaczego policjanci próbują niektórych z tych ludzi zatrzymać? Nie mówię o zatrzymaniu w sensie aresztowania, tylko widać jak kilku policjantów wobec kilku osób próbuje spowodować by te osoby się zatrzymały np. by coś z nimi wyjaśnić lub wylegitymować, a oni się nie zatrzymują, idą dalej, odmachują się rękoma. 3 sekunda widzimy na drugim planie gościa w czarnej koszulce, w 5 sekundzie gościa w białej koszulce. Obydwaj starają się uciec od funkcjonariuszy, nie wiemy dlaczego.

2. Akcja dzieje się w tym miejscu

https://www.google.pl/maps/@53.9213047,14.219197,3a,75y,121.9h,84.96t/data=!3m7!1e1!3m5!1sM0sZh3RyXk7BJ27flfVgYg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D5.039581389455421%26panoid%3DM0sZh3RyXk7BJ27flfVgYg%26yaw%3D121.90041215787878!7i16384!8i8192?hl=pl&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYyMy4yIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Niedaleko granicy, tłum wraca od strony granicy. Nie ma żadnych informacji na temat tego co się działo wcześniej i dlaczego została wezwana policja. 

Wiadomo jedynie że zgrupowanie nie zostało nigdzie zgłoszone, więc jest jako zgromadzenie spontaniczne, a takie w myśl ustawy może rozwiązać nawet policja poprzez głosowe upomnienie uczestników. Jaki był przebieg wydarzeń przed nagraniem? Nie wiemy.

3. Wiemy szczątkowo, że uczestnikami zgromadzenia byli kibice jednego z lokalnych klubów i że już wcześniej zgromadzenie nie przebiegało spokojnie. 

Ok, chcą stać przy granicy i pilnować? Niech to robią, ale takie nagrania bez pełnego kontekstu nic nie wnoszą prócz budowania narracji na emocjach. 

Jakie podziały spowodowane przez filmik? Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok? Poważny Ty jesteś? 

I co z tego że kibice? Kibice to ludzie gorszego sortu? Sam coś na początku posta piszesz o podziałach. I czy masz gwarancje że wszyscy to kibice?

Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

Ale wiesz że nawet jak oni pójdą do pracy to raptem zapełnia ubytek tylko w bardzo małym procencie?. 

Wiem. Już nawet wyedytowałem przed Twoim postem, bo wiedziałem, że ktoś podejmie ten temat :)

Jak pisałem - bezpiecznej imigracji nie mówię nie. Ale niestety aby to weryfikować i mieć pewność, że metoda odsiewu działa, trzebaby radykalnych kroków. Niestety źle to widzę, bo konwencje, bo prawa człowieka i blablabla. A potem za 40 lat będzie zakaz nauki dla kobiet i morderstwa honorowe na nastolatce którą zgłałcono, a prawo shariatu w dupie będzie miało jakiekolwiek konwencje i prawa człowieka.

Obecna sytuacja to jak gangrena. Tu się nie da wyleczyć. Tu trzeba sobie odciąć nogę i cierpieć, bo inaczej się zginie (jako naród, jako cywilizacja)

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Jakie podziały spowodowane przez filmik? Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok? Poważny Ty jesteś? 

I co z tego że kibice? Kibice to ludzie gorszego sortu? Sam coś na początku posta piszesz o podziałach. I czy masz gwarancje że wszyscy to kibice?

Tak, kibole to ludzie gorszego, a w zasadzie głupszego sortu. Dużo głupszego. Ot, wioskowe głupki. I bardzo często przestępcy :) 

• Upvote 3
Opublikowano

ficD1Oo.png

YUjCMZm.png

Cytat

Tymczasem wg Daniela Persa PSL uznał ze porażka Trzaskowskiego oznacza że trzeba się rozstać z P2050 i iść samemu bardziej na prawo bo tylko to daje im możliwość poprawienia swojej sytuacji. No to szykuje się ciekawa sytuacja w rządzie

• Upvote 1
Opublikowano

Co do wydarzeń z Limanowej to powiem tak. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla wszystkich służb zaangażowanych w jego ściganie.

Mieszkam w Małopolsce a więc całkiem niedaleko miejsca zdarzenia. Chłop podobno wrócił w miejsce zamieszkania dwukrotnie i strzelał do policjantów którzy byli w okolicy, i naprawdę w dzisiejszych czasach gdy mamy helikoptery, drony, kamery na podczerwień nie da się chłopa złapać czy choćby ustalić jego przybliżonego położenia? 

Myślałem że sytuacje jak te z próby zatrzymania gościa z Lexusa pod sklepem gdzie policjant postrzelił policjanta to po prostu jednostkowy przypadek nieudolności służb tyle że głośny ale u nas chyba naprawdę wszystko funkcjonuje nie tak jak trzeba :mad:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

To w sumie bez znaczenia. Dzięki tym ich wszystkim "patrolom" temat pilnowania granicy będzie cały czas na tapecie, a chyba o to chodzi?

Debil też się czasem przydaje. Co nie zmienia faktu, że jest debilem.

Edytowane przez crush
Opublikowano
4 godziny temu, adashi napisał(a):

Należy przynajmniej próbować znaleźć sposób, aby te ***** stąd wywalić, zatrzymać ich dalszy wwóz. Wina PiS, że ich nasprowadzali, wina PO że tego nie próbują naprawić.

Ja wiem jak! Trzeba pisać dużo płomiennych postów w internecie!

• Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Winter napisał(a):

Kwiat polskiej młodzieży. Tym malpiszonom spuściłbym manto.

A po co sobie brudzić ręce? Wystarczyłoby rozdać odpowiednie szaliki i powiedzieć odpowiedniej grupie gdzie są tamci :E

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Kwiat polskiej młodzieży. Tym malpiszonom spuściłbym manto.

Powinni walić gumowymi kulami w to bydło i to dla mojego dobra. Dlaczego? Bo wychodzą sobie takie tępe karki, stoją w grupie, obrażają policję, są agresywni i uchodzi to im na sucho przez co czują się bezkarni., Jak będę iść po ulicy i się im nie spodobam, to też mogą czuć się bezkarnie i mnie zlać. Oni tam powinni co najmniej robić fotki i potem każdego z tych tępych młotów dojechać za obrażanie funkcjonariuszy, to jest minimum. Do pełniej satysfakcji wymagałbym ostrzelania tego intelektualnego cmentarza gumowymi kulami a następnie zabrania na dołek i ukarania za obrażanie funkcjonariuszy. 

• Upvote 5
Opublikowano
2 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Jakie podziały spowodowane przez filmik?

A chociażby takie jakie sam zaprezentowałeś w dalszej części wypowiedzi, czyli:

2 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok?

Sam w tym momencie policję postawiłeś za gorszych, tylko dlatego że zobaczyłeś jakiś kilkunastosekundowy filmik, z którego nie wynikają przyczyny ani zachowania ludzi którzy tam byli, ani służb. 

• Upvote 5
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

To są troglodyci. To trzeba tępić 24/7. Z tego już nic nie będzie, a jedynie stanowi zagrożenie dla otoczenia. Z nich tacy patrioci, jak ze mnie baletnica. Zdania bez k i ch nie potrafią wypowiedzieć.

Oczywiście. To nie jest tak, że oni chcą pomóc Polsce, oni po prostu szukają okazji do rozróby. Idąc na granicę i drąc mordy na policję mają o tyle dobrze, że wiedzą, że w social mediach popiera ich dużo osób. Oczywiście te osoby, które popierają ruchy ochrony granic wyobrażają je sobie zupełnie inaczej. 

Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

To są troglodyci. To trzeba tępić 24/7. Z tego już nic nie będzie, a jedynie stanowi zagrożenie dla otoczenia. Z nich tacy patrioci, jak ze mnie baletnica. Zdania bez k i ch nie potrafią wypowiedzieć.

Pobudki i forma są nieistotne. Ważne, że stanowczo przeciwko wpuszczaniu dzikusów.

16 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Powinni walić gumowymi kulami w to bydło

W tych murzynów co nam ich podrzucają? Racja. 👍🏻

Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Nie no chyba tam odklejka mała jest. Jakby to miało byc legalnie, to by najpierw szły papiery potem akceptacja badz nie, nastepnie byłby by punkty umówionego "zrzutu". To co sie dzieje to jest podrzucanie migrantów. Wywalanie ich w nocy czasem gdzies konkretnie czasem gdziekolwiek.