Próbowałem zrobić to tym sposobem, ale na końcu wyskakiwał błąd "cannot find room the efi system partition" i to podobno dlatego, że mam 3 partycję "Zastrzeżone przez system" i dlatego nie mogło znaleźć miejsca na konwersję, ale nie wiedziałem, czy można bez problemu usunąć ten wolumin.
Możesz zrobić przekonwertować partycję systemową z mbr na gpt bez utraty danych, sam tak kilka razy robiłem i wszystko było ok, nie korzystałem z żadnych zewnętrznych programów do tego, masz tu poradnik jak to szybko zrobić:
Ale nikt lepiej od Open AI nie robi, to oni mają dalej największy kawałek tortu. To jest zwyczajnie nie opłacalny biznes. Nakręcany obietnicami i wyścigiem osiągnięcia AGI i następnie ASI. Technicznie bez komputera kwantowego ASI jest niemożliwe, a więc główny cel. A AGI nawet jeśli wyjdzie to będzie karykatura którą będzie musiała napędzać elektrownia jądrowa, może nawet kilka.
Inne corpo zwyczajnie zasypują koszty innymi źródłami ale dalej z AI są na minusie.
Moje zdanie jest takie że masa ludzi straci pracę. Rynek hardware zwariuje jeszcze bardziej i obecne ceny pamięci to tylko przedsmak. A koszty prędzej czy później dogonią korpo bo i ich fundusze to nie jest worek bez dna. W pewnym momencie ceny AI odlecą w kosmos dla odbiorców i bańka pęknie. Tyle że straty będą niewyobrażalne tej zabawy, dla wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi