Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Winter napisał(a):

O ile te info jest w ogóle prawdą, a nie fejkiem. USAID służyło do ingerencji w sprawy wewnętrzne innych krajów.

To info jest prawdą. Natomiast drugie zdanie twojej wypowiedzi to bzdura. No i tak jak pisałem - to kompletnie nie jest to samo. 

No, ale musisz bronić Trumpa :lol2: 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Gdzie to niby robię? Uważam, że jego prezydentura to rozczarowaniem. Duża część MAGA odwróciła się od niego po akcji z listą Epsteina.

To czemu zamiast przyznać że źle robi robisz whataboutism? Whataboutism to stara i dość głupia taktyka obrony. 

Opublikowano

Ciekawe kiedy ten pomysł na zakaz telefonów w szkole upadnie. Pierwsze co mnie zastanawia to jak będą sprawdzać czy dany uczeń ma telefon. Jakimś wykrywaczem czy może będą przeszukiwać osobiście jak będą wchodzić na teren szkoły. Druga sprawa to jak będą przechowywać przez czas trwania lekcji. Tutaj jest pomysł żeby, np. w depozycie. I jak je oznaczać czyj telefon jest czyj. We Włoszech nawet w średnich szkołach mają ich zabronić. Załóżmy że w jakiejś szkole jest 320 uczniów z czego 290 matelfony. Jak później poprawnie wydać taki telefon.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-zakaz-telefonow-komorkowych-w-szkolach-srednich-trwaja-przyg,nId,8014229

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Bo robię teraz rybę w piekarniku i nie mam czasu na długie riposty. Generalnie walić Trumpa. Nie podoba mi się ta jego zabawa w udawanie, że chce zakończyć wojnę. Od początku powinno się wjechać na pełnej kurtyzanie z żądaniami. Dowalić kacapom zaporowe cła i krajom kolaborantom.

A po co w ogóle riposta? Mógłbyś po prostu przyznać mi rację :) 

Opublikowano
3 godziny temu, Norrberrto napisał(a):

Jest szansa i o tym pisałem wyżej, tylko nie przez blokowanie ustawy, która reguluje masę spraw tylko przez nowelizację odnoszącą się do danego problemu.

Świadczenia powinny być ograniczane spełnieniem pewnych wymagań ale obligatoryjnie dla wszystkich.

Nie ma różnicy miedzy niepracującym Polakiem a niepracującym Ukraińcem mieszkającym w Polsce - są tylko powody z jakich dany osobnik nie podejmuje się pracy.

Kwestia opieki zdrowotne też jest do uregulowania wystarczyłoby zobligować UA do pokrywania kosztów leczenia niepracujących

Ten rząd jest tak nieudaczny, że trzeba z nim rozmawiać metodą faktów. Mieli półtora roku aby to zracjonalizować. Nic nie zrobili. A zatem to nie tyle Nawrocki podjął decyzję z dnia na dzień, ile rząd ją podejmował półtora roku.

Popatrzmy realnie na sprawę. Gdybyśmy nie władowali tyle miliardów w Ukrainu być może mielibyśmy mniejszy wpływ na proces znikania Ukrainy niż mamy teraz. A teraz mamy jaki właściwie?

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, ghostdog napisał(a):

Budżetówka pewnie zadowolona. Chcieli 12% a dostaną jedynie 3%, poniżej inflacji.

“Prognozy inflacji w Polsce na rok 2026 są zróżnicowane, lecz wskazują na jej spadkowy trend, oscylując w przedziale od około 2,9% do 3,2%”

Co najwyżej mogli prosić o 5%. Już i tak był skok wynagrodzeń między 2019 a 2022. 

Opublikowano

Możliwe, ale nie sądzę żeby kiełbasa wyborcza działała na wyborców KO w takim stopniu tak jak na inne ugrupowania. 

Dobrze by było przywrócić zdrowy balans między średnią a minimalną, żeby ilość osób z minimalną się zmniejszyła a nie zwiększała. 

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, lokiju napisał(a):

F16 się rozbił w trakcie ćwiczeń do airshow. Czy to normalne, że wykorzystuję się najlepsze samoloty jakie mamy do takich zabaw? Tym bardziej, że ciężko z ich dostępnością i szkolenie pilota też swoje trwa.

Nigdy tego nie mogłem zrozumieć, że drogi sprzęt wojskowy bierze udział w takich pokazach, to nie jarmark w Końskich, gdzie występuje Rodowicz. Takie pokazy są dość niebezpieczne, czemu ryzykują życiem żołnierza i utratą drogie sprzętu.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, lokiju napisał(a):

F16 się rozbił w trakcie ćwiczeń do airshow. Czy to normalne, że wykorzystuję się najlepsze samoloty jakie mamy do takich zabaw?

Czekam aż pojawią się jakieś konkretne wyjaśnienia bo dziwnym jest, że pilot się nie katapultował.