Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Tylko, że w tym wszystkim wchodzi ulubiony prawicowy Mentzen, który wprost mówi, ze okłamuje wyborców, a ci wybrocy klaszczą uszami, bo "oni jeszcze nie rządzili" :E 

Lepsze to niż głosowanie na kogoś kto już 3 razy oszukał ;) 

Fool me once - shame on You

Fool me twice - shame on me 

Opublikowano

@Badalamann owszem, nie zabiorą, ale mogą się zmniejszyć wysokości tych dopłat i to będzie się powoli działo. No i znów będzie tak, że ci co właściwie zainwestowali te pieniądze w rozwój gospodarstwa, utrzymają się na rynku, a ci co te pieniądze przebimbali na różności, a nie na to co trzeba, będą narzekali że zła łunia chce ich gospodarstwa pozbawić.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale bym ich pozwał! :) 

powodzenia w dochodzeniu swoich praw, zwłaszcza, że nie tylko "Fakt" maczał w tym swoje brudne paluchy. Sołtys, lokalna gazeta, tam lista do pozwania jest naprawdę długa.

Tylko rolnika w tym wszystkim szkoda.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galakty napisał(a):

Lepsze to niż głosowanie na kogoś kto już 3 razy oszukał ;) 

Fool me once - shame on You

Fool me twice - shame on me 

Dla mnie to nie jest argument, serio. :)  

image.png

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

powodzenia w dochodzeniu swoich praw, zwłaszcza, że nie tylko "Fakt" maczał w tym swoje brudne paluchy. Sołtys, lokalna gazeta, tam lista do pozwania jest naprawdę długa.

Tylko rolnika w tym wszystkim szkoda.

Sprytny prawnik na tym zrobi.

Może i właściciel gorzelni nic nie odzyska, ale przynajmniej kasta zarobi! :E 

To nie rolnik, a lokalna gorzelnia. Oni to kupili i odebrali towar. Mam tylko nadzieję, że rolnik się zabezpieczył prawnie :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mam tylko nadzieję, że rolnik się zabezpieczył prawnie

tego właśnie się boję, że zapewne nie. No bo kto by pomyślał, że ogólnopolska gazeta zrobi rozdawnictwo jego plonów?

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dla mnie to nie jest argument, serio. :)  

Oj daj Sławkowi trochę koryta uszczknąć :hihot: 

Mam nadzieję że w końcu wymienią szczekaczy na kogoś lepszego, ale pewnie nie bo poparcia tym nie zdobędą. 

Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

tego właśnie się boję, że zapewne nie. No bo kto by pomyślał, że ogólnopolska gazeta zrobi rozdawnictwo jego plonów?

Technicznie to już był towar gorzelni. A przynajmniej powinien być. Jeśli mu pokwitowali odbiór, to gorzelnia go może w pompkę cmoknąć i zamówić towar na kolejny rok :E 

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Oj daj Sławkowi trochę koryta uszczknąć :hihot: 

Boję się, że mu bebech pęknie :E 

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Mam nadzieję że w końcu wymienią szczekaczy na kogoś lepszego, ale pewnie nie bo poparcia tym nie zdobędą. 

Konfa ma tak krótkie kadry, że musieli wpuszczać Zajączkowskie, Tworkowskie i takei tam tałatajstwa ruskie :) 

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Konfa ma tak krótkie kadry, że musieli wpuszczać Zajączkowskie, Tworkowskie i takei tam tałatajstwa ruskie :) 

Zajączkowską to idzie zrozumieć bo ładna i coś tam powiedzieć też umie, ale Tworek to dramat :E 

A najbardziej merytoryczny Bosak zepchnięty w kąt. 

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Gorzej jak Baćka przywiezie te 150 ton na granicę :E 

no co ty, przecież kartoszki tak u nich zdrożały, że cały rząd zwołał :E 

5 minut temu, galakty napisał(a):

Mówisz o ziomku, co uznaje tylko Jezusa jako zwierzchnika narodu?

• Haha 3
Opublikowano
44 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Gospodarstwa miały 20 lat dostawania kasy na to żeby albo się rozwinąć, albo przebranżowić lub zlikwidować. Tak to żyją w agonii na zasadzie "daj, bo mi nie idzie". W normalnym układzie większość dawno by poupadała bez takiej finansowej "kroplówki". 

Polskie rolnictwo prawie przez cały okres jak jesteśmy w UE, jest największym beneficjentem w tej branży w całej UE. 

O zabezpieczenie bezpieczeństwa żywnościowego bym się nie martwił, jeżeli upadające gospodarstwo nie pozostanie nieużytkiem tylko ziemia zostałaby sprzedana/wydzierżawiona większemu gospodarstwu lub grupie producenckiej. Jak powstawały większe gospodarstwa? Właśnie przez wykupywanie ziem tych mniejszych, nierentownych. Tylko jak dalej w polskiej wsi siedzi mentalność, że ziemię trzeba posiadać, nawet jak leży odłogiem, to jest jak jest. Tu model dzierżawy powinien się trochę zmienić, żeby nie było tak, że dzierżawca dostaje i kasę z dzierżawy i dopłaty, a nie robi tam nic. Niech dopłaty dostaje ten, który na danej ziemi faktycznie coś robi, a ten którego jest ziemia, niech dostaje tylko kasę z dzierżawy. Rynek szybko by zweryfikował wszystko. 

Tak samo z resztą jak jest problem z grupami rolniczymi. Tak jak sadownicy sobie poradzili w grupach producenckich, tak widzę że w rolnictwie ten pomysł ciężko idzie, a to właśnie szansa dla mniejszych gospodarstw. 

W praktyce dzierżawca albo bierze dopłaty, albo kasę za dzierżawę. Poza tym taki system rolny jak ktoś jest funkcjonuje w całej unii i nie tylko. Ktoś to z jakiegoś powodu tak stworzył, i nie dlatego że został przez rolnika złapany za gardło. Wydaje coś się że coś wiesz, ale problem w tym że ci się wydaje. 

A teraz sztampowy argument. Jak uważasz że jest tak dobrze sam zajmij się rolą. Zobaczymy ją Ci pójdzie. Wtedy będziesz miał prawdziwe argumenty w ręku.

10 minut temu, galakty napisał(a):

Zajączkowską to idzie zrozumieć bo ładna i coś tam powiedzieć też umie, ale Tworek to dramat :E 

Zajączkowska fajna się wydawała, ale na dłuższą metę okazała się rozczarowaniem. Z tych konfederackich to mi chyba Bryłka najbardziej odpowiada.

Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Zajączkowska fajna się wydawała, ale na dłuższą metę okazała się rozczarowaniem. Z tych konfederackich to mi chyba Bryłka najbardziej odpowiada.

Zajączkowska zaorała siebie zakładaniem koszulki ***** ***. 

Mi Bryłka też najbardziej pasuje, ale zbyt stonowana więc się nie przedziera jak Memcen

Opublikowano
18 minut temu, galakty napisał(a):

Od kiedy to uroda i barwny jezyk sprawa, ze to co mowisz ma sens?

• Upvote 1
Opublikowano

w polityce sens nikogo nie interesuje

7 minut temu, galakty napisał(a):

Zajączkowska

KO ma takie mordy jak jachira i nic to nie zmienia

Spoiler

maja nawet obroncow na forum ;)

po prostu takie elementy nie maja znaczenia przy wyborze partii*

*chyba ze chodzi o partie inne niz POPIS to wtedy musza byc krystalicznie czyste :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, kubikolos napisał(a):

KO ma takie mordy jak jachira i nic to nie zmienia

Jachira, Żukowska, ta z zupką Vifon na głowie i Biedroń - jakim cudem ktoś na to głosuje to ja pojęcia nie mam, ale tak jak mówisz, jak jesteś z KO to nie szkodzi co mówisz :D 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, galakty napisał(a):

To w sumie powinieneś brać udział w posiedzeniach KRS, bo tam Anna Maria Żukowska z wanny nadaje 8:E 

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Jachira, Żukowska, ta z zupką Vifon na głowie i Biedroń - jakim cudem ktoś na to głosuje to ja pojęcia nie mam, ale tak jak mówisz, jak jesteś z KO to nie szkodzi co mówisz :D 

Wbrew prawackiej propagandzie, my tu KO dośc często krytykujemy, nawet jako wyborcy Koalicji.

Czego tu nie uświadczysz to krytyki prawicy ze strony prawicy :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Aa tam, różnicówkę by wybiło i tyle. 

6 minut temu, hubio napisał(a):

Jak nic nie zasłania to warto spojrzeć :hihot: Ładna kobieta... :lovin:

🙄

14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czego tu nie uświadczysz to krytyki prawicy ze strony prawicy

Chyba lepiej tego się nie da opisać. Normalnie fenomen socjologiczny. 

• Upvote 1