Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Phoenix. · Opublikowano
Wszystko wyjasnione Bo sie odbija od limitow i tyle Im wieksza ujemna curva tym boost bedzie wiekszy. Ale i tak to jest mocno zalezne do sztuki i obciazenia -
Przez Spindender · Opublikowano
@skunRace dzięki, udało mi się ogarnąć na allegro lokalnie za 950 - no taniej się nie da teraz chyba -
Przez Avitr · Opublikowano
1. Jak się czyta ten poradnik ITH: https://ithardware.pl/poradniki/jak_podkrecic_pamiec_ram_praktyczny_poradnik_i_optymalizacja_ddr5-44907.html to wynika z niego że częstotliwość pamięci ma marginalne znaczenie, podstawowe timingi też, liczą się przede wszystkim dalsze subtimingi. Ale w takim razie - ponieważ timingi zależą od częstotliwości, im niższa tym lepsze można ustawić - dlaczego nie skręcić częstotliwości do 6000 lub nawet niżej i wtedy manewrować timingami? Powinny dać się ustawić lepiej niż przy 6400. 2. W płycie MSI mam trzy opcje z gotowymi profilami ustawień pamięci: Optimized Performance Profile, High-Efficiency Mode, Memory Try It. Które z nich przestawia również te dalsze subtimingi? OPP chyba nie, ono chyba tylko ustawia podstawowe timingi na 30-38-38-96. A pozostałe? Pytam bo na razie nie chcę się bawić w indywidualne ustawienie każdego timingu (jak w w/w poradniku), wolałbym skorzystać z "gotowca". -
Przez wallec · Opublikowano
https://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-pulse-radeon-rx-7700-xt-12gb-gddr6-11335-04-20g-13095058/?sekcja=outlet 1395 -
Przez Suchy211 · Opublikowano
@LeBomBOczywiście że spłaszczenie odbywa się czyimś kosztem. Dlatego to jest spłaszczenie a nie po prostu podniesienie płac. A wzrost cen? Oczywiście że będzie wzrost cen. Byle nie był wyższy niż podwyżki. To oczywiste że spłaszczenie płac odbywa się kosztem tych lepiej zarabiających. Ale celem jest zmniejszenie rozwarstwienia społecznego. Rozbieżne interesy. Pytanie kto ma więcej głosów.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi