Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez leven · Opublikowano
Nie no każdy sobie rzepkę skrobie, raczej z ciekawości zapytałem. No znowu z ciekawości... dużo spadku FPS względem 9070 XT ? -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
Dobra, to kolejno, naprawdę będę starał się bez złośliwości czy innych przytyków. 1. Małolitrażowe jednostki: ich żywotność nie jest przedmiotem tego... tematu. Jeśli chciałeś o tym podyskutować, to warto zaznaczyć to wyraźnie, by nie było wątpliwości. Mówiłeś o "zarzynaniu" na autostradzie - w kontekście zużycia paliwa - w porównaniu do 2,5 atkinsona, to dostarczyłem Ci argumenty potwierdzające, że nic takiego nie ma miejsca. Osobnym tematem jest, czy powinnismy traktować jednostkę 2,5l atkinsona jako 2,5l. Jeśli zaś chodzi o żywotność, to jeśli masz badania potwierdzające ich większe zużycie, to warto dostarczyć, dla poszerzenia wiedzy. Można bowiem z powodzeniem przedstawić argumenty przeczące tej tezie: 1.9 TDI jakoś nie został zarżnięty przez 2.5 TDI, 1.0 TSI przetrwał więcej niż 1.4 TSI (EA111), podobnie jak 2.2 HDi względem 1.5 BlueHDi. Co oczywiście nie znaczy, że nie ma przykładów na niską trwałość małych jednostek. 2. Jak dużo 1.0 HEV możesz wskazać? Mówisz bowiem, że "Równie dobrze mogłem dać 1.0, 1,5 wobec 2,4 czy 3.0. wszytsko jedno", a tutaj mówimy o spalaniu układów hybrydowych i Ty wskazałeś "1.2 + hev" wcześniej, co jednoznacznie wskazywało, że chodzi Ci o konstrukcję Stellantisa, bo praktycznie innych nie ma z silnikiem o takiej pojemności. 3. Nie obruszyłem się, nie wiem gdzie w zdaniu "Pozostajesz przy swoim zdaniu wyżej zaznaczonym? " widzisz obruszenie się 4. Nissan Qashqai e-Power: dałem tabelę, w której była hybryda 1.2 w odpowiedzi na Twoje "1.2 + hev". To, że jest tam Nissan Qashqai, to odrębny temat, który rozpocząłeś bez informowania, że zmieniasz przedmiot rozmowy. Stąd mój komentarz "Nie bardzo rozumiem to "znajdź takie porównanie sprzed 2-3 lat", to są moje wyniki sprzed właśnie 2-3 lat. Wyjasnisz?", co również nie było obruszaniem się. W każdym razie spalanie Nissana Qashqai jest tematem rozbudowanym i nawet omawiałem go w swoich artykułach i w filmach. to, że inni dziennikarze raportowali spalanie na poziomie "kilkunastu" wynika z tego, że niewielu zdawało sobie sprawy, w jakich warunkach wykonywali pomiary i porównywali rzeczy nieporównywalne. Osobną sprawą jest, że najpewniej połowa z nas (były dwa auta testowe) otrzymała egzemplarz uszkodzony/wadliwy - zwał jak zwał - która paliła za dużo. Nowsza generacja (już bez zmiennego stopnia sprężania) jest oszczędniejsza, ale o ile to trzeba byłoby wskazać konkretny test, który porównuje obydwie wersje - ja nie mierzyłem tego na autostradzie jeszcze. Podeślesz takowy z przedstawionymi zdjęciami/filmami z wynikami? 5. Hybryda e-Power jest szeregowa, ale większość hybryd może działać szeregowo. To czy hybrydę szeregowo-równoległą możemy nazwać jako "mogącą działać szeregowo" to nawet nie jest akademicka dyskusja. -
Przez Reddzik · Opublikowano
Przypominam sobie jak widziałem Kondyssa czy innego tam streamera, który tego bossa robił po kilka razy zanim ubił, ganianie się z nią z 2-3min unikanie jej ataków itd, teraz to ona jest pryszcz w porównaniu do tego co było kiedyś. No chyba, że mamy słaby build, to nadal dostaniemy bęcki. -
Przez Alek_M · Opublikowano
Podobno USA nałożyła cła 10% na kraje które wysłały żołnierzy do Grenlandii, jak tam się czujecie zwolennicy po tej decyzji? Premier powiedział, że cła można nałożyć na całą Unie, a nie na poszczególne kraje, ale liczy się fakt odpowiedzi pomarańczy. -
Przez leven · Opublikowano
Hmm... I7 8700 bez K (4.3GHZ) i nie widziałem szarpania w miastach. Kartę zawszę mam słabą
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi