Crew 900 1 086 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a): https://spidersweb.pl/2026/01/abonament-rtv-zaplacisz-smartfon-poczta-polska-komunikat.html z katastralnym będzie identycznie. Najpierw od trzeciego mieszkania, a potem od mieszkania, po prostu ty a jak pis wprowadzil 22 nowe podatki to tez taki tu wyrywny byles?
Crew 900 1 086 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, trepek napisał(a): https://businessinsider.com.pl/poradnik-finansowy/mf-pokazal-prawde-o-wplywie-rzadu-pis-na-nasze-portfele-22-nowe-podatki/2hxmf7t 1
Kris194 4 850 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Su-(oom-oom)-we-(oom-oom)-ren-(oom-oom)-ność. Edytowane 3 godziny temu przez Kris194
VRman 3 049 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu To i wizyty Elona na wiecach AfD to tylko chęć wspierania ludzi o takich samych poglądach. Proszę się rozejść, nie ma tu żadnego wspólnego mianownika śmierdzącego onucami! 1
Camis 6 269 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No i co z tą wiedzą zrobimy?, nic bo jesteśmy bezradni jako państwo i EU.
Dimazz 690 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Kris194 napisał(a): Su-(oom-oom)-we-(oom-oom)-ren-(oom-oom)-ność. Pisowi zależy na podporządkowaniu wszystkiego i wprowadzeniu autorytarnych rządów w kraju będą włazić głęboko w dupę żeby USA przymykało oko na zmiany w kraju. Za poprzednich kadencji to USA w tym TVN było drzazgą w oku ale USA nie to nie małe państwo które mogą sobie olać więc zostaje druga opcja czekać na jakiegoś oszołoma u władzy i włazić w dupę ile wlezie. Niestety jesteśmy za mocno zależni od USA. Coś tam zaczyna się dziać. Cytat Parlament Europejski wstrzymał proces ratyfikacji umowy handlowej zawartej w ubiegłym roku między Unią Europejską a Stanami Zjednoczonymi. Źródło Polskiej Agencji Prasowej w Brukseli podało, że głosowanie nad porozumieniem w komisji handlu międzynarodowego PE, planowane pierwotnie na koniec stycznia, nie dojdzie do skutku. 2
GordonLameman 9 288 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Dimazz to sa raczej gesty symboliczne, USA to nie zaboli. To co może zaboleć to cios w bigtechy, ale nie sądzę by Europa była aktualnie w stanie żądać taki cios. AWS, Azure, i całą resztę trzeba czymś zastąpić.
nozownikzberlina 590 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Crew 900 napisał(a): ty a jak pis wprowadzil 22 nowe podatki to tez taki tu wyrywny byles? dlaczego próbujesz odwrócić kota ogonem? to jest najniższych lotów kontratak - "a pis wincyj podatków wprowadził, więc po lepsze!!" xDD
Suchy211 1 401 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @GordonLamemanNiczego nie trzeba zastępować. Kapitał nie jest wstanie zrezygnować z zarobku. Dowodem jest rosja, gdzie nadal trafiają towary i usługi które teoretycznie nie powinny trafiać. Nawet gdybyśmy od jutra nałożyli wysokie podatki na te bigtechy, to płakałyby, mazgaiłyby się, Trump by miał sraczkę, lobbowałyby i co tam jeszcze można robić. Nadal jednak normalnie funkcjonowałyby na rynku, bo kapitał nie jest wstanie zrezygnować z zarobku, jeśli jego źródło fizycznie (a możne i metafizycznie) istnieje. Tylko trzeba byłoby przyjąć i wytrzymać to pierwsze uderzenie rozlanego kału.
Dimazz 690 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Realnie nie jesteśmy w stanie zrezygnować z bigtech a należałoby chociaż spróbować to ograniczyć bo google wie o tobie więcej niż ty sam. To by wywróciło życie ludzi do góry nogami. Będą brać na przeczekanie Trumpa
Asag 301 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu W dniu 19.01.2026 o 19:05, Badalamann napisał(a): @Totek Wymieniłeś właśnie liderów Europy. Francja i Niemcy z UE oraz Anglia. Choć najlepsze byłoby zjednoczenie UE w jedno państwo, to póki co musimy sobie radzić z tym co jest. Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego niektórzy mają takie parcie na robienie z Europy jednej "globalnej wioski". Nie podoba mi się w ogóle taki koncept i to nawet nie chodzi o jakieś spory historyczne czy niechęć do innych narodów. Cenię sobie odrębność kulturowo-państwową poszczególnych państw i w życiu nie chciałbym doczekać czasów jakiejś utopii niczym Keine Grenzen jak to kiedyś Wiśniewski śpiewał. Nie przemawia to do mnie w ogóle. I przypomniało mi się. Od 1 stycznia w mObywatel miała się pojawić zakładka "Twoja emerytura". Komuś się to wyświetla? Chciałem z ciekawości sprawdzić co tam jest ale u mnie tego nie ma. Nawet apkę przeinstalowałem. To jeszcze nie weszło czy trzeba to jakoś uruchomić?
GordonLameman 9 288 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu 52 minuty temu, Suchy211 napisał(a): @GordonLamemanNiczego nie trzeba zastępować. Kapitał nie jest wstanie zrezygnować z zarobku. Dowodem jest rosja, gdzie nadal trafiają towary i usługi które teoretycznie nie powinny trafiać. Nawet gdybyśmy od jutra nałożyli wysokie podatki na te bigtechy, to płakałyby, mazgaiłyby się, Trump by miał sraczkę, lobbowałyby i co tam jeszcze można robić. Nadal jednak normalnie funkcjonowałyby na rynku, bo kapitał nie jest wstanie zrezygnować z zarobku, jeśli jego źródło fizycznie (a możne i metafizycznie) istnieje. Tylko trzeba byłoby przyjąć i wytrzymać to pierwsze uderzenie rozlanego kału. Gdyby to eskalowało i Trump zalazł eksportu usług Do Europy to jesteśmy ugotowani:)
Suchy211 1 401 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu @GordonLameman Nie jest niemożliwy ten scenariusz. Ale sam kapitał mimo skomlenia z powodu podatków zażądałby dostępu do rynku europejskiego. Nawet Trump nie jest tak mocny. Zostałby zniszczony. Poza tym mimo bólu, w dłuższej perspektywie to amerykanów bardziej by zabolało. Utrata rynku, a z perspektywą czasu nowy konkurent, bo sami musielibyśmy opracować pewne rozwiązania. O tym że we współpracy z ich rywalami nie wspomnę. USA bez swoich partnerów i kontrahentów nie jest już takie wspaniałe. Niech dalej pokazują że są niestabilnym partnerem, to pewne rzeczy się wydarzą niezależnie od tego co zrobią. Chociaż, ja nie wiem czy właśnie tego na nie potrzeba. Zrozumienia, że trzeba być względnie samowystarczalnym, bo nie wiadomo kiedy partnerowi kompletnie odbije szajba.
Crew 900 1 086 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu (edytowane) Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a): dlaczego próbujesz odwrócić kota ogonem? to jest najniższych lotów kontratak - "a pis wincyj podatków wprowadził, więc po lepsze!!" xDD typowa wypowiedź pisowca hipokryty. Lotos sprzedawali to gdzie byłeś ? Za chwilę będziesz pisał, że Polska powinna wejść do tej "Rady Pokojowej" Z putinem i łukaszenką bo już pisowcy mówią, że to dobry pomysł. Edytowane 28 minut temu przez Crew 900
nozownikzberlina 590 Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu (edytowane) 8 minut temu, Crew 900 napisał(a): typowa wypowiedź pisowca hipokryty. Lotos sprzedawali to gdzie byłeś ? ale sam jesteś hipokrytą w tym momencie, oburzasz się bo śmiałem zwrócić na coś uwagę 8 minut temu, Crew 900 napisał(a): Za chwilę będziesz pisał, że Polska powinna wejść do tej "Rady Pokojowej" Z putinem i łukaszenką bo już pisowcy mówią, że to dobry pomysł. według KO/PO mamy tylko dwa produkty regionalne, gorzałę żubrówkę i gorzałę ziołową Edytowane 22 minuty temu przez nozownikzberlina 1
Rekomendowane odpowiedzi