Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman W pierwszym poscie blednie sformulowalem wypowiedz. Stad cala dyskusja - juz poprawiam. Pardon, bo cala dyskusja wyszla z tego ze ja napisalem niechcacy bubla. 

Chcialem sie zgodzic z tym ze ona nie jest 'ustawowa' sygnalistka w kontekscie polskiej impelementacji unijnej dyrektywy > skrot myslowy, 'polskiej dyrektywy'. 
Pracuje z sygnalistami z calej europy (do tej pory glownie z tymi 'nieustawowymi') stad uzylem takiego a nie innego skrotu.

Caly sens pierwszego postu mial byc taki: Jezeli sytuacja faktycznie miala miejsce i nie jest podokolorowana, to bedzie miala negatywny wydzwiek na chec wspolpracy przyszlych potencjalnych whistleblowerow. Tyle. 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

@GordonLameman W pierwszym poscie blednie sformulowalem wypowiedz. Stad cala dyskusja - juz poprawiam. Pardon, bo cala dyskusja wyszla z tego ze ja napisalem niechcacy bubla. 

Chcialem sie zgodzic z tym ze ona nie jest 'ustawowa' sygnalistka w kontekscie polskiej impelementacji unijnej dyrektywy > skrot myslowy, 'polskiej dyrektywy'. 
Pracuje z sygnalistami z calej europy (do tej pory glownie z tymi 'nieustawowymi') stad uzylem takiego a nie innego skrotu.

Caly sens pierwszego postu mial byc taki: Jezeli sytuacja faktycznie miala miejsce i nie jest podokolorowana, to bedzie miala negatywny wydzwiek na chec wspolpracy przyszlych potencjalnych whistleblowerow. Tyle. 

Ok, teraz czaję.

To absolutna prawda, że nie ma dla publiki znaczenia czy ona jest sygnalistką czy nie, bo oni już widzą, że się nei opłaca. Dodatkowo ochrona sygnalistów to trochę fikcja, bo w ustawie zapisali, że nie można kogoś zwolnić za to, że zrobił zgłoszenie. Tylko, żę 5 lat temu też nie mogłeś kogoś zwolnić z tego powodu :E 
Musisz sobie znaleźć inny powód i cała ochrona się sypie. 

Myślałem, że ty w IT pracujesz. Jak mi powiesz, że zajmujesz się czymś dla największego dostawcy systemu dla whistleblowingu (tego hamerykańskiego) to padnę, bo ten system to takie drogie gówno jak nic innego na tym świecie :E 

Opublikowano

Z dobrych wiadomości, Polska skorzysta z SAFE, niezależnie od kwiku pisowskiej ośmiornicy i weta Batyra.

Do tej pory były tylko sugestie że można obejść weto, ale dziś mamy jasną i precyzyjną wypowiedź Sikorskiego. Przy tym "kalibrze" polityka nie ma mowy o sugestiach, jest pewność.

Opublikowano
Cytat

Jakiś pisuar wypierdział cytat Polskęzbawa:

@OficjalnyJK

Proponowana nam jest Polska pod niemieckim butem, my ten niemiecki but odrzucamy!

Nie wiem czy czytać to  głosem Gomułki czy może tym

Ten sam poziom pierdzielenia.