Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://geekweek.interia.pl/aplikacje/news-jest-problem-z-mobywatelem-aplikacja-do-napisania-od-nowa,nId,22602967

Cytat

UE wymaga zaangażowania kwalifikowanych dostawców usług zaufania

czyli takich niemieckich? 

obraz.png.0714b55357286719bd6aba19f86ce45d.png

ale zbieg okoliczności, że w aferze z kradzieżą setek milionów złotych brał udział syn premiera Donalda Tuska i politycy PO łącznie z prezydentem Gdańska

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

Kwalifikowani dostawcy usług zaufania to np: Certum, EuroCert, KIR i pewnie nie tylko, oni dostarczają np podpisy kwalfikowane.

Urzędowy podpis np w dowodzie takim nie jest uznają go tylko niektóre instytucje Państwowe.

Edytowane przez gotrunks
Opublikowano (edytowane)

@Camis

Ja 4 stycznia kupiłem mleko Nestle ze skażonej partii.

oddbralem to dosłownie w dniu w którym pojawił się duży komunikat i też ostrzeżenie wyświetlił mi algorytm Google. 

Kasę zwrócili dopiero po odesłaniu mleka, co ma sens bo ktoś mógłby tym jednak spróbować karmić. 

IMG_5108.thumb.jpeg.6b385cd25ebda84e1248555723b1646c.jpeg

Ale też od razu mówię że u mnie to mleko to backup na wszelki wypadek, więc w sumie młoda od 3 miesięcy nie dostała ani grama tego mleka. Znajomi mieli problem z laktowitem, bo po tej aferze wszyscy się na niego rzucili :) 

Do teraz jest problem z dostępnością.

A co do podpisu zaufanego - to co jest w mObywatel nie spełnia wymogów EUIDAS2. Jest okej na warunki krajowe, ale musieliby zaangażować kwalifikowanego dostawcę usług aby z tego zrobić prowadzony podpis i prawdziwą e-tożsamość. Co nieco się w tym temacie dzieje po cichu.

Edytowane przez GordonLameman