nozownikzberlina 609 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) https://geekweek.interia.pl/aplikacje/news-jest-problem-z-mobywatelem-aplikacja-do-napisania-od-nowa,nId,22602967 Cytat UE wymaga zaangażowania kwalifikowanych dostawców usług zaufania czyli takich niemieckich? ale zbieg okoliczności, że w aferze z kradzieżą setek milionów złotych brał udział syn premiera Donalda Tuska i politycy PO łącznie z prezydentem Gdańska Edytowane 18 godzin temu przez nozownikzberlina
gotrunks Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Kwalifikowani dostawcy usług zaufania to np: Certum, EuroCert, KIR i pewnie nie tylko, oni dostarczają np podpisy kwalfikowane. Urzędowy podpis np w dowodzie takim nie jest uznają go tylko niektóre instytucje Państwowe. Edytowane 17 godzin temu przez gotrunks
Camis Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 4 minuty temu, gotrunks napisał(a): Urzędowy podpis np w dowodzie takim nie jest uznają go tylko niektóre instytucje Państwowe.
GordonLameman Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) @Camis Ja 4 stycznia kupiłem mleko Nestle ze skażonej partii. oddbralem to dosłownie w dniu w którym pojawił się duży komunikat i też ostrzeżenie wyświetlił mi algorytm Google. Kasę zwrócili dopiero po odesłaniu mleka, co ma sens bo ktoś mógłby tym jednak spróbować karmić. Ale też od razu mówię że u mnie to mleko to backup na wszelki wypadek, więc w sumie młoda od 3 miesięcy nie dostała ani grama tego mleka. Znajomi mieli problem z laktowitem, bo po tej aferze wszyscy się na niego rzucili Do teraz jest problem z dostępnością. A co do podpisu zaufanego - to co jest w mObywatel nie spełnia wymogów EUIDAS2. Jest okej na warunki krajowe, ale musieliby zaangażować kwalifikowanego dostawcę usług aby z tego zrobić prowadzony podpis i prawdziwą e-tożsamość. Co nieco się w tym temacie dzieje po cichu. Edytowane 17 godzin temu przez GordonLameman
KiloKush Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Edytowane 16 godzin temu przez KiloKush
8V32 PcLab Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jak to szło? żydzi rządzą światem?
LeBomB Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 godziny temu, ptys napisał(a): jesteśmy niby 20 gospodarką świata ale popytaj zwykłych ludzi czy żyje im sie lepiej czy odczuwają poprawę warunków zyciowych, no ni ..uja Chiny są drugą gospodarką świata, popytaj zwykłych ludzi jak im się tam żyje... Jedno z drugim ma niewiele wspólnego w momencie, w którym społeczeństwo składa się z ludzi bogatych i biednych. Mediana wskazuje, że 50% osób pracujących zarabia powyżej tej kwoty a 50% poniżej. Skoro średnia coraz bardziej odstaje od mediany, znaczy że tym co zarabiają powyżej mediany wynagrodzenia rosną, a tym co poniżej stoją w miejscu lub tam właśnie zwiększa się bezrobocie. Zasadniczo w tej grupie zarobki maleć już nie mogą, mogą być właśnie sukcesywnie doganiane przez sztucznie podnoszoną najniższą krajową. 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): oddbralem to dosłownie w dniu w którym pojawił się duży komunikat i też ostrzeżenie wyświetlił mi algorytm Google. Jeżeli wystąpił problem z jakąś partią żywności czy produktem spożywczym i konsekwencje jego spożycia mogą poważnie odbić się na zdrowiu, to takie rzeczy w zasadzie powinny iść przez RCB. 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): A co do podpisu zaufanego - to co jest w mObywatel nie spełnia wymogów EUIDAS2. Jest okej na warunki krajowe, ale musieliby zaangażować kwalifikowanego dostawcę usług aby z tego zrobić prowadzony podpis i prawdziwą e-tożsamość. Co nieco się w tym temacie dzieje po cichu. A dowód z warstwą elektroniczną? Tam w zasadzie jest wszystko co potrzeba.
Camis Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu https://x.com/TomaszJanusz/status/2025295312898727974 Ale się wsypał, "po zapoznaniu się z treścią", a po chwili okazuje się że sam to pisał 36 minut temu, LeBomB napisał(a): to takie rzeczy w zasadzie powinny iść przez RCB. No szły ale żeby iść na wybory.
nozownikzberlina Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, 8V32 PcLab napisał(a): Jak to szło? żydzi rządzą światem? ne ne ne to ruskie kgb wszystkiemu winne jak Dondald T. powiedział. Informacje dostał wprost od Jacka M. (postać znana)
hubio Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, LeBomB napisał(a): tym co zarabiają powyżej mediany wynagrodzenia rosną, a tym co poniżej stoją w miejscu lub tam właśnie zwiększa się bezrobocie Czy to wina obecnej władzy? I np nie większego zwiększenia pensji minimalnej co robił PiS?
Camis Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu DONALD TRUMP DONALD TRUMP dajesz dalej!!!
LeBomB Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 29 minut temu, hubio napisał(a): Czy to wina obecnej władzy? I np nie większego zwiększenia pensji minimalnej co robił PiS? A o czym pisałem?
bergercs Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 9 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Ja 4 stycznia kupiłem mleko Nestle ze skażonej partii. Gdy młodej (około 7 lat temu) wybieraliśmy mleko, to "najlepszy" skład (składniki, najbliżej tego co dostanie od matki itd) miało HIPP Combiotik. Nie wiem czy w ciągu tych kilku lat coś się zmieniło w tym temacie, ale mogę polecić.
GordonLameman Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz, bergercs napisał(a): Gdy młodej (około 7 lat temu) wybieraliśmy mleko, to "najlepszy" skład (składniki, najbliżej tego co dostanie od matki itd) miało HIPP Combiotik. Nie wiem czy w ciągu tych kilku lat coś się zmieniło w tym temacie, ale mogę polecić. Dziś najlepszy jest Laktowit, potem Kendamill, następnie Mamilac i 4/5 Supreme Nan Pro od Nestle. Uzywam tego jako „backupu” jak zostaje sam z młodą, a takie odsyła po porodzie w szpitalu wiec nie musieliśmy wdrażać i konsultować z lekarzem nowego. W sumie to ona modyfikowanego nawet pół puszki nie zużyła, więc to w sumie bez większego znaczenia. Ale przyznam że się wkurzyłem - bo wysłali mi ten produkt dosłownie dzień przed komunikatem GIS. A kupowałem z oficjalnego sklepu Nestlé.
GordonLameman Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Po minucie filmu dalej nie wiadomo o co chodzi. Clickbait.
JeRRyF3D Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Googlnij. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Holandia-i-36-podatku-od-niezrealizowanych-zyskow-9083381.html https://vm.tiktok.com/ZNR51rH97/
GordonLameman Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Googlnij. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Holandia-i-36-podatku-od-niezrealizowanych-zyskow-9083381.html https://vm.tiktok.com/ZNR51rH97/ No dobra. Gdzie widzisz problem teraz?
Camis Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No kto by się spodziewał. Cytat Złe wieści dla rządu w najnowszym sondażu. Politolog komentuje. "Widać efekt pustynnienia Polski powiatowej" Ponad 65 proc. Polaków mieszkających w średnich miastach uważa, że po tym, jak 2,5 roku temu władzę w Polsce objął rząd Donalda Tuska, ich sytuacja życiowa się nie polepszyła lub nawet uległa pogorszeniu. Wyniki sondażu wykonanego dla Onetu mówią dużo o tym, jak nasi rodacy widzą obecną sytuację w kraju. — Moim zdaniem nic nie wskazuje na to, by nastroje w najbliższym czasie miały się zmienić na lepsze — mówi dr Bartosz Rydliński, politolog z Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. — Rząd Tuska zużywa się dużo szybciej niż gabinet Mateusza Morawieckiego — dodaje. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zle-wiesci-dla-rzadu-w-najnowszym-sondazu-politolog-komentuje-efekt-pustynnienia/ysvrme5
JeRRyF3D Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No dobra. Gdzie widzisz problem teraz? Ale to Ty dzwonisz.
Camis Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Po 2027 będzie wesoło, gorzej dla dzisiejszej koalicji i sędziów.
GordonLameman Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 30 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ale to Ty dzwonisz. Ty wrzuciłeś alarmistyczny filmik - jak rozumiem krytykujesz to rozwiązanie?
JeRRyF3D Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 56 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ty wrzuciłeś alarmistyczny filmik - jak rozumiem krytykujesz to rozwiązanie? Zdecydowanie tak.
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Zdecydowanie tak. No to przeciez pytałem w czym widzisz problem i co się nie podoba w opodatkowaniu zysków kapitałowych?
Rekomendowane odpowiedzi