Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Dzięki, będziemy widzieć z czym to się je. Może te parowanie wkońcu uskutecznię, bo z tym jestem na bakier, no tylko w DS3 przy Pontyku na początku walki i tyle było z mojego parowania -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Sam nie widziałem tylko słyszałem opinie o tym. Zgadywałem że to po prostu materiał idiotki, ale sprawdzę to do końca tygodnia, skoro aż takie szambo z tego wyszło. Sam kiedyś zmęczyłem się próbą docieknięcia jakie był realia tej sytuacji. Niepokojące jest możliwość anulowania wyborów pod niejasnym pretekstem. Gdyby sprawa była dużo bardziej przejrzysta to nie miałbym tego za złe. U nas również tacy byli, w końcu ktoś podpisywał długoterminową umowę na gaz z Rosją, na bardzo niekorzystnych warunkach lata temu, co próbował nagłośnić Lepper Ale wtedy Niemcy / UE współpracowała z Rosją, więc wszystko było dobrze. Lepper też miał swoje brudy, ale w ostatnim zrywie chciał wyciągnąć poważniejsze, polityczne brudy na wierzch. Trudno mi to ocenić, bo próbował przedstawić ich w negatywnym świetle, a Kamratów słyszałem tylko fragment i nie chciało mi się oceniać czy to naiwni, próbujący normalizować stosunki z Rosją, czy propagadyści na pasku obcych. Zdam się na Ciebie, ale sam po prostu ignoruję ich temat i nie przekreślam każdego kto normalizuje stosunki z Rosją w duchu "wroga z którym trzeba będzie jakoś żyć". Inaczej jeśli uparcie powtarzałby rosyjskie bzdury, nawet po przedstawieniu twardych dowodów, unikając ich. Po prostu gdy krzyczą ciągle Wilk, to nie reaguje się na prawdziwego i zmęczyłem się sprawdzaniem, więc po prostu nie śledzę tematu. W sprawie Brauna, ale też Korwina mam mieszane uczucia, gdzie jeden skraj wniosków każe myśleć, że to czyjaś trzecia noga, mająca zbierać wzburzony elektorat i ośmieszać idee, dodając jakieś głupoty lub źle sformułowane wypowiedzi... Drugi skraj to widzenie ich jako pogubionych realistów, a Braun chce normalizować stosunki z Rosją, widząc ją jako wroga, z którym trzeba będzie żyć, ze względu na położenie geograficzne. Jest to sensowne podejście, jeśli Rosja dalej będzie miała silne odziaływanie w regionie i UE dogada się z nią, a my nie będziemy mieli alternatywnej grupy krajów do dbania o swoje interesy. Natomiast widząc propagandę Rosji względem Polski nie chcę mi się wierzyć że to możliwe, bez upadku rządu w Rosji i zmiany narracji. Z tego co kojarzę Braun widzi Rosjan, jako w pewnym stopniu ofiary rosyjskiego rządu. Na dodatek musiałbym jeszcze raz sprawdzić, czy reporterzy rosyjscy z którymi miał kontakt byli niewygodni dla Rosji, czy ją wręcz wspierali propagandowo. Braun podpadł mi, między innymi, gdy swoją obecnością ośmieszył akcję Sumlińskiego w Jedwabne. Baa, Wojciecha zalewała krew, nie rozumiejąc po co to robi. Próbowałem przeczytać jakąś książkę Brauna i był tam pewny zbiór odklejonych informacji, jak i ciekawostek, ale czasem problem rozróżnić co jest czym. Myślę, że mógł za głęboko wejść w pewne teorie, nie weryfikując ich przez zespół oblężonej twierdzy. Zdecydowanie wolę Wojciecha Sumlińskiego od takich historii. Bezstronność od początku jest u niego fałszywa i nie ma co się dziwić.. Skoro tak, to nie trzeba doczepiać Kanałowi Zero dodatkowych, fałszywek łątek, wystarczą te prawdziwe, bez podejrzanej działalności "Otwarty Dialog". Do tematu wrócę w kolejnych dniach, bo muszę nauczyć się rozbijać dyskusję na kilka dni, inaczej tutaj zeświruję. -
Przez VRman · Opublikowano
PPE? No to pewnie info o tym, ile gra zajmuje obecnie devom Jutro napiszą, że 40TB, bo zliczą dane na wszystkich kompach i serwerach w firmie, nawet kopie tych samych danych. Posiadacze PS5 na pewno się dla Rockstara nie liczą. Można olać: Albo może liczą jakieś pobierane w locie dane, jeśli do tego rozwiązania Rockstar się posunie, co nie wydaje mi się możliwe. W ten sposób to MS FS 2020 zajmował 2PB Albo może ktoś zapomniał o kompresji i generacji assetów. Clickbaicik typowy dla nich. Nie pierwszy raz, nie tysięczny, już chyba pod milionowy podchodzą -
Przez dawidoxx · Opublikowano
taaa 600 gb na konsolach które mają dyski 850gb a realnie 750 dostępnego dla siebie
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi