Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale ekipe rządzącą zmontowali. Czarnek, Bosak, Braun.

Będzie historyczny moment żeby dobić kraj i wrócić do wschodniej macierzy.

I weź tu myśl o jakiejś przyszłości w kraju jak wystarczy takie kombo i koniec przyszłości.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano

Tak się kończy kraj, jak postawa ludzi to "ja się nie interesuję polityką, szkoda mi na to czasu" - potem alternatywą dla tej ekipy Brauna, Wiplera, Korwina i pisowców jest... 

ekipa z Czaszkoskim, Żukowską, panią od kartofli z DPSu i Panem Reklamówką. 

Politycy założyli, że za kwalifikacje wystarczy "nie jesteśmy pisem".

Polacy założyli, że "przecież są jacy są, ale kraj od polityków przecież nie upadnie".

A potem wszyscy się obudzimy, bo nagle ktoś nam założył Nelsona.

Opublikowano (edytowane)

@VRman Ty to się módl, żeby ci co się nie interesują to lepiej żeby dalej się nie interesowali bo jak się zainteresują i zrozumieją, że rząd nic dla nich nie zrobił to pisokonfa z jednookim będzie miała 80% poparcia. W grupie tych co się nie interesują wydaje mi się, że większość stanowią ludzie na samym dnie drabiny społecznej. Miałem takich właśnie sąsiadów poprzednio. Po polsku nie umieli zdania sklecić. Co dwa dni awantury pijackie (ale nie na grubo) - ot typowa polska patologia uzależniona od etanolu. Oni NIGDY nie zagłosowali. 

W tej grupie co się nie interesują raczej mniej będzie osób wykształconych i na poziomie bo im wyższe wykształcenia i poziom życia tym większa świadomość społeczna.

Rząd nic nie robi dla ludzi na samym dole. Po prostu NIC. Wystarczyłby głupi dodatek obywatelski np. dla każdego Polaka wykonującego zawód fizyczny i zarabiającego jakieś minimum. Albo zmuszenie banków do pomocy ludziom w spiralach zadłużenia. Nie wiem - takie pomysły mam na szybko, ale można wymyślić z 1001 pomysłów. No chyba, że na wybory odpalą jakąś petardę. Ale znając niemoc i indolencję KO to będą jedynie wezwania do głosowania przeciwko pisokonfie co akurat kompletnie nie dotrze do tych grup.

Mam nieodparte wrażenie, że liberalne elity we wszystkich krajach za bardzo się odkleiły od życia na samym dole. Dlatego wygrał Trump i dlatego myślę, że Europa też pójdzie w tą stronę. Niestety... To jest niebywałe rozjechanie jak "problemem" rodziny w Warszawie gdzie rodzice zajmują jakieś stanowiska w korpo jest to, że ich dziecko przeżywa problemy z identyfikacją płci, a takiej samej rodzinie gdzieś w zapyziałym miasteczku na ścianie wschodniej problemem jest to, że komornik wydał postanowienie o egzekucji z nieruchomości przypadające na wakacje. Celowo podałem 2 skrajne przykłady z obu stron żeby pokazać kto ma jakie problemy. W większości będzie to ciągnęło się w jedną albo drugą stronę, ale chodziło mi o istotę sprawy.

Wiem, że dla specjalistów od excela podwyższenie minimalnej o 300zł to śmiech, ale dla wielu milionów ludzi to czasami kwestia przetrwania. I taką mamy właśnie Polskę. KO wciąż i wciąż tak naprawdę wyłącznie aktywizuje tą pierwszą grupę i nic nie robi dla tej drugiej. I dlatego przegrają... Bo zawsze nieszczęśliwych i biednych będzie więcej niż szczęśliwych i bogatych.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Wygląda jak fałszywy cwaniaczek, mówi jak fałszywy cwaniaczek i działa jak fałszywy cwaniaczek.

No podobnie wyglądał a nawet gorzej Nawrocki, a i tak wygrał z Trzaskowskim przez skrajny debilizm koalicji obywatelskiej i koalicji rządowej. 

Nie mam złudzeń że koalicja obywatelska jest tak słaba że nawet z Czarnkiem są w stanie przegrać. 

Znów będzie powtórka z olaniem swoich wyborców i wchodzeniem w dupę prawicy. Niech już szykują następny worek ziemniaków.

A Badalaman znów napiszę że wyborcy nie dali się oszukać/nabrać :rotfl2: 

4 godziny temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Potem zawsze pozostaje drugi wybór i ewentualną ewakuacja za miedzę dla osób które nie chcą brać udziału w tej zbiorowej degrengoladzie. 

:thumbup:

Na szczęście nie mam dzieci i w ciągu kilku dni mogę być po 2 stronie globu %-)

Opublikowano
9 godzin temu, Camis napisał(a):

No podobnie wyglądał a nawet gorzej Nawrocki, a i tak wygrał z Trzaskowskim przez skrajny debilizm koalicji obywatelskiej i koalicji rządowej. 

Nie mam złudzeń że koalicja obywatelska jest tak słaba że nawet z Czarnkiem są w stanie przegrać. 

Znów będzie powtórka z olaniem swoich wyborców i wchodzeniem w dupę prawicy. Niech już szykują następny worek ziemniaków.

A Badalaman znów napiszę że wyborcy nie dali się oszukać/nabrać :rotfl2: 

:thumbup:

Na szczęście nie mam dzieci i w ciągu kilku dni mogę być po 2 stronie globu %-)

Trzaskowski jest inteligenty. Ale kiepsko prowadzil te kampanie. Jak i poprzednia z reszta. Fajnie ze mowi w wielu jezykach itp. No ale cos tam nie pyklo. Ludzie tez sa niechetni dawac urzad Prezydenta kiedy jego partia akutalnie trzyma wladze. W sensie jest trudniej.

Opublikowano
18 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Czarnek im raczej elektoratu nie poszerzy, więc to super opcja. Niech ten PiS się rozpadnie już :) 

Wybór Czarnka wydaje mi się dość przemyślany. To jest jednoznaczne postawienie na core twardej prawicy. PiS jako taki może się teraz rozpadać. Zwarta Ekipa "Czarnek-Bosak-Jednooki" ma szansę na wspólne zdobycie większości, ale nie ma szans na większość konstytucyjną. Pozostaje otwarta droga na późniejsze dołączenie czegoś z centrum, zależnie od tego jak się przyszłość ułoży, gdyby chcieli zagrać o większość konstytucyjną, a zapewne mają takie ambicje.

Obecnie tak dużo zależy od sytuacji na świecie, przez te wszystkie konflikty, że zostawienie sobie otwartej drogi w różnych opcjach, to całkiem dobry trop.

Opublikowano
2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Trzaskowski jest inteligenty. Ale kiepsko prowadzil te kampanie. Jak i poprzednia z reszta. Fajnie ze mowi w wielu jezykach itp. No ale cos tam nie pyklo

COŚ NIE PYKŁO??! Inteligentny?

Gość był odpychająco sztuczny i PRowcy pisu sprytnie na to wsiedli. To "Człowiek Żenada". To wyglądało jakby Koalicja robiła wszystko, co się da, żeby ich kandydat nie wygrał. Może nie było aż tak tragicznie jak z Harris w USA, ale podobny problem. Sztuczny teatrzyk, aura "jesteśmy elyta, idź na nas głosuj, bo jak nie to jesteś debilem" i brak wiarygodności. 

Może Ci się wydawać inteligentny na tle.. innych jeszcze głupszych polityków. 

I te wywiady smarujące, książka. Przecież od tego się ludziom rzygać chciało. Wielu głosowało tylko dlatego, że alternatywą był Nawrocki. Głosowało (lub zostało w domach) ale zamiast podać mu ręki, woleliby mu splunąć w twarz. Np. ja się nim po prostu brzydzę i szlag mnie trafiał jak trzeba było wybierać między nim a Nawrockim.

Prawie cała nasza klasa polityczna, to klasa która na lekcjach rozumu poszła na wagary.