Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

że ukraina odpiera ataki ruskich na terenie rosji, więc de facto to już nie jest obrona

I bardzo dobrze niech ruskie kacapy poczują na własnej skórze jak to jest, nie móc jeść spać i chować się po piwnicach.

Wcześniej siedzieli oglądali w telewizji co wyprawiają wojska Wołodimira , teraz wiedzą w realu , mają to na co zasłużyli..

Opublikowano
21 godzin temu, hubio napisał(a):

Ale @Kris194 kto to eskaluje? Było 1:1. Załenski nazwał UPA. Nawrocki odebrał order. I był remis. I kto kolejny raz zrobił na 2:1? Załenski odsyłając insygnia kurierem czego nie wolno robić w dypolmacji. A następnie 3:1 na focha na przyjazd do Gdańska.

Jako Dumny Prawdziwy Polak możesz osobiście eskalować. Weź zamów jakąś paczkę z kurierem a dowiezie ją najpewniej jakiś Ukrainiec. Wpuść go na działkę i poszczuj psem albo jeżeliś Prawdziwy Mężczyzna to sam mu spuść wpi@rdol.

22 godziny temu, skypan napisał(a):

No to niech te ukraińskie kacapy w końcu przestaną robić gesty złej woli wobec Polski. Tylko tyle. Niech wsadzą ryj w kubeł i zostawią drażliwe kwestie na lepsze czasy.

Polskie władze to wszystko powinny na bieżąco notować i wypominać gdy przyjdzie czas na poważne sprawy.

Opublikowano
22 minuty temu, NotQuite napisał(a):

Jako Dumny Prawdziwy Polak

Raczej nie czuję się tak.... :) 

możesz osobiście eskalować.

Nie mam takiego zamiaru

Weź zamów jakąś paczkę z kurierem a dowiezie ją najpewniej jakiś Ukrainiec.

Dotąd zdarzyło mi się parę scysji z kurierami z DPD. Ostatnia opisywana na tym forum. Złożyłem skargę gdzie się da. Jednakże KAŻDY problem jaki miałem to był problem z kurierami - Polakami. Kurierzy z Ukrainy mega mili, mega uczynni i można się dogadać co do godziny i wszystkiego.

Wpuść go na działkę i poszczuj psem

Nie mam ani działki, ani psa... A osobiście boję się psów... :) 

albo jeżeliś Prawdziwy Mężczyzna to sam mu spuść wpi@rdol.

Pomyliłeś kolego adres ze swoim postem... Bardzo pomyliłeś...

Opublikowano
43 minuty temu, hubio napisał(a):

Pomyliłeś kolego adres ze swoim postem... Bardzo pomyliłeś...

nie daj się banderowskim trollom. to książkowy przykład prowokacji do eskalacji konfliktu, żeby znów móc zrzucić "winę" na polską stronę, tak jak wczoraj tu kris wrzucił newsa że pobili 14-letniego ukrainca. Zamglenie źródła problemu, prowokacja, przerzucenie winy na ofiarę. 

Opublikowano

Nie ma wątpliwości, że UPA to ukraińska organizacja faszystowska.

W dniu 27.06.2026 o 10:21, Kris194 napisał(a):

Nikt nie mówi, żeby o tym zapomnieć. Po prostu trzeba podać sobie ręce i wspólnie wrócić do tematu w lepszym momencie.

"Lepszym momencie"  ... to znaczy kiedy?

Opublikowano
Cytat

Nikt i nigdy nie będzie nakazywał nam, jak żyć, komu być wdzięcznym i jakich bohaterów szanować - oświadczył Wołodymyr Zełenski. Z okazji Dnia Konstytucji Ukrainy prezydent poinformował o złożeniu projektu ustawy o Panteonie Narodowym. Słowa te padają w cieniu poważnego sporu z Polską.

Dziś wniosłem do parlamentu projekt ustawy o ukraińskim Panteonie Narodowym. Nazwiska wszystkich bohaterów, którzy w różnych epokach i stuleciach walczyli o Ukrainę oraz inspirowali Ukrainę, zostaną zebrane i na zawsze zapisane w naszej historii - powiedział prezydent cytowany przez agencję Interfax-Ukraina.

Nie eskalujmy, nie cofajmy się do historii z przed lat itd. Nie ma sensu. Nie widzę UPA w UE.

Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zelenski-sklada-projekt-nikt-nie-bedzie-nam-mowil-jakich-boh,nId,23506426

obraz.png.12c5200ccd6dae560f61731eab60f61b.png

generalnie z naszej perspektywy to banderowski zbrodniarz ale paradoksalnie to dobry przywódca. jasno pokazuje, że ile by Donald T,  z Radosławem S, czy innym popisem, tam pieniędzy nie wepchał, to i tak będą mogli jedynie pociągnąć druta pod stołem podczas obrad.

42 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Bo właśnie ta Ukraina oparta o mit UPA jest tą proeuropejską i antyrosyjską. I właśnie taka wejdzie do UE.

żadna nie wejdzie do UE xD. Ukraina istnieje tylko po to, aby się bić z ruskim, jak taka zabawka dla psa. Do niczego innego ich istnienie nie jest potrzebne, więc nie będą w UE i niemcy, francja o tym wiedzą

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zelenski-sklada-projekt-nikt-nie-bedzie-nam-mowil-jakich-boh,nId,23506426

obraz.png.12c5200ccd6dae560f61731eab60f61b.png

generalnie z naszej perspektywy to banderowski zbrodniarz ale paradoksalnie to dobry przywódca. jasno pokazuje, że ile by Donald T,  z Radosławem S, czy innym popisem, tam pieniędzy nie wepchał, to i tak będą mogli jedynie pociągnąć druta pod stołem podczas obrad.

żadna nie wejdzie do UE xD. Ukraina istnieje tylko po to, aby się bić z ruskim, jak taka zabawka dla psa. Do niczego innego ich istnienie nie jest potrzebne, więc nie będą w UE i niemcy, francja o tym wiedzą

+1

ciekawe pomysły KO na wygranie wyborów, tym przypadkiem powinny się już zając odpowiednie służby

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ptys napisał(a):

+1

ciekawe pomysły KO na wygranie wyborów, tym przypadkiem powinny się już zając odpowiednie służby

oni to się nadają.. jak nie pod sąd jako zdradę ojczyzny to przynajmniej pozamykać do psychiatryków tych wariatów z PO/KO

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

jeśli dla Ciebie cały naród nadaje się tylko do jednego, to tylko pokazuje jak miałkim człowiekiem jesteś. 

mówię w kontekście takiego kraju co się nazywa ukraina i jego przynależności do ue

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

mówię w kontekście takiego kraju co się nazywa ukraina i jego przynależności do ue

a ja mówię w kontekście twojej osoby oraz charakteru. 

Miałkość, ciary żenady, niesmak.

Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

oni to się nadają.. jak nie pod sąd jako zdradę ojczyzny to przynajmniej pozamykać do psychiatryków tych wariatów z PO/KO

myślę że jak to przejdzie https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zelenski-sklada-projekt-nikt-nie-bedzie-nam-mowil-jakich-boh,nId,23506426 to o członkostwie w jakichkolwiek strukturach europejskich mogą zapomnieć, coś mi się zdaje że Zalenski przegiął i dobrze o tym wie

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kyle napisał(a):

"Lepszym momencie"  ... to znaczy kiedy?

Lepszego momentu nie będzie i trzeba być niesamowicie naiwnym, aby dalej takie brednie powtarzać. 

Przecież ten lepszy moment miał nastąpić właśnie po bohaterskich czynach obecnych wojaków. 

Wydarzenia dokładnie z tej wojny miały nadać Ukraińcom prawdziwych bohaterów. Ileż to ludzi na starym labie oraz w mediach powtarzało się, że ta wojna pozwoli wyłonić coś znacznie lepszego niż kult zbrodniczych organizacji i ludobójców. 

Czas pokazał, że jest tylko i wyłącznie gorzej w tym temacie, a poparcie w społeczeństwie dla kultu UPA/Oun niepokojąco wzrasta. Sam rząd ukraiński w zasadzie dzisiejszymi wypowiedziami skreśla się z jakiegokolwiek dialogu i w sumie pokazuje jaką drogę obrał. 

Edytowane przez zdunzdun
Opublikowano
20 minut temu, huudyy napisał(a):

a ja mówię w kontekście twojej osoby oraz charakteru. 

Miałkość, ciary żenady, niesmak.

ocena charakteru randoma w temacie politycznym na forum komputerowym, coś sobie walnąłeś wieczorkiem, jakiegoś mózgotrzepa i pomyślałeś, że to świetny pomysł przeprowadzić tutaj jakąś niby-analizę i się nią pochwalić?

21 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Czas pokazał, że jest tylko i wyłącznie gorzej w tym temacie, a poparcie w społeczeństwie dla kultu UPA/Oun niepokojąco wzrasta. Sam rząd ukraiński w zasadzie dzisiejszymi wypowiedziami skreśla się z jakiegokolwiek dialogu i w sumie pokazuje jaką drogę obrał. 

nikt nie miał wątpliwości, a ci co myśleli, że będzie inaczej to dalej są zaczadzeni albo banderowskie trolle, albo brak im jakiejś odwagi przyznać fakty!

Opublikowano
4 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Bo właśnie ta Ukraina oparta o mit UPA jest tą proeuropejską i antyrosyjską. I właśnie taka wejdzie do UE.

Nie wyobrażam sobie aby UE przyjęło państwo, które gloryfikuje ludobójców. Póki tego nie zmienią choćby Polska może postawić veto, a chyba wymagana jest zgoda wszystkich państw. Zresztą same wartości UE na to nie pozwolą.

Opublikowano (edytowane)

ciekawe  jeśli to się potwierdzi to szacun dla prezydenta, Zalenski potrzebuje mięsa a my pozbywamy się problemu zanim wybuchnie na w twarz

Edytowane przez ptys
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

ocena charakteru randoma w temacie politycznym na forum komputerowym,

no cóż, sam wystawiasz sobie ocenę postami. A jedyne mózgotrzepy jakie widziałem na oczy, to posty paru użytkowników tutaj na forum - ryją beret strasznie.

co by jałowo nie nabijać postów - ciekawy artykuł o Nord Stream i kulisach związanych z jego wysadzeniem

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/odkryl-spisek-zwiazany-z-nord-stream-dzis-ujawnia-kto-tak-naprawde-za-tym-stoi/plvnf0h,79cfc278

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, ptys napisał(a):

ciekawe  jeśli to się potwierdzi to szacun dla prezydenta, Zalenski potrzebuje mięsa a my pozbywamy się problemu zanim wybuchnie na w twarz

Co za rożnica,to sciagna z ameryki południowej.W kanadzie na 11, 10 gralo murzynow  :hihot:

Jakos mnie nie dziwi wylaczenie bankowosci u nich przy strajkach plandemicznych :hihot::sex:

Edytowane przez janek25