Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, ptys napisał(a):

Komisje śledcze nie służą rozwiązywaniu spraw i karani winnych tylko do brania kasy za siedzenie i tak to funkcjonuje od samego początku demokracji w naszym pięknym kraju

Oczywiście, że nie. Głównie chodzi o dostęp do mediów i brylowanie przed kamerami. Ciekawe kim byłby Ziobro dziś, gdyby się nie wypromował na komisji Rywina. Beger czy Rokita już dawno na oucie politycznym, ale bez komisji to pewnie by tych nazwisk większość ludzi w ogóle nie kojarzyła.

Opublikowano
14 minut temu, areczek1987 napisał(a):

😂 Republika jak Załenski dej, dej a Jaszczur z Ludwiczkiem jak chore dzieci które z chwilę zejdą z tego świata, ciekawe kto ma lepszą skuteczność 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 209458 napisał(a):

Akurat mentalnie Ukraina się zmienia. Przypomnę chociaż masowe protesty gdy Zelenski chciał utrącić ichni urząd antykorpucyjny

Mentalnie to pokazują że zmieniają się na gorsze. O tym urzędzie antykorupcyjnym nie wspomnę. Nie dość że on nie działa za dobrze - i tak kradną na masowoą skalę, to sam prezydent chciał to zamknąć pokazuje jak się zmieniają.

59 minut temu, Badalamann napisał(a):

Skoro ktos się nabrał na konfederosje czy nawet brauniarzy, to spokojnie można go przekabacić na Nowczesna2-Polska2051 albo jakąś "partię biznesu" ;) 

Nikt się nie nabrał na brauniarzy, niby jak? Szury mają partię szurską i wszystko zostaje w równowadze. To nie przypadek że oni i lewica mają w okolicach 5-10% cały czas - bo taki mamy % kompletnych odklejeńców i marginesu społecznego. Reprezentują swoich. To nawet nie ubliżanie komuś, ale statystyka.

59 minut temu, Badalamann napisał(a):

Działania obecnej koalicji i rządu są propolskie i proeuropejskie

Interesu unijne =/= interesy polskie. tzn są wyjątki i się pokrywają ale nie zawsze. Nawet zagorzały zwolennik unii to wie że unia stawia "wyższe dobro" ponad dobro krajów członkowskich. Powiedzmy, że czasem to się pokrywa, czasem nie.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

PIS-konfa-braun ma mniej niż 50% to oznacza, że szanse na ich wygraną są bardzo niskie.

A od kiedy wygrywa się na wybory w Polsce na %?, przy tej konfiguracji i połączeniu się w koalicje PIS+Konforuskie+Braun zdobędą dużo więcej mandatów niż cała koalicja. 

1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Skoro ktos się nabrał na konfederosje czy nawet brauniarzy, to spokojnie można go przekabacić na Nowczesna2-Polska2051 albo jakąś "partię biznesu" ;) 

Po wyborach znów napiszesz że nie dali się nabrać :rotfl2:

Dużo głosów z mojej banku jest taka że co by się nie pojawiło z bandy teraźniejszej koalicji to większość już się na to nie nabierze. 

Opublikowano (edytowane)

@Camis masz rację w sumie, ale nie wiem czy dużo więcej, ale byłoby to bliżej 50/50 z lekkich wskazaniem na pisiorów (przy scenariuszu 25+10+10%) Tym bardziej że prawica jest w stanie wyciągnąć więcej głosów z mniejszych okręgów wyborczych i tutaj dodatkowo mieliby przewagę.

Czysto teoretycznie to taki rząd byłby lepszy od obecnego z perspektywy decyzji podejmowanych względem interesów obywatela Polski. Z drugiej - kompromitacja na arenie międzynardowej. A w momencie jakby republikanie przegrali wybory to zostaną chyba tylko Czesi/Węgry/Słowacy a reszta przeciwko nam :) 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

@Camis Najprościej po prostu trzymać się głównej siły, czyli KO.

Wyżej pisałem o ludziach wieżących w różne polityczne głupotki i łapiących się co wybory na "nową jakośćw polityce!".

@Fatality Konfederosja i brauniactwo dochodzi w sondażach łącznie po 20%. To dużo więcej niż jest samych szurów, debili i po prostu zdrajców będących kacapska piątą kolumną.

Prounijne znaczy propolskie. Polska to część UE i to duża i całkiem znacząca.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano (edytowane)

@Badalamann nie jestem w tym roku na bieżąco, więc mogę się mylić - ale konfa poszła bardziej w stronę "normalniejszego" elektoratu, czyli stracili braunowców a zyskali umiarowanych prawaków którzy byli w pisie? Na "oko" takto wygląda. PISowi została sekta 25% emerytów i osób po 40. dla których Tusk to zło wcielone i pomiot szatana.

A teraz powiem coś jeszcze - i tu mogę się również mylić - że jakby zrobili większy rebranding i pozbyli się Mentzena ze stołka Prezesa, wzieli kogoś innego, choćby Bosaka albo kogoś innego mniej kontrowersyjnego to przejeli by jeszcze więcej elektoratu centrowego i wyprzedzili PIS.

Mi to wygląda i tak, że jakby taka koalicja miała być to konfa musi dostać premiera - inaczej się nie dogadają. Chyba, że ich wypowiedzi są teraz inne niż kiedys? Nie wiem. Bo wtedy byłby najgorszy scenariusz - czyli brak stabilnej koalicji, kolejne wybory i tak w kółko

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
53 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Najprościej po prostu trzymać się głównej siły, czyli KO.

W stadzie baranow tez nalatwiej trzymac sie glownej sily. 
Dla mnie argument z czapy, bo relatywnie patrzac - nie ma zadnej roznicy pomiedzy KO a PIS-em. 2.5 roku temu za wszelka cene chcielismy od wladzy odstawic PIS, udalo sie, i co ta nasza KO zrobila? Obiektywnie nie dowiozlo NIC z tego co obiecala. 

Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

W stadzie baranow tez nalatwiej trzymac sie glownej sily. 
Dla mnie argument z czapy, bo relatywnie patrzac - nie ma zadnej roznicy pomiedzy KO a PIS-em. 2.5 roku temu za wszelka cene chcielismy od wladzy odstawic PIS, udalo sie, i co ta nasza KO zrobila? Obiektywnie nie dowiozlo NIC z tego co obiecala. 

Kolego, ale bądźmy uczciwi.

Sporo rzeczy zrobili i to takich nieobiecanych. Np. saloniki VIP w szpitalach, mobbing w Biurze Rzecznika Praw Dziecka, . :E 

Opublikowano
40 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Dla mnie argument z czapy, bo relatywnie patrzac - nie ma zadnej roznicy pomiedzy KO a PIS-em.

Jest zasadnicza różnica.

Koalicja mimo wszystko gra według zasad, pis system wywalił z kopa i bara pod swoje widzimisię.

Koalicja mimo wszystko potrafi oczyszczać się z ludzi robiących przekręty, pis idzie w zaparte, na bezczela, im się to po prostu należało, działali jak banda kolesi.

Obecnie mamy zdecydowanie lepsze i zdrowsze relacje w Europie, pis generalnie odrzucał politykę zewnętrzną, w zasadzie niczego nie ugrał i nie raz sojusznicy odwracali się.

Z tym niedowiezieniem niczego, to bez przesady:
https://demagog.org.pl/analizy_i_raporty/100-konkretow-po-dwoch-latach-ile-zrealizowano/

Opublikowano

Mamy inne definicje grania wedlug zasad - co raz po raz pokazuja skandaliki jednych i drugich. Ja nie przecze, ze PIS byl bezczelna zaraza i naginal Panstwo pod swoje pomysly. Natomiast nikt mi nie wmowi, ze PO nie robi tego samego, tylko subtelniej. Inne metody dzialania, efekt bardzo podobny. 

Jakbym w pracy powiedzial szefowi, ze dowioze 100 rzeczy w 100 dni, dowiozl 5, potem w nastepne 2 lata dowiozl jedynie dodatkowe 12 to bym musial szukac nowej roboty. Dla mnie to jest smiech na sali. To jest prosty komunikat - oszukalismy Was.

Opublikowano

Te wszystkie partie grają wg jednej zasady - na siebie. Obecnie mam dylemat czy iść na wybory. KO i PiS nie wchodzi w rachubę. Jakieś dziwne twory typu 3 droga to zmarnowany tusz w długopisie. Wywalmy pozostałych szurów z lewa i prawa i mamy koniec ławki. Zostaną jakieś niedobitki na rzut monetą. I chyba jak pójdę to właśnie tak zrobię.

Opublikowano
41 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Mamy inne definicje grania wedlug zasad - co raz po raz pokazuja skandaliki jednych i drugich. Ja nie przecze, ze PIS byl bezczelna zaraza i naginal Panstwo pod swoje pomysly. Natomiast nikt mi nie wmowi, ze PO nie robi tego samego, tylko subtelniej. Inne metody dzialania, efekt bardzo podobny. 

Jakbym w pracy powiedzial szefowi, ze dowioze 100 rzeczy w 100 dni, dowiozl 5, potem w nastepne 2 lata dowiozl jedynie dodatkowe 12 to bym musial szukac nowej roboty. Dla mnie to jest smiech na sali. To jest prosty komunikat - oszukalismy Was.

Ta subtelność jest sporą zaletą. Jak zostanę okradziony przez regularnych bandytów czy w białych rękawiczkach, to strata boli tak samo ale w drugim przypadku nie mam przynajmniej obitej gęby, połamanych kości.

A granie według zasad to między innymi takie problemy z posprzątaniem TK, KRS, że jednak próbują to załatwić w ramach zdezelowanego systemu. Podobnie z Romanowski, Ziobro zwiali, bo po potknięciu z nieuprawnionym działaniem poszli dalej poprawną drogą. Gdyby grali poza zasadami, to trybunały i sądy byłyby już wyczyszczone, politycy pisowscy w aresztach w trakcie rozliczania.

Jakbym był kierownikiem i ktoś by do mnie przyszedł, że w 100 dni zrobi 100 rzeczy, to bym wyśmiał, chyba że wiedziałbym, że jest w stanie to zrobić.

Jeżeli ktoś głosował na KO z powodu tych 100 obietnic i teraz jest rozczarowany, to był po postu naiwny.

Opublikowano
27 minut temu, Ludojad napisał(a):

20 minut temu, huudyy napisał(a):

Wczoraj tankowałem na bp po 5,80 z kuponem, dziś 6,99 :o

ale to było wiadome to wszędzie o tym trąbili że od 30 czerwca pakiet CPN kończy swój żywot tylko i tak dziwi wysoka cena skoro baryłka ropy jest po około 70$ pewnie orlen straty odrabia 

Opublikowano
3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/jak-prosektor-szpitala-poludniowego-handlowal-zwlokami-ujawniamy-kulisy/77trrt8

platformowy szpital czaskoskiego to afera na miarę łowców skór x D

pis drożyzna. a nie, czekaj

to ten szpital którym czaskowski osobiście zarządzał, ważne że zarząd wymienili sprawa przycichnie i wszystko wróci do normy

tfusk gdzie to paliwo po 5 ziko ;)

w normalnym kraju rzad podałby sie do dymisji z drugiej strony na kogo tu głosować, znowu pis i kolejne 2 lata szukanie afer, miliardy ładowane w TV propaganda a my szaraki jak zwykle w czarnej d...e

Opublikowano (edytowane)

Jak nie idzie to nie idzie, na głównej Onetu baner na ponad 50% ekranu:

image.thumb.png.f931f0023d9f18845ca84b44edfd2f74.png

Cytat

W Szpitalu Południowym w ostatnich latach dochodziło do nielegalnego handlu ciałami zmarłych. Rozmawialiśmy m.in. z rodzinami nieżyjących pacjentów, a także lekarzami, pracownikami prosektoriów oraz przedstawicielami zakładów pogrzebowych, którzy ujawniają kulisy tego skandalicznego procederu. Oto jak wyglądało królestwo koordynatora prosektorium Artura Habowskiego.

image.png.4618ae16e10b0ee435a01e5147cb7bd6.png

HMJis_bW0AAMmHX?format=jpg&name=small

image.thumb.png.f56098f7086fe3222b4331eb9321fe59.png

Edytowane przez Camis