Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Po wejściu tych ceł praca będzie musiała być wykonana w Polsce. Amazon już się cieszy, firmy logistyczne też. Tylko, że te Amazony nasciągają tu tanią siłę roboczą. Wymajmy w górę, ceny mieszkań w górę. Praca dla kolimbijczykow zadowolonych z mieszkania na pokoju. Polak chcący normalnie żyć na tym nie zyska. Pod miastami już teraz rosną hale magazynowe jak grzyby po deszczu. Kupimy ten sam produkt drożej sponsorując sobie jeszcze większy dramat na rynku mieszkaniowym, zwiększając zarobki dużych korporacji, obniżając sobie jakość życia.

Obecnie sprowadzenie imigranta jest dużo trudniejsze niż za poprzednich rządów, bilans mamy wręcz negatywny. Po drugie - w drugim etapie regulacji równeiż paczki "obrobione" w europejskim magazynie będą droższe czyli będzie ich mniej.

2 godziny temu, Fatality napisał(a):

Harris miała. Trump przed pierwszą kadencją też niby nie miał. Kto wie. Będą robić sondaże wśród swoich wyborców. Może jej chcą?

Nie chodzi mi o szansę na wybór na prezydenta, AOC nie ma najmniejszych szans na wygranie prawyborów w swojej partii gdzie większość jest wciąż umiarkowana czy na smyczy korporacji. Harris albo Newsom.

12 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.1dcdf384689eeea015c0e07235682e6f.png

I co, wypłacił? Nie, to zwykły element presji dyplomatycznej. I nie chodzi o reparacje dla Polski za straty wojenne, tylko odszkodowania dla ocalałych, ale to detal. Niestety prawactwo nie umie w dyplomację tylko każde słowo traktuje niesamowicie dosłownie.

Opublikowano
32 minuty temu, kalderon napisał(a):

I co, wypłacił? Nie, to zwykły element presji dyplomatycznej. I nie chodzi o reparacje dla Polski za straty wojenne, tylko odszkodowania dla ocalałych, ale to detal. Niestety prawactwo nie umie w dyplomację tylko każde słowo traktuje niesamowicie dosłownie.

no a co ja napisałem? nie wypłacił, ale będą tych słów konsekwencje!

Opublikowano (edytowane)

Czy ja czegoś nie ogarniam, ale to są chyba jakieś wybory regionalne? A panika straszna? 

Tu jest dobry artykuł:

https://www.money.pl/gospodarka/triumf-skrajnej-prawicy-w-saksonii-sukces-afd-obnaza-chorobe-toczaca-cale-niemcy-7326840016218208a.html

AfD jest zdecydowanie najsilniejszą siłą wśród robotników. Głosowało na nią 61 procent, mimo że ma jeden z najbardziej antyrobotniczych programów.

To samo dotyczy naszej Konfederacji! 

To jak wyborcy tych partii (w głównej mierze) są nieogarnięci to się w głowie nie mieści! Widać, że ogromna potrzeba dowartościowania i bycia "lepszym" od imigranta przesłania im fakt, że za rządów takich partii bye bye najniższa krajowa, osłony socjalne i to co jeszcze jakoś chroni przed całkowitą pazernością korpo...

Korpo ma obecnie sytuację win/win - liberalna strona z owocowymi piątkami wciąż się trzyma dobrze, a jedyna konkurencja to partie, które dadzą im jeszcze większe zyski... :rotfl2: I taki podział jest w całym cywilizowanym świecie...

Jestem bardzo ciekaw po kilku latach rządów Trumpa o ile poprawił im się los zwykłych robotników? Ale przerażające jest coś innego - to, że tak naprawdę ludzie nie mają żadnej reprezentacji więc harują od świtu do zmierzchu na 2 etaty (szczególnie w USA) ale teraz przynajmniej mogą podkablować kolegę do imigracyjnego...

Te nurty bazują na najniższych pobudkach... Jest ci źle i na to nic nie poradzimy, ale damy ci narzędzia do tego żebyś gnoił: Ukraińca/Meksyka (niepotrzebne skreślić)

Edytowane przez hubio
Opublikowano
24 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Konfederuskie i brauniarze sie cieszą, bo taki idzie przekaz od ich liderów politycznych, a zarazem kacapskich agentów.

Część też dlatego żę są niezwykle głupi, ale to tylko część ich elektoratu.

Tuskowy, wyluzuj. Ty i tobie podobni codziennie połykacie kolejne afery, jak pelikany, a siedzisz cicho.

Opublikowano
1 godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

no a co ja napisałem? nie wypłacił, ale będą tych słów konsekwencje!

Jakie konkretnie?

Oczywiście że AFD jest wrogie wobec Polski. Zobaczycie jak się odpalą jak będą mieli władze w całych Niemczech. Zobaczycie jakie będzie poparcie dla ich postulatów wobec Polski.

Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Jakie konkretnie?

Oczywiście że AFD jest wrogie wobec Polski. Zobaczycie jak się odpalą jak będą mieli władze w całych Niemczech. Zobaczycie jakie będzie poparcie dla ich postulatów wobec Polski.

Wewnętrznie dla konkretnej grupy przygłupów. Jeśli wyniosą temat na poziom międzynarodowy to mogą zostać uznani za niepoważny kraj. Jest 2026 rok. Nikt już się oprócz ruskich nie bawi w zmiany granic.

Opublikowano

Jakby zanosiła się jakaś zmiana granic natychmiast wyjeżdżam do Wrocławia... :hihot: Państw i tak już dawno nie ma... Tzn. są tylko teoretycznie więc jak już mam zapie....ć w magazynie dla korpo to wolę dostać 2-3 więcej niż w Polsce... ;D

W każdym razie powiadomcie mnie żebym zdążył bo wiele osób można wpaść na ten pomysł... :hihot:

Opublikowano

@hubio mój przyjacielu, to tak nie działa. Po pierwsze, przynajmniej na razie nie będzie zmian granic. Za to będą próby drenowania na wszystkie możliwe sposoby. Ewentualna zmiana granic to punkt 2 albo 5 albo 7. I na pewno nie po to, abyś ty czy ja zarabiał więcej. 

20 minut temu, Winter napisał(a):

Wewnętrznie dla konkretnej grupy przygłupów. Jeśli wyniosą temat na poziom międzynarodowy to mogą zostać uznani za niepoważny kraj. Jest 2026 rok. Nikt już się oprócz ruskich nie bawi w zmiany granic.

To zależny kto poprze ich postulaty. Prawo stanowią ci co trzymają władzę. 

Opublikowano
13 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@hubio mój przyjacielu, to tak nie działa. Po pierwsze, przynajmniej na razie nie będzie zmian granic. Za to będą próby drenowania na wszystkie możliwe sposoby. Ewentualna zmiana granic to punkt 2 albo 5 albo 7. I na pewno nie po to, abyś ty czy ja zarabiał więcej. 

To zależny kto poprze ich postulaty. Prawo stanowią ci co trzymają władzę. 

No to dawaj. Kto poprze na świecie postulaty AfD. Nawet Trampek na to nie pojdzie. No wymieniaj po kolei.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Winter napisał(a):

No to dawaj. Kto poprze na świecie postulaty AfD. Nawet Trampek na to nie pojdzie. No wymieniaj po kolei.

Akurat co zrobi Trampek nie wie nawet Trampek. Tymczasem w Europie wystarczy że jeszcze we Francji wygra Lepen i w imię współpracy nie wiadomo co się wydarzy. Rosji i Niemcom zawsze było blisko. Nadal jest. Ta cała wojna z Ukrainą jest im belką w oku. kogo myślisz poprą rosjanie? I nagle się okaże ze wszystkie istotne kraje w regionie są przeciwko nam. A jak się ustosunkują do tego pragmatyczne Chiny? A Indie, które maja dość dobre relację z rosją i nijakie z nami? Mając jednocześnie o 10 razy wyższy wolumen handlu z Niemcami niż nami? A Ameryka Południowa? kojarzysz może gdzie uciekali hitlerowcy? Myślisz że ich potomkowie nie mają tam swojego lobby? A żydów i ich miłość do Polski może kojarzysz? Zanim powiesz, że Niemców nienawidzą bardziej, wiedz że Niemców już trochę wydoili, nadal doją i są do kupienia za pieniądze. W końcu Żydzi są znani z czegoś bardzo konkretnego. 

Cytując Gemini

Cytat

Niemcy regularnie podpisują z Izraelem oraz Claims Conference dodatkowe umowy finansowe (np. w 2022 roku przeznaczono kolejne setki milionów euro na wsparcie dla ok. 140–160 tysięcy żyjących jeszcze na świecie ocalałych z Holokaustu)

Sprawa nie jest tak prosta i oczywista jak ci się wydaje. Jak się większości wydaje. Jak się sprawy źle potoczą trzeba będzie spieprzać z adashim do tej Kolumbii. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
5 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Akurat co zrobi Trampek nie wie nawet Trampek. Tymczasem w Europie wystarczy że jeszcze we Francji wygra Lepen i w imię współpracy nie wiadomo co się wydarzy. Rosji i Niemcom zawsze było blisko. Nadal jest. Ta cała wojna z Ukrainą jest im belką w oku. kogo myślisz poprą rosjanie? I nagle się okaże ze wszystkie istotne kraje w regionie są przeciwko nam. A jak się ustosunkują do tego pragmatyczne Chiny? A Indie, które maja dość dobre relację z rosją i nijakie z nami? Mając jednocześnie o 10 razy wyższy wolumen handlu z Niemcami niż nami? A Ameryka Południowa? kojarzysz może gdzie uciekali hitlerowcy? Myślisz że ich potomkowie nie mają tam swojego lobby? A żydów i ich miłość do Polski może kojarzysz? Zanim powiesz, że Niemców nienawidzą bardziej, wiedz że Niemców już trochę wydoili, nadal doją i są do kupienia za pieniądze. W końcu Żydzi są znani z czegoś bardzo konkretnego. 

Cytując Gemini

Sprawa nie jest tak prosta i oczywista jak ci się wydaje. Jak się większości wydaje. Jak się sprawy źle potoczą trzeba będzie spieprzać z adashim do tej Kolumbii. 

Le Pen ma inne poglądy na UE niz AfD misiu kolorowy. Poza tym co mnie ma interesować co ruscy będą myśleć? Niech nasi szczekają dalej to i Trump się odwróci.