Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak korpo razem z rządami nie zaczną w końcu pomagać najuboższym ludziom. Pracownikom po magazynach. Pracownikom fizycznym amazonów, lidlów i biedronek to cała Europa wypie.... rządy liberalne na długie lata...

Czy to coś zmieni? Tak zmieni się na jeszcze gorsze bo te partie są jeszcze głębiej w d. korpo... Tam już prawie wchodzą korpo do jelita grubego.... ;D z tym, że ludzie są tak zrozpaczeni, że na te garniturki już nie mogą patrzeć...

Jedyne kto (mam nadzieję) może zatrzymać te j. k. i pomóc ludziom to Zandberg i jego odpowiednicy z UE lub PiS i ich odpowiednicy... 

Opublikowano
2 minuty temu, kalderon napisał(a):

Ponad 50%... Wciąż dużo mniej niż w Polsce.

Słabiutko.

Zrzut ekranu 2026-09-06 221023.png

2 minuty temu, hubio napisał(a):

Jak korpo razem z rządami nie zaczną w końcu pomagać najuboższym ludziom. Pracownikom po magazynach. Pracownikom fizycznym amazonów, lidlów i biedronek to cała Europa wypie.... rządy liberalne na długie lata...

Czy to coś zmieni? Tak zmieni się na jeszcze gorsze bo te partie są jeszcze głębiej w d. korpo... Tam już prawie wchodzą korpo do jelita grubego.... ;D z tym, że ludzie są tak zrozpaczeni, że na te garniturki już nie mogą patrzeć...

Jedyne kto (mam nadzieję) może zatrzymać te j. k. i pomóc ludziom to Zandberg i jego odpowiednicy z UE lub PiS i ich odpowiednicy... 

Nawet nie przeszłoby mi przez myśl, że takie coś jest w ogóle możliwe. Korpo ma głęboko w pupsku ludzi. Jak ludzie z dołów zaczną sapać to się ich zastąpi Hindusami.

Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Słabiutko.

"W sierpniu", tymczasem DW cytuje BIB i w listopadzie 2025 mówili o 50% wśród kobiet i 57% pracujących mężczyzn.

https://www.dw.com/pl/niemcy-mocno-wzrosła-liczba-pracujących-ukraińców/a-74610517  

43 minuty temu, kalderon napisał(a):

Obiecują niższe podatki a jednocześnie wzrost świadczeń i dostępu do usług publicznych.

Dopowiadam - AfD jest za obcięciem socjalu i federalnych funduszy wsparcia których największym beneficjentem są landy z byłego NRD. Te gdzie mają największe poparcie i gdzie są pierwsze problemy z dostępem do usług publicznych...

Opublikowano
25 minut temu, kalderon napisał(a):

"W sierpniu", tymczasem DW cytuje BIB i w listopadzie 2025 mówili o 50% wśród kobiet i 57% pracujących mężczyzn.

https://www.dw.com/pl/niemcy-mocno-wzrosła-liczba-pracujących-ukraińców/a-74610517  

Dopowiadam - AfD jest za obcięciem socjalu i federalnych funduszy wsparcia których największym beneficjentem są landy z byłego NRD. Te gdzie mają największe poparcie i gdzie są pierwsze problemy z dostępem do usług publicznych...

Screenshot_20260906_225032_ChatGPT.jpg

Screenshot_20260906_225037_ChatGPT.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Nawet nie przeszłoby mi przez myśl, że takie coś jest w ogóle możliwe. Korpo ma głęboko w pupsku ludzi. Jak ludzie z dołów zaczną sapać to się ich zastąpi Hindusami.

Jak się zastąpi hindusami to niech CEO i poganiacze niewolników modlą się żeby skończyło się tylko na wywiezieniu na taczkach bo może być gorzej... ;D

Jedyne co wciąż nie mają do końca korpo to armii... Więc jak rozpocznie się bunt nikt ich nie będzie bronił. Mamy już pamięć zarówno Rewolucji Październikowej i jak i Rewolucji Francuskiej... Żle się to skończyło zarówno dla burżuazji jak i kapitalistów... Bardzo źle...

Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

Jak się zastąpi hindusami to niech CEO i poganiacze niewolników modlą się żeby skończyło się tylko na wywiezieniu na taczkach bo może być gorzej... ;D

Jedyne co wciąż nie mają do końca korpo to armii... Więc jak rozpocznie się bunt nikt ich nie będzie bronił. Mamy już pamięć zarówno Rewolucji Październikowej i jak i Rewolucji Francuskiej... Żle się to skończyło zarówno dla burżuazji jak i kapitalistów... Bardzo źle...

Przecież są prywatne armie.

Z dużymi korpo, jak Blackrock nie wygrasz. Oni trzymają rządy w kieszeni. Były przypadki innych korpo, gdzie whistleblowerzy znikali lub zostali zamordowani.

15 minut temu, kalderon napisał(a):

Fajnie, lata 22-23 czyli tuż po rozpętaniu wojny. W listopadzie 2025 było ponad 50%. Teraz nie wiem ale tendencja była raczej wzrostowa.

Tendencja wzrostowa, bo zmieniła się władza i zobaczyli, że socjal dla obcych wpływa na poparcie AfD.

Opublikowano (edytowane)

Jak tacy od zawsze oddani wyborcy jak jak się odwracają od Tuska to co będzie za rok to będzie masakra z nimi. Ciekawe czy z powodu jednej niezapłaconej składki ZUS mi zablokuje konta...

Rozumiem jak ktoś nie płaci za pracowników bo to ostatnie k...wo ale tu chodzi o moje własne składki. Moje na moją emeryturę + dziadostwo na lekarzy milionerów!!!

Nigdy przez 20 lat jak żyję nie było takie k.... za żadnych wcześniejszych rządów!!! Ok rozumiem braki po pół roku i parę tyś, ale nie jedna składka i to jeszcze mała!!! Nawet mi nie wysłali tego zawiadomienia co się chwalili, że będą wysyłać! Dosłownie po paru dniach płatne upomnienie! K. j...ne.... + druga sprawa podatkowa o której pisałem...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
6 godzin temu, Camis napisał(a):

Ale ma racje, tylko idiota cieszy się ze zwycięstwa AFD.

Ja się nie cieszę zasadniczo. Ja to przewidywałem już dawno, że tego typu partie dojdą do wladzy. Zamiast na czas wojny zawiesić programy klimatyczne i trochę ulżyć ludziom to dokręcili śrubę maksymalnie i jeszcze masowo zalewają nas afrykańskim guanem.

6 godzin temu, kalderon napisał(a):

Tak, czyli na dziś jest ponad 50%, a nie 20.

No jest, ale to wciąż sporo mniej niż w PL. I to po kilku latach. Wierz ki na slowo, ale gdyby nasi w UK robili takie liczby to byłbym pierwszy do krytyki.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Zaczęły się sondaże za wielką wodą. Vance to idiota, dziecko z zapałkami i benzyną.

wg bukmacherów 18% ma AOC na dostanie nominacji :E Harris przy niej to Einstein.  Jak ktoś nie wie kto to - warto zrobić research i zobaczyć sobie kompilację filmików z nią. Hit. To byłoby praktycznie wybranie antify do rządzenia krajem więc raczej niemożliwe.

jak dostanie dominację to republikanie mogą wrzucić nawet Ivankę Trump i wygrają. 

Gdy ktoś z zagranicy zobaczy jeden z najpopularniejszych kanałów w PL to pomyśli, że wariatkowo :pajac::

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Ciężko wygrać w landach gdzie większość stanowią ciapaci ;)

1 godzinę temu, Winter napisał(a):

AOC to taka bardziej ekstremalna latynoska Jachira. Gdy otwiera buzię to ma się pewność, że będzie głupio.

no bardziej użyteczne to są już monitory AOC ;) 

2 minuty temu, Camis napisał(a):

Od listopada kolejna opłata od paczek z Chin +2EUR od produktu. Czyli teraz zapłacimy 5EUR dodatkowo za każdy item.

o UE bardziej okrada obywatela. Lobby magazyniarzy w UE cieszy się bo jeszcze więcej magazynów chińskich będzie aby ominął opłaty.

Te opłaty to gdzie niby naliczają? Wliczają już w cene produktu czy jak? Bo ostatnio kupowałem i nie było oddzielnej pozycji

Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

Lobby magazyniarzy w UE cieszy się bo jeszcze więcej magazynów chińskich będzie aby ominął opłaty.

Nie tak prędko, UE potrzymaj mi piwo:

Cytat

Jednak Unia Europejska szykuje zmiany, przez które zakupy z chińskich platform staną się droższe nawet w sytuacji, gdy towar wysyłany jest z europejskich magazynów, w tym znajdujących się w Polsce.

Od 1 listopada 2026 roku obowiązkowe stanie się stosowanie identyfikatorów produktów PID (Product Identifiers). To tak naprawdę zestaw 3 kodów, w których znajduje się między innymi status importera. Ma on służyć wykrywaniu produktów niebezpiecznych i niezgodnych z unijnymi normami. W praktyce numer pozwoli też wykrywać przesyłki o niskiej wartości, od których naliczana będzie dodatkowa opłata manipulacyjna w wysokości 2 euro.

Oznacza to, że zamawiając w listopadzie tani produkt z Temu, Shein i Aliexpress musimy liczyć się nie tylko z opłatą w wysokości 3 euro od kategorii produktów, ale też 2 euro w ramach opłaty manipulacyjnej, także w przypadku przesyłek nadawanych z magazynów na terenie Unii. Ma ona pokryć koszty administracyjne i cyfryzację celną.

7 minut temu, Fatality napisał(a):

Te opłaty to gdzie niby naliczają?

Przy płatności w koszyku, przynajmniej na Aliexpress bo tylko tam na razie kupowałem. Mimo opłaty i tak jest taniej niż w Polsce, a dużo itemów z elektroniki tylko tam się dostanie.