Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Michaelred napisał(a):

Tusk jest tak bardzo odklejony, że będzie konia trzymał w KO do samego końca. Kibicuje żeby tak było:D

obraz.png

HRYPIGRXUAMLSX_?format=jpg&name=small

Tuskowi chyba znudziło się rządzenie, bo nadal trzyma ludzi pokroju Giertycha, to jeszcze Żurka, czy tą od Cienkowską. Przecież oni mają bankowo przegrane wybory.

Opublikowano

Przewaga prawicy (sondażowa) nie jest wcale taka duża. Nie żeby miało to jakieś istotne znaczenie na tak długo przed wyborami, ale czasami się czyta, że wybory na pewno kało przegra. Może i przegra, ale w sondażach tego nie widać.

Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Przewaga prawicy (sondażowa) nie jest wcale taka duża. Nie żeby miało to jakieś istotne znaczenie na tak długo przed wyborami, ale czasami się czyta, że wybory na pewno kało przegra. Może i przegra, ale w sondażach tego nie widać.

Ale Kałownia ma już zaledwie 1% poparcia, PSL też pod progiem. Zaledwie Lewica się trzyma lekko ponad próg.

Opublikowano
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Co oni biorą :rotfl2:

Pieniądze od przestepców brali.

Teraz wrzucaja do mediów różne totalne debilizmy, tak by odbiorcy nie wiedzieli o co naprawdę chodzi.

Za tydzień w społęczeństwie będzie kilka różnych wersji.

Niestety ale taka metoda, z użyciem propagandy medialnej i farm troli netowych ma dużą skuteczność.

Szczególnie że przekaz pisowskiej propagandy opiera się o proste slogany a nie skomplikowane wyjaśnienia. Takie slogany są łatwiej zapamiętywane.

Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Pieniądze od przestepców brali.

Teraz wrzucaja do mediów różne totalne debilizmy, tak by odbiorcy nie wiedzieli o co naprawdę chodzi.

Za tydzień w społęczeństwie będzie kilka różnych wersji.

Niestety ale taka metoda, z użyciem propagandy medialnej i farm troli netowych ma dużą skuteczność.

Szczególnie że przekaz pisowskiej propagandy opiera się o proste slogany a nie skomplikowane wyjaśnienia. Takie slogany są łatwiej zapamiętywane.

Ale dzbany z prawicy powiedzą że jest  inaczej.😐

Opublikowano (edytowane)

niestety Tuska wiarygodność jest na tyle niska, że nawet kiedy zdarzy mu się powiedzieć prawdę, to odbiorcy i tak uznają to za kłamstwo.

Afera zondacrypto jest tego świetnym przykładem i pokazuje, że Donald Tusk oraz PO/KO już nic w Polsce nie znaczy. Wszystko obróciło się przeciw im. Sondaże lecą w dół. 

To afera Tuska. 

Niestety znowu nikt nie zostanie pociągnięty do odpowiedzialności, a w perspektywie czasu pójdą siedzieć jedynie podkomendni Tuska jak Ziobro wróci. 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
4 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Co oni biorą :rotfl2:

Ty się nie śmiej, bo to będzie znowu nami rządzić. Dobrze chociaż, że ludzie zasługują na władzę jaką mają. 

4 godziny temu, Winter napisał(a):

Republika ogólnie jest do zaorania. To co oni tam ostatnio odwalają to Zenek Martyniuk w Korei Północnej.

nic takiego się nie wydarzy. 

3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

tak by odbiorcy nie wiedzieli o co naprawdę chodzi.

Przede wszystkim ludzie wierzą w co wybierają wierzyć, prawda czy fałsz mają czwartorzędne znaczenie. A wyborcy pisu wierzą pisowi i telewizji republika. 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Ziobro przyjął pieniądze od Krala, bo nie dała mu ich partia

Do Fundacji Instytut Polski Suwerennej Zbigniewa Ziobry jesienią 2025 r. Przemysław Kral przekazał 450 tys. zł w trzech przelewach. Pieniądze trafiły z rachunku kancelarii adwokackiej szefa Zondycrypto z tytułem "darowizna na cele statutowe".
W rozmowie z dziennikarzami TVN24 i Wirtualnej Polski Ziobro przekonuje, że przyjął pieniądze od Krala, bo jego środowisko polityczne nie miało innych środków. Ziobro nie dostał m.in. obiecanej przez Jarosława Kaczyńskiego części subwencji po tym, jak PiS połączył się z Suwerenną Polską. Jak twierdzi były minister, władze partii nie zgodziły się także, aby zorganizował zbiórkę środków na rzecz fundacji. Polityk rozważał nawet sprzedaż własnego domu w Jeruzalu, ale "przekonano mnie, żebym od tego pomysłu odstąpił".

"Dopiero gdy wyczerpały się wszystkie rozważane przez nas pierwotnie możliwości finansowania fundacji, wróciliśmy do koncepcji pozyskiwania darowizn również od dużych prywatnych donatorów. I wtedy dopiero powróciłem do rozmowy z panem Chodzińskim — o możliwej formule wsparcia fundacji" — napisał Ziobro, odpowiadając na pytania dziennikarzy.

Coś rozjechały im się zeznania:

Cytat

Były agent CBA nagle zmienia wersję rozmowy z Ziobrą

Artur Chodziński w rozmowie z dziennikarzami przedstawił różne wersje tego, jak doszło do przekazania darowizny dla fundacji Ziobry. Utrzymywał, że pomysł wyszedł od Przemysława Krala. — Od samego początku, właściwie odkąd ja go poznałem, w każdej rozmowie zawsze się pojawiało, że najbardziej prześladowany polityk w Polsce to jest Ziobro. Jest dojeżdżany, on chciałby jakoś mu pomóc — powiedział były agent CBA.

Latem 2025 r. Chodziński spotkał się ze Zbigniewem Ziobrą. — Ja się z nim spotkałem raz i powiedziałem mu tak: "panie ministrze, ja panu powiem od początku do końca, jak jest, a pan podejmie decyzję". Powiedziałem tak: "jest facet taki a taki, który ma taką a taką przeszłość". Ja powiedziałem mu wszystko o służbach — relacjonował w rozmowie z TVN24 i WP. Dodał, że w rozmowie z Ziobrą powiedział także o przeszłości Przemysława Krala.

Po tej rozmowie Ziobro miał się przez kilka tygodni wahać nad decyzją. Z rozmowy z Chodzińskim wynika, że były minister sprawiedliwości miał się zastanawiać, czy Kral będzie chciał coś w zamian. Były agent CBA miał go jednak zapewniać, że "nie, nic mi nie powiedział". We wrześniu 2025 r. Ziobro podjął decyzję, że przyjmie darowiznę od Krala.

Cytat

Jednak Artur Chodziński trzy tygodnie później, gdy dostał pytania od dziennikarzy na piśmie, zmienił swoje podejście. Napisał, że wcześniejszej rozmowy "nie było" i podał inną wersję, w której przekonywał, że "nie informowałem Zbigniewa Ziobry o konkretnych postępowaniach prowadzonych wobec Przemysława Krala ani o czynnościach podejmowanych wobec niego przez służby".

Taką samą wersję w odpowiedzi na pytania dziennikarzy przedstawił później również Zbigniew Ziobro.

Były minister sprawiedliwości w rozmowie z dziennikarzami przekonywał, że w latach, gdy pełnił swoją funkcję, nie posiadał wiedzy o postępowaniach dotyczących Przemysława Krala i jego spółek. "Rynek kryptowalut był dla mnie zresztą obszarem zupełnie nieznanym" — napisał.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jak-zbigniew-ziobro-dogadywal-sie-z-przemyslawem-kralem-media-ujawniaja-kulisy/zb7d6zj

:rotfl2:

Edytowane przez Camis
Opublikowano

Matko jedyna. Mam w rodzinie jednego pisowskiego cymbala do ktorego nie docieraja zadne argumenty. Pokazalem mu ostatnie paski z Republiki, a on tradycyjnie "na TVP Ino sa takie same". Jak mu powiedzialem, ze PiS przegra przyszloroczne wybory to zaczal cos jeczec, ze wtedy Polski juz nie ma. 🤭

Gdy wyszla sprawa z Zondacrypt i zaczalem sie nabijac z kaczora to jego riposta byla zabawna "to i tak nie jest Polak, to jest Zyd" xD

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Winter napisał(a):

Gdy wyszla sprawa z Zondacrypt i zaczalem sie nabijac z kaczora to jego riposta byla zabawna "to i tak nie jest Polak, to jest Zyd" xD

tak, jak się coś pali u wyborców pisu to oni tak mówią że pis zawsze był za żydami, ale nie wiem jaki to ma związek 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
5 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

tak, jak się coś pali u wyborców pisu to oni tak mówią że pis zawsze był za żydami, ale nie wiem jaki to ma związek 

Nawet dalej bym poszedl. Za kazdym razem, jak skrytykuje Polakow w jakiejkolwiek kwestii to on zawsze ripostuje, ze to albo Niemcy, bo wyborcy Tuska albo Zydzi albo cholera wie kto. Nie akceptuje, ze moga byc rozni Polacy z roznymi pogladami. Niezly ciemnogrod.

Ostatnio przesiadl sie na te druga pisowska telewizje braci Karnowskich. Mowi, ze to najbardziej obiektywna telewizja. Pokazalem mu fotki, gdy za czasow rzadow PiSu bracia Karnowscy kleczeli i byli nagradzani przez kaczora. Tyle w temacie obiektywizmu xD