Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

Czyżby chodziło o LGBT? i LGBT to "final boss" z tego nie wolno się śmiać?

Wejdź na jego social media i sprawdzaj z czego się będzie śmiał w najbliższym czasie, to się dowiesz.

Opublikowano

Duda się z Nawrockim spotykał na różnego rodzaju pisowskich seansach patriotyczno-partyjno-narodowych, na scenach było wiele uścisków dłoni wzajemnych, wymienianiu się z mównicy itd. To jest jedna wielka rodzina tam.

Ta ostatnia pomyłka, wygląda na celowy przytyk, pewnie ma żal, że kandydatem nie został Mastalerek.

Opublikowano (edytowane)

Jak to jest, że tutaj straszono Metnzena że pójdzie do więzienia za nieoficjalną kampanię prezydencką, a teraz Czaskowski, Nawrocki i Hołownia robią to samo? Udawanie, że pełnią swoje obowiązki publiczne i w ramach tego celu jeżdzą po kraju w ramach "obowiązków" służbowych i spotykają się z ludźmi czy z wojskiem (Hołownia). A np. gdy Czasowskiemu zadano takie pytanie to oczywiście mówił w tv, że robi to za swoje prywatne...

Trzaskowski jeszcze maskuje to jako promowanie się jako prezydent warszawy, ale dwaj pozostali to robią to tak bezczelnie, że nie znajdę argumentu "za"

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Skąd ten pomysł ?? Ostatnio nie głosowałem czemu teraz bym miał?? 

Czyli dałeś nieme przyzwolenie na stan rzeczy jaki jest obecnie, zatem jak to mawiają, nie masz podstaw do narzekania :E 

• Haha 1
Opublikowano

Który to na labie pisał że nie da rady nie płacić tym przebierańcom w TK?.

Cytat

0 złotych na wypłaty dla sędziów TK Przyłębskiej i członków neo-KRS. Mniej będzie też na pensje w SN

Koalicja rządząca zdecydowała o wygaszeniu w 2025 roku wynagrodzeń sędziów TK i diet członków nielegalnej KRS. W budżecie na przyszły rok zapisała dla nich 0 zł. Koalicja nie chce finansować instytucji, które są nielegalne i przyczyniły się do łamania praworządności

https://oko.press/0-zlotych-na-wyplaty-dla-sedziow-tk-przylebskiej-i-czlonkow-neo-krs-mniej-bedzie-tez-na-pensje-w-sn

• Like 2
Opublikowano

@LeBomB

Zawsze uważałem,  na wybory powinno się chodzić ale po rządach PiS ręce opadły, a po aktualniej "dobrej zmianie" tylko się utwierdziłem w słuszności swojej decyzji. Obie ekipy są tak samo daremne tu nie ma mniejszego zła. Jak obecna władza utrzyma się przez 8 lat może będzie powód do zmiany zdania. Aktualnie kroczą drogą swoich poprzedników. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Hmm, sądząc po aktywności, to chyba nie został jeszcze zgwałcony, ale niech wypowie się sam @jagular

Nie, nigdy mi się nigdzie nic nie stało ;) Wliczając miejsca, które są uznane za niebezpieczne, np. Dharavi w Mumbaju.

Ale widzę że crush dalej próbuje sprawiać jakieś wrażenie wymyślając jakieś scenariusze z testami i kryteriami, których na pewno nie zdaję i nie spełniam. Albo coś innego, bo to wszystko bardzo zagmatwane. Ale kto wie, może jak się weźmie nick jagular, zapiszę go w staroarameńsku, przemnoży w kodzie szesnastkowym przez średnią długość skrzydeł osy w Nikaragui to wyjdzie szatan?

Edytowane przez jagular
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Może jeszcze zacznijmy narzekać, że młodzież nie ogarnia płyt DVD? xD

Śmiechy śmiechami, ale dzisiejsza młodzież potrafi być porażająco nieudolna i to w kwestiach, gdzie powinni czuć się jak ryba w wodzie. 

Kuleje inteligentne korzystanie z internetu, a króluje małpie przeglądanie wszystkiego jak leci... 

Oczywiście to będzie jakiś odsetek tejże młodzieży, ale przez lata pracy w pewnym miejscu, spotkałem się z niewiarygodnym kalectwem internetowym. 

Podajesz młodemu nazwę ulicy na której jest punkt, który go interesuje i ten (mimo bycia mieszkańcem danego miasta) dalej pyta jak dojechać. Trzyma smartfona w dłoni i pyta jak dojechać, choć opisanie mu tej drogi zapewne zupełnie nie pomogło. 

Kolejna sprawa doładowanie konta (telefon) przez konto bankowe. Przychodzi matka z dwiema córkami w wieku gdzieś 15 i 18 lat i żadna nie wie jak to zrobić. 

Wyłączenie powiadomień na smartfonie (które przecież wcześniej się bez zastanowienia zaakceptowało) z kolorowych gównoportali? Zapomnij. 

Wyszukanie interesującego sklepu w którym mógłby dostać daną rzecz? Zapomnij 

Takich sytuacji było sporo. Kuleje umiejętne korzystanie z internetu, choć czasy są idealne aby właśnie garściami czerpać wiedzę, oglądać samouczki, albo chociaż potrafić wyszukać to czego w danej chwili potrzebujemy. 

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, RyszardGTS napisał(a):

Ojejku biedny Robercik :lol2: 

Wcześniej zebrał potężny pocisk od kogoś, ale komentarz gdzieś zawsze może utonąć w setkach innych komentarzy. No to przypięto mu kontekst pod twitta, teraz wszyscy widzą :rotfl2: 

A ten kontekst jest w ogóle adekwatny? Ja kojarzę, że gdzieś czytałem, że to chodziło o jego ojca, a Biedroń wolał stać biernie, zamiast matki bronić.

Finalnie ta sprawa nie doszła do skutku, więc trochę mam mieszane uczucia, czy powinno się to dodawać.

Chyba że ktoś w ogóle ma info co do całej sprawy, bo ciężko cokolwiek znaleźć w internecie na ten temat. Dziwne.

Jest tylko zdawkowa informacja, że było oskarżenie i zostało wycofane.

50 minut temu, johny11 napisał(a):

Chyba Biedron zaraz ucieknie na bluesky bo tam nie ma jakiejś mowy nienawiści jak na x gdzie dostaje takie context info.

No tylko ten context różnie działa właśnie xD

Jak dobrze wiem, to na tę chwilę nie ma żadnej sprawy/wyroku co do sytuacji z matką Biedronia. Stwierdzenie, że ktoś kogoś oskarżył to też trochę mało.

Tyle wypluło mi moje Gemini Advanced na temat Biedronia:

Niestety, publicznie dostępnych informacji na temat szczegółów sprawy oskarżenia Roberta Biedronia przez jego matkę jest bardzo mało. Wiadomo, że w 2001 roku matka polityka oskarżyła go o pobicie. Sam Biedroń zaprzeczył tym oskarżeniom, twierdząc, że doszło jedynie do sprzeczki słownej.

Sprawa została umorzona ze względu na brak wystarczających dowodów.

50 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Śmiechy śmiechami, ale dzisiejsza młodzież potrafi być porażająco nieudolna i to w kwestiach, gdzie powinni czuć się jak ryba w wodzie. 

Kuleje inteligentne korzystanie z internetu, a króluje małpie przeglądanie wszystkiego jak leci... 

Tylko właśnie to jest pożądany kształt młodzieży przez różnych "kontent krijetors" XD

Niestety prawda jest taka, że telefony trochę nas ogłupiają. Zatracają się też umiejętności społeczne. Taka generacja.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Podajesz młodemu nazwę ulicy na której jest punkt, który go interesuje i ten (mimo bycia mieszkańcem danego miasta) dalej pyta jak dojechać. Trzyma smartfona w dłoni i pyta jak dojechać, choć opisanie mu tej drogi zapewne zupełnie nie pomogło. 

Łoo Panie, takie rzeczy to prawie standard. Niejednokrotnie się zastanawiałem czy ci ludzie wiedza w ogóle, że mają w smartfonach nawigację. Choć zakładam też że częściowo to osobniki, które nie włączą GPS-a bo ktoś ich będzie śledził :E 

Z resztą przypadków jakie opisujesz też mam często do czynienia. Hitem jest niestety bardzo częstym to, jak trzeba zmienić smartfon na inny i pytasz czy mają hasło do konta google, które jest założone w telefonie. W wielu przypadkach "jakie hasło?" "ja żadnego konta i hasła nie zakładałem/am" :D A następuje np. przesiadka z jakiegoś starego grata na coś nowszego innej marki i jest problem z przeniesieniem danych.

Edit: i w sumie założy jedno z drugim takie konto, do którego zapomni hasła, albo nawet nigdy nie zapamiętało, w efekcie trzeba zakładać kolejne, żeby jakiekolwiek dane uratować jeszcze, a jednocześnie potrafią opowiadać jak to są przeciwni szpiegowaniu przez urządzenia elektroniczne, udostępnianiu danych itp. podczas gdy sami właśnie zostawili na pastwę losu konto z mnóstwem danych xD

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, LeBomB napisał(a):

Niejednokrotnie się zastanawiałem czy ci ludzie wiedza w ogóle, że mają w smartfonach nawigację.

Z tymi w telefonie nie jest wcale tak kolorowo, jak mam być szczery. Kilka miesięcy temu zrobiłem z 2-3 razy kółko po Dąbrowie Górniczej, zanim się zorientowałem, że nawigacja zgłupiała xD

Na pewno część ma do tego ograniczone zaufanie.

Opublikowano
16 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Na PiS to głosowałem lata temu. Tamtego siebie opisałbym jako młody, gniewny, dający się nabierać na populistyczne przekazy typu Polska w ruinie, wychowany przez rodzinę oraz otoczenie jako prawak. Od tego czasu ogólnie zmądrzałem i wiem, że popieranie wcześniej PiS-u to był błąd z mojej strony.

Siebie określasz uroczo "młody, gniewny" ale o innych to już wrzucasz filmiki "chciwy, głupi, zawistny" :Up_to_s: A może oni przechodzą ten sam etap?

14 godzin temu, RyszardGTS napisał(a):

Eee... bez komentarza :E

Najgorsze że wszyscy wokół nas to czytają.

Szkoda że jachira z innymi kolegami z KO tak nie biega pomagać żołnierzom jak biegali pomagać przestępcom.

SQUARE_1280

Gdzie się podziała ta odwaga? xD

4 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Oj crush się nie "zTrumpowił", on był niesamowicie toksycznym, wręcz zionącym nienawiścią do wszystkich i wszystkiego, użytkownikiem już na PCLABie.

Dla przypomnienia "badalamann" - ten który jest pierwszy do szukania toksyczności u innych - to ten sam który na labie stawał do wojny przeciwko Polakom jak trzeba było bronić przestępców. :lol2:

Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Z tymi w telefonie nie jest wcale tak kolorowo, jak mam być szczery. Kilka miesięcy temu zrobiłem z 2-3 razy kółko po Dąbrowie Górniczej, zanim się zorientowałem, że nawigacja zgłupiała xD

Na pewno część ma do tego ograniczone zaufanie.

Sporo jeżdżę po różnych miejscowościach, nieraz po totalnych zadupiach i w zasadzie jakieś problemy z dotarciem do celu to na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat to pojedyncze przypadki, a zaczynałem od map HERE na Lumii na windowsie :) 

Opublikowano
5 godzin temu, jagular napisał(a):

Pochlebiasz sobie :) Myślę że znasz kilkaście krwawych i brutalnych scenariuszy widowisk, które by nasyciły frustrację :) Która się wylewa od lat, prawda?

Znam skuteczne rozwiązania. Ale przecież lepiej jest patrzeć i radzić.

Do realnych rozwiązań trzeba by chęci, oraz (chyba głównie) pieniędzy. Bardzo dużo pieniędzy. Kto (która władza?) wyda pieniądze na "obcych".

I to jest właśnie efekt tego radzenia - idiotyzm.

Jak czytam o setkach tysięcy na głowę żeby odesłać tych których się da, bo wiadomo skąd są, to nie wiem czy się zaśmiać czy zaszlochać.

Przybyłeś jak bydło na pontonie, możesz wylecieć jak bydło w samolocie cargo.

Ale takim jak Ty przecież by się stringi skręciły, bo humanitaryzm. Więc dalej będzie obserwowane i radzone, a barany będą pisać albo, że ich rząd szuka rozwiązania, albo że opozycja sobie nie radzi.

Przypominam też, że w mediach (ba, w zasadzie prawie wszędzie) widzimy jedynie ekstremum zła "pontoniarzy". Nie widzimy Ahmeda, który w życiu nie zrobił niczego złego, szczególnego i całe życie przepracuje na lince w fabryce, albo na taksówce. Widzimy Ahmeda dewianta, który z nożem szuka ofiary religijnej do złożenia na ołtarzu wymyślonego bóstwa

Ale ja nie patrzę na Ahmeda, tylko na statystyki zarówno z krajów które najechali, jak i z ich własnych dziur. Ale wiadomo. Z tych niedorozwiniętych krajów to przecież przedostaje się sama śmietana. Przecież to nie jest tak, że na jednego normalnego przypada 4 Ahmedów, tylko na 1 Ahmeda 4 lekarzy i należy to szanować. ☺️

Przecież w imię taniej i niewykształconej siły roboczej warto dodać te kilkadziesiąt procent gwałtów i rozbojów, prawda? ☺️

Statystyki swoją drogą, których wspomnienie gdziekolwiek zaraz przyciąga rzesze dobrodusznych imbecyli krzyczących o rasizmie

Inna sprawa: nie wiem, jak to wygląda w innych krajach, ale w UK system jest wręcz zaprojektowany na to, żeby to były Hunger Games i żeby z pontoniarzy zrobić przestępców.
Jest taki test psychologiczny pomocny przed wytworzeniem sobie opinii. Jest prosty: zadajemy sobie pytanie: a co ja bym na jego miejscu zrobił. I ja nie wiem, czy w pewnym momencie bym wszystkiego nie pierd*****ł i się spytał od kogo tę kokę i gdzie zawieść, bo to chyba jedyne światełko w tunelu dla wielu.

Brawo. Właśnie odkryłeś, że wpuszczanie wszystkich jak leci i tworzenie socjalnego mitu mija się z celem. Szczególnie jeśli masz do czynienia z ludźmi którym nie zależy. Bo jak on w Iranie siedział na dupie w baraku i żył ze zbieractwa, to czemu by nie siedzieć w pokoju z mediami w UK? Jeśli jemu w Iranie nie chciało się uczciwie pracować, to czemu w UK nie być w gangu?

I to jest ta różnica w mentalności której niektórzy z uporem nie chcą dostrzec.

I jasne, że takie bezużyteczne jednostki znajdziesz wszędzie. I tu znów wracamy do statystyk. I mnie naprawdę nie interesuje to pierdololo o biedzie. Ja nie poświęcę ani milimetra bezpieczeństwa swojego i bliskich w imię liberalno-humanitarnego eksperymentu, który jak widać raczej okazał się być ekskrementem.

Bo to jest najbardziej przerażające. To, że możni tego świata próbują na tym zarobić jest oczywiste. Ale te legiony zwykłych, miłosiernych imbecyli są przerażające.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Przybyłeś jak bydło na pontonie, możesz wylecieć jak bydło w samolocie cargo.

Rozumiem, że nie da się tego napisać kulturalniej, mniej ofensywnie i bez zbędnego nazywania ludzi "bydłem"?

6 minut temu, crush napisał(a):

Znam skuteczne rozwiązania. Ale przecież lepiej jest patrzeć i radzić.

A ja mam niestety wrażenie, że kiedyś jeden wąsaty pan z Niemiec i drugi wąsaty pan z ZSRR mieli podobne rozwiązania.

Opublikowano

Szok, Tomek chwalił pajaca z pałacu xD. "Duda to najlepsze, co mogło wtedy spotkać PiS"

Co do Nawrockiego, to zaczęły wychodzić coraz lepsze rzeczy :E. Podobno on ma bogate szemrane kontakty towarzyskie 8:E.

Oprócz tego, na ten moment nie ma poparcia ze strony Kleru i prawdopodobnie może tego poparcia ze strony Kleru nie mieć, bo woleli jednak Czarnka xD. Przynajmniej tak mówi Ryzdyk, a Ryzdyk to jednak guru Kleru.

Ponadto są umoczeni finansowo na co najmniej 30 mln zł, przypomnijmy, że im zostało niedawno zabrane prawie 90 mln zł.

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-nadzieja-i-lek-pis-pod-finansowa-sciana-kampania-nawrockiego,nId,7863753

Opublikowano
5 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Coś bardzo rozwlekła ta definicja ekshibicjonizmu, skoro mowa o bardzo ogólnych informacjach.

Miejsce zamieszkania i pracy to nie są ogólne informacje.

Ale rozumiem, że to orzemawia u Ciebie smutny skutek mediów społecznościowych.

Aaa, czyli możesz tylko skłamać na potrzeby dyskusji? Bo to dość ciekawe, że o tym wspominasz.

Nie wspominam tylko odpowiadam na Twój naiwny wpis.

Jak na kogoś przejętego dezinformacją w internecie, to dziwi mnie Twoje zaskoczenie.

Ja z tego wcześniejszego i nawet Insta nie mam. Ale ty w sumie chyba z tego jeszcze wcześniejszego, skoro nawet boisz się miasto podać.

Hmm, sądząc po aktywności, to chyba nie został jeszcze zgwałcony, ale niech wypowie się sam

Nie Krzysiu. W 2011 jak miałeś 18 lat to Instagram już śmigał, a FB był na szczycie.

Jak najbardziej jesteś tego wytworem i stąd ten ekshibicjonizm.

No i utrzymania takiego stanu mu życzę, bo kraje w tym regionie to tragedia.

Sam to poniekąd pokazujesz. Trochę trudno ci wychodzi odróżnianie Twittera od rzeczywistości.

Nie mam absolutnie żadnego problemu z odróżnianiem. Ba. Nie mam też problemu z wyciąganiem wniosków z różnych źródeł. Mam problem z ludźmi próbującymi kreować rzeczywistość wedle ich upośledzonych wizji świata.

BTW. Już na Bluesky?

To zależy. Z internetem problem jest taki, że te informacje nie przechodzą przez żaden filtr, a kolejno podający news sami nie wiedzą, czy to fejk, czy nie.

Jak pamiętam, to nawet filmk z Trzaskowskim o Nvidii był zmanipulowany, chyba @LeBomBo tym pisał.

Przez jaki filtr przechodzą te wszystkie artykuły w mediach tradycyjnych kończące się sprostowaniami po tym gdy już nikt się nimi nie interesuje? Czyli stamtąd też nie warto czerpać wiedzy? To już nie jest domena Faktu, ale np. również NYT.

Dziennikarstwo umarło śmiercią tragiczną i niestety trzeba operować na tym co jest dostępne i jasne, że weryfikować w różnych źródłach.

12 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Rozumiem, że nie da się tego napisać kulturalniej, mniej ofensywnie i bez zbędnego nazywania ludzi "bydłem"?

Ja wiem, że Ty na faceta w sukience mówisz per kobieta ale ja zostanę przy nomenklaturze autentycznej.

14 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A ja mam niestety wrażenie, że kiedyś jeden wąsaty pan z Niemiec i drugi wąsaty pan z ZSRR mieli podobne rozwiązania.

Absolutnie nie podobne bo nie wymierzone w realnych szkodników.

3 godziny temu, jagular napisał(a):

Ale kto wie, może jak się weźmie nick jagular, zapiszę go w staroarameńsku, przemnoży w kodzie szesnastkowym przez średnią długość skrzydeł osy w Nikaragui to wyjdzie szatan?

Wychodzi mi turysta, naiwniak i lekkoduch.

Opublikowano
16 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale po co siegac tak daleko, moze wystarcza rozwiazania z dzisiejszego izraela od dzisiejszego tamtejszego pana? :Up_to_s:

17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie da sie, oni ciebie nazywaja znacznie brutalniej.

• Like 1