Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

Jeśli wygra pisi prezydent to pozamiatane, pisiory wracają w 2027 w koalicji z konforussja.

Wyborcy Konfy, PSLu pewnie zagłosują w drugiej turze na Nawrockiego. Trzaskowski przejmie elektorat liberalny i lewicowy. Wszystko zależy od frekwencji w wyborach.

Opublikowano
5 godzin temu, jagular napisał(a):

Chciał go wprowadzić (bo już to się rozpływa) prezydent, którego partia nie ma większości w ichnim parlamencie. Czym to umotywował? W zasadzie nie ma znaczenia, chyba chodziło jedynie o możliwość zablokowania działań parlamentu.

Korea Południowa to jednak taka trochę totalitarna demokracja, więc może i coś tam za kulisami się odwala. Nie będzie to pierwszy raz :)

Ale trzeba przyznać, że korupcja w tak rozwiniętym kraju to coś nadzwyczajnego. Poprzednia prezydent była skazana za korupcję, były szef Samsunga też wyleciał za korupcję.

Opublikowano
57 minut temu, Winter napisał(a):

Ale trzeba przyznać, że korupcja w tak rozwiniętym kraju to coś nadzwyczajnego. Poprzednia prezydent była skazana za korupcję, były szef Samsunga też wyleciał za korupcję.

A ja bym na to spojrzał inaczej. Szokująca skuteczność. :E

U nas mamy bandytów którzy najprawdopodobniej nigdy nie zostaną rozliczeni.

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, johny11 napisał(a):

Nie mam nic do trójkowych studentów, różnie to bywa na studiach i oceny często nie idą w parze z późniejszą aktywnością.

Akurat wydaje mi się, że na prawie to jest istotne. Zdaje się nawet niektóre kancelarie nie przyjmował studentów ze średnią poniżej ~4?

Ale to bardziej by @GordonLameman wiedział.

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Oni przynajmniej ścigają. W USA korupcję zalegalizowano, wystarczy tylko powiedzieć że wzięło się tyle i tyle od tej czy innej firmy i jedziemy dalej.

• Upvote 1
Opublikowano

A ta opozycja w tej Korei to taki trad-lib czy czub-lib na modłę zachodnią?

Bo tam podobno cuda wśród ludności. Nadreprezentacja z jednej strony inceli, z drugiej feminazistek. Co przy ich dzietności oznacza speedrun do trumny.

Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Obywatele pewnie przerażeni a ten po kilku godzinach mówi, że odwoła stan wojenny...

Przypuszczam że większość nawet nie wiedziała że ten taki ogłosił stan wojenny.

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Kolego, ale wiesz że Konfederacja proponuje to samo, a nawet więcej? :)

To jest logika dzieci w wieku 10 lat. "Dostałem jedynkę ale Janek też dostał!". A teraz wróćmy do tematu. Kto się założy, że ten rząd wprowadzi program pomocy deweloperom, może pod inną nazwą niż kredyt 0% ale jakiś na pewno.

Opublikowano

Jak na razie to wszyscy dokładamy się do programu bk2% rzadu który wypowiedział wojnę deweleporuchom 

walczył z inflacja tak dzielnie ze 100zł przestało być cos warte

• Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, KiloKush napisał(a):

To jest logika dzieci w wieku 10 lat. "Dostałem jedynkę ale Janek też dostał!". A teraz wróćmy do tematu. Kto się założy, że ten rząd wprowadzi program pomocy deweloperom, może pod inną nazwą niż kredyt 0% ale jakiś na pewno.

Nie do końca. 

Jesteś zwolennikiem Konfederacji? Czy nie?

Zmiana ilości wymaganych miejsc parkingowych to nie to samo co kredyt 0%. Nie zrównujmy tego.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie do końca. 

Jesteś zwolennikiem Konfederacji? Czy nie?

Zmiana ilości wymaganych miejsc parkingowych to nie to samo co kredyt 0%. Nie zrównujmy tego.

Nie. Nie głosowałem na konfę nigdy.

No to nie to samo bo BK2% miał tragiczny wpływ na ceny. Z tym, że na nowych osiedlach już teraz nie ma gdzie zaparkować pomimo ilości wymaganych miejsc. Jak deweloper nie będzie musiał ich robić to oczywiście tego nie zrobi. Parkować się będzie osiedle obok, i każdy kawałek trawy będzie rozjechany w odległości 500m od bloku :E

Opublikowano
Teraz, KiloKush napisał(a):

Nie. Nie głosowałem na konfę nigdy.

I nie zamierzasz? :heu:

Teraz, KiloKush napisał(a):

No to nie to samo bo BK2% miał tragiczny wpływ na ceny. Z tym, że na nowych osiedlach już teraz nie ma gdzie zaparkować pomimo ilości wymaganych miejsc. Jak deweloper nie będzie musiał ich robić to oczywiście tego nie zrobi. Parkować się będzie osiedle obok, i każdy kawałek trawy będzie rozjechany w odległości 500m od bloku :E

To co proponują to to, żeby samorząd sam decydował ile tych miejsc ma być - adekwatnie do okolicy. Może mieć sens, żeby wymóg był inny w stolicy, gdzie nie ma miejsc parkingowych, a inny w małym wypizdowie, gdzie jest duży parking. Nie sądzisz?

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

I nie zamierzasz? :heu:

To co proponują to to, żeby samorząd sam decydował ile tych miejsc ma być - adekwatnie do okolicy. Może mieć sens, żeby wymóg był inny w stolicy, gdzie nie ma miejsc parkingowych, a inny w małym wypizdowie, gdzie jest duży parking. Nie sądzisz?

Nie sądzę. Nawet w małych miastach jest problem z parkowaniem pod blokiem.

Deweloperzy mają doskonałe układy z samorządami. Bardzo często robią to co chcą deweloperzy na szkodę obywateli. Dam Ci przykład. Deweloper miał robić chodniki na osiedlu, ale w gminie zmieniły się warunki, że ma być więcej powierzchni biologicznej czynnej i wystarczyło posiać trawę. I mogą go cmoknąc. Z pierwszej ręki wiem, że doszło do tego bo deweloper doskonale zna się z osobami w gminie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, trepek napisał(a):

Sikorski jest w miarę tylko ma problemy z alkotwitami.

Nie tylko. Ma też problemy z nerwami. Raczej nie wytrzymałby w takiej kampanii. Ostatnia akcja z dziennikarką TVN dość dobitnie obnażyła jego brak opanowania.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, KiloKush napisał(a):

Nie sądzę. Nawet w małych miastach jest problem z parkowaniem pod blokiem.

Deweloperzy mają doskonałe układy z samorządami. Bardzo często robią to co chcą deweloperzy na szkodę obywateli. Dam Ci przykład. Deweloper miał robić chodniki na osiedlu, ale w gminie zmieniły się warunki, że ma być więcej powierzchni biologicznej czynnej i wystarczyło posiać trawę. I mogą go cmoknąc. Z pierwszej ręki wiem, że doszło do tego bo deweloper doskonale zna się z osobami w gminie.

Przecież to nie ma sensu - trawnik zamiast chodnika? Jak to niby ma działać? 

Takie ploteczki zazwyczaj są kłamstwem.