Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Będą wykorzystywani pierwsi nawet jak będą szczerze kochać Polaków. Tak samo byłoby gdyby polska wpadła w ich ręce. To Polacy zrzucaliby bomby na Berlin, Pragę a potem także Paryż. To polscy przestępcy z polskich więzień gwałciliby Niemki.

Nie pisałem o więźniach tylko o całej masie społeczeństwa, która tam czci po dziś dzień banderowców.

@GordonLameman nie wiem.
Może jakieś wizje o odbiciu Królewca/Kaliningradu?
Chociaż bardziej pasuje mi to do analogii z przekazaniem Hong Kongu pod administrację chińską z rąk brytyjskich.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

@GordonLameman nie wiem.
Może jakieś wizje o odbiciu Królewca/Kaliningradu?
Chociaż bardziej pasuje mi to do analogii z przekazaniem Hong Kongu pod administrację chińską z rąk brytyjskich.

Gdzie w tym logika?

najpierw piszesz że chodzi o to, że mamy nie fikać atomowej potędze, a potem mamy od niej odbić Krolewiec/kaliningrad?

on tam powrót mówi, że powinniśmy robić dużo interesów z Rosją, a Kaliningrad ma być centrum tych interesów. Tyle, że to nie jest dla Polski korzystne. Wręcz przeciwnie.

Bo wbrew temu co wam się wydaje - on nie myśli o prawdziwym polskim interesie, ale o tym, aby nas oddalić od Europy i przybliżyć do Moskwy. A na to nie może być zgody nigdy. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Czyli jeśli dane nie są błędne, to dość spory wzrost ludzi którzy wejdą w drugi próg podatkowy. Ale się zdziwią. 

Bo progi są nieaktualne, a Domański celowo udaje, że nie są. Ogólnie miał być VAT 0 do 240k, a zostało śmieszne 200.

Choć realnie wydaje mi się, że z uwzględnieniem inflacji ten VAT poniżej być na progu 300k.

Ale VAT 0 to też trochę scam, bo wtedy masz liczone netto, więc realnie część tego i tak ci odbiorą w PIT.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Spl97 napisał(a):

To jest kurde faja hit. 2 km od Gietrzwałdu Lidl chce postawić jakieś swoje centrum logistyczne i nikomu w zasadzie to nie przeszkadzałoby, kult tej miejscowości nadal zostałby zachowany. Tymczasem co robią Konfiarze? Ano protestują w Gietrzwałdzie i gadają głupoty xD.

Może i nie mają racji bo ja też nie jestem zwolennikiem Religi ale trzeba dostrzegać że ci ludzie przynajmniej mają jakieś zasady i w coś wierzą bo taka lewica potrafi tylko niszczyć i pasożytować na innych nie posiadając przy tym żadnych zasad

Trzeba też dostrzegać ile dobrego zrobiła ogólna religia chrześcijańska dla Europy

4 godziny temu, Jinx napisał(a):

Gordon ty byłeś kiedykolwiek na terytorium rosji i widziałeś ten gnój? Łatwiej byłoby zaorać Alpy i urządzić tam pola ryżowe niż zmienić obwód kaliningradzki w jakąś namiastkę zachodniej cywilizacji. I głównym problemem nie jest tu rozwalona infra, zapuszczone do niemożliwości wsie czy wszechobecny śmietnik ale sami mieszkańcy tej eksklawy. Pozatym jak miałoby się to odbyć w kwestii formalnej i jak niby mamy wspierać rozwój tego bardaku? Zrobią HK z obwodu jakąś ustawą czy dekretem podpisanym przez słońce moskwy? To jest takie samo SF jak załogowy lot Polsy na księżyc, brednie dla zaczadzonych prawacką tępotą, tego nie da się racjonalnie wybronić.

A HK i Kalifornią Baltyku jest 3miasto. Change my mind :cool:.

Sensowniej ten Królewiec było by oddać Estoni lub Łotwie bo tam mieszkają podobni ludzie tylko tam są zacofani przez Ruskich 

4 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Teraz w II próg podatkowy to nawet budżetówka wchodzi. Jak ktoś ma dodatki na maksymalnym poziomie np. wysługa lat, dodatki funkcyjne to może się w listopadzie-grudniu załapać na próg bogactwa :D

Potwierdzam dziś 10 tys brutto z wysługa i dodatkami to nie jest niewiadomo jaki problem 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

Może i nie mają racji bo ja też nie jestem zwolennikiem Religi ale trzeba dostrzegać że ci ludzie przynajmniej mają jakieś zasady i w coś wierzą bo taka lewica potrafi tylko niszczyć i pasożytować na innych nie posiadając przy tym żadnych zasad

Trzeba też dostrzegać ile dobrego zrobiła ogólna religia chrześcijańska dla Europy

Obie strony czczą wymyślone rzeczy. Obie strony mają dokładnie ten sam zadufany, protekcjonalny ton i chcą przekonać, że ich wizja świata to ta jedyna poprawna.

A co mnie obchodzi co zrobiła? Jakby ojciec dobrze mnie wychowywał, a potem zaczął pić i bić to interesowałaby mnie stan obecny, a nie to co było.

• Confused 1