A tam macie problemy. Notatnik i Paint działa ? Jak tak, to w czym problem. U mnie po wgraniu 24H2 oba te podstawowe programiki nie działały... wkuwi...m się i p[ostawiłem parę miesięcy wstecz wersję Canary Insidera i mam spokój. Co prawda parę dni temu miałem jakieś klocki z błędami sterownika Nvidii, ale po przeinstalowaniu z DDU wszystko gra jak należy.
https://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/Lista-kompilacji-systemu-Windows-11#canary
@IceMan
U mnie to się nie dziwię, że 10700k robi ograniczenia od strony CPU, ale 13700k to ciekawe. Aby wyeliminować ograniczenia z strony silnika gry względem kwestii cpu możesz sprawdzić te miejscówki jak u ciebie wygląda.
To jest miejscówka wczytywana z save w tym miejscu gra z automatu zapisuję na placu w Watykanie. Więc jak zapisze i wczytasz save będziesz miał to samo co ja w tej miejscówce.
Na 10700k buja mi się tutaj 85-87% wykorzystania gpu. 3840x1600 DLSS-Q + FG.
Nastawy max + PT max, ale z wyłączonymi rozmydlaczami jak niżej i pole widzenia(fov) ustawione na równe 100
Druga ciekawsza opcja sprawdzenia gry od strony CPU, ewentualnie niewydolności ogarnięcia silnika przez twórców gry To ta sama miejscówka, ale w natywnym 3840x1600 DLAA wszystko jak wyżej w nastawach max, rozmydlacze off, fov 100, ale z opcji PT tylko włączone cieniowanie u mnie CPU wtedy wgląda, że już klęka totalnie. RTX 4090 jest napędzony wtedy tylko w ~60%
Czekam na 9800x3d, ale to dopiero najwcześniej w styczniu. Wiec jak komuś się chce jeszcze sprawdzić to wrzućcie wyniki.
Ja od premiery mam 50h i jestem dobrze za połową gry. Zero jakichkolwiek problemów technicznych. Wszystko lata jak złoto w 120FPS od premiery. Chwilowo odstawiłem ze względu na POE2 i tam przepadłem ale na święta zamierzam wrócić do Zony.
Rekomendowane odpowiedzi