Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@adashi myślę że cła na gaz i ropę damy dopiero, jak to starcie celne się rozkęci i wcześniejsze cła na inne towary wygenerują niższe kwoty, niż nałożone na nas cła z USA. Równocześnie to silna broń, bo dla USA export tych surowców jest ważny.

Ale najpierw będą na alkohol, żywność i leki.

Opublikowano

I tak się przepala szmal podatnika :rotfl2:

Tak się robi politykę. Wszyscy na kolanach przed Trumpem.

Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

Jak to kogo %-)

20170792155.jpg

5be12fc6967a2212066e841bdbdaad50,860,0,0

Opublikowano
Cytat

Przesłuchanie Bogdana Święczkowskiego. Ruch prezesa Trybunału Konstytucyjnego

Prezes TK Bogdan Święczkowski poinformował w poniedziałek marszałka Sejmu Szymona Hołownię, że nie stawi się na posiedzeniu sejmowej komisji śledczej ds. Pegasusa, oceniając jej działanie jako niekonstytucyjne.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/przesluchanie-bogdana-swieczkowskiego-ruch-prezesa-trybunalu-konstytucyjnego/6fz566t

Cytat

Zakończyła się pierwsza faza procesu sprzedaży TVN. Nowe informacje

Do 31 stycznia można było składać oferty na zakupy telewizji TVN. Jak podaje "Rzeczpospolita", wpłynęły przynajmniej trzy wnioski. Wśród zainteresowanych znajduje się Michał Sołowow.

https://plejada.pl/newsy/zakonczyla-sie-pierwsza-faza-procesu-sprzedazy-tvn-nowe-informacje/cknrvxp

Cytat

Zbigniew Ziobro zdradził swoje plany. Polityk wyjeżdża z Polski

— Muszę wracać za granicę na kontynuowanie rehabilitacji po operacji, ponieważ specjalnie ją przerwałem, aby przyjechać do Polski na komisję, która jednak nie chciała się ze mną skonfrontować — powiedział "Super Expressowi" polityk PiS Zbigniew Ziobro.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zbigniew-ziobro-zdradzil-swoje-plany-polityk-wyjezdza-z-polski/ryxyyvk

Opublikowano

Chiny mogą nakładać takie cła bo u nich kwitnie elektromobilność oraz rozwój OZE i atomu.

Z resztą - czasem w Chinach w 2024r nie spadło zużycie paliw do samochodów o ok 2% w porównaniu do 2023r?

• Upvote 1
Opublikowano

ZIOBRO zdziwienia, z Romanowskim nie dali rade i teraz z ZEREM. 

Przecież bankowo sąd tego nie przyklepie, po co oni się kompromitują...

Cytat

Kluczowe sześć minut Zbigniewa Ziobry. Wniosek o areszt może być bezzasadny

Zbigniew Ziobro miałby zostać aresztowany za to, że jako świadek nie stawił się na wyznaczoną godzinę na posiedzenie sejmowej komisji śledczej. Wniosek komisji wpłynął w poniedziałek do biura prokuratora generalnego, następnie może zostać skierowany do Sejmu, a stamtąd do sądu. Argumenty komisji mogą jednak sądu nie przekonać — zauważa "Rzeczpospolita".

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kluczowe-szesc-minut-zbigniewa-ziobry-wniosek-o-areszt-moze-byc-bezzasadny/yeh6pc7

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Fejk??:heu:

Już wcześniej Musk publikował szczegóły na twiterze o wydaniu setek milionów na "produkcję" covid19 - bo jako z pierwszych miał dostep do tych danych. Nie sądze, że fejk. Jestesmy momentu gdzie pclabowe szury, które były banowane raz za razem za teorie spiskowe mogą mieć racje.

Jeszcze tylko obalić globalne ocieplenie wywołane przez człowieka, zabójstwo Kennedy'iego przez CIA, UFO - i mamy komplet z koła fortuny :D 

• Haha 2
Opublikowano
Cytat

Mariusz Kamiński nie stawi się przed komisją do spraw Pegasusa. "Brudna polityka"
Europoseł PiS Mariusz Kamiński zapowiedział na antenie telewizji wPolsce24, że nie stawi się przed komisją do spraw Pegasusa. Podobnie jak Zbigniew Ziobro uzasadnił, że "komisja jest nielegalna". Zdaniem byłego ministra spraw wewnętrznych jej członkowie "z pełną premedytacją, cynicznie dążyli do tego, żeby zebrać materiał ich zdaniem uzasadniający wystąpienie do sądu o aresztowanie na 30 dni Zbigniewa Ziobry".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/mariusz-kaminski-nie-stawi-sie-przed-komisja-do-spraw-pegasusa-brudna-polityka/cl3wsf1,79cfc278

Cytat

UE stanowczo odpowiada na groźby Donalda Trumpa. "Powiedzieliśmy Amerykanom bardzo wyraźnie"

Unijni przywódcy starają się za wszelką cenę znaleźć sposób na ochronę Grenlandii przed zakusami Donalda Trumpa. Nie wykluczają żadnej opcji — sekretarz generalny NATO Mark Rutte zaproponował przykładowo, żeby wysłać w region Arktyki wojska sojuszu. Ursula von der Leyen zapowiedziała też, że UE stanowczo zareaguje, jeśli prezydent USA nałoży na nią cła. Zanim jednak unijne kraje znajdą odpowiedź na te groźby, muszą wypracować kompromis w innych palących kwestiach, takich jak choćby wydatki na obronę. A do niego wciąż daleka droga.

https://wiadomosci.onet.pl/politico/ue-odpowiada-na-grozby-trumpa-powiedzielismy-amerykanom-bardzo-wyraznie/7cgqtt2

Cytat

Koalicjant krytycznie o sprawie Zbigniewa Ziobry. "Komisja mogła zaczekać"

Szef MON Władysław Kosiniak-Kamysz przyznaje, że nie do końca rozumie zamieszanie wokół sprawy doprowadzenia Zbigniewa Ziobry przed komisję ds. Pegasusa. — Uważam, że komisja mogła zaczekać — ocenił w Polsat News. Pytany o to, jak PSL będzie głosował w sprawie immunitetu Ziobry, mówił: — Będziemy o tym rozmawiać, klub zbiera się dzisiaj. Wysłuchamy też argumentów przewodniczącej Magdaleny Sroki.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koalicjant-krytycznie-o-sprawie-zbigniewa-ziobry-komisja-mogla-zaczekac/kmevcnj

Cytat

Marcin Romanowski reaguje na wniosek prokuratury. Mówi o "kolegach Bodnara"

— Jeśli będzie możliwość uczciwego procesu przed sądem, a nie przed kolegami pana ministra Bodnara, to jestem dobrej myśli — powiedział Marcin Romanowski na antenie Polsat News. Poseł PiS skomentował w ten sposób informacje o kolejnym wniosku o uchylenie immunitetu skierowanym przez prokuraturę do Sejmu.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/marcin-romanowski-reaguje-na-wniosek-prokuratury-mowi-o-kolegach-bodnara/00nj1pn

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Trzaskowski 2024: "Na świecie istnieją trzy płcie, można dokonywać ich „korekty”, a do osób, które mają problem ze zidentyfikowaniem swojej, należy się zwracać, używając form neutralnych, jak np. „osoba studencka” – takie wytyczne przygotował dla swoich urzędników warszawski ratusz kierowany przez Rafała Trzaskowskiego. "

Trzaskowski 2025: "Ja jestem politykiem zdrowego rozsądku, a według polskiego prawa mamy dwie płci biologiczne, wszyscy o tym wiemy."

:E

Teraz pytanie do lewaków: Czy przestaniecie na niego głosować bo mówi takie herezje, czy będziecie głosować na niego z wiedzą, że jawnie kłamie, zmienia poglądy pod publiczkę dla kilku głosów? Już bym zagłosował chyba prędziej na Zandberga niż na Czaskowskiego

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Trzaskowski 2024: "Na świecie istnieją trzy płcie, można dokonywać ich „korekty”, a do osób, które mają problem ze zidentyfikowaniem swojej, należy się zwracać, używając form neutralnych, jak np. „osoba studencka” – takie wytyczne przygotował dla swoich urzędników warszawski ratusz kierowany przez Rafała Trzaskowskiego. "

Trzaskowski 2025: "Ja jestem politykiem zdrowego rozsądku, a według polskiego prawa mamy dwie płci biologiczne, wszyscy o tym wiemy."

:E

Teraz pytanie do lewaków: Czy przestaniecie na niego głosować bo mówi takie herezje, czy będziecie głosować na niego z wiedzą, że jawnie kłamie, zmienia poglądy pod publiczkę dla kilku głosów? Już bym zagłosował chyba prędziej na Zandberga niż na Czaskowskiego

1. Zagłosuję w drugiej turze, bo nie jest gangsterem Nawrockim, ani średnio rozgarniętym Memcenem, który napisać ustawy nie potrafi :) 

2. wyborcy KO nie są "lewakami" to typowe centrum, ale wiem - na prawicy fakty się nie liczą. Liczy się tam tylko tępy populizm i kłamstwa :) 

• Upvote 7
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

2. wyborcy KO nie są "lewakami" to typowe centrum, ale wiem - na prawicy fakty się nie liczą. Liczy się tam tylko tępy populizm i kłamstwa :) 

tępy populizm i kłamstwa - to właśnie pokazał Trzaskowski

Mówimy o wyborach prezydenckich a nie KO. KO może i centrum mają tam setki ludzi o zróżnicowanych poglądach ale Trzaskowski jest jeden - i ma on lewicowe poglądy. Nie trzeba być Zandbergiem aby nazwać kogoś lewakiem - on ma również komunistyczne poglądy gospodarcze więc jest w pełni na lewo.  Nawet sami lewacy mówią, że dzięki niemu Warszawa to w końcu tęczowe miasto. 

Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

tępy populizm i kłamstwa - to właśnie pokazał Trzaskowski

Mówimy o wyborach prezydenckich a nie KO. KO może i centrum mają tam setki ludzi o zróżnicowanych poglądach ale Trzaskowski jest jeden - i ma on lewicowe poglądy. Nie trzeba być Zandbergiem aby nazwać kogoś lewakiem - on ma również komunistyczne poglądy gospodarcze więc jest w pełni na lewo.  Nawet sami lewacy mówią, że dzięki niemu Warszawa to w końcu tęczowe miasto. 

I znowu stek bzdur.

1. Trzaskowski lewakiem :E W czym? Obyczajowo? On się kręci w okół centrum i mówi co akurat sondaże każą. 

2. Zandberg nie ma komunistycznych poglądów gospodarczych. Nie masz pojęcia co to komunizm. :) 

3. Na czym polega "tęczowość" Warszawy? 

To jest niesamowite jak głupai jest prawica w Polsce i jak bardzo odchylona w prawo.

Według Twoich kategorii Trump jest.... lewakiem. Tak idiotyczny komentarz właśnie napisałeś :E 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

1. Trzaskowski lewakiem :E W czym? Obyczajowo? On się kręci w okół centrum i mówi co akurat sondaże każą. 

Obyczajowo, a niby gdzie jeszcze? W innych sferach się nie wypowiada więc nie wiem. Mówi co akurat sondaże każą - dobre jego podsumowanie. Zgadzam się

Zandberg nie ma komunistycznych poglądów gospodarczych. Nie masz pojęcia co to komunizm. :) 

Chłop w kampanii wyborczej w 2015r(?) walnął opinie, że wg niego najbogatsi powinni dostać podatek min. 90%. No wolny rynek po prostu :E W program mieli wpisane 75% btw. Politycy PO również w publicznych wypowiedziach tak mówili. Od lat.

Na czym polega "tęczowość" Warszawy? 

Wprowadzanie pseudo-praw/ustaw/deklaracji LGBT, które z góry definiują rzeczy, których definiować się nie powinno bo jest już to ustalone w prawie polskim. Robienie pod publiczek praw lgbt, aby się im przypodobać, wspieranie organizacji pozarządowych związanych z tymi środowiskami, czynny udział w paradach itd. No jeszcze można dyskutować o dwóch wyższych punktach, ale tu już przesada.

Edytowane przez Fatality