Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Da się, od tego masz różnych specjalistów od badań genetycznych po badania psychologiczne. A cechy fizyczne i tak są nieodłącznie z tym związane.

Jakie konkretnie markery genetyczne świadczą o transseksualizmie?

• Like 1
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Jakie konkretnie markery genetyczne świadczą o transseksualizmie?

Zmieniasz temat celowo czy nie rozumiesz? Chodzi po prostu o zbadanie wszystkich cech płciowych i na tej podstawie określenie płci. Bo co z tego jak po chromosomach wyjdzie że to osobnik męski, jak wszystkie inne cechy między innymi fizyczne i psychologiczne wskażą że jest inaczej? W takiej sytuacji nie można sklasyfikować kogoś wyłącznie po badaniu genetycznym. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Zmieniasz temat celowo czy nie rozumiesz? Chodzi po prostu o zbadanie wszystkich cech płciowych i na tej podstawie określenie płci. Bo co z tego jak po chromosomach wyjdzie że to osobnik męski, jak wszystkie inne cechy między innymi fizyczne i psychologiczne wskażą że jest inaczej? W takiej sytuacji nie można sklasyfikować kogoś wyłącznie po badaniu genetycznym. 

Tworzysz chochoła.

99% transseksualistów będzie miała chromosomy i fizyczne cechy swojej płci biologicznej. Więc pozostaje coś niewymiernego jak wywiad psychologiczny. I co dalej?

Rękę dam sobie uciąć, że byłbym w stanie oszukać psychologa w tej kwestii. Szczególnie takiego z "odpowiednim" podejściem do tematu, a takowych nie brakuje.

Wpuszczanie biologicznych mężczyzn do stref kobiecych, bazując na samym wywiadzie psychologicznym to idiotyzm.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, crush napisał(a):

Rękę dam sobie uciąć, że byłbym w stanie oszukać psychologa w tej kwestii.

Byś stracił rękę. Naprawdę bardzo dużo osób jest odrzucanych od procedury zmiany płci bo nie są 'prawdziwymi' transami tylko mają zespół innych zaburzeń. Ostatnio polskie prawactwo pokazywało gościa który przeszedł detranzycję i grzmiał jak to zmiana płci to zło. Tyle że gość został odrzucony z oficjalnej procedury zmiany płci właśnie na etapie badań psychologicznych po czym zrobił to na czarnym rynku za kasę i teraz grzmi że "transy to zło" i powinno się tego zabronić.

14 godzin temu, crush napisał(a):

Tacy ludzie powodują niebezpieczne sytuacje bo mają przyzwolenie na przebywanie w miejscach dla kobiet.

Jakie niebezpieczne sytuacje?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/blyskawiczna-akcja-czyli-jak-panstwo-zlapalo-emerytke-grozaca-jerzemu-owsiakowi-7122253198809920a

Kolejna rzecz, która ani nie przysporzy chwały KO ani WOŚP... Nie mówię, żeby nie ścigać i karać, ale nie robić przeszukania o 6 rano... Tak i z Ziobro. To powinno iść trybem "wykroczeniowym" (celowo w cudzysłowie bo wiemy, że to jednak przestępstwo) czyli... wysłanie wezwania do przesłuchania listem poleconym za potw. odbioru przez komendę policji, a nie popisy policji.

Ciekawe czy tak sprawnie i szybko organy ścigania postępują wobec gróźb wobec zaplecza PiS i jego fundacji? :)  A co do WOŚP to kolejna sytuacja potwierdzająca w moim przekonaniu, że wtopili się w korporacje i partie liberalne. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Tworzysz chochoła.

Nie tworzę, tylko piszę o sprecyzowanych i jasnych zasadach ustalenia stanu faktycznego. Bo co z ludźmi którzy przerwali proces zmiany płci, co z ludźmi, którzy z powodu zaburzeń, chorób itp. mają jakieś cechy płci przeciwnej itd. Skoro chcą iść zero jedynkowo, to wszystkie stany pomiędzy należy jasno określić.

1 godzinę temu, crush napisał(a):

Wpuszczanie biologicznych mężczyzn do stref kobiecych, bazując na samym wywiadzie psychologicznym to idiotyzm.

A zmuszanie osób z cechami fizycznymi, psychologicznymi i po części biologicznymi do przebywania w strefach płci przeciwnej niż ta względem której są nakierowani własnym ja, to nie idiotyzm? To Ty w tym momencie nie starasz się nawet pojąć, jaki to złożony proces i temat. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Żukowska to akurat jest idiotką i wypisuje bzdury.   Jak dla mnie napisanie do kogoś "Giń" jest groźbą. Po to została stworzona ta komórka by takie groźby wypisywane w sieci śledzić a teraz gdy jakąś pisowską starą babę zatrzymali to jest afera...  Dziada po 70-tce też zatrzymali i nie było takiej gównoburzy.    Napisałbyś do pisowca jak rządzili "Giń, zdychaj itp." to byś prędzej został zatrzymany.  Pod uwagę też trzeba wziąć, że Owsiak szarym obywatelem nie jest.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Skoro chcą iść zero jedynkowo, to wszystkie stany pomiędzy należy jasno określić.

A zmuszanie osób z cechami fizycznymi, psychologicznymi i po części biologicznymi do przebywania w strefach płci przeciwnej niż ta względem której są nakierowani własnym ja, to nie idiotyzm?

Co to znaczy jasno określić? Przypisać do k albo m? A po co? Co widzisz złego w określeniu ich jako osobników wadliwych? W jakich strefach powinni przebywać - nie robiłbym z tego wielkiego tematu. W tych, które uznają dla siebie za bardziej stosowne. Ponosząc konsekwencje tego, że komuś się to być może nie spodoba. Niech sami wybierają co dla nich lepsze. A nie że reszta świata ma się tym zajmować.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Co widzisz złego w określeniu ich jako osobników wadliwych?

Nie ja widzę, tylko mowa o tym co Trump podpisał i będzie egzekwowane u nich. 

Godzinę temu, adashi napisał(a):

W tych, które uznają dla siebie za bardziej stosowne.

No i właśnie to co podpisał Trump tego nie stosuje, tylko wymusza przebywanie w strefach według tego co mają w zasadzie w akcie urodzenia. 

Opublikowano
Cytat

Trzecia Droga pod progiem wyborczym. Są wyniki najnowszego sondażu

Na początku lutego największym poparciem cieszą się ex aequo KO oraz PiS, zyskując po 30 proc. głosów — wynika z najnowszego sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS). Na trzecim miejscu ponownie uplasowała się Konfederacja z 13-procentowym poparciem. Pod progiem wyborczym dla koalicji znalazła się natomiast Trzecia Droga.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/trzecia-droga-pod-progiem-wyborczym-sa-wyniki-najnowszego-sondazu/81ntmtz

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i w czym problem? :) 

Ręce nie mają, gdzie opaść. Tak już z wami jest. 

Ja bym jeszcze sprawdził niemiecki szmal, bo zaraz się by okazało, że te wszystkie Grupy Granica i reszta śmieci też działa ze tego sponsoringu, żeby Polskę destabilizować.

Opublikowano

Sondaż pokazuje poziom znajomości polityki. Czyli polityki z TV. Trzecia droga wykonuje bardzo duzo pracy wewnątrz koalicji, i przepycha najwięcej swoich ustaw i zapewnień. Ale tego szary człowiek się nie dowie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Winter napisał(a):

Ręce nie mają, gdzie opaść. Tak już z wami jest. 

W sensie, że administracja Trumpa w altach 2016-2020 Wspierała wyborczą? :E 

7 godzin temu, Winter napisał(a):

Ja bym jeszcze sprawdził niemiecki szmal, bo zaraz się by okazało, że te wszystkie Grupy Granica i reszta śmieci też działa ze tego sponsoringu, żeby Polskę destabilizować.

A jak Polskę destabilizuje Watchdog? 

Albo reportaże Mariusza Szczygła?

• Upvote 2
Opublikowano
15 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Nie tworzę, tylko piszę o sprecyzowanych i jasnych zasadach ustalenia stanu faktycznego.

Bazując na niejasnych standardach. Bazując na "ja się czuję".

15 godzin temu, LeBomB napisał(a):

A zmuszanie osób z cechami fizycznymi, psychologicznymi i po części biologicznymi do przebywania w strefach płci przeciwnej niż ta względem której są nakierowani własnym ja, to nie idiotyzm?

To akceptowalne poświęcenie mniejszości ku polepszeniu bytu większości.

• Like 1
Opublikowano

Wedle finansów.  ;). Idąc tym tokiem, będąc pracodawcą zdechniesz, albo bedziesz musiał dobudować hal wielkosci tesco na wucety i szatnie dla 112 wariantów niebieskowlosych, grubych, chudych, onuonych i reszty. Oni bzdurzą, a... Ty masz problem. Szkoły, urzędy. Wszystko do demolki, żeby niebieskowlose onu mogło si. ;)

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Wedle finansów.  ;). Idąc tym tokiem, będąc pracodawcą zdechniesz, albo bedziesz musiał dobudować hal wielkosci tesco na wucety i szatnie dla 112 wariantów niebieskowlosych, grubych, chudych, onuonych i reszty. Oni bzdurzą, a... Ty masz problem. Szkoły, urzędy. Wszystko do demolki, żeby niebieskowlose onu mogło si. ;)

W jaki niby sposób? :) 

Czemu zmyślasz jakiś obowiązek 3 toalety? :)