Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Camis napisał(a):

Jak tam wyborcy konforuskich co tak ostatnio siedzicie cicho?, nadal twierdzicie że konforuskie nie pójdą w koalicje z pisiorami?. 

Ale to wyjątkowa sytuacja! jak konforuskie byłyby w koalicji to mogą nie realizować obietnic wyborczych. :E 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Od tego są poprawki i organizacja środowiska, która przychodzi z czasem. ;)

Typowe medialne skupienie się na drobnostkach jednego środowiska oraz ignorowanie innych.

2. Głupota:

image.png.93006a22065fdccf4fb554c639987eb1.png

Bosak potrafi mieć prostolinijne fundamenty światopoglądu, niektórzy umieją różnić poglądy od ustawodawca i skupienia się na ważniejszych rzeczach. Po to jest Konfederacja by wybrać sobie ludzi wśród nich. ;)

Mam nadzieję, że równie mocno bijesz inne środowiska, za rzucaniem kamieniami w dinozaury.

3. są antynaukowi:

- antyszczepionkowcy

- przeciwnicy edukacji seksualnej i zdrowotnej

- wyznawcy alternatywnych i bzdurnych teorii ekonomicznych

- negatorzy zmian klimatycznych

Na razie to tylko epitety, a nie dowody, z czego praktycznie wszystkie 4 to bzdury medialne, tak jak prorosyjskość.

4. Religijny konserwatyzm:

- Konfederacja Gietrzwałdzka

- sprzeciw wobec aborcji oparty na religii

- brak woli zdepenalizowania obrazy uczuć religijnych

- krytuka liacyzacji społęczeństwa

A co jest takiego okropnego w Konfederacji Gietrzwałdzkiej oraz jak objawia się jej realizja w polityce?

Jeśli  za początek życia uznać poczęcie, gdzie inaczej trudno postawić naukową granicę, to aborcja jest sprzeczna z konstytucją... Nie trzeba do tego religii, wystarczy etyka. ;) Ale to niestotny, emocjonalny temat polityczny i dobrze wiedzą, że inne zmiany w państwie są ważniejsze. Już zupełnie śmieszne jest robienie z aborcji ciąży z gwałtu wielkiego tematu politycznego, gdy jest to ~1 przypadek rocznie.

Jak nikt nie będzie żądał penalizacja pozostały odczuć to jak najbardziej można zdepenalizować obrazę uczuć religijnych. Na razie dane środowiska dbają o to by móc obrażać tylko to co im się podoba, a jestem za możliwością robienia tego wobec wszystkiego, ale bez wandalizmu. ;)

5. bzdury o deregulacji

- deregulacja finansowania polskiej nauki oraz edukacji

- deregulacja świadczenia usług medycznych (znachorzy...)

- deregulacja ubezpieczeń społecznych (to też pasuje do Punktu 2 - Głupota)

Kolejne nagłówki, bez dowodów co realnie myślą i dlaczego jest złe. ;)

Kiedy Ty udowodnisz jakieś swoje twierdzenia w inny sposób niż filmikami dla przygłupów? :) 

Gdzie propozycje innych rozwiązań proponowanych przez inne partie, które miały lata na realizację? ;)

Dlaczego inne partie wypowiadają się głównie w kontrolowanym środowisku, w krótkich wypowiedziach byle się nie wyłożyć, skupiając się na tematach budujących sympatię, a nie pokazujących problemy i rozwiązania?

Dlaczego filmy to już ujma dla persony, a tekst z redakcji to jedyny słuszny materiał dla ego?

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Typowe medialne skupienie się na drobnostkach jednego środowiska oraz ignorowanie innych.

Nie. Proces legislacyjny jest od udoskonalania projektów, a nie od tego, żeby tłumaczyć tym niekompetentnym idiotom na czym polega kwota wolny i czym się różmni od kwoty zmneijszającej podatek. na tym polega ich niekompetencja.

A co media mają z tym wspólnego? Ja w przeciwieństwie do Ciebie czytałem tą ich ustawe i piałem ze śmiechu. 

Bosak potrafi mieć prostolinijne fundamenty światopoglądu, niektórzy umieją różnić poglądy od ustawodawca i skupienia się na ważniejszych rzeczach. Po to jest Konfederacja by wybrać sobie ludzi wśród nich. ;)

To nei ejst kwestia prostolinijności - to zdanie, które napisał nie jest prawdziwe w żadnych szyku. ŻADNYM.

Mam nadzieję, że równie mocno bijesz inne środowiska, za rzucaniem kamieniami w dinozaury.

Owszem.

Na razie to tylko epitety, a nie dowody, z czego praktycznie wszystkie 4 to bzdury medialne, tak jak prorosyjskość.

Gdzieś tutaj napisałem o prorosyjskości? Nie. To po co zmieniasz temat?

To nei są epitety - uzupełniłem o linki. 

A co jest takiego okropnego w Konfederacji Gietrzwałdzkiej oraz jak objawia się jej realizja w polityce?

O to, że ma stanowić ingerencję religijną w prawodawstwo. Nie dla religijnego fundamentalizmu. 

Jeśli  za początek życia uznać poczęcie, gdzie inaczej trudno postawić naukową granicę, to aborcja jest sprzeczna z konstytucją... Nie trzeba do tego religii, wystarczy etyka. ;) Ale to niestotny, emocjonalny temat polityczny i dobrze wiedzą, że inne zmiany w państwie są ważniejsze. Już zupełnie śmieszne jest robienie z aborcji ciąży z gwałtu wielkiego tematu politycznego, gdy jest to ~1 przypadek rocznie.

Nie, nie jest sprzeczna z Konstytucją. Przestań pisać bzdury o rzeczach, o których nie masz pojęcia. 

Tych przypadków jest więcej, ale są one w tzw. ciemnej liczbie przestępstw, bo gwałtów zgłaszanych jest mało względem tego ile ich występuje. ALe znowu - laik tego nei wie, bo na Uniwersytecie YouTube'e tego nie ma. 

Jak nikt nie będzie rządał penalizacja pozostały odczuć to jak najbardziej można zdepenalizować obrazę uczuć religijnych. Na razie dane środowiska dbają o to by móc obrażać tylko to co im się podoba, a jestem za możliwością robienia tego wobec wszystkiego, ale bez wandalizmu. ;)

Żądał*

Nikt nie za∂a przecież penalizacji innych uczuć. 

Kolejne nagłówki, bez dowodów co realnie myślą i dlaczego jest złe. ;)

uzupełniłem przecież, a poza tym o tym wszystkim już dyskutowaliśmy i stanowi to fakty notoryjne ;) 

Gdzie propozycje innych rozwiązań proponowanych przez inne partie, które miały lata na realizację. ;)

Ale ja krytykuję to konkretne rozwiązanie. I tłumaczę ci na liczbach jak bardzo głupie jest. Czemu tak trudno Ci to jest zrozumieć/przyznać? 

Dlaczego inne partie wypowiadają się głównie w kontrolowanym środowisku, w krótkich wypowiedziach byle się nie wyłożyć, skupiając się na tematach budujących sympatię, a nie pokazujących problemy i rozwiązania?

A jakie to te kontrolowane środowiska? :) 

W dodatku - to bez znaczenia. Istotne jest co mówi, a nie gdzie to mówi. 

Skupiasz się na pierdołach i próbujesz rozmywać temat. 

Dlaczego filmy to już ujma dla persony, a tekst z redakcji to jedyny słuszny materiał dla ego?

Jaki tekst z redakcji?

Wrzucam linki z różnymi tekstami - wywiadami, artykułami, czasem tylko obrazek samej wypwoiedzi delikwenta.

Tekst pozwala na przeszukiwanie go, pozwala mi go szybko przeczytać a w ostateczności nawet skorzystąć z mojego asystenta Ai z prośba o syntezę.

Filmiki to gorsza forma przekazu, a już szczególnie filmiki robione na YT przez jakichś twórców. 

Mam ci wrzucać filmiki koroluka? na tym miałaby polegać dyskusja? 

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Republikanie po Trumpie będą mieli Muska lub/i Vance'a. Kogo będą mieli demokraci?

No to jest właśnie atut, bo mogą wystawić kogoś, kto nie będzie uwikłany w jakieś przepychanki. Kogoś nowego, którego nikt nie zna, albo jest znany tylko z dobrej strony. Kogoś kto nie będzie tylko reprezentantem mniejszości etnicznych, społecznych, seksualnych czy płciowych, ale kogoś kto będzie ponad to i zaprezentuje zupełnie inne podejście od dotychczasowych przywódców. Z Muskiem czy Vancem będzie tak jak u nas z PiSem czy Konfederacją, że po tych wszystkich akcjach część ludzi się odwróci, a zostanie jakaś grupa wiernych, którzy mimo wszystko będą na nich głosować. Ci co się odwrócą, prawdopodobnie nie zagłosują wcale, żeby nie głosować na demokratów. Także moim zdaniem to pewnego rodzaju szansa, którą można wykorzystać mądrze albo wcale. 

Opublikowano

52 minuty temu, Camis napisał(a):

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/pis-poszedl-na-uklad-ze-sztabem-mentzena-potrzebujemy-jego-wyborcow/9bcl1wf,452ad802

Jak tam wyborcy konforuskich co tak ostatnio siedzicie cicho?, nadal twierdzicie że konforuskie nie pójdą w koalicje z pisiorami?. 

To tylko pokazuje głupotę Tuska który powinien się właśnie dogadać z konfederacją i kopnąć w dupę lewicę 

A jak w drugiej turze będzie nawróci z trzaskowskim to wiadomo że lepsza opcją jest Trzaskowski 

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Teksty też wyśmiejesz, bo wszystko będzie zależało kto i gdzie pisze. Mentzen zbiory swoich tekstów na przestrzeni lat opublikował w książkach. Gdyby inni to zrobili to byłoby tam pełno sprzeczności.

Teksty bym wypunktował jeżeli byłoby w nich coś co byłoby warte dyskusji, na filmiki po prostu szkoda mi czasu, szczególnie takie trwające ponad godzinę i więcej. Tylko że nie chodzi o to co ja bym zrobił z tekstami, tylko o fakt, że sam w tym momencie stwierdziłeś, że teksty nie niosą za sobą nic dla Ciebie wartościowego, bo liczą się długie wideo. No i teraz jeszcze zaznaczasz z góry, że tylko książki Mentzena niosą prawdę, bo w pozostałych byłaby masa sprzeczności :E

Chcesz książek? Tusk napisał, Hołownia napisał, jak poszukasz to i innych polityków znajdziesz. Zainteresuj się, a nie wciskaj kitu, że "gdyby inni to zrobili". Ale wygodniej założyć, że reszta to sprzeczność. Tak, sprzeczność co najwyżej z Twoimi poglądami, nic więcej. 

Co znów nie zmienia faktu, że sam odrzuciłeś wszelkie słowo pisane w argumentacji i otwarcie się do tego przyznałeś, teraz wycofując się z tego, bo niby książki jeszcze dobre, ale tylko te od Mentzena. No wybacz, ale pięknie zaprzeczyłeś sam sobie. 

26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ustawa którą zaproponowali była na jedną stronę A4! Zmieniała tylko jeden artykuł, ale ktoś kompletnie nie pomyślał z czym ten artykuł jest dalej powiązany. Nie pomyśleli w żaden sposób o konsekwencjach, a to świadczy po prostu o niekompetencji.

29 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Zatem jesteś albo bardzo mocno wierzący i przedkładasz tym samym wiarę ponad wszelkie inne prawa (bo o tym jest między innymi ten dokument) i popierasz państwo wyznaniowe, albo kompletnie nie przeczytałeś dokumentu. 

30 minut temu, musichunter1x napisał(a):

I kolejny raz nie rozumiesz podstaw, że liczy się treść a nie forma. Może być filmik, tylko niech nie będzie to filmik mający jedynie kreować światopogląd, a przedstawiający jakieś konkrety, fakty, dowody. Dlatego ja wolę np. teksty ustaw, rozporządzeń, teksty badań, książki naukowe itd. przedstawiające sprawę bezpośrednio, bez opiniowania. Wtedy nie mam narzuconej w mediach czy na filmiku narracji jak coś mam rozumieć, tylko mogę samodzielnie wyciągnąć wnioski. Widzisz różnicę, czy dalej nie?

@voltq to teraz mega proste pytanie w związku z tym co powiedział szef BBN. Wrogie wywiady w tym momencie mają fajrant, bo dostały informację na tacy, że po 5 dniach Polska nie będzie miała czym strzelać jeżeli nie dostanie wsparcia z zewnątrz. W świetle tego jak nazywałeś różne osoby antypolskimi, czy jego też uważasz za antypolskiego skoro ujawnił dość strategiczną informację, która moim zdaniem potencjalnie zagraża naszemu bezpieczeństwu? 

• Confused 2
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Teksty bym wypunktował jeżeli byłoby w nich coś co byłoby warte dyskusji, na filmiki po prostu szkoda mi czasu, szczególnie takie trwające ponad godzinę i więcej. Tylko że nie chodzi o to co ja bym zrobił z tekstami, tylko o fakt, że sam w tym momencie stwierdziłeś, że teksty nie niosą za sobą nic dla Ciebie wartościowego, bo liczą się długie wideo. No i teraz jeszcze zaznaczasz z góry, że tylko książki Mentzena niosą prawdę, bo w pozostałych byłaby masa sprzeczności :E

Chcesz książek? Tusk napisał, Hołownia napisał, jak poszukasz to i innych polityków znajdziesz. Zainteresuj się, a nie wciskaj kitu, że "gdyby inni to zrobili". Ale wygodniej założyć, że reszta to sprzeczność. Tak, sprzeczność co najwyżej z Twoimi poglądami, nic więcej. 

Co znów nie zmienia faktu, że sam odrzuciłeś wszelkie słowo pisane w argumentacji i otwarcie się do tego przyznałeś, teraz wycofując się z tego, bo niby książki jeszcze dobre, ale tylko te od Mentzena. No wybacz, ale pięknie zaprzeczyłeś sam sobie. 

Ustawa którą zaproponowali była na jedną stronę A4! Zmieniała tylko jeden artykuł, ale ktoś kompletnie nie pomyślał z czym ten artykuł jest dalej powiązany. Nie pomyśleli w żaden sposób o konsekwencjach, a to świadczy po prostu o niekompetencji.

Zatem jesteś albo bardzo mocno wierzący i przedkładasz tym samym wiarę ponad wszelkie inne prawa (bo o tym jest między innymi ten dokument) i popierasz państwo wyznaniowe, albo kompletnie nie przeczytałeś dokumentu. 

I kolejny raz nie rozumiesz podstaw, że liczy się treść a nie forma. Może być filmik, tylko niech nie będzie to filmik mający jedynie kreować światopogląd, a przedstawiający jakieś konkrety, fakty, dowody. Dlatego ja wolę np. teksty ustaw, rozporządzeń, teksty badań, książki naukowe itd. przedstawiające sprawę bezpośrednio, bez opiniowania. Wtedy nie mam narzuconej w mediach czy na filmiku narracji jak coś mam rozumieć, tylko mogę samodzielnie wyciągnąć wnioski. Widzisz różnicę, czy dalej nie?

@voltq to teraz mega proste pytanie w związku z tym co powiedział szef BBN. Wrogie wywiady w tym momencie mają fajrant, bo dostały informację na tacy, że po 5 dniach Polska nie będzie miała czym strzelać jeżeli nie dostanie wsparcia z zewnątrz. W świetle tego jak nazywałeś różne osoby antypolskimi, czy jego też uważasz za antypolskiego skoro ujawnił dość strategiczną informację, która moim zdaniem potencjalnie zagraża naszemu bezpieczeństwu? 

Nie , uważam że ludzie w Polsce powinni wiedzieć w jakim głębokim matrixie żyją i jak władza ich oszukuję, od tego powinni być normalni dziennikarze których jest coraz mniej 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, voltq napisał(a):

To tylko pokazuje głupotę Tuska który powinien się właśnie dogadać z konfederacją i kopnąć w dupę lewicę 

Ale wiesz, że Konfederacja stawia dwa warunki? Nie w tej kadencji rządu (o czym ostatnio np. Tumanowicz mówił) i warunek który powtarza się od jakiegoś czasu, że oczekują zrealizowania programu Konfederacji. Nie ma że części, czy jakichś punktów, tylko mowa ogólnie o programie. Co jest realne tylko w koalicji z partią która albo ma podobne poglądy, albo nie ma programu.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ale wiesz, że Konfederacja stawia dwa warunki?

nie wiem ale widac ty wiesz wiele o konfederacji xD

realnie to kazda partia jest elastyczna jesli moze dostac szanse wejscia do rzadu, jakies bzdury wszystko albo nic to sa bzdurki dla ludzi do wyklucania sie o partie

lewica musiala ukleknac i zrezygnowac z wielu swoich bzdurek ale warto bylo

jak sytuacja bedzie tego wymagala to nie ma problemu zeby wrogowie podali sobie rece publicznie a nie tylko przy wodeczce

86499be78f81673b6065adfb7b84eda42c79084f

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

realnie to kazda partia jest elastyczna jesli moze dostac szanse wejscia do rzadu, jakies bzdury wszystko albo nic to sa bzdurki dla ludzi do wyklucania sie o partie

To niech konfederacja pokaże że taka jest, bo póki co wszystkie ich przekazy są w tej kwestii jednoznaczne. Ty tylko w tym momencie robisz założenie, że tak nie jest, ja oceniam to, co sami przekazują. Jak nie potrafią dać jasnych komunikatów, tylko wszystkiego trzeba się domyślać, bo nie wiadomo co mówią na serio a co nie, to są po prostu niepoważni, albo mają problem z komunikacją. Niech pokażą również, że nie będą koalicjantem, który będzie ciągnął koalicję w dół. Nie potrzebny kolejny koalicjant, który jak coś palnie to słupki idą w dół.

Edit: co do POPiS, to przypomnij, ile czasu była ta koalicja? :D 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

To niech

musisz odroznic realpolitik od komunikatow albo do konca zycia bedziesz czytal komunikaty KO i dziwil sie dlaczego ludzie przestaja na nich glosowac a wedlug tych komunikatow powinno wyjsc inaczej xD

te partie nie musza niczego pokazywac, rozmowy o koalicjach tocza sie za zamknietymi drzwiami i zdecydowanie ci wszyscy ludzie sa powazni, nawet ci od lewicy ;) pis bedzie tez rozmawial z psl a psl z pisem i po, to jest walka o wladze a nie plebiscyt na powaznego polityka

jak sobie zobaczysz wypowiedzi ludzi z pis/po w rzadzie/opozycji to wychodzi ze ci ludzie sa skrajnie niepowazni i co? nic

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Jestem też ciekaw jakim sposobem Borsuk ma się sprzedać za granicą z takim tempem produkcji, kiedy Rumunia bierze pod uwagę jego zakup, ale jak termin będzie nierealistyczny to wygra Cv-90. 
Jak HSW zamierza jednocześnie klepać dla nas Borsuka i wersję eksportową z cudownymi 2.5 sztukami miesięcznie. Masowa produkcja powinna ruszyć na wczoraj! 

A no właśnie tak, że jest drogo bo za coś tą produkcję seryjna trzeba uruchomić. Ktoś wyżej wspomniał, że wprost dotować nie możemy. Więc zostaje dotacja przez cenę.

Dokupimy te Cv- ki, czy co tam proponowałeś. Temat zagrożenia się przeje i faktycznie potem zostaniemy z 116 sztukami borsuka, bo produkcja seryjna nigdy nie ruszy. Wtedy to dopiero będzie kasą wywalona w błoto, bo nawet komu serwisować tego nie będzie.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ale wiesz, że Konfederacja stawia dwa warunki? Nie w tej kadencji rządu (o czym ostatnio np. Tumanowicz mówił) i warunek który powtarza się od jakiegoś czasu, że oczekują zrealizowania programu Konfederacji. Nie ma że części, czy jakichś punktów, tylko mowa ogólnie o programie. Co jest realne tylko w koalicji z partią która albo ma podobne poglądy, albo nie ma programu.

Czyli przyznajesz że to już inny Tusk od tego którym był jeszcze w 2008 roku prawicowy liberalny antysocjalistyczny polityk ?  

Teraz Tusk jest lewicowym socjalistą dlatego zadaje się z lewicą a z konfederacją nie ma już pkt wspólnych?

Dlatego przegra kolejne wybory do sejmu i będzie w opozycji 

Opublikowano
11 minut temu, kubikolos napisał(a):

rozmowy o koalicjach tocza sie za zamknietymi drzwiami

Po czym wstawiasz zdjęcie z szopki z 2006 roku, z której nic nie wyszło :E 

Co do reszty wypowiedzi, to znów "żartowaliśmy" "nie mówiliśmy na poważnie"? :D serio myślisz, że ktoś poważny będzie chciał prowadzić rozmowy koalicyjne z kimś kto potem w mediach wszystkiemu zaprzeczy jakby miał jakieś rozdwojenie jaźni?

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Czyli przyznajesz że to już inny Tusk od tego którym był jeszcze w 2008 roku prawicowy liberalny antysocjalistyczny polityk ?  

A gdzie ja napisałem o Tusku? Na siłę próbujesz sobie przekręcaniem czyichś słów coś udowodnić. Ja piszę tylko o tym, że Konfederacja zachowuje się po prostu niepoważnie i ja na miejscu szukających potencjalnych koalicjantów, brałbym ich jako ostateczność. 

• Confused 1
Opublikowano

Ile takich przypadków miał Tusk czy wielu innych polityków, jak ten o którym piszesz, a jak często Konfederacja zaprzecza sama sobie? Możecie robić fikołki jakie chcecie, nie zmieni to nic w tym, że z obserwacji stwierdzam, że Konfederacja jedno myśli, drugie robi trzecie mówi znacznie częściej niż inne partie. Jedyną partią, która robiła to co mówiła był PiS, ale robili najczęściej to czego uważam, że nie powinni i to ich dyskwalifikuje. 

Ale wiem, wiem, teraz będzie krucjata, bo ośmieliłem się skrytykować Konfederację :E 

• Confused 2
  • Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Po czym wstawiasz zdjęcie z szopki z 2006 roku, z której nic nie wyszło :E 

Co do reszty wypowiedzi, to znów "żartowaliśmy" "nie mówiliśmy na poważnie"? :D serio myślisz, że ktoś poważny będzie chciał prowadzić rozmowy koalicyjne z kimś kto potem w mediach wszystkiemu zaprzeczy jakby miał jakieś rozdwojenie jaźni?

A gdzie ja napisałem o Tusku? Na siłę próbujesz sobie przekręcaniem czyichś słów coś udowodnić. Ja piszę tylko o tym, że Konfederacja zachowuje się po prostu niepoważnie i ja na miejscu szukających potencjalnych koalicjantów, brałbym ich jako ostateczność. 

Lepsza konfederacja od Lewicy

Opublikowano (edytowane)

@voltq dla Ciebie może tak, dla mnie Konfederacja i Lewica to skrajności, które nie powinny mieć samodzielnej władzy i zbyt dużego wpływu na kształtowanie prawa i państwa. 

Tusk ma do wyboru , utracić władze albo dogadać się z konfederacja , lepiej utracić władze i doprowadzić do powrotu pisowskiego raka , mądrze 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

tusk mowil ze przeceni benzyne na 5.19, wyobrazasz sobie zeby jakis koalicjant rozmawial z tak niepowaznym politykiem? smiechem go zabija jak tusk sie odezwie XD

zukowska mowila ze biologiczny mezczyzna moze urodzic dziecko, prawdopodobnie nikt nigdy nie zamieni juz slowa z lewica XD

oj stare chlopy a takie glupie zeby sprowadzac polityke do takich pierdol

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Ale wiem, wiem, teraz będzie krucjata, bo ośmieliłem się skrytykować Konfederację :E 

nic innego w tym watku raczej nie robisz, warto krytykowac politykow bo to same gnidy ale jak krytykujesz tylko tych w opozycji to troche na smiech zbiera :hihot:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. Proces legislacyjny jest od udoskonalania projektów, a nie od tego, żeby tłumaczyć tym niekompetentnym idiotom na czym polega kwota wolny i czym się różmni od kwoty zmneijszającej podatek. na tym polega ich niekompetencja.

Niekompetencja była po stronie składającego i dziwne że nie sięgnęli po ludzi Sławka, aby na to spojrzeć, ale nauczyli się ograniczać pochopność.
Jak chcesz ekstremalnie walczyć "z debilami"  to proszę bardzo.

A co media mają z tym wspólnego? Ja w przeciwieństwie do Ciebie czytałem tą ich ustawe i piałem ze śmiechu. 

Media nie nagłośnią innych spraw i nie dziwisz się, że media polityczne biją tylko jedną stronę? :E 
Z tego co zrozumiałem to ktoś pochopnie chciał napisać ustawę, bez zorganizowania tego jak należy. Odkąd Mentzen stoi na czele Konfederacji zaczęło się lepsze organizowanie środowiska. 

To nei ejst kwestia prostolinijności - to zdanie, które napisał nie jest prawdziwe w żadnych szyku. ŻADNYM.

To jest wyrażenie światopoglądu i podejścia do spraw. Na dodatek nie traktowałbym kłótni na twitterku, jako felietonu o światopoglądzie danej osoby, bo można zagalopować się , ;) jak i my tutaj.

Gdzieś tutaj napisałem o prorosyjskości? Nie. To po co zmieniasz temat?

To nie zmiana tematu, tylko porównanie wartości tych oskrażeń, ale z Twojej strony nie ma żadnej dobrej woli w czytaniu 

To nei są epitety - uzupełniłem o linki. 

Pewnie nawet bez czytania, byle na szybko wygooglować "gazety", a nie pełne wypowiedzi i postawy. ;)
Więc odnosząc się do nich:
" antyszczepionkowcy (https://wiadomosci.radiozet.pl/Gosc-Radia-ZET/zajaczkowska-popiera-dzialania-premiera-tusk-wykorzystuje-wytrych)"
Jedyny cytat w tym linku, który rzekomo na udowodnić "antyszczepionkowców"
-"Ewa Zajączkowska-Hernik uważa, że szczepienia dla dzieci powinny być nieobowiązkowe. - Wyobrażam sobie to tak, jak jest to w Niemczech. Szczepienia nie są obowiązkowe, dzieci po narodzeniu nie przyjmują tak dużej ilości dawek różnych szczepionek i nie ma tam problemu z zachorowalnością na wiele chorób – komentuje europosłanka Konfederacji. Jej zdaniem w Niemczech „rodzice są świadomi skutków ubocznych szczepień, ale także lekarze ponoszą odpowiedzialność za potencjalne skutki uboczne i tego w Polsce brakuje”."

Widać jak bardzo czytasz teksty, skupiłeś się pewnie na tylko początkowym wycinku, bez użycia ctrl+F by wyszukać frazę "szczep". Nie linkujesz tego co cię przekonało do sprawy, leczy na poczekaniu szukasz oczerniających artykułów pod tezę. 
"Szczepienia dla dzieci powinny być obowiązkowe? – pyta gospodarz programu.

- Nie – ocenia Gość Radia ZET."

Kolejne: " przeciwnicy edukacji seksualnej i zdrowotnej --> https://bialystok.tvp.pl/84435467/konfederacja-przeciwko-wprowadzeniu-nowego-przedmiotu-szkolnego"
Cytat z artykułu:
"Uważamy, że nowy przedmiot edukacja zdrowotna, dla niepoznaki nazwana w ten sposób, bo tak naprawdę jest to edukacja seksualna, powinna być nie obowiązkowa tylko dobrowolna, fakultatywna za zgodą rodziców."

Nic nowego, tak jest z religią oraz chyba było z WDŻ czy co tam było w "ostatnich latach". Wpisuje się to w ich wizję szkolnictwa opartego na konkurujących szkołach, z czymś na podobę bonu edukacyjnego, czy po prostu daniu rodzicom większej decyzyjności we wychowaniu dziecka i ograniczaniu spraw którymi zajmuje się państwo. Nie chcemy by skończyło się to tak, jak za granicą ;) 

Kolejne: "- Konfederacja Gietrzwałdzka --> https://www.konfederacjagietrzwaldzka.pl/"
No i co jest w niej takiego złego i jak objawia się w polityce? Link każdy umie sobie wygooglować, a masz bardzo mocne zdanie na ten temat, a słów brak.
Może w religii widzisz tylko narzędzie do kontroli i ogłupiania mas, wiec ciężko by Ci to nie przeszkadzało. Mi nie robi różnicy, że ktoś buduje swój kręgosłup moralny wokół religii. Jak to wpływa na twoje życie lub życie społeczeństwa? ;) 

O to, że ma stanowić ingerencję religijną w prawodawstwo.

"Może powodować jakąś ingerencję", jak każde poglądy, a ja się pytam co tam jest takiego istotnego i złego? Jaki ma priorytet w prawodawstwie danej partii oraz na  jakich zmianach się skupiają? 

Nie dla religijnego fundamentalizmu. 

"Piękne" hasło, szkoda że tylko hasło, bo czym objawia się tym fundamentalizm w polityce i jak bardzo szkodzi twojemu życiu? Co mocniej wpływa na codzienność społeczeństwa? Ideologie czy ten mityczny fundamentalizm, który robi jakieś zło, skoro jest negatywny?
Na razie przypomina to po prostu wroga na liście do odhaczenia, aby przyciągnąć tłumy do słusznej sprawy, krzyczące 5 gwiazdek lub co tam zostanie wymyślone. To nie ten fundamentalizm rozszerza cenzurę za granicą i niedługo w Polsce poprzez UE.

Nie, nie jest sprzeczna z Konstytucją. Przestań pisać bzdury o rzeczach, o których nie masz pojęcia. 

Prawie rok po napisaniu zapytania do trybunału, czy na dzieciach z Downem można przeprowadzać aborcję, skoro potrafią funkcjonować w społeczeństwie, wydano zbyt ogólny wyrok, że potencjalne choroby nie są przesłanką do zabicia człowieka, jakim jest dziecko na etapie płodu.  Media zrobiły z tego piekło kobiet oraz inne duperele, a z Konfederacji ekstremistów religijnych. ;) 

Tych przypadków jest więcej, ale są one w tzw. ciemnej liczbie przestępstw, bo gwałtów zgłaszanych jest mało względem tego ile ich występuje. ALe znowu - laik tego nei wie, bo na Uniwersytecie YouTube'e tego nie ma. 

Tak i delegalizacja bądź legalizacja zmieniłaby ten 1 przypadek i nie musisz znowu próbować ośmieszyć dyskutanta, że nie zna podstaw, tak jak z ulgami na Zus, które zna każdy przedsiębiorca lub człowiek blisko z nim żyjący.

Nikt nie za∂a przecież penalizacji innych uczuć. 

No tak, nazywa się to walką z antysemityzmem, nazizmem, faszyzmem, fatfobią, nietolerancyjnością, transfobią, radykalizmem itd.

stanowi to fakty notoryjne ;) 

Fakty notoryjne z mediów, który celem nie jest prawda, obiektywizm itp., lecz prowadzenie narracji poprzez manipulacje i kierowanie uwagi. ;) 

Ale ja krytykuję to konkretne rozwiązanie. I tłumaczę ci na liczbach jak bardzo głupie jest. Czemu tak trudno Ci to jest zrozumieć/przyznać? 

Bez chęci poznania pełnego rozwiązania i zrozumienia że to jeden z konceptów, bo prawdziwe rozeznanie będzie dopiero, gdy ma się dostęp do danych z ministerstwa finansów, wraz z możliwością ograniczenia efektywności i marnotrawstwa  w systemach.
Chcesz widzisz ich jako prostych, debilnych populistów, więc unikasz zapoznania się z ich pełnymi wypowiedziami i działalnością na przestrzeni lat, a to wymaga więcej czasu, niż odpisanie w parę minut i czepianie się błędu gramatycznego edytowanego zaraz po publikacji. ;) 

A jakie to te kontrolowane środowiska? :) 

Nie udawaj że TVN, gazeta wyborcza, onet itd. nie mają ewidentnego stronnictwa politycznego. ;) 
Pytania i nastawienie pod gościa i temat programu lub artykułu. 
Chodzi o to, że rzadko pójdzie tam, gdzie wazeliną nie posmarują. Wyobraź sobie Trzaskowskiego w trwam lub republice?
Mentzen chodzi wszędzie tam gdzie ma czas oraz nie jest to syzyfową pracą odbijania tych samych, pretensjonalny pytań. Niektórzy próbują udawać, że nie są w stanie dowiedzieć się, że od dłuższego czasu miał zaplanowane spotkania wyborcze, z napiętym harmonogramem. 

Skupiasz się na pierdołach i próbujesz rozmywać temat. 

Pierdołą nie jest twitt kogoś powiedziany w przepychance z kimś?
Pierdołą nie jest jedna ustawa złożona na szybko, pewnie bez dyskusji z kluczowymi osobami? Która po prostu wymaga poprawek?
Pierdołą nie jest fundamentalizm kościoła w polityce? 

Jaki tekst z redakcji?

Wrzucam linki z różnymi tekstami - wywiadami, artykułami, czasem tylko obrazek samej wypwoiedzi delikwenta.

Prawie wszystko to redakcje, z jednolitego środowiska. Żyjesz w bańce i na dodatek nie czytasz tego co linkujesz, bo nie ma tam potwierdzenia tez. ;) 

Tekst pozwala na przeszukiwanie go, pozwala mi go szybko przeczytać a w ostateczności nawet skorzystąć z mojego asystenta Ai z prośba o syntezę.

Obecnie to samo jest z nagraniami i transkryptem, ale w przypadku "antyszczepów" nie zrobiłeś nawet ctrl+F".
Nie próbujesz dowiedzieć się jakie są ich poglądy i pomysły z ich wypowiedzi, lecz ze zredagowanych narracji w portalach, które oczywiście mają swoją, jednakową narrację. 

Filmiki to gorsza forma przekazu, a już szczególnie filmiki robione na YT przez jakichś twórców. 

Mam ci wrzucać filmiki koroluka? na tym miałaby polegać dyskusja? 

Możesz znaleźć wypowiedzi bezpośrednio od ludzi których dotyczy temat, ale wolisz czytać rzeczy cytujące wyrywki i dodające swój komentarz, aby wiedzieć co myśleć o tym? Jest dokładnie to samo co u Razprozaka, tylko odwrotnie i często z mniejszą ilością faktów.
Mentzen mniej więcej co tydzień nagrywa materiał omawiający jakieś sprawy, jego koncepty i propozycje możesz również znaleźć bezpośrednio, a AI zrobi Ci podsumowanie i transkypt, jeśli tak bardzo szkoda Ci czasu.

Tak czy inaczej, szkoda mi czasu, na dyskusję z odpowiedziami na prędko, które same nie czytają tego co linkują. Byle znaleźć słowo klucz i tytuł....

literówki
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, kubikolos napisał(a):

zukowska mowila ze biologiczny mezczyzna moze urodzic dziecko, prawdopodobnie nikt nigdy nie zamieni juz slowa z lewica XD

No ja na miejscu polityków którzy mieliby teraz rozpatrywać partię, w której Żukowska miałaby być aktywnym członkiem zastanowiłbym się nad bilansem potencjalnych strat i korzyści przez takie zachowanie, a z nią samą pewnie bym nie rozmawiał na temat koalicji. 

Natomiast w przypadku Konfederacji wypowiedzi przeczące pewnym działaniom, czy sugerujące że robią co innego i mówią co innego są od szczebla najwyższego i konsekwentnie są powielane przez polityków tej partii niższego szczebla, którzy mają parcie na szkło. To zasadnicza różnica, wpływająca na całokształt postrzegania partii.

24 minuty temu, kubikolos napisał(a):

oj stare chlopy a takie glupie zeby sprowadzac polityke do takich pierdol

To Ty w tym momencie wyciągasz pojedyncze wypowiedzi...

Co do ostatniego zdania Twojej odpowiedzi, to widzisz co chesz widzieć i tyle. To że akurat teraz mówię o Konfederacji wynika z tego z czego wyniknęła dyskusja. To że tu akurat Konfederacja najczęściej jest tematem dyskusji ze względu na dość sporą grupę ich zwolenników i na to że często są przytaczane tutaj ich poglądy z którymi po prostu się nie zgadzam, to wcale nie świadczy o tym, że nie jestem krytyczny wobec innych partii. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Tylko że nie chodzi o to co ja bym zrobił z tekstami, tylko o fakt, że sam w tym momencie stwierdziłeś, że teksty nie niosą za sobą nic dla Ciebie wartościowego, bo liczą się długie wideo. No i teraz jeszcze zaznaczasz z góry, że tylko książki Mentzena niosą prawdę, bo w pozostałych byłaby masa sprzeczności :E

Nic takiego nie powiedziałem, a sam widzisz jak wartościowe są te teksty w "gazetach" których nie czyta nawet linkujący.
Książki Mentzena chociaż pokazują co mówił i niosą prawdę o jego wypowiedziach, a nie wyrywki gazet. ;) 
Chodzi o wyrobienie sobie prawdziwego obrazu o danej osobie i pomysłach, a nie kreowanego malowidła w redakcjach portali, gazet oraz innych mediów.
Potem kończy się to tym, że piątkę mentzena traktuje się jak postulaty, gdy były to tylko przykładowe hasła w tłumaczeniu mechanizmów "robienia polityki" lub 100 ustawami mentzena, które były luźną zagrywką pokazującą przykładowe dążenia, spisane w formie 100 ustaw, przez zakład z kanałem "nam zależy", o ile się nie mylę. Sam to komentował nie raz, ale redakcje cytują tylko to co pasuje do negatywnej narracji.

Dlatego mnie, jak i wielu innych męczy dyskusja z wami tutaj, ponieważ skupiacie się na zrobienia karykatury z innych postaci oraz wyśmianiu. Czasem niepotrzebnie marnuję tu swój czas, dlatego  chciałem by mod zablokował mi dostęp do offtopu politycznego, by mnie nie kusiło, ale to było jeszcze na PClab. :E Czas popracować nad samozaparciem. 
Jeśli rozmówca ma spędzać czas na szerokie odpowiadanie o wszystkim, to wypada nie insynuować, ciągle waląc karykaturą poglądów.
Czasem i mnie prawie poniesie, by odpowiedzieć tym samym.

W sumie czas uszanować mój czas i nie spędzać tu kolejnych godzin... Czytający z boku będą widzieć co się dzieje.
M.in. dlatego Konfa rośnie, bo ludzie są coraz mniej podatni na te czepialstwo i paszkwile, gdy jednocześnie ignoruje się niekompetencje innych.

literówki i doprecyzowanie
  • Haha 1