Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, kalderon napisał(a):

Wielu migrantów z tamtych stron ma polskie obywatelstwo.

Co nie czyni ich Polakami.

Pytanie tylko co ten obrazek Ukraińca ma do gościa z siekierą?

3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@voltq zostało podane że sprawca ma 22 lata. To jak mógł się urodzić w 1998 roku?

Nic. Bo on to wrzucił z dupy żeby zasugerować, że nie można tym informacjom ufać, bo gdzieś kiedyś jakiegoś UKR podali jako PL.

• Like 1
Opublikowano

@voltq i co cię znowu dziwi, że dajesz confused? 

Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie informował, że napastnik to 22-letni obywatel Polski, który nie jest mieszkańcem Warszawy. Ty bez namysłu powielasz screen o człowieku, który ma lat 27 sugerując, że to o nim mowa w kwestii morderstwa na UW. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

sugerując, że to o nim mowa w kwestii morderstwa na UW. 

Nie. On przy użyciu tego przykładu z obrazka nieudolnie próbuje zasugerować, że "obywatel Polski" może i tak oznaczać jakiegoś obcokrajowca. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

@voltq i co cię znowu dziwi, że dajesz confused? 

Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie informował, że napastnik to 22-letni obywatel Polski, który nie jest mieszkańcem Warszawy. Ty bez namysłu powielasz screen o człowieku, który ma lat 27 sugerując, że to o nim mowa w kwestii morderstwa na UW. 

Crush ci wytłumaczył 

Jak przyjadę do Nigerii i po roku dostanę obywatelstwo to automatycznie będę Nigeryjczykiem?

Opublikowano

@crush to jedno, ale ten obrazek był krótko powielany w mediach społecznościowych w odniesieniu do sprawcy. Co więcej, to co wstawił pochodzi z konta gościa na wykopie, który sam oświadczył że to fejk, który nie ma nic wspólnego ze sprawą.

https://wykop.pl/wpis/81331653/warszawa-sa-jakies-dane-tego-chlopa-jakim-cudem-st#282485229

Tu link, w którym ów użytkownik przyznaje że to fejk. 

Zatem nie, to nie jest przypadkowy obrazek kogoś kto uzyskał obywatelstwo polskie wstawiony dla przykładu, tylko powielony fejk w odpowiednim kontekście. 

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Ale ty jesteś ograniczony @LeBomB...

Czekaj czekaj, a czy Ty podobno nie obrażasz tutaj nikogo jak to sam pisałeś? To czemu teraz mnie obrażasz? Sam wstawiłeś fejk, a teraz obracasz kota ogonem.

• Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Zatem nie, to nie jest przypadkowy obrazek kogoś kto uzyskał obywatelstwo polskie wstawiony dla przykładu

Meh. Wydaje mi się, że szukasz trzeciego dna w pudełku Ptasiego Mleczka.

Aczkolwiek fakt, że można to było okrasić szerszym komentarzem.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@crush a mi się nie wydaje, bo wstawienie tego tutaj w tym kontekście i w odniesieniu do tego tematu to moim zdaniem nie był przypadek.

Edit: ale jak podkreślam, to moje zdanie, bo "dziwny zbieg okoliczności" nastąpił, który uważam że zbiegiem okoliczności nie był. Interpretujcie sobie jak chcecie, ja uważam tak a nie inaczej, a to nie podstawa bym był przez @voltq obrażany, skoro to u niego teraz temat na topie. 

Edytowane przez LeBomB
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jacy moi koledzy? Nie znam ich, miewamy co najwyżej podobne poglądy czy zdanie na pewne tematy i tyle. To kot się z kim żre i jak się nazywa to sprawa ich i moderacji, ja piszę o tym jak ty się do mnie odnosisz. 

Nazywałeś mnie niejednokrotnie już w sposób obraźliwy (a ponoć nie obrażasz) więc nie dziw się że każdy przytyk w moją stronę od ciebie odbieram jak odbieram. 

Co do treści to dałeś samo zdjęcie, przesłany przez ciebie link pod zdjęciem które wystawiłeś porusza już zupełnie inny temat. Natomiast link który ją wstawiłem wiem co przedstawia i to opisałem. Zatem zapytam wprost. Dlaczego do prezentacji niby swojego zdania, z wytłumaczenia którego jak samozwańczy adwokat wyręczył cię @crush, użyłeś akurat tego zdjęcia i jaki miało mieć związek z tematem to co napisałeś, skoro jak twierdzisz wiedziałeś że chodzi o inną osobę?

Edytowane przez LeBomB
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, LeBomB napisał(a):

użyłeś akurat tego zdjęcia i jaki miało mieć związek z tematem to co napisałeś, skoro jak twierdzisz wiedziałeś że chodzi o inną osobę?

Bo to zdjęcie akurat latało wokół tego tematu, a doskonale wpisuje się w jego tezę, że obywatelstwo polskie nie koniecznie oznacza Polaka?

Tak jak napisałem - przydałby się opis tej tezy. Ale brak to raczej nieudolność, a nie zawoalowana aluzja.

Niektórzy tutaj szydzą z debili na prawicy którzy wszędzie węszą prowokację i spisek, żeby za chwilę samemu działać w podobnym trybie.

Bez jaj.

Szczerze mówiąc nigdy nie uważałem i nie uważam Cię za bufona, jak np. takiego jednego tu lokalnego w top 11 bufonów w Polsce... Więc dziwi mnie, że nie przeszło Ci przez myśl, że po prostu mogłeś źle odczytać intencje.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Jacy moi koledzy? Nie znam ich, miewamy co najwyżej podobne poglądy czy zdanie na pewne tematy i tyle. To kot się z kim żre i jak się nazywa to sprawa ich i moderacji, ja piszę o tym jak ty się do mnie odnosisz. 

Nazywałeś mnie niejednokrotnie już w sposób obraźliwy (a ponoć nie obrażasz) więc nie dziw się że każdy przytyk w moją stronę od ciebie odbieram jak odbieram. 

Co do treści to dałeś samo zdjęcie, przesłany przez ciebie link pod zdjęciem które wystawiłeś porusza już zupełnie inny temat. Natomiast link który ją wstawiłem wiem co przedstawia i to opisałem. Zatem zapytam wprost. Dlaczego do prezentacji niby swojego zdania, z wytłumaczenia którego jak samozwańczy adwokat wyręczył cię @crush, użyłeś akurat tego zdjęcia i jaki miało mieć związek z tematem to co napisałeś, skoro jak twierdzisz wiedziałeś że chodzi o inną osobę?

Gdzie cię nazwałem w sposób obraźliwy , przytocz jakieś dowody i fakty

Jeżeli obraziło cię słowo ograniczony to jak zawsze najmocniej przepraszam za użycie tego niefortunnego słowa , nie widziałem że jesteś tak wyczulony na słowo ograniczony , ale nie przeszkadza ci wyzywanie kogoś od debili szmat ludzkich odpadów itd

Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

... jak nazwę cię Polakiem to też się obrazisz bo jesteś Europejczykiem?

no coz . to zalezy. a zalezy od tego wg czyjej definicji.  :E bo na pewno bym sie obrazil jakby ktos nazwal mnie Polakiem wg definicji stworzonej przez ksenofobow, rasistow, nacjonalistow itp cywilizacyjnych odpadow...

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@TheMr.

Nie było sprawy w sądzie. Coolfon obsrał się pismem przedprocesowym i poszedł na ugodę.

Zdaje się, że po tej całej akcji zniknął z sosziali na jakiś czas, bo jego fanbase zaczął go wyzywać od pip, że nie poszedł na starcie z Wiechem.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Powinni.

Przy czym wówczas netowa prawica zaczyna wyć o ograniczaniu wolności słowa itd.

I UE coś tam się za to bierze. U nas też miało coś ruszyć w ramach walki z fakenewsami i kacapska propagandą. Bo to zwykle te portale i kont są źródłem fakenewsowego syfu.

Edytowane przez Badalamann
  • Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Kuzwa powinni ścigać z urzędu za te fake newsy bo to skala nieprawdopodobna .

Na tym forum też nic się nie robi z rozpowszechniającym wszelkie g..o netu tłumacząc "wolnością słowa".

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
23 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Kuzwa powinni ścigać z urzędu za te fake newsy bo to skala nieprawdopodobna .

Coś tam cos, wolność słowa, coś tam jedna słuszna wersja, coś tam komunizm. I inne argumenty przeciwko walki z dezinformacją. Do pewnego stopnia ma to sens żeby było dużo wolności, i to osoba powinna sama dobierać informacje i sprawdzać, ale w dobie EJAJ, i ludzi którzy stali się dosłownie zombie to ciężko oczekiwać żeby sami weryfikowali poprawnie wiadomości. 

• Confused 1
Opublikowano
47 minut temu, Spl97 napisał(a):

Oraz zabierać się za zdelegalizowanie takich partii jak AfD, PiS, partię Le Pen i pozostałe tego typu partie ;).

Zostawmy od razu tylko PO i po sprawie.

@Camis wycieranie sobie mordy tragedią to przesada (nie pije do Ciebie tylko np. do tego twita). Szukanie teorii spiskowych i upolitycznianie wszystkiego jest chyba w krwi Polaków. Jak nie to, to jeszcze ludzie piszący, że to przez propagandę konfy bo podobno na jednym z portali obserwował porfil konfy. Tak jak profil konfy obserwował bardzo dużo różnych osób mniej lub bardziej powiązanych z polityką, ale morde trzeba sobie wytrzeć.

Mnie boli jest coś jeszcze. Ze bedzie do konca zycia zyl z moich podatków a jedna kula w łeb była by taka ekonomiczna...jednak mamy prawo jakie mamy.

• Like 1