Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, _forfun_ napisał(a):

Ale ja nie pisałem o klasycznych mediach, tylko o wszystkich mediach, o tym była mowa. Nie wiem na co Ty odpowiadasz :). Największa stacja informacyjna USA, która posiada największą oglądalność była po stronie Trumpa. Jest to stacja, której nie można porównać z żadną inną np. w Polsce. To miało kolosalny wpływ na wybory. Żeby też uzmysłowić z jakimi to "dziennikarzami" mamy do czynienia to dopiero co:

CNN i MSNBC są razem większe niż Fox News. A do tego dochodzi np. ABC ktore razem z CNN i MSNBC wspierało hienę.

A prawda jest taka, że wszystkie te tradycyjne media powoli tracą zasięgi. Nie ważne czy prawackie jak Fox, czy lewackie jak CNN.

7 minut temu, _forfun_ napisał(a):

Wsparcie Muska(to w ogóle nie ma o czym mówić) to też coś niewyobrażalnego i niespotykanego

Jak najbardziej wyobrażalne i spotykane. Zarówno Twitter przed Muskiem, jak i FB od dawna cenzurowały konserwatywne kanały. Przecież kosmita z FB się przyznał, że ulegali naciskom ze strony demokratów.

Po prostu teraz jest kwik politycznych świń bo z lewicowego safe space Musk zrobił free for all.

Wybacz, że nie jestem w stanie wykrzesać nawet okrucha szacunku do zboczonego ścierwa z Hollyweird. 😔

• Upvote 2

Godzinę temu, crush napisał(a):

CNN i MSNBC są razem większe niż Fox News. A do tego dochodzi np. ABC ktore razem z CNN i MSNBC wspierało hienę.

A prawda jest taka, że wszystkie te tradycyjne media powoli tracą zasięgi. Nie ważne czy prawackie jak Fox, czy lewackie jak CNN.

Jak najbardziej wyobrażalne i spotykane. Zarówno Twitter przed Muskiem, jak i FB od dawna cenzurowały konserwatywne kanały. Przecież kosmita z FB się przyznał, że ulegali naciskom ze strony demokratów.

Po prostu teraz jest kwik politycznych świń bo z lewicowego safe space Musk zrobił free for all.

Wybacz, że nie jestem w stanie wykrzesać nawet okrucha szacunku do zboczonego ścierwa z Hollyweird. 😔

Znowu nie ma zrozumienia, bo gdzie ja pisałem o tym, co jest większe od czego? Napisałem co jest największą stacją informacyjną w USA, która ma największą oglądalność i w jaki sposób wpływa na wyborcę o konserwatywnych poglądach(po prostu kłamiąc). Po drugie nie da się zestawić materiałów z CNN i NBC z Fox News, bo to jak zestawić propagandę(TVP Info) z podawaniem informacji(TVN24).

Co cenzurował twitter? Chyba antyszczepionkowców i wszelkich innych odklejeńców, co pochwala prawa i lewa strona, bo tak to powinno działać. Nie ma tu cenzury, a walka z wszelką dezinformacją. Nie wiem dlaczego ty odszczepieńców równasz z normalnymi osobami o konserwatywnych poglądach? Ja znam masę takowych i mają takie samie zdanie nt. tych idiotów. Tutaj zgoda od dziesięcioleci na ten temat była. Problemem są populiści, którzy się pojawili, a nie lewicowe, centrowe czy prawicowe poglądy.

Musk zrobił portal, w którym podawane są totalne bzdury, które są powielane przez kolejne osoby, a na końcu lądują na forum dyskusyjnym jako niby prawda objawiona. Już pomijam całą agresję i niszczenie osób(popatrz co robi taki Trump z kimś kto mu podpadł). Największa szkoda jaką można poczynić temu oryginalnemu pomysłowi było zdjęcie kajdanów i zrobienie z tego narzędzia dla Rosji, Chin i innych tego typu wynaturzeń oraz dla wariatów, którzy stanowią jakiś % społeczeństw.

Znalazłem na szybko badania amerykańskie i dla wyborcy partii republikańskiej na pierwszym miejscu jest Fox News, czyli dalej klasyczna TV(to wiadomo, bo tak samo to u nas wygląda, gdzie internet, a zwłaszcza X jest bańką), która ma ponad 30% w tym badaniu. Dalej są TV, tylko że lokalne, a trochę dalej radio lokalne. Twitter jest gdzieś daleko, więc nie ma niby wpływu, tyle że osoby z niego korzystające pewnie piorą mózgi swoim bliskim.

A głębsza refleksja, to ja nie rozumiem co się w pewnym momencie zadziało. Korzystam z internetu od 1996 roku, bardziej regularnie od 1997, a już na poziomie bliskim 24h/na dobę od 2002 roku. Poziom dyskusji dzisiaj nie istnieje, kiedyś to była klasa. Korzystałem namiętnie z irc'a i kurde, tam pierwszą myślą nie było, żeby kogoś obrazić, a wymiana doświadczeń, opinii i poglądów. A tutaj mamy takie osoby, które wbijają na to forum, wybierają temat polityczny i przy pierwszym poście takiego Camisa zaczynają go obrażać(można to sprawdzić, bo nikt tego nie usunął, a tym bardziej nie zbanował autorów). Jak to wytłumaczyć? Co trzeba mieć w głowie, że jedyną myślą kiedy wchodzi się na forum jest obrażanie i jawna agresja? Ale tego pełno w dzisiejszej sieci i pewnie najlepsi psychologowie(może psychiatrzy) nie potrafią na to odpowiedzieć. Mam(ja) spokojne życie i ani mi się widzi czegoś takiego robić, a zajrzę na twittera i jakiś cymbał(np. polityk o niezbyt wysokiej inteligencji z kiepskim wykształceniem) wskazuje jakiś autorytet(np. prawny) i Ci jego psychofani wchodzą na konta tego autorytetu(powszechnie poważanego) i zaczynają jazdę z nim. Kiedy nastąpiła taka demoralizacja i upadek u niektórych? Nie rozumiem tego. O to też mi chodziło w kontekście niszczenia osób przez np. Trumpa.

Edytowane przez _forfun_
  • Haha 2
  • Upvote 1

W dniu 8.11.2024 o 04:25, _forfun_ napisał(a):

Ale Ty dalej chyba nie rozumiesz o czym ja napisałem(powtarzam drugi raz), a napisałem o tym, dlaczego Demokraci i dlaczego nie Republikanie z POLSKIEJ perspektywy. Dociera to do Ciebie? Piszesz nie na temat i czego oczekujesz :D? Tematem tej kampanii w USA nie była Europa Wschodnia i NATO, ani wydawanie drobnych na Ukrainę, a sprawy wewnętrzne, czyli drożyzna, przestępczość i nielegalna imigracja.

To Cię oświecę, bo o polityce nie masz zielonego pojęcia(kwestię wpisów w internecie lub wypowiedzi to omówili najlepsi specjaliści od polityki międzynarodowej w Polsce). Nie ma to zupełnie żadnego znaczenia, tzn. to co mówił Tusk, to co mówił Trump, bo na końcu są wspólne interesy. Nikt do tak małych rzeczy nie przykłada wagi. Najlepszym dowodem jest Morawiecki, który będą prominentnym politykiem PiSu nazwał Clinton i Trumpa - Dżumą i Cholerą(przed wyborami w 2016 roku w największej stacji w Polsce, gdzie poniosło się to po świecie). Co przecież wygadywali PiSowcy nt. Bidena, Demokratów. Co robili w czasie tamtych wyborów, tzn. przedstawiciele polskiego rządu popierali Trumpa, kiedy z perspektywy polskiej(to jest nasza racja stanu) mieć dobre kontakty z Republikanami i Demokratami. Gdzie Ty byłeś przez ostatnie lata? Pomijam, że Polska była chyba jednym z ostatnich państw, które pogratulowało Bidenowi, bo te biedulki z PiSu nie mogły się odnaleźć przy przegranej Trumpa. Na szczęście w USA nikt nie jest tak małostkowy, jak Kaczyński i inne durnie, i biznesy kwitły.

Tak rozumiem. Chodzi mi o to ,że to głównie polska boi się Rosji. Na słowacji, węgrzech mamy rządy prorosyjskie.

• Haha 1

Trump był zbanowany na Twitterze przez lata, na Youtube również. Za nim stoi jakiś promil tego co za Demokratami, ale uwaga, Forfun twierdzi inaczej. To jest ta właśnie wolność wg ludzi z tamtej strony. Będzie dobrze tylko, jeśli 100% będzie po stronie Demokratów, bo jakże oni śmią popierać Republikanów.

A tak poważnie to znajdź sobie inne forum, bo wypisujesz takie bzdury, że ręce nie mają gdzie opaść.

• Like 3
  • Upvote 2

5 godzin temu, _forfun_ napisał(a):

A głębsza refleksja, to ja nie rozumiem co się w pewnym momencie zadziało. Korzystam z internetu od 1996 roku, bardziej regularnie od 1997, a już na poziomie bliskim 24h/na dobę od 2002 roku. 

Ewidentnie przedawkowałeś, jakbyś wyszedł z domu od czasu do czasu dobrze by ci to zrobiło, a i na kilka spraw byś spojrzał trzeźwym okiem.

Każdy specjalista ci to powie, siedznie cały dzień przed komputerem nie jest zdrowe! :)

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2

Cała paczka mainstreamowych mediów w USA i na świecie - nawet w takim bambustanie jak Polska media i politycy czcili Kamalę, miliardy na koncerty gwiazdeczek, pompowanie fałszywymi sondażami

efekt?

Całkowity nokaut 226:312

w popular vote przewaga prawie 4mln głosów

senat, izba reprezentantow

Cytat

— Skala zwycięstwa jest bezprecedensowa, bo to nie tylko prezydentura, Senat i Izba Reprezentantów, ale także Sąd Najwyższy. Przejęcie władzy powinno nastąpić wyjątkowo szybko, ale to tym większa odpowiedzialność — oświadczył w rozmowie z TVP Info Radosław Sikorski, pytany o zwycięstwo Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA. — Zaskoczyła mnie skala tego zwycięstwa — dodał.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/radoslaw-sikorski-o-wyborach-w-usa-zaskoczyla-mnie-skala-tego-zwyciestwa/6z1z9qj

To nie jest tylko wygrana Trumpa - to poteżny sygnał STOP dla polityki demokratów od obywateli.

jakie wnioski wyciagnal z tego forfun?
znalazł fox news i Muska więc nie było 100% poparcia demokratów? xD

• Upvote 1

Powtarzając się , czerwone światło zapaliło się w momencie przystąpienia Polski do UE (2003r), warunki były znane.

Należy winić rządy od przystąpienia aż do teraz , które nic nie zrobiły w kwestii energetyki.

Przy okazji zapraszam do tematu Transformacja energetyczna - OZE / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / Elektromobilność

Będzie mrożenie cen energii w 2025 roku? Premier zwrócił się do ministra finansów

Premier Donald Tusk powiedział w sobotę, że zwrócił się do ministra finansów, by przedstawił sposób mrożenia cen energii, także na 2025 rok. Te perspektywy nie są najgorsze na drugą połowę przyszłego roku, ale nie chcę, żeby było poczucie niepewności – dodał szef rządu na konferencji prasowej.

Zdaniem premiera konkurencyjność gospodarki, szczególnie w kontekście cen energii, nie jest problemem tylko Polski, ale całej Europy.

Zdaniem Tuska niektóre założenia dotyczące emisji CO2 "rozbrajają europejską gospodarkę".

Szef rządu podkreślił, że obecnie w Europie wszyscy szukają odpowiedzi na pytanie, co zrobić z "przesadnie wyśrubowanymi kryteriami środowiskowymi w Unii Europejskiej".

W dniu 9.11.2024 o 11:47, Spl97 napisał(a):

Zresztą PiS nie ma tak naprawdę optymalnego wyboru, jeśli chodzi o kandydata, którego namaści sam Kaczyński.
Czarnek - gbur i niewybieralny oprócz swojego betonu
Błaszczak - doprowadził wraz z Macierewiczem armię do ruiny i niewybieralny oprócz swojego betonu
Bocheński - konfrontował z Trzaskiem w tym roku i sromotnie przegrał, przegra drugi raz, także z Sikorskim
Nawrockl - bliżej kompletnie nieznany, nie wiadomo czego po nim się spodziewać, ale jemu jednak najbliżej do Duda 2.0 i miałby z tego grona największe szanse w tych wyborach
Morawiecki - wielki kłamca, zrobił jako poprzedni premier złodziejstwo na ogromną skalę i niewybieralny oprócz swojego betonu

"Pogrubieni" kandydaci nie mają szans uzyskania <50% w drugiej turze, jedyna jakakolwiek szansa dla PIS'u to Nawrocki - młodsza wersja Dudy 2.0.
Tak samo jak Sikorski nie ma szans na <50% w drugiej turze.

Edytowane przez kanon7

7 godzin temu, Winter napisał(a):

Trump był zbanowany na Twitterze przez lata, na Youtube również. Za nim stoi jakiś promil tego co za Demokratami, ale uwaga, Forfun twierdzi inaczej. To jest ta właśnie wolność wg ludzi z tamtej strony. Będzie dobrze tylko, jeśli 100% będzie po stronie Demokratów, bo jakże oni śmią popierać Republikanów.

A tak poważnie to znajdź sobie inne forum, bo wypisujesz takie bzdury, że ręce nie mają gdzie opaść.

A sprawdzałeś kiedykolwiek chociaż za co był zbanowany?

https://www.nytimes.com/interactive/2019/11/02/us/politics/trump-twitter-disinformation.html

Tak, wiem, zaraz będzie że to NY Times itd. ale retweety fałszywych informacji i zwolenników różnych teorii spiskowych przez Trumpa jak był prezydentem są faktem i w tej sprawie FBI prowadziło śledztwo. Nie zastanowił się nad tym, kogo jako prezydent promuje, a okazało się że np. twórcę/twórców wielu teorii spiskowych określanych jako "QAnon". Według różnych informacji to wpisy QAnon przyczyniły się do szturmu na Kapitol, czy niczym niepotwierdzonych oskarżeń jakoby Hillary Clinton odprawiała jakieś rytuały czcząc przy tym szatana i biorąc w światowym spisku demokratów...

Tak samo retweetował rzeczy z kont, które również zostały zbanowane, bo jak się później okazało należały do szpiegów i służb z różnych krajów. Jak np. Tennessee GOP konto należące do rosyjskiej farmy trolli. 

Problem był taki, że zgodnie informacją przekazaną przez rzecznika Białego Domu z czasów prezydentury Trumpa, którym był  Sean Spicer, tweety prezydenta Donalda Trumpa są w istocie oficjalnymi oświadczeniami i nie wskazał przy tym którego z dwóch kont to dotyczyło. Zatem skoro głowa światowego mocarstwa, osoba mocno opiniotwórcza retweetując treści rozpowszechnia teorie spiskowe, co do których nie ma kompletnie żadnych dowodów, a są domysłami jakiejś wcześniej szerzej nieznanej osoby lub grupy osób, no to wybacz, ale to jest po prostu skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie. 

Wyobraź sobie co by było jakby Trump jako prezydent wyszedł i powiedział "szczepionka na polio nic nie daje, bo polio nie ma, znasz kogoś chorego na polio?". Masa ludzi by w to uwierzyła, bo by pomyślała, że "no faktycznie nie znam nikogo chorego na polio, a przecież to ogłosił prezydent USA, więc pewnie coś wie!"

Tylko to właśnie szczepionka pozwoliła prawie całkowicie wyeliminować chorobę i dlatego mało ludzi zna kogoś kto chorował na tę chorobę. O takim zakresie odpowiedzialności mowa. 

Wiele osób wierzy w to co wtedy przesyłał Trump i to nie tylko w USA. Tutaj też znajdą się tacy, co w niektóre z tych teorii wierzą lub są w stanie uwierzyć. A jedyną teorię, a w zasadzie wniosek jaki można obecnie wysnuć, to taki, że mamy obecnie świat, w którym coraz trudniej na bieżąco zweryfikować prawdziwość pewnych informacji w polityce, bo to dopiero wychodzi czasem po miesiącach czy latach, a pewne decyzje muszą zapadać tu i teraz. Dlatego podnosi się ryzyko podejmowania złych decyzji lub decyzji na podstawie błędnych informacji jeżeli czerpane są one z niewłaściwych źródeł nie dających żadnych podstaw. 

Niech każdy sobie wierzy w co chce, ma do tego prawo, nawet jak wierzy w teorie spiskowe, ale są pewne sytuacje i okoliczności, jak np. bycie prezydentem USA, gdzie trzeba większej powściągliwości, bo słowa i decyzje mogą mieć skutki dotyczące całego kraju, a nawet ogólnoświatowe i szerzenie pewnych informacji może zadziałać na szkodę grupy ludzi, narodu czy nawet świata. 

• Confused 1
  • Upvote 4

5 minut temu, Yahoo86 napisał(a):

Powtarzając się , czerwone światło zapaliło się w momencie przystąpienia Polski do UE (2003r), warunki były znane.

Należy winić rządy od przystąpienia aż do teraz , które nic nie zrobiły w kwestii energetyki.

Tymczasem od roku 2005 Polską rządzą na przemian PiS oraz PO/KO + koalicjanci po jednej i po drugiej stronie z wyjątkiem lat 2015-2023.

4 minuty temu, kanon7 napisał(a):

"Pogrubieni" kandydaci nie mają szans uzyskania <50% w drugiej turze, jedyna jakakolwiek szansa dla PIS'u to Nawrocki.

Najprawdopodobniej na niego Kaczyński postawi pomimo tego, co PiS-iory mówią, że w ich wewnętrznych sondażach wychodzą same remisy xD.

Decyzja miała być już jutro, a będzie bodajże pod koniec listopada.

Donald Trump wygrywa wybory we środę, a mamy sobotę. 96 godzin. I co się dzieje w USA i na świecie:
Świat:
1.    Donald Tusk mówi, że „Niektóre założenia dotyczące emisji CO2 rozbrajają europejską gospodarkę”,
2.    Po szczycie UE w Budapeszcie pojawia się informacja, że „Europejski Zielony Ład będzie musiał teraz być zweryfikowany i to na poważnie, ponieważ europejska gospodarka nie wytrzyma konkurencji i tanich nośników energii, chociażby ze strony USA”,
3.    Szefowa UE Ursula von der Leyen komunikuje, że "UE jest gotowa kupować naturalny gaz z USA i ograniczyć zakupy rosyjskiego LNG”,
4.    Chiny ogłosiły w piątek potężny pakiet fiskalny o wartości 1,4 bln dol., celem wsparcie gospodarki kraju i chcą pokojowo współpracować z USA,
5.    Prezydent Rosji zapowiedział, że Rosja będzie rozliczać sprzedaż swojej ropy w dolarach jest gotowy zakończyć wojnę na Ukrainie,
6.    Prezydent Ukrainy rozmawia telefonicznie Donaldem Trumpem i Elonem Muskiem o zakończeniu wojny, a prezydent Rosji zapowiadał, że "odbierze, jeśli Trump zadzwoni",
7.    Premier Iraku rozmawia z Trumpem i ma nadzieję na "zakończenie wojen" na Bliskim Wschodzie,
8.    Katar wyrzuca przywódców Hamasu z kraju (w tym zamyka biuro w Dausze), a Hamas apeluje o pokój, 
9.    Tajwański TSMC  - największy na świecie producent półprzewodników wstrzymuje produkcję chipów AI dla chińskich firm,
10. Meksyk rozpędzia karawanę migrantów wędrujących ku granicy USA. W Stanach też na nich już nikt nie czeka, bo kasa nagle wyparowała”,
USA:
1.    Donald Trump zapowiada, że zdelegalizuje miasta schroniska dla imigrantów, a stany, które będą przyjmowały nielegalnych uchodźców nie dostaną federalnej pomocy i na własną rękę będą musiały się pozbyć już przyjętych niechcianych gości,
2.    Burmistrz Nowego Jorku kończy z bonami dla nielegalnych imigrantów,
3.    Cenzura w USA zostanie zdelegalizowana. Wszyscy pracownicy federalni, którzy brali w niej udział zostaną zwolnieni z pracy, a ci którzy brali w tym udział w prywatnym sektorze nie będą mogli pracować dla władz federalnych. 
4.    Uniwersytety blokujące wolność słowa stracą dotacje federalne na przynajmniej 5 lat. Wolność słowa jako podstawa istnienia państwa będzie w USA świętością.
5.    Tysiące urzędników Deep State straci pracę. Ponad 100 tys będzie musiało opuścić Waszyngton z całymi agencjami. Agencje będą przeniesione w różne zakątki USA, by razem nie knuły przeciwko Amerykanom. Sędziowie, którzy złamali konstytucyjne prawa i kłamali na CV odnośnie poglądów, stracą pracę.
6.    Kolejne firmy amerykańskie wycofują się polityki DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) i ESG (Environmental, Social, and Governance),
7.    Zostanie wprowadzony zakaz operacji transgenderowych dla nieletnich we wszystkich stanach,
8.    Zostanie jasno zapisane uznawanie wyłącznie dwóch płci – kobiety i mężczyzny,
9.    Giełda osiąga rekordowy poziom,
10. Bitcoin osiąga rekordowy poziom.

96 godzin!
A u nas 100 dni nie wystarczyło na realizację obietnic

Powtórzone za Michałem. L z LinkedIn

Dowalił :D

Edytowane przez Michaelred
  • Like 4
  • Upvote 3

Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

A sprawdzałeś kiedykolwiek chociaż za co był zbanowany?

https://www.nytimes.com/interactive/2019/11/02/us/politics/trump-twitter-disinformation.html

Tak, wiem, zaraz będzie że to NY Times itd. ale retweety fałszywych informacji i zwolenników różnych teorii spiskowych przez Trumpa jak był prezydentem są faktem i w tej sprawie FBI prowadziło śledztwo. Nie zastanowił się nad tym, kogo jako prezydent promuje, a okazało się że np. twórcę/twórców wielu teorii spiskowych określanych jako "QAnon". Według różnych informacji to wpisy QAnon przyczyniły się do szturmu na Kapitol, czy niczym niepotwierdzonych oskarżeń jakoby Hillary Clinton odprawiała jakieś rytuały czcząc przy tym szatana i biorąc w światowym spisku demokratów...

Tak samo retweetował rzeczy z kont, które również zostały zbanowane, bo jak się później okazało należały do szpiegów i służb z różnych krajów. Jak np. Tennessee GOP konto należące do rosyjskiej farmy trolli. 

Problem był taki, że zgodnie informacją przekazaną przez rzecznika Białego Domu z czasów prezydentury Trumpa, którym był  Sean Spicer, tweety prezydenta Donalda Trumpa są w istocie oficjalnymi oświadczeniami i nie wskazał przy tym którego z dwóch kont to dotyczyło. Zatem skoro głowa światowego mocarstwa, osoba mocno opiniotwórcza retweetując treści rozpowszechnia teorie spiskowe, co do których nie ma kompletnie żadnych dowodów, a są domysłami jakiejś wcześniej szerzej nieznanej osoby lub grupy osób, no to wybacz, ale to jest po prostu skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie. 

Wyobraź sobie co by było jakby Trump jako prezydent wyszedł i powiedział "szczepionka na polio nic nie daje, bo polio nie ma, znasz kogoś chorego na polio?". Masa ludzi by w to uwierzyła, bo by pomyślała, że "no faktycznie nie znam nikogo chorego na polio, a przecież to ogłosił prezydent USA, więc pewnie coś wie!"

Tylko to właśnie szczepionka pozwoliła prawie całkowicie wyeliminować chorobę i dlatego mało ludzi zna kogoś kto chorował na tę chorobę. O takim zakresie odpowiedzialności mowa. 

Wiele osób wierzy w to co wtedy przesyłał Trump i to nie tylko w USA. Tutaj też znajdą się tacy, co w niektóre z tych teorii wierzą lub są w stanie uwierzyć. A jedyną teorię, a w zasadzie wniosek jaki można obecnie wysnuć, to taki, że mamy obecnie świat, w którym coraz trudniej na bieżąco zweryfikować prawdziwość pewnych informacji w polityce, bo to dopiero wychodzi czasem po miesiącach czy latach, a pewne decyzje muszą zapadać tu i teraz. Dlatego podnosi się ryzyko podejmowania złych decyzji lub decyzji na podstawie błędnych informacji jeżeli czerpane są one z niewłaściwych źródeł nie dających żadnych podstaw. 

Niech każdy sobie wierzy w co chce, ma do tego prawo, nawet jak wierzy w teorie spiskowe, ale są pewne sytuacje i okoliczności, jak np. bycie prezydentem USA, gdzie trzeba większej powściągliwości, bo słowa i decyzje mogą mieć skutki dotyczące całego kraju, a nawet ogólnoświatowe i szerzenie pewnych informacji może zadziałać na szkodę grupy ludzi, narodu czy nawet świata. 

Dałeś artykuł za paywallem.

55 minut temu, Michaelred napisał(a):

6.    Kolejne firmy amerykańskie wycofują się polityki DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) i ESG (Environmental, Social, and Governance),

To akurat już się zaczęło za demokratów, stanowczo zbyt dużo kasy zostało przepalone.

55 minut temu, Michaelred napisał(a):

7.    Zostanie wprowadzony zakaz operacji transgenderowych dla nieletnich we wszystkich stanach

No zobaczymy bo z tego się zrobił potężny biznes. W tym miejscu sam trzymam kciuki bo uważam, że osoba, która nawet świata dobrze nie poznała nie jest w stanie samodzielnie podjąć racjonalną decyzję.

Edytowane przez Kris194

39 minut temu, Winter napisał(a):

Dałeś artykuł za paywallem.

Wiele artykułów tutaj linkowanych jest za paywallem...

Wpisz w google

"In Trump's Twitter Feed: Conspiracy-Mongers, Racists and Spies"

i trafisz na ten sam link, ale już bez wyskakujących okien o rejestracji i płatności.

1 godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Wiele artykułów tutaj linkowanych jest za paywallem...

Wpisz w google

"In Trump's Twitter Feed: Conspiracy-Mongers, Racists and Spies"

i trafisz na ten sam link, ale już bez wyskakujących okien o rejestracji i płatności.

No wyguglałem i z wieloma bym się zgodził. Spokojnie powiązałbym Demokratów z child-trafficking. Poza tym nie jest odkryciem, że Trump jest antymuzułmański. Na początku swojego prezydentury w 2016 zakazał wjazdu do USA ludzio z krajów arabskich. I bardzo dobrze.

Chyba za jakiś czas wybór Trumpa będzie uznawany za początek końca epoki lewackiej. W sumie mogło dojść do jeszcze mocniejszych parytetów, mogli nakazać budować ubikacje osobne dla każdej z tych pobocznych płci i tak dalej. Osobiste liczniki  śladu węglowego też byłyby jakimś pomysłem. Zaimki na dokumentach tożsamości i podobne.

• Like 3
  • Upvote 3